|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: december 09
5.11.2009 10:30:07   
ShopGirl
Welcome Tincy90!!!user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 3426
5.11.2009 10:37:55   
Tincy90
Hvala!user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3427
5.11.2009 10:52:09   
taraji
IZVIRNO SPOROČILO: *Mojca*

-aha, se spomnem, 16 colske a ne? NE, 15 COLSKE!!!
-aha, seveda za 307-ko a ne? NE, za 308!!!
-ja ja, zdaj vem, samo gume, brez platišč? NE, S PLATIŠČI!!!
-joj, smo se trije ukvarjali s temi gumami pa sem malo zmeden. Vas lahko pokličem čez 5 min? In evo, minilo že pol ure....

Mojca, verjamem, da si besna, vendar tale pogovor je pa svetskiuser posted image user posted image user posted image

La vita e bella

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3428
5.11.2009 10:57:09   
taraji
Aja, pa še Marusi sem dolžna odgocor glede magnezija - se pravi, če so krči v nogah močni se ga lahko pije do 37. tedna, drugače pa je bolje nehati z njim v 36 t. Po 37. se ga pa definitivno ne sme več.
In kaj potem s krči - ja, hm....user posted image , dodatek kalcija malo ublaži krče, pa kakšne masaže, to je pa žal tudi vse. Vem, da ni fino, samo žal boste mogli pač malo potrpeti, kajti sigurno si pa ne želite preprečiti popadkov po 37. tednu.
To je pač izjava moje g. - se pravi, da bomo proti koncu poleg vsega, ki nas bo že itak takrat matralo trpele še za krči. No, pač tko je, vse spada v kompletuser posted image user posted image

La vita e bella

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 3429
5.11.2009 11:11:29   
marusi
teraji, hvala. sem pa tudi pušenjaka povprašala , kaj si misli o tem in dobila takle odgovor:
"Spoštovani, sicer težko ocenjujem konkretno situacijo, vendar magnezij še nikoli ni preprečil poroda niti splava, lahko pa zmanjša neprijetne krče, kadar so ti res preveč neprijetni. Če želite, vam magnezija torej ni treba prenehati uporabljati, bi pa morebiti priporočil poleg magnezija piti tudi kalcij, saj je za mnoge krče, zlasti drugje po telesu odgovorno relativno pomanjkanje kalcija."
potem mu nisem več razlagala, kako in kaj...

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 3430
5.11.2009 11:35:21   
*Mojca*
Tincy90 dobrodošla user posted image user posted image user posted image

Tralalallalala, je rekel da pokliče ob 11h da pridem po gume in ne duha ne sluha....ne ne, sploh nisem besna. Kje pa user posted image user posted image user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3431
5.11.2009 11:40:35   
Netta
mirjam pozdravi se!!! a ni bil glih tvoj otroček bolan nedolgo nazaj? Ste se vsi po vrsti okužliuser posted image Al sem pa spet kej zamešalauser posted image

bo držalo...mala je imela laringitis, jaz mam pa bronhitis...sva obe na hiconcilu

mi je pa rekla zdravnica da tak hud kašelj lahko sproži porod, ker se res skoz izkašljujem in napenjam trebuh...o bog ne daj...se nalivam s slezovim sirupom in inhaliram ko nora

no mi je pa vsaj vročina padla

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3432
5.11.2009 11:44:14   
Netta
glede shranjevanja celic - a mi lahko katera naredi schnell kurs, prosim!

> verjetno ste ze slisale za moznost shranjevanja popkovnicne krvi. Do
> nedavnega je bilo to mozno v zasebnih bankah, kar mislim da stane okoli
> 1000
> do 2000 eur, sedaj pa jo je mozno shraniti tudi v javno banko. Midva se
> bova
> za to vsekakor odlocila, saj je postopek nebolec, kri bi drugace zavrgli, z
> njo pa lahko pomagamo bolnemu, mogoce tudi nasemu otroku/sorodniku, no,
> upam, da je ne bo nikoli nihce potreboval. Vec na:
>
> 1. zlozenka Zavoda za transfuzijo, ki to vodi:
> http://med.over.net/forum5/read.php?117,5136550
> 2. clanek iz Dnevnika: http://www.dnevnik.si/novice/zdravje/1042233848
>
> Ce pa katero se kaj zanima, pa na dan z besedo. :-)

(odgovor članu marusi)
Neposredna povezava do sporočila: 3433
5.11.2009 11:47:19   
Tincy90
Hvala *mojca*.user posted image

(odgovor članu Netta)
Neposredna povezava do sporočila: 3434
5.11.2009 11:48:19   
Tincy90
Hvala *Mojca*.user posted image

(odgovor članu Netta)
Neposredna povezava do sporočila: 3435
5.11.2009 11:50:48   
Momtobe
Shranjevanje popk. krvi ...

