|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
3.11.2009 14:02:40   
Anonimen
Aja..punce a kera dobiva na teži po porodu?! JSsssssssssssssssttttttttttt!!!!
Sm rodila in v 15 dneh bla na začetni teži ob zanositvi... zdej mam pa 3 +. Iz rite na rito... pa sam meljem... dobr, da dojim pa ponoči vstajam, če ne.... bi blo fejst hudo. No, upam, da kera sočustvuje z mano in je našla uteho v mojih besedah

Jutr ma moj mali že 2 meseeeeca!! Bi moral met pa 21 dniii...user posted image

Tulpek.. a veš, da vsakič ko preberem tvoj post.. jo mal stisnemuser posted image user posted image ampak tko čist avtomatsko..

(odgovor članu tulpek)
  Neposredna povezava do sporočila: 1076
3.11.2009 14:47:15   
Pupček
tudi mi smo imeli danes 2. tehtanje. L. se je v enem mesecu zredila le za 430g user posted image user posted image user posted image in je teža 4280g. prepričana sem bila, da lepo napreduje, polno se dojimo, mleka imam dovolj. je pa res, da proti večeru štrajka in noče jest. prav žalostna sem user posted image .
no, drug teden imamo ponovno tehtanje. če ne bo spremembe, bo treba dodajat AM user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
3.11.2009 15:22:16   
škorpijončica

Rižkoo; kaj imam pa široko povijanje veze s slingom? Jst imam sicer sling pa ga ne znam uporabljat- Nia se šist zgubi notr , se mi zdi da ji bom vrat zlomila ker ima tko čudno glavico...

A katera že uporablja kengurujčka? Dajte mi povedat, a bi bilo ful narobe, če bi jo 2 meseca staro dala malo v kengurujčka; saj ne za dolgo; sam do bankomata in nazaj? Ker po tem snegu ne gre z vozičkom.. Kaj pravite?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
3.11.2009 15:45:53   
anitka7
jaz mam pa problem s slingom....ko sem jo dala prvič notr je blo vse kul,zdaj je pa ne znam več dat notr user posted image kr vsa je neki zmučkana..plis mi lahk ena mal razloži kako jo naj dam notr...plis

Rižko pa saj ne bo večno na široko povit,sling je pa zelo dolgo časa uporaben. saj jaz tud mojo široko povijam

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu škorpijončica)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
3.11.2009 16:02:17   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Rižkoo

Punce, če kero zanima..
Prodam sling. Kupla sm ga par dni nazaj in mi je čist nepraktičen, ker ko sm si ga strastno želela nisem pomislila na široko povijanje in moj bogi fantek je not tko nekomot... nogice se ne prilagodijo ampak štrlijo... skratka, jst ga ne morem uporabljat in ga prodam. Mam računček, mam vse razen vrečkice v kateri je bil. Dam lepšo zraven . Prodam za 22 EUR , v trgovini je 29 EUR. 7 mi je cool številka zato dam tok popusta. Če te zanima al pa kerkoli.. naj mi poveeee. Ahh je pa prelep oranžen iz pikapolonice.

če to ti prodajaš, ti bom takle rekla, sling lahko uporabljaš zelo dolgo, jaz sem svojega prvega nosila še,. ko je bil star več kot 1 leto, v "sedečem" položaju.
Zdej npr. Tomaža skor nič ne nosim, ker si ga ne morem naštimat - enostavno je raven kot deska in ga ne morem spravit not, včeraj sem nosila od kolegice 5 mesečnico in sem si jo super naštimala, obračala v slingu itd. ..

pač, moje mnenje

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
3.11.2009 16:04:18   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica

A katera že uporablja kengurujčka? Dajte mi povedat, a bi bilo ful narobe, če bi jo 2 meseca staro dala malo v kengurujčka; saj ne za dolgo; sam do bankomata in nazaj? Ker po tem snegu ne gre z vozičkom.. Kaj pravite?

ja, ker otroku obremenjuješ hrbtenico.

btw. moj vozek gre  super po snegu, blokiram sprednje kolo in gre, aja pa velike napihljive gume ima (še dobro, da sem zamenjala voziček od prvorojenca, drugače bi znorela, ker ni šlo nikamor user posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 1081
3.11.2009 16:25:52   
Mož*
Kengurujček absolutno ni primeren, dokler otrok ne drži glave fiksno in dokler glava ob dvigovanju trupa ne sledu hrbtnemu delu in rameno, kar se običajno zgodi med po tretjem, pa tam do konca 5. meseca starosti.
Kakšen voziček pa imaš? Jaz sem z vsemi do sedaj (celo z marello) vozila tudi po snegu? Blokiraš prednja kolesa.

