|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
4.11.2009 9:36:46   
orhideja75
čestitke vsem decembrkam, ki ste že rodile
ja zdej je pa zadnji mesec pred nami ane? bomo šle počas ena za drugo rodit.
ponoči me tolk matra, da hodim po 5x včasih tudi večkrat na wc. izgleda, da mi čist na mehur pritiska.
pregled imam naslednji petek, ko bom imela tudi ctg. takrat bom v 37.tednu.
pripravljeno imamo že vse, če nas slučajno kej prehiti.
lepo bodite in božajte svoje bušije

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 3376
4.11.2009 9:38:06   
zalbi
Hej!

Tako tudi jaz od G - vse OK, razen tega da sem precej slabokrvna - kr naeknkrat - sem dobila neke tablete za žeezo, pa rekla mi je, da je to nujno popravit do porodna ker pol bo lahko samo še slabše - skratka... grem zdele malo pobrskat, kaj moram jest.

mala bejba - joj jst tut - kaj bi dala za eno naspano noč... mene kolki bolijo, v bistvu ne vem več, al pa medenica, pomojem bolj medenica, ne morem več na nobenem boku dolgo ležat, na hrvtu sploh ne, o trebuhu pa ne bi komentirala. Tako se celo noč premetavam iz enga boka na drug, zutri pa se sestavlam in vsako kot čutm kako me boli - groza... jah o WC-ju tut ne bi...Komi akam, da se bom lahko ulegla na trebuh...

shopgirl - bravo za stanovanje... mi smo se preselili ko je imela Sara 8 mesecov, prej smo bli v enosobnem, zdej pa imamo pol hiše - ene 80m2 in je super... res...

anaj - mene pa še vedno zebe, pol pa kr naeknrat vroče... vglavnem nikol mi ni zdej prou...

tako, zdej pa grem malo popspravljat tuki v službi - groza em je ko mora vse pospravit... pa vse pregledat.. nima energije...

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

Neposredna povezava do sporočila: 3377
4.11.2009 9:53:33   
araz
Ojla decemberke,

Meni je tud skoz vroče.
Pa ponoči skoz vstajam, ker sem ful žejna in potem posledično tud skoz na wcuser posted image

Jest sem pa skoz mislila, da je moja ponoči skoz pri miru pa sva včeraj ugotovila oz. je moj ugotovil, ker sem jaz že ob osmih zvečer zaspala za kakšno urco, da se mi je trebuh skoz premikal. Jest pa o tem sploh nisem nič vedela oz. nič nisem čutila, da bi se zaradi tega zbudila. Tako, da očitno je tud ponoči dejavna pa sploh ne vem.

Danes sem še zadnji delovni dan v službi, jutri se pa pridem samo še poslovit user posted image . Sploh ne dojemam. Se tako čudno počutim, kot da bi zamenjala službo. No, sej dejansko jo bom za eno leto user posted image .
Pa sodelavka mi je danes prinesla 5 velikih škatel oblačilc vse od 0 do 2,5 let. Kam bom z vso to robo mi ni jasno. Komaj pa čakam, da pridem domov in pogledam kaj vse je notri.

Komaj pa že čakam na pregled, ki ga imam v torek. Upam, da bo tudi UZ, da bom izvedela kolk je že kaj težka in velika.

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 3378
4.11.2009 10:19:42   
ShopGirl
Jst mam tut pregled naslednji teden...komi čakam ponedeljek user posted image

Decemberke, a če mi hoče G izmerit dolžino MV mora nardit vaginalni UZ al to vidi že z "navadnim" UZ-jem? Čist tko me zanima,...

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3379
4.11.2009 10:27:23   
araz
Shopgirl jest mislim, da ti mora narediti vaginalni UZ.