Včeraj sem bila v MŠ in smo imeli predavanje na to temo. Gospa, ki je predavala je rekla, da po forumih kroži precej nepotrjenih informacij in so ljudje potem jezni, ker niso imeli pravih informacij.

Na kratko. V sloveniji so 3 zasebne in ena javna banka... kar je pomembno je pa to, da za shranitev matičnih celic v zasebni banki plačaš od 1800 do 2500 eur in so potem shranjene tam ZATE za dobo cca. od 20 - 25 let (imajo različno). V javno banko shraniš celice zastonj, VENDAR so matične celice na voljo (če ustrezajo) vsem, ki jih potrebujejo (kot darovanje krvi npr.) ... itd.

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3436
5.11.2009 13:06:44   
mala bejba
Hej.
Jst sm ravnokar prišla iz pregleda.Izvidi niso več tko super,dobila sirup za železo,moram imeti dieto,nič slanega in mastnega zarad rahlega zatekanja nog,pa malce povišan pritisk sm mela danes. V urinu pa mam neke bakterije,tko da sm dobila napotnico za pregled urina malo bolj podrobno,da vidi kaj se dogaja.Upam da bo vse kul.
ShopGirl,kar se teh bolečin tiče je men reku d se pojavijo zato,ker se relo pripravlja na porod,kosti se širijo,je pa res d jst zelo nisko nosim in v sprednjem delu trebuha,posledica tega je kr velik trebušček.Tko da baje je to vse v redu,ni panike.
Sm prašala za materinsko šolo,začne se šele 27 novembra,upam da nas kej ne prehiti in da jo bomo dočakal,kr če traja 14 dni,jst mam pa rok 28.12,se mi zdi skor malo pozno.ogoč pri nas v manjših krajih ni tok pogosto.
Grem dj nekaj skuhat pol pa mal počivat.
Lepo se imejte.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 3437
5.11.2009 13:19:25   
ShopGirl
Evo me iz knjižnjice user posted image  Sem vzela knjigo "Nosečnost"...bom poročala kako se je obnesla... Sm si mogla še eno revijo kupit o interierjuuser posted image  Zdej sm čist v tem.

V glavnem, Mojca mislm da si zaslužiš en velik popust pri menjavi gum, probi se kej zment...šalabajzerjiuser posted image  ampak "pogovor" je pa res svetoven!user posted image

mirjam ne napenjaj se nam preveč, da nam še ti ne pobegneš rodit - s kom se bom pa pogovarjala do decembra?user posted image  Jst mam namen še neki časa bit nosečka, zato prosm, ne prehitevajte in gremo lepo po vrsti rojevat.

mala bejba, če men ugotovijo kakšno zatekanje v pon (zaenkrat je sicer OK), se bojim da bom tut mogla na dieto...glih zarad pritiska. Kok si ga pa mela? Jst sm mela nazadnje 141/81 - mislm da sm glih na meji.
No glede bolečin sva mele torej prav...nč hujšega. To je kuluser posted image  Jst tut mislm da mate vi bolj poredko ta predavanja, ker ni tok nosečk...pa najbrž mate bolj schnell kurs, se pravi predavanja po 2-3h naenkrat, da je prej fertik.
Sicer je pa Blondy rodila brez MŠ in ji je babica med porodom vse lepo razložila (dihanje pa to)... tko da ni panike, tut če bi te kej prehitelo.

No fajn se mejte...grem mal brat, pa kej si bo skuhat treba. Dons mam na jedilniku gambere - mljask mljask.

