|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
4.11.2009 13:16:30   
Erdbeere
dan čveke...evo priznam, preberem vasm, pisat se mi pa ne da user posted image

Spela berem glede vnetja učke, mogoče ima pa Bor zamašen solzevod user posted image To je imel naš srednji.Smo šli v Lj in so mu prepihali in je bilo od takrat naprej vseskozi ok...ni pa tok noben bav bav, če vas to doleti....pač moraš otroka fajn prijet oni pa potem prepihajo solzevod in je v minutki gotov, problem pa rešen.

Se javim še kasneje, nekdi zvoni

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
4.11.2009 13:17:00   
Sarchi
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Danes ne vem, kaj mu je... spal je od 22-4.30, pa od 5-7 in od 8-11ih in zdaj spet spi user posted image user posted image user posted image . Običajno celo dopoldne bedi.. mogoče bo pa postal zaspanček user posted image .

tut moj razgrajček k ponavadi skoz bedi je dns zaspanček....po mojm tole vreme, ne bi mela pa nč proti če mau bl zaspanček rata

a je tud vam kej turoben dan dns??

< Sporočilo je popravil Sarchi -- 4.11.2009 13:30:11 >

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
4.11.2009 13:30:51   
polari
Dober dan!

Mi se mamo vsaki dan bolj fajn! Neko rutino smo tudi skoraj že usvojili....user posted image

A naši malčki prevzamejo naše razpoloženje? To je možno, ne? Ker ko sem bla nekaj dni bolj slabe volje, tečna, že skoraj depresivna, je bil mali tudi slabe volje, pa jokal....če pa sem optimist in dobre volje, pa je tudi on taki cukr. user posted image

Mislim, da je danes taki zaspani dan...zato samo spimo!user posted image

Naš Enej je prav priden...čez dan ne spi več tak ful, bolj popoldan.....čez dan pa je lepo v ležalniku al pa na igralnem otoku!!

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
4.11.2009 13:37:29   
Bety11
Jaz bi pa samo nekaj dodala....

Vse probleme, ranice, vnetja.....celim z mojim mlekom.....Oči pa verjetno ne bi in bi uporabila fiziološko....

Mislim, da je iluzorno pričakovati, da bodo naši malčki vsak dan ob isti uri jedli, kakali, spali......Vsak dan je nekaj novega in zgodba zase.....Če ne pričakuješ prevep, potem si vsak dan vesel in ti ne predstavlja težavo, če nič ne spiš.....

Spela.....uuuuaaauu....Po slikici ne bi nikoli verjela, da tvoja bebica ima samo 4 kg....Tako je lep, lepo razvit, okrogel......Mah, pravi fantina....

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
4.11.2009 13:40:49   
Erdbeere
Evo pišem naprej....mi še vedno spimo skoraj cele dneve in noči user posted image , tako da se mi prav nesmiselno zdi tukaj oglašat, ker boste rekle, da samo "nakladam".

Eva trenutno spet spi. Zdej imam do cca. 14-ih mir, potem jo nahranim in greva po Žiga v vrtec, nato pa še k frizerju, da bo fant lep.

Sem zasledila, da ima večina pri 2-eh mesecih pregled pri P, pri nas pa ni nikoli bilo tega. Sem pa Evo prej stehtala sama in ima 5 kg (okroglih) ampak to na uni vagi za odrasle. Koliko je dolga pa ne vem, jo bom ob priliki še zmerila.

Evo še par slikic naše princeske
user posted image
uživanje pri kopanju
user posted image

< Sporočilo je popravil Erdbeere -- 4.11.2009 13:44:11 >

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
4.11.2009 13:41:10   
spela**
Pa je danes res en tak zaspan dan.Bor se je samo najedel malo pocartal pa spi dalje!user posted image
Erdbeere sem na zamasen solzevod ze tudi jaz pomislilauser posted image bom jutri v posvetovalnici kr zdravnico vprasala.