A ima mogoče katera kakšno idejo kako jutri sodelavce povabiti na "poslovilno". Meni sploh nič pametnega ne pade na pamet.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3380
4.11.2009 10:54:34   
tulpika

kar se tiče vročine bi lahko rekla, da mi je malo bolj toplo ...vsaj brez nogavic sem v stanovanju user posted image , ker če ne bi bila noseča bi imela že dvojne nogavičke + spodnjo majco user posted image . mi je pa res bolj všeč, da nisem v visoki nosečnosti sredi poletja, ker tisto je pa res mal bolj težko zdržat.

tiste, ki omenjate špikanje...kje vas točno špika?

araz: kolk pa imaš teh sodelavcev ?

Jaz sem spila danes koktejl...test je pokazal 8,6 sladkorja v krvi....ni slabo ni pa tud najbolje (pod 7 je negativno nad 11 je pa kritično), zato me jutri vabijo na ponoven 3 urni test, z večjo količino sladkorja v koktejlu in na vsako uro te špiknejo in preverijo stanje. Upam, da bodo dobri rezultati in da mi čas hitro mine user posted image , ker moram samo sedet in čakat.

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3381
4.11.2009 11:05:59   
vijolca
user posted image user posted image user posted image Čestitke Blondy in Manca!
Ampak ste pa ene res prehitele! Ampak če je bilo treba, ... No glavno, da se je tako bolje izšlo!

Shopgirl: MV navadno gledajo z vaginalnim UZ, se pa lepo vidi tudi preko trebuha, če imaš poln mehur. Meni ga je na ta način že 2x pogledal, pa vem, da drugače vaginalnega UZ ne bi delal (če ni nekega vzroka). Ampak ker sem na MF slučajno imela poln mehur (nisem vedela, ali bodo želeli tudi vzorec urina), mi je pokazal še vrat in se je res lepo videlo. No, na kontrolo rasti sem že namenoma prišla s polnim mehurjem user posted image .

Pa čestitke za stanovanje! Sta pa dobra, da sta se tega lotila v pozni nosečnosti... Midva sva kar na podobnem (v mikromalem enosobnem stanovanju) razen mogoče, da nama ni treba ven. Iskanje večjega stanovanja bo pač moralo počakati še kako leto ali dve.

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3382
4.11.2009 11:16:05   
ShopGirl
Hvala punce... bom mal povprašala G kok je še dolg. Mesec nazaj je bil 2,8cm, bolj na začetku pa 3cm. Zdej se itak začne krajšat, al kako je s tem?

Težko točno napišem kje me špika... se pravi nekje med sramno kostjo in delom kjer se začne bočit trebušček, tako še najlažje opišem.

poslovilna zabava za sodelavce: pri nas je običaj da se zberemo v prostoru za sestanke in se naročijo pice ipd. user posted image  Pa ne pozabi na pijačo araz... user posted image  To je pomoje tut najcenejša varianta, ker če jih pelješ v gostilno kar naneseuser posted image

vijolca, glede stanovanja je blo pa tko da sva najprej skor pol leta prodajala tega in sva šla šele pol lahko v nakup novega - sva računala da nama bo ratal prodat v krajšem času. In tut predstavljala si nisva kok je težko najt stanovanje ki ti je res všeč...jst sm skos mislila da je denar glavna ovira. Pa zgleda da ni...

(odgovor članu vijolca)
Neposredna povezava do sporočila: 3383
4.11.2009 11:17:15   
ShopGirl
tulpika - jutr še enkratuser posted image  oh joj no... v katerem tednu si že ti?

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3384
4.11.2009 11:47:13   
tulpika

ja,ja jutr še 1x ...sam jutr moram imet pa še limono s sabo...sladek koktejl z limonco user posted image .