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 3438
5.11.2009 13:43:17   
mala bejba
Pritiska sm mela 140/80,sam glede na to d mam skoz probleme z zelo prenizkim pritiskom je to velik zame.Držim pesti zate ShopGirl,da še ti ne začneš zatekati.Kar se MŠ šole tiče se ne sekiram,če bom na vrsti bom,če ne bomo pa mal improvizirali.In kak se kej Blondy počuti?
Tok mi je dolgcajt bit na bolniški pa ležat,vse novice vem kaj se dogaja po svetu,igrce na compu niso več zanimive...user posted image
Zdj jamram d mam preveč cajta,sj se bo to kmal obrnilo drugačeuser posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3439
5.11.2009 15:24:57   
tulpika

Zibka...tole se pa ni za hecat. Vem, da je zoprno, ko ne moreš nič sama narest. Ampak bolje preventiva kot kurativa. Pa mal več ponucaj moža user posted image . Verjamem, da je priden ampak zdej bo moral bit pa še malo bolj....ti se pa pusti razvajati.

Mojca: tale zgodba z gumami je pa tko kot unadva "A je to.." user posted image

Tincy90: dobrodšla med nami user posted image

Mala bejba: user posted image , da čimprej odpraviš vse naštete težave in počakaš do decembra.

Če je katera iz domžalskega konca gre lahko v ponedeljek na predavanje o Porodu v ZD Domžale ob 17.00 uri. Traja cca. 1 urco. Je pa to pomembno predavanje za partnerja, če želi biti pri porodu....dobi potrdilo. Pa eno urco je lahko odsedet user posted image

Jaz sem danes opravila drugo rudno koktejla za glukozo. Dons je bil velik bolj užiten, ker so mi dal še limonco not mnjammmii... Tri ure tam sediš in čakaš, vsako uro ti vzamejo kri...no in na koncu so bili HB rezultati super user posted image . Bravo midva user posted image . Sem bila tolk vesela, da sploh nemorem opisat. Jem in pijem lahko vse normalno. Ampak bom vseen preventivno na lažji dieti, predvsem zmanjšan vnos sladkarij.

(odgovor članu mala bejba)
Neposredna povezava do sporočila: 3440
5.11.2009 15:28:38   
Tincy90
Hvala tulpika.user posted image

Ja sam tist pogovor od Mojce je pa res smešn.user posted image

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3441
5.11.2009 15:39:36   
mala bejba
Hej.
Tulpika,čestitke za dobre izvide,sam da je vse kuluser posted image , kar se diete tiče pa maš prav,mogoč vseen ni slbo mal pogledat kaj pojemo.

Tincy90,dobrodošlauser posted image

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3442
5.11.2009 15:46:03   
ShopGirl
mala bejba, jst mam tut nizek pritisk kadar nism noseča user posted image  hmmm mogla bi zmanjšat vnos soli, sam men tok paše normalno slana hrana...drugač je kr brez okusauser posted image  Kr sol tut vpliva na pritisk, ne sam na zatekanje...
ma dobr, sej zdej smo proti koncu...jst sm v 36. tednu, JUHU in se ne mislm sekirat. Bom vidla kaj bo na rednem servisu v ponuser posted image

tincy, a ti se pa dobr počutiš? Alles gut?user posted image  
tulpika, vesela zate user posted image  Zdaj pa brezskrbno uživaj do konca nosečnosti...no v mejah normale ane user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 3443
5.11.2009 16:22:39   
Tincy90
Hvala za dobrodošlice, še za vnaprej če bo kašna.user posted image user posted image

Ja js se počutm fajn, najbolš pa takrt k pikica brca in se premika po trebuhu.user posted image sm v 34.tednu in čakam nasledn torek k mam pregled kr sm že čist nestrpna da pride bebica na svet.user posted image kako ste pa kej ostale?

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3444
5.11.2009 16:24:03   
*Mojca*
No evo, pa mi je uspelo. Kdo bi si mislu, da je gume tolk zahtevno menjat. In glede na to, da je to kao moško delo, začenjam spoštovat moške. Kolk enga znanja morajo met, revčki user posted image user posted image user posted image user posted image

Kar se tiče pritiska sem sama še vedno pri ta nizkih. Mi je sestra zadnjič 3x merila, ker sem imela spodnjega pod 50 user posted image , hkrati pa me je napsihirala da se mogoče redim na račun vode in ne špeha in da je to nevarno za preeklampsijo user posted image Mah, bolj kot se sekiraš, slabše je...
Shopgirl: jaz tudi ne maram neslane hrane in se težko brzdam, čeprav probam manj solit. Ne vem kdo mi je zadnjič reku da z rezino kruha dobiš vse dnevne potrebe soli user posted image

Tulipka čestitke za dobro opravljen cukr test user posted image user posted image

Shopgirl: baje je ena fajna knjiga spi dete spi al neki takega, kjer so nasveti kako dosežt da dojenček spi ponoči. Jaz si jo moram it sposodit, ampak kaj ko sploh nimam časa user posted image

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3445
5.11.2009 16:47:48   
taraji

Tincy90: dobrodšla med nami user posted image . Pa lepo je slišati, da se dobro počutiš. Le tako naprej do konca.