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
4.11.2009 13:53:50   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

Mislim, da je iluzorno pričakovati, da bodo naši malčki vsak dan ob isti uri jedli, kakali, spali......Vsak dan je nekaj novega in zgodba zase.....Če ne pričakuješ prevep, potem si vsak dan vesel in ti ne predstavlja težavo, če nič ne spiš.....

Se strinjam. Pri nas v enem mesecu ni bil niti en dan isti. Vsak dan drugače jemo, se previjamo, spimo, hodimo na sprehode itd.

Jest sem svojmu ta velkmu vedno oči umivala z kamilicami.

Erdbeere, zakaj bi nakladala? Valda nam je vsem jasno, da obstajajo tudi taki dojenčki, ki samo spijo. Hvala bogu!  

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
4.11.2009 14:03:37   
spela**
Erdbeere pri nas v mb tudi načeloma pri 2 mesecih ni pregleda pri pediatru ampak samo tehtanje in merjenje.Ampak bom jutri kar prosla da ga pogleda zarad očke.
Tudi jaz sem po nasvetu patronazne na začetku očke umivala z kamilcami,pa mi je kasneje pediatrinja rekla da z ničemer drugim kot prekuhano vodo!user posted image potem pa bodi pametnuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
4.11.2009 14:05:32   
altaja
Seveda je iluzorno pričakovati, da bo vsak dan isti. Je pa za otroke priporočljivo, da se navadijo na določen red in rutino. Da gre vsak dan PRIBLIŽNO ob isti uri spat, da zaspi vsak dan v isti posteljici,.. tako se dojenček navadi in ve, kaj lahko pričakuje. In verjamem, da ko otrok sprejme rutino, da je življenje lažje. Da otrok ve, da je na vrsti kopanje, hranjenje, spanje.

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
4.11.2009 14:20:48   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Seveda je iluzorno pričakovati, da bo vsak dan isti. Je pa za otroke priporočljivo, da se navadijo na določen red in rutino. Da gre vsak dan PRIBLIŽNO ob isti uri spat, da zaspi vsak dan v isti posteljici,.. tako se dojenček navadi in ve, kaj lahko pričakuje. In verjamem, da ko otrok sprejme rutino, da je življenje lažje. Da otrok ve, da je na vrsti kopanje, hranjenje, spanje.

Men to ni nikoli ratal. Pri nas doma je vedno tako pestro, da kakšne hude rutine ne more bit. Zdele je zima, ok bomo malo več notri, pa se bomo lahko ob 7-ih kopali, pa potem jedli, pa ob 9-ih spat. Govorim na pamet! Kaj pa poleti? Ali pa, če se zgodi, da pridejo obiski? Ali pa če smo mi povabljeni na obisk? Zakaj bi jest ob 6-ih zvečer dirkala domov, ker imam rutino da je ob 7-ih kopanje? Kaj pa ko pride dopust? A na morju potem velja ista rutina ali pa na smučanju? Mislim, da če se ne prej, se na dopustu rutina sigurno zmeša. Jest sem zagovornica tega, da se mora otrok prilagoditi meni in ne jest otroku oz. se prilagajamo po potrebi! Pa ne me narobe razumet! Da me ne boste zdaj napadle user posted image

Je pa res, da sem tud sama tak človek, da ne maram omejevanja. Če gremo z družino na en lep piknik s prijatelji, bomo pač tam dokler nam bo vsem lepo.....

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
4.11.2009 14:26:05   
spela**
Se strinjam tako z bety kot z altajo.Tudi nas dan ni na minuto točno natempiran,ampak odkar se držimo neke rutine je tudi Bor dosti bolj umirjen.In tako kot je rekla altaja točno ve da po kopanju sledi hranjenje in spanje.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
4.11.2009 14:33:40   
spela**
Dreja79 zakaj bi te zato napadale.jaz mislim da smo si vsi različni in vsem nam ne pašejo iste stvari.
kaj se pa tiče obiskov pa jaz po 8 uri zvečer več obiskov ne sprejemam in tudi če kam gremo smo do 8 ure vedno doma.zakaj?!zato ker je drugače Bor sitn in vznemirjen.pa mislim da se zato ne prilagajamo Boru tako da bi nas to kaj omejevalo.V primeru da bi pa vidla da je dobre volje pa zakaj nebi obiska podaljšali.V primeru da joka pa tudi jaz nimam od obiska nič!?user posted image

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
4.11.2009 14:45:09   
altaja
No, tud jst se ne držim rutine kot pijanc plota. Seveda pridejo situacije ko se je ne moreš držat. 