Jaz sem tud hotela Araz svetovat zabavo s picami in pijačo. Pri nas je tudi taka navada...sejna soba, mal pic različnih (tavelike datekap) in brezalkoholna pijača.
Če maš pa kaj več denarja pa lahko naročiš kak catering al pa narezke, ki ti jih že v trgovinah na delikatesah pripravijo.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3385
4.11.2009 11:50:57   
tulpika

sem v 34. tednu...še malo user posted image

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3386
4.11.2009 11:55:03   
*Mojca*
Evo me nazaj. Nič nisem zrihtala user posted image user posted image user posted image zato ker kreten ni naročil tapravih gum. Ehhh, očitno sem ga totalno zmedla. Ponovi vajo jutri. Kdaj bom pa kaj za user posted image pripravljala pa tud ne vem...

araz pri nas je tudi navada da se časti pizze pa pijačo. Se mi zdi najboljš, pa drago ni.

tulipka, pa sej če daš limonco ni tolk slabo a ne user posted image user posted image

Nič, grem preden se mi medaljončki zažgejo user posted image user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3387
4.11.2009 12:06:22   
ShopGirl
No če ga do zdej nisi fasala (n.diabetes), pol upam da ga tut do konca ne boš, sj si res že čist proti koncuuser posted image

araz - naval na pice user posted image  jst sm takrat ko sm naročala za svoje sodelavce čist pozabla da ne smem jest pršuta in sm veselo zmazala 3-4 kose kraške user posted image  ...thank god da je blo vse ok. Je blo pa še čist na začetku nosečnosti...

Mojca sej sm ti rekla da si ga preveč zašarmirala user posted image  Bogi revež...user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3388
4.11.2009 12:16:23   
araz
Punce hvala vam za predloge. Jest sem sicer mislila bolj na to, kako jih povabiti - kaj napiasti v vabilo.
Drugače pa imam namen mal sladkega pa kakšen krožnik sira, pršuta, olive pa mal orehov. Tolk, da jih mal počastim.
Pice so bile pa par dni nazaj, ko je imel en sodelavec RD.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3389
4.11.2009 12:49:01   
Kika99
Živijo punce

Najprej čestitke vsem, ki ste postale mamice user posted image . Sem januarka 2010 oz. zdaj so mi PDP spremenili na 26.12.2009 user posted image   in sem v 33 tednu. Že nekaj časa prebiram pa imam eno vprašanje. Namreč ko stojim (likam...) ali veliko hodim (šoping 2-3 ure neprestano),  dobim taki pritisk na mehur in moram takoj na wc drugače mam občutek da mi bo počil pol priteče pa par kapljic - to se mi prej ni dogajalo. Pa še v spodnjem delu trebuha (levo in desno) me začne špikati.  Aja imam tudi miom na katerega je zarasla posteljica.

A je imela / ima še katera te probleme ker mene je že malo strah ker se mi to dogaja zadnjih par dni user posted image

Hvala  za odgovor user posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 3390
4.11.2009 13:48:39   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl

Jst mam tut pregled naslednji teden...komi čakam ponedeljek user posted image

Decemberke, a če mi hoče G izmerit dolžino MV mora nardit vaginalni UZ al to vidi že z "navadnim" UZ-jem? Čist tko me zanima,...

definitivno vaginalni uz, meni ga je delal nazadnje baje je še 4 cm dolg...

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3391
4.11.2009 15:12:41   
mala bejba
Ojla,

Men skor vedno naredi vaginalni ultrazvok da preveri dolžino materničnega vratu.kr mam bolj kratkega. Baje vse kar je nad dva je kul,nism pa sigurna,je pa menda tud odvisno od začetnega stanja. Jst še kr nism nč dobila za materinsko šolo,ma kera kšno idejo?
Baj

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 3392
4.11.2009 15:36:42   
Momtobe
kika meni se to dogaja že nekaj časa ... vmes je kakšen teden mir, potem pa spet.

ravno par dni sedaj ... hodim ponoči ene 8x na wc in spustim par kapljic. podnevi je enako. tišči me pa seveda kot bi mela par litrov v mehurju user posted image . pa tudi bolečina v jajčnikih je prisotna.
čeprav me sedaj en dobr teden vsakič ko hodim (par minut - ne kakšnih tur) tak krč zagrabi v en jajčnik, da se moram ustavit, drugače ne popusti ...

meni se to ne zdi nič kritičnega. naše bebe so vedno večje in seveda pritiskajo tudi na mehur ...