Mala bejba:user posted image user posted image user posted image da se ti stanje čimprej normalizira, da lepo počakaš do decembra.

Tulpika:user posted image user posted image user posted image user posted image za dobre rezultate, vseeno pa ne škodi malo paziti pri prehrani, se popolnoma strinjam.

Shopgirl:kar se tiče neslane hrane se kar hitro navadiš - res je od začetka vse brez okusa, samo kar težko verjameš kako je potem, ko nekaj časa jedi oač manj soliš in se navadiš na ta okus vse hitro preveč slano. No, jaz sem soljenje konkretno zmanjšala že kar par let nazaj, pa sem prej tudi skoraj vso hrano si še dodatno solila, sedaj mi je pa vsa normalno soljena hrana preslanauser posted image user posted image

Mojcauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za uspešno menjavo gum, še posebej po vseh velikih zapletihuser posted image

La vita e bella

(odgovor članu tulpika)
Neposredna povezava do sporočila: 3446
5.11.2009 17:32:15   
anaj22
IZVIRNO SPOROČILO: taraji

Tincy90: dobrodšla med nami user posted image . Pa lepo je slišati, da se dobro počutiš. Le tako naprej do konca.

Mala bejba:user posted image user posted image user posted image da se ti stanje čimprej normalizira, da lepo počakaš do decembra.

Tulpika:user posted image user posted image user posted image user posted image za dobre rezultate, vseeno pa ne škodi malo paziti pri prehrani, se popolnoma strinjam.

Mojcauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za uspešno menjavo gum, še posebej po vseh velikih zapletihuser posted image

se kar pod taraji podpišem, saj lahko user posted image , da ne bom še enkart vsega pisla

hrana: jaz čist iskerno nič ne pazim kaj da v usta, no kakšnih nočnih pojedin nima, ker nekje po 19h ne jem ker me drugč clo noč zgaga peče. Se mi zdi da ful slano ne jem, sam ne slan krompir mi pa res ne gre dol.

zdej sem pa res začela z gnezdenjem, mi je sosed prpelov košek za našo bebeico, da bo mela kje spati. Zdej mam sam še postelnino za košek za zrihtat pa cunce do konca oprat pa smo pripravljeni za v rim.

možek je na službeno na pohištvenem sjemu, ves nesrečen ker bi bil rad že doma. Je pa reku da je ful razočarn nad otroškimi sobami, da mu sploh nobena ni bla všeč. Dobr da mam jaz v glavi idejo kako bo zgledala soba od mulcev, sam izpelt bo treba projekt.

grem nazaj na zmenek z likalnikom, sem dons čist not padla še mami pomagam, ker mam varuško za Jaka (dedi servis je zakon).

Mi mamo se fajn
NJJP

(odgovor članu taraji)
Neposredna povezava do sporočila: 3447
5.11.2009 19:52:40   
ShopGirl
Jst napadam mandarine user posted image  A še kateri tko pašejo? Na jabolka sm tut čist nora....

Mojcauser posted image  pa ti je končno uspelo...še dobro, drugač bi blo pa že prav bizarno.

anaj si me spomnila da morva midva tut še košek nabavit...ne vem a naj počakam na denar ki ga dobim namesto paketa, al naj grem kar kupit... Po moje ne bom zdržala do 15.user posted image  Čeprav men je blo na CSD rečeno da bo denar 11. nakazan - bomo vidli. Pa uspešno likanje želim user posted image

Aja, ne vem katera je enkrat spraševala glede plačila bolniške s strani delodajalca in ZZZS-ja. Sem ravno dobila "plačo" od ZZZS-ja in ugotavljam da je cca. 100 eur več kot je bla prejšnji mesec nakazana s strani delodajalca...user posted image  presenečena!

(odgovor članu anaj22)
Neposredna povezava do sporočila: 3448
5.11.2009 19:56:45   
Tincy90