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
4.11.2009 15:34:53   
veselka
ojej ojej, js se kr bojim teh ritmov ... js sm grozno časovno raztresena, tko da je to še ena stvar, ki jo bom mogla zdej uredit, da ne bo moja Aurora zmešana ko mama user posted image
trenutno se prilagajam njej, ker je tko najlažje, pa tud ne zdi se mi še čas, da bi ji nekaj dopovedovala oz. se mi zdi to kr ZF... ker če noče spat, ne bo zaspala, pa če se js na trepalnice postavm user posted image

< Sporočilo je popravil veselka -- 4.11.2009 15:36:44 >

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
4.11.2009 15:53:22   
tulpek
Rutina v smislu sosledja dogodkov se mi zdi čisto OK, npr: dojenje, previjanje, dojenje ali dojenje, igranje, kopanje, dojenje, spanje (kot je pri nas, vedno zvečer iz praktičnega razloga - potem fajn spi in ponoči itak ne gremo na sprehod) ipd... da bi se pa držala točno ur in časovnih razmikov (npr. med dojenji) pa ni šans. Še js nimam take rutine, da bi jedla in spala točno ob urah. Če hoče jest na 1 uro, pač je (samo potem ni previt vedno po dojenju).
Še bolj nesmiselno se mi zdi, da bi ga zbudila ob 8ih, da bi držala običajno rutino in red (drugo je, če mali je jejo dosti in jih je treba zbujat), ga pač pustim spat, dokler mu paše. Ali da bi ga dala na igralni otok ob 11ih, ker je takrat čas za igro, če vidim, da ni razpoložen, ga z oblačenjem in prestavljanjem prebudila za na prehod, če spi...
MIslim ,da se mora vsak malo prilagajat. Če ima bebi potrebo po hrani na 2 uri ponoči, jo pač ima. Ima naš taka obdobja in ga podojim in mir, na srečo potem zaspi. Edino to sem ga usmerjala, da noč ni za igro. Najprej je bil ful buden ob 4-5ih zjutraj, potem je pa le ugotovil, da mami takrat ni za akcijo in je to prestavil za nekaj ur.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
4.11.2009 15:56:16   
Sarchi
jup rutina...tud mi ne pretiravamo s tem...nekako okvirno papanje, kopanje, ampak ne pa da bi zato bila midva omejena, se prilagajamo vsak dan sproti...mogoče za enkrat le tolk gledava da je Maks ob 20h nekako v pižamci in umit, pripravljen za spat...sej zaspi pa itak ne ;)

ko bo pa poletje pa bomo itak raj zuni in v družbi ne da bi se kot pijanec plota držali ure.

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
4.11.2009 16:12:22   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: spela**

sem pozabljiva.....user posted image
punce imam pa eno tezevo.....naš bor ima ze od rojstva neprestano vnete očke.desna je ze kak mesec ok leva pa ne.ko sva bila pri pediatrinji nama je dala  mazilo Tobrex in rekla naj očko čistiva samo z prekuhano vodo.
pa sedaj po mesecu dni ni nič boljše.user posted image sem klicala nazaj k zdravnici pa je rekla da bo ze minilo naj samo redno čistmuser posted image ok,mi jo redno čistimo ampak mislim da vseeno ni vredu da se to ze tako dolgo vleče.user posted image sem prav zalostna ko se zjutraj zbudi z tako zlepljeno da jo komaj odpre.
je imela slučajno katera podobne težave?