Neposredna povezava do sporočila: 3393
4.11.2009 17:03:43   
ShopGirl
Hey Kika, welcome user posted image  Težave, ki jih ti opisuješ so po moje čist normalne, če se pojavljajo ob polnem mehurju. Zdej proti koncu itak vedno bolj dol tišči in pritiska na mehur. Men se tut to dogaja, zašpika v jajčnikih... Lahko pa še G mal povprašaš na pregledu, da boš bolj mirna.
o maya 4cm, hudouser posted image

mala bejba, kaj pa bi mogla dobit glede MŠ? Jst sm se sama pozanimala kdaj se začnejo predavanja in sm šla...

sm mogla it mal spat za dve urci user posted image  se mi poznajo nočna dežurstvauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3394
4.11.2009 17:15:55   
mala bejba
Hej.
Ja men so sestre rekle d me bodo že obvestili kdaj bo materinska šola, zato sprašujem. Zdj se pa že mal bojim,da nau prepozno. Sj mam jutri pregled,pa jih bom prašala,kr ena od sester tud predava. A ma še kera pregled na en tedn tko kt jst?
Baj

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3395
4.11.2009 17:22:26   
ShopGirl
ajaa... pol pa najbolš da jih mal spomneš, ...v katerem tednu pa si? Na en teden bomo kmal vse mele preglede, ker proti koncu nosečnosti te bolj kontrolirajo user posted image  jst mam zaenkrat še na 2 tedna, pa sm vprašala kdaj bo na 1 teden in so rekle da je čist odvisno od mojega počutja in izvidov. Sem pa v 36. tednu.

Neposredna povezava do sporočila: 3396
4.11.2009 18:03:29   
maya2
IZVIRNO SPOROČILO: ShopGirl
.
o maya 4cm, hudouser posted image

ja res se mi je kr mal zdel user posted image pri hčerki sem mela 5 user posted image , pa je rekel, da je tko vseeno kok sam da je nad 2,5, kar je pa pod 2,5 pa naj ne bi bilo lih dobro....

Nobody is perfect.

Hi! I'm Nobody

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3397
4.11.2009 19:02:17   
Emili1
Ojla, punce.

Mene pa zanima, ali moramo odločbo CSD dobiti preden nastopimo porodniško, oziroma ali je potrebno da jo do takrat dobi delodajalec. Ker meni je rekla na cds, da ni važno...user posted image . Sama nastopim porodniško 16. 11., v ponedeljek 9. 11. pa šele nesem potrdilo o plačah na csd, ker so mi upoštevali še oktobrsko plačo. nekako dvomim, da bo v enem tednu napisala odločbo.. Rekla pa je, da ima itak čas, do konc novembra user posted image Da se ne mudi, ampak da gre bolj zato, kdaj bom pol dobila nakazan denar.. A pol to za delodajalca ni nič važno, jaz sem jim dala sam potrdilo o predvidenem PDP, a odločbe pol ne rabi dobit do 16.11... No če slučajno katera ve kako je s tem, ker tej CSD delajo vsak drugače.

Mala bejba
: pri nas v ZD so predavanja vsak prvi teden. Mogoče pa je pri vas tako, da čakajo da se zbere dovolj ljudi..potem pa organizirajo. Nimam pojma, najboljš da vprašaš.

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 3398
4.11.2009 19:40:52   
taraji
Po nekajdnevnem premoru se človek spet priklopi user posted image user posted image na RR in bere same lepe nevičke

Najprej BeeBee: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Žal je virtualni objem v tem trenutku edino, kar lahko storim, da ti vsaj malo olajšam bolečino, saj sem  ob tvojem pisanju ostala brez besed s solznimi očmi. Želim, da bi bolečina počasi zbledela, da tudi za vaju spet posije sonce saj si ga vsekakor še kako zaslužita. Vedno pa bosta imela svojega user posted image , ki bo pazil na vaju.