Neposredna povezava do sporočila: 1082
3.11.2009 16:32:14   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica

Rižkoo; kaj imam pa široko povijanje veze s slingom? Jst imam sicer sling pa ga ne znam uporabljat- Nia se šist zgubi notr , se mi zdi da ji bom vrat zlomila ker ima tko čudno glavico...

Veze lih nima s slingom, ima pa z menoj. Enostavno ga ne znam dat notri in to je to. Široko povijanje je zame nasploh problem in me moti prav povsod čeprav koristi mojmu sinku. Zakaj bi mi sling še 5 mes stal..., ga dam naprej in pol po potrebi ga pač spet nabavim. Nisem zadovoljna pač. To je ta veza med širokim povijanjem in slingomuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1083
3.11.2009 16:33:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

Rižko pa saj ne bo večno na široko povit,sling je pa zelo dolgo časa uporaben. saj jaz tud mojo široko povijam

Se strinjam ampak... zdaj je že prodanuser posted image

(odgovor članu anitka7)
  Neposredna povezava do sporočila: 1084
3.11.2009 17:04:16   
Sarchi
IZVIRNO SPOROČILO: Rižkoo

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

Se strinjam ampak... zdaj je že prodanuser posted image

rižkoo a maš še sling...dej mi eno slikco pošlji, jzt bi pa mogoče res ga user posted image ...a je minimonkey?

moj Maks pa dns ful mal papa, pa še kar poje bruhne..user posted image , upam da je to sam kr tko

< Sporočilo je popravil Sarchi -- 3.11.2009 17:15:58 >

Želi si, upaj in ujemi srečo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
3.11.2009 17:45:01   
anitka7
Rižko te čist zastopim glede širokega povijanja user posted image tud mene glih ni ne vem kolk kul s tem povijat sam kar se mora se mora...ta velzga sem povijala do četrtega meseca k ni blo dobr,pr tmali upam da bom kaj prej tega rešena user posted image saj mamo čez dva tedna že pregled za kolke user posted image

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Sarchi)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
3.11.2009 17:45:33   
baby blue
No jst sem imela pa že danes pregled pri svoji G... Ni imela gneče in me je kar vzela... Kri OK maternica je sicer še malo spuščena tako da moram delat keglove vaje... Drugače pa vse super... Sva se pogovorili o zaščiti in sem se odločila za kontracepcijske tabletke Cerazette... Niso tako nevarne količina mleka se pa zmanjša minimalno in ne škoduje ne meni ne otročku user posted image

Aja pa od poroda sem šla dol 10 kg... Zdej bo pa treba počas še mal dol dobit... user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil baby blue -- 3.11.2009 17:47:07 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
4.11.2009 8:20:11   
veselka
jutro,

evo, smo iz posvetovalnice... Aurora ima 5830 g, 60 cm in OG 40,5 cm. zredila se je v 1 mesecu 1300 g (vse skupaj pa 2 kg) in sva bla tud malo opomnjena, ok, niso naju kregal, ampak samo lepo rekli, da nej malo pazimo z AM (na dan ga spije 200-250 ml), ker naj bi blo normalno, da se zredijo 500-1000 g v 2. mesecu, pa da ne bi postala debeluška... no, sam je pa tud zrasla za 5 cm user posted image . tati jih je spomnil tudi, da je v 1. mesecu tolk manj dobila, da je povprečje ravn pravo user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
4.11.2009 8:38:13   
veselka
aja, pa da pohvalm mojo rožico... ko smo prišli domov jo je tati v postlo dal, se je mal pritožla in v trenutku k top zaspala in zdej pančka user posted image

a ma še katera problem: js sm se tolk navadla na nošenje po rokah skor cel dan, da kadar mi uspe jo odložit za dlje časa, jo ful začnem pogrešat. pa kr tko zmedena ratam od prostih rok, niti ne vem, kaj bi počela, če nimam nje po rokah, ker to že 2 meseca traja user posted image bo treba mal zaspale nevrone prebudit user posted image

pa še to: če bi katera rada kdaj kej od Nexta naročila, pa nima kreditne kartice, lahko js naročim, ko bom tudi sebi naročala, pa si delimo poštnino

< Sporočilo je popravil veselka -- 4.11.2009 8:41:23 >

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
4.11.2009 8:49:57   
Bety11
sling si bom zrihtala definitivno, ker mi je super,če otroka lahko povsod in vedno vzamem s seboj....