bom sprot pisala, ker grem po vrsti user posted image user posted image

dej mu malo svojega mleka v učko špricni, bo kmalu bolje, zdravila pa za kasneje pusti

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
4.11.2009 16:15:07   
jullie
IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

IZVIRNO SPOROČILO: altaja

Men to ni nikoli ratal. Pri nas doma je vedno tako pestro, da kakšne hude rutine ne more bit. Zdele je zima, ok bomo malo več notri, pa se bomo lahko ob 7-ih kopali, pa potem jedli, pa ob 9-ih spat. Govorim na pamet! Kaj pa poleti? Ali pa, če se zgodi, da pridejo obiski? Ali pa če smo mi povabljeni na obisk? Zakaj bi jest ob 6-ih zvečer dirkala domov, ker imam rutino da je ob 7-ih kopanje? Kaj pa ko pride dopust? A na morju potem velja ista rutina ali pa na smučanju? Mislim, da če se ne prej, se na dopustu rutina sigurno zmeša. Jest sem zagovornica tega, da se mora otrok prilagoditi meni in ne jest otroku oz. se prilagajamo po potrebi! Pa ne me narobe razumet! Da me ne boste zdaj napadle user posted image

Je pa res, da sem tud sama tak človek, da ne maram omejevanja. Če gremo z družino na en lep piknik s prijatelji, bomo pač tam dokler nam bo vsem lepo.....

..dreja se popolnoma strinjam s tabo.. tudi midva s fantom razmišljava tako..

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
4.11.2009 16:15:59   
barika

anitka glede tega se pa popolnoma strinjam.jaz imam zaradi tega vlke probleme z taščo,saj ne razume da ona pride 2x na tedn pa ga ma dokler njej pase pol pa gre,mi pa imamo pol probleme cel dan.sploh sva si skočle v lase ker jaz ne dovolin da se ga budi ko spi,njim pa to ni jasno in si bi ga tako kot si rekla podajali kot štruco kruha.sploh pa ne morem razumet da so ljudje tako vsiljivi pa če glih je to babica ali pa deda.naš bor recimo ni rad v rokah tujcev,postane zelo nemirn in zelo joka,medtem ko če ga poloziš na previjalno in se z njim pogovarjas je pravi dobrovoljček in se veselo pogovarja nazaj,ampak ne tašča ga more vlačit po rokah če glih se dere, pa po možnosti si ga pol se malo sem pa tja podajajo.groza!!!!user posted image

oja, poznam, počakaj še par mesecev, ne bo dooolgo nikogar na obisk, na koncu še klical ne bojo več .. no tak je bilo pri nas.user posted image ko pa pride kdso od sorodnikov na obisk, ga pa tavečji gleda, kot da bi iz lune padeluser posted image user posted image

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
4.11.2009 16:23:37   
barika
Dreja, moj tavečji je navajen, da gre okoli 20.00 v posteljo (pa ni važen letni čas). obiskov ne sprejemama pozno popoldne, ker gre meni to maj na jetra, da sen e znajo domov spokat, drugače pa v enem tednu "neritma" se tdui ne razvadi, ali pa traja kakšen dan, da ujame svoj stari ritem.
Čez dan spi pa od 13-15, tist čas pa izklopim telefone zaradi sebe, če mi rata se zraven uležit, ker ponavadi ljudje glih takrat kličejouser posted image

kar se pa tiče otročjega govorjenja otroku ...brrrr ne prenesem, če mu kdo reče, da je treba amatuser posted image , ajčkat, kakcat ... pri nas se spi, je in kakauser posted image .- pa je trebaljudi ful opominjat (taščo), da naj z njim govori kot z normalnim človekom, da je ne razume, kaj pomeni amat. ma ne vem, men se to neumno zdi, pa da se gre ajčkat, ninat itd ... user posted image user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
4.11.2009 16:38:13   
Mož*