Ninča: full lepa novica.Tvoj Matevž je pravi mali borec user posted image . Upam, da lepo napredujete. Pa malo pik nikoli ne škodi:user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tintara: držim pesti za malega Vaneta , da se mu stanje čimprej normalizira. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Blondy: čestitke za Manco!! user posted image user posted image user posted image user posted image Upam, da se lepo cartate in da boste kmalu doma.
ShopGirl: čestitke za novo stanovanje user posted image .Lokacija je pa tam, kjer sta ga kupila tudi meni zelo všeč, saj je res dosti možnosti za vozičkanje.

No, v ponedeljek sem imela pregled - vse bp, se je pa naše dete malo poigralo z nami. Namreč vsako, ampak prav vsako jutro je dete zelo aktivno, pa tudi čez dan - v ponedeljek pa mir, pa spijem zjutraj sladek sok, samo neki mali premiki. Pa potem vse dopoldne bolj ali manj mir, delala polepe, pijedla pol čokolade, pa samo ene dva premika, pa še to čisto narahlo. Ok, sem si rekla itak imam pregled, pa sem to omenila g, in me je dala takoj na CTG - čeprav sem šele v začetku 33 tedna, samo jerekla, da bolje, da 15 min tam brez veze ležim, kot pa da grem vsa zaskrbljena od nje. No in že med tem, ko mi je pripravljala na CTG, je bilo dete veliko bolj živo v roku petih minut kot pa prej ves dan - ma kot da bi se mal norca delal iz nasuser posted image user posted image user posted image . No, ctg je potrdil, da je deze zelo živahno, kar sem seveda zvečer tudi čutila, saj mi je vrnil vse za nazaj, kajti trebuh mi je kar premetavalo. Samo sem bila res že vsa panična, saj nisem vajena, da je takšen mir v mojem bušiju. Pa še zelo sem vesela, da imam tako skrbno g., saj me je res lepo pomirila in mi rekla, da če se mi bo to še kdaj zgodilo, naj kar tja pridem, pa me bo dala na ctg, saj je najslabše da bi se brezveze sekirala.

No, naslednji pregled:16.11., kjer pa mi bo naredila tudi podroben UZ, pa še bris za streptokok b mi bo vzela.

Kaj se ve tudi mislite testirati za bakterijo streptokok B ali ne?

No, danes sem pa uredila papirje na CSD, potem sem šla pa še v Tosamo in nabavila vse potrebno kar rabim od tam...no, saj počasi se bo pa tudi pri nas že nabralo kar približno vse, kar potrebujemouser posted image user posted image user posted image

Nič, dovolj za enkrat - kot da nisem cele pesnitve napisalauser posted image user posted image , pridne bodite, božajte svoje bušije in uživajte kljub slabemu vremenu.

La vita e bella

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3399
4.11.2009 19:50:09   
mala bejba
Hej.Ja sj jih bom jutri mal spomnila za mš. Sm pa v 32 tednu,v ponedeljek začnem 33 tedn,mal kmalu se mi zdi.Je pa res d mam skoz neke izcedke,pa sm že dvkrat dobila kremce,pa je mal boljš,dj se pa spret pojavlja.Pa mogoč tud tok pogost pregled zarad tiščanja.Pravi da se mi vrat mal krajša in da ful tišči dol,to so mi že kšn mesec nazaj rekli.Mogoč zrd tega kr sm na bolniški zarad bolečin po celi desni strani,od noge do tebuha,pa mravljince po isti strani.Pa ful me spodnji del trebuščka boli,mam včas občutek kt d bo kej vn pogledalouser posted image .Prejšnji tedn me je pa še začelo bolet mal nižje,kt da bi me notranji del stegen bolel.Poročam jutri kaj bojo rekli.Upam da reče da je vse kul,kr je naša pikica bolj majhne sorte,pa ne bi radi da kej prej vn pride.

Lepo se naspite.
Pa,pa

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 3400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  134 135 [136] 137 138   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.