Mi smo pri prvem pregledu natehtali 6170 g....jeeeeeeeeee....in vse drugo je ok.....

Jaz se nisem zredila po porodu, čeprav jem kvalitetno hrano in kar dosti....pa mleka imam še vedno preveč... nič ne stiskam,ker to tudi "ciganka ne dela" user posted image user posted image ....včasih sem kar cela mokra,ko začne z vseh luknjic kapljati.....

prosim popravek na seznamu....porodna teža je bila 4050 g.....user posted image

lp

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
4.11.2009 9:17:41   
Dulsineya
Jutro!

Veselka in Bety11 user posted image user posted image user posted image za Auroro in Damijana, da pridno rasteta in se razvijata!
Mi 2 z Lili pa sva predvčerajšnjem imele že pregled in UZ za kolke v Valdoltri in so se lepo popravili od rojstva, ker je bil desni 2a, levi pa 1a, tako da ni treba več široko povijat če ne želimo in ker se mala dosti boljše počuti brez, tetra in povijalke ne bomo več previjali čež pampersko oz. zdej sva probali plenice od Hoferja in so mi ful vredu, imajo po novem 2, ker sva trenutno še na tej od 3-6, so mi pa ful všeč tudi Pampers Premium 3, ki so od 4-7 in so dosti boljše od navadnih Pampers. Joj z mojim user posted image sva postala prava eksperta za plenice, mislim, da sva sprobala skoraj vse kar obstaja na trgu in poleg zgoraj navedenih so dobre za nas še Alana od DM (čeprav imamo 3 in so ji še malo prevelike) in Chicco.

Imam pa danes pregled pri G, poporodni 2,5 meseca po porodu, ker se mi je ta 1. menstruacija vlekla in ker sem bila v 6. tednu po porodu na pregledu zaradi hude krvavitve in kjer je ugotovil, da se mi maternica sploh ni še kaj dosti skrčilauser posted image no, upam, da bo tokrat vse ok in da se bova zmenila o kontracepciji. Pred zanositvijo sem imela k.t. Yasminelle, zdej sem pa gledala da bi tiste nove Yaz, ki jih lahko jemlješ med dojenjem. Kakšno kontracepcijo ste izbrale ostale? Mi2 sicer še načrtujema kakšnegauser posted image vendar so mi že v P povedali, da bo zaradi zelo hudega poroda in posledično CR potrebno počakati približno 2 leti do naslednjega poroda, da si telo opomore.

Aja in ne boste verjele, jaz sem domov s P prišla z minus 9kg, skupaj sem se zredila v nosečnosti za 20, samo danes pa stopim na vago in me skoraj kap, imam spet samo 6 manj kot po poroduuser posted image user posted image user posted image user posted image . Ko mi je zmanjkovalo mleka so mi vsi govorili daj več jej in pij, pa sem...user posted image mleka imam spet samo za silo in kak obrok skoraj vsaki dan dodam, kg pa ne kopnijo ampak naraščajouser posted image . Sej zdej počasi se bom spravila kej migat in upam, da bo šlo dol. Sej ne bi rada zdej neki ful na silo, ker vem da gre počasi, samo gor pa nej ne bi šlo, ne?user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
4.11.2009 9:18:16   
veselka
wau Bety, tvoj pa res pridno papa user posted image

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
4.11.2009 9:22:17   
Dulsineya
Veselka a pol je tvoji Aurori od Nexa zdej prav od 3-6 mesecev. Ker bi jaz tudi Lili in sebi naročila neki stvari in ima Lili 5,5 kg in 61 cm? Pa bom gledala, da jih bo lahko že zdej nosila, ker mam par stvari res ful prevelikih in čakajo za zdej pa nimam nič.