sem pozabljiva.....user posted image
punce imam pa eno tezevo.....naš bor ima ze od rojstva neprestano vnete očke.desna je ze kak mesec ok leva pa ne.ko sva bila pri pediatrinji nama je dala  mazilo Tobrex in rekla naj očko čistiva samo z prekuhano vodo.
pa sedaj po mesecu dni ni nič boljše.user posted image sem klicala nazaj k zdravnici pa je rekla da bo ze minilo naj samo redno čistmuser posted image ok,mi jo redno čistimo ampak mislim da vseeno ni vredu da se to ze tako dolgo vleče.user posted image sem prav zalostna ko se zjutraj zbudi z tako zlepljeno da jo komaj odpre.
je imela slučajno katera podobne težave?

Špela, naš Klemen še nima povsem odprtega levega solzevoda, kar pomeni, da se mu levem očesu praktično ves čas nabirajo odpadne snovi. V praksi to izgleda kot gnoj, ob tem se oko bolj solži, a ko obrišeš, je oko povsem lepo, čisto, brez znakov vnetja (rdečina, oteklina).
Podobno stanje je bilo pri prvi hčeri, kjer se je solzevod odprl pri treh mesecih; meni pa so ju "prepihavali" v 5. mesecu starosti.
Torej, če ni znakov vnetja, oko samo čistiš s fiziološko raztopino in sterilno gazico (vedno od zun. kota proti notranjemu).

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
4.11.2009 16:53:38   
Mož*
Pri nas se nikoli nismo šli kake posebne rutine. Spat pa smo tudi hodili zelo pozno. Vedno smo imeli in še imamo ogromno obiskov. Jih je vse dala v koš takrat 3-tedenska drugorojenka, ki je ob svojem prvem novem letu bedela od 18.00 do 3.45. Vedno smo potovali z zelo majhnimi otroki in dojenčki.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
4.11.2009 16:54:33   
spela**
Mož* hvala,si me malo pomirla.user posted image Ker je točno tako kot si napisala,ko oko obrišem je čisto lepo nič rdečo in zatečeno.

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
4.11.2009 17:31:45   
anitka7
no pr nas je tud rutina bl na pol...med tednom se trudimo da sta oba okol osmih v pojstli, v petek in soboto zvečer je tavelik lahko dalj pokonci, ()dokler zdrži) tud med počitnicami je tko. Pa smo se tko čist dobr navadl. So sevedapa tudi "izpadi" zarad katerih se ne sekiram,če se mamo vsi luštno ni panike.So pa tud ene stvari k so tud del rutine,recimo čez dan je ne dajem nič v zibko,to je samo za noč,čez dan je na taveliki pojstli al pa v ležalniku,na sprehodu. Al po dojenju čez dan je tudi previjanje. Dojenčki naj bi se počutili bl varne če je neka rutina,ker vejo kaj sledi. Sam ne pa čez vse meje razuma.

Erdberee tud pr nas skor skoz spi,budna je zdaj že mal več čez dan kakšne 3-4 ure ampak še to šele kakšna dva tedna,prej si mogu že prov srečo da ni spala k je bla budna vsega skupi kakšne 2 uri na dan...pa je ni nič motil če si jo previju al pa kaj premiku ona je spala pa spala. Mi je žal da tega večkrat ne izkoristim.

Je pa naša zdaj že dve noči ful velik prespala user posted image od 8.00 zvečer do cca 4.00 zjutraj user posted image prej se je zbujala okol pol dveh. Čez dan pa še kr na tri ure dojenje,zgleda da si dela dnevno zalogo za čez noč user posted image tavelizga sem dojila na dobre 4 ure, ja res je k pravjo da si niso otroci podobni user posted image

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
4.11.2009 18:50:38   
Mož*
Dojenje na 3 ure je čisti luksus. Naš se še vedno doji skoraj ves dan po malem. Da 3 ure ne bi imel ničesar v ustih, se je po moje zgodilo ene 2x (pa še to ponoči)user posted image user posted image

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.