(odgovor članu Dulsineya)
Neposredna povezava do sporočila: 1093
4.11.2009 9:30:03   
baby blue
Jutro

Kako so vađi otročki že veliki in težki... Naša je imela na zadnjem pregledu 3960 g in 53cm... Ko sem jo zadnjič sama merila sem namerila cca 55-56cm... Bomo videli naslednji teden ko imamo tehtanje in merjenje...

Neposredna povezava do sporočila: 1094
4.11.2009 9:39:51   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: Dulsineya

Veselka a pol je tvoji Aurori od Nexa zdej prav od 3-6 mesecev. Ker bi jaz tudi Lili in sebi naročila neki stvari in ima Lili 5,5 kg in 61 cm? Pa bom gledala, da jih bo lahko že zdej nosila, ker mam par stvari res ful prevelikih in čakajo za zdej pa nimam nič.

ja, tko fino udobno ji je user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1095
4.11.2009 10:00:55   
veselka
OOOOOOOOOO, mami ma pa prvič Auroro v slingu user posted image user posted image user posted image do zdej mel sam tati, ker se je pr men zmer drla, ko sm jo hotla not stlačt. in spi k polhek, pa drnjoha zravn, vsake tolk še neki zagode in pocuclja joško user posted image

sm spet probala, ker nismo več pridni v postli, ampak pri mami v naročju, pa je že mal pretežka za predolg držat.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
4.11.2009 10:22:22   
anitka7
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

pa še to: če bi katera rada kdaj kej od Nexta naročila, pa nima kreditne kartice, lahko js naročim, ko bom tudi sebi naročala, pa si delimo poštnino

Veselka jaz bi rada kaj naročila pa nimam prave kartice (še) tko da ko boš naročala bi tud jaz,če še ne bom mela eurocard-a. Sam ene 2-3 dni pred naročanjem mi povej.

kolk pa je to velikost za 3-6 mesecev,je to približno za otroke velike 62-68,to je v HM velikost za 2-4 mesece

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
4.11.2009 11:00:12   
veselka
v h&m je za 2-4 mesece št. 62, kar pomeni do 62, ker je nam že skor premejhno

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
4.11.2009 11:11:03   
spela**
Po dolgem času spet pozdravljene,
upam da se vam bom od sedaj lahko večkrat pridružila v klepetu saj smo po dveh mesecih ujeli nek ritem in nam je prav lušno!user posted image
Vidim da je tekla debeta o hranjenju in pridobivanju teže...hvala bogu da vaši otročki radi jejo,mi se bojujemo ravno z obratnim.Naš Bor je bol neješč in sedaj pri dveh mesecih z veliko truda pojemo komaj 90 ml.Jaz sicer mislim , da dokler ni sitn in je zadovoljen je to pač za njega dovolj,jutri ko imamo posvetovalnico bomo pa videli kako smo z tezo.
Tudi jaz sem že naročala pri next-u in sicer številko od 3-6 mesec pa nam je hudo prevelika,bil pa je naš bor pri enem mesecu velik 53cm imel pa je 3515g.tako da ko bom naročala naslednjič bom naročila št. do 3 mesecev.nosiva se vedno št. 56 okaidijevo pa se vedno 53.
Sling oz pestunja......jo imamo ker smo jo dobili za darilo pa ga nikakor ne znam naštimat noter.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
4.11.2009 11:19:07   
spela**
Me je vrglo venuser posted image
Berem da se naši septembrčki že veselo smejijo mamicam...tudi meni srček kar zapoje ko se mu ustnice raztegnejo v nasmeh.ob tem clovek pozabi na vse neprespane noči in jokajoče dneve!user posted image user posted image
kot sem že napisala pa nam je končno uspelo najt nek ritem in rutino.Bora vsak zvečer okrog pol osmoh skopam , ga namazem z mandljevim oljem se najema in gre brez problema spat in to celo v svojo posteljico.tako da spi prav vsak dan že ob 20.00.prvič se zbudi za jest okoli 2.00 ali 3.00 potem pa spiva do 7.00.Čez dan spi vedno manj in največ uro ali pa uro pa pol skupaj.spi pa čez celo noč in dan v svoji posteljici na kar sem zelo ponosna saj še dva tedna nazaj ni zaspal če ni bil v naročju.user posted image
so pa naši septembrčki res pravi sončki!!user posted image user posted image sami lepi otroci!!

(odgovor članu spela**)
Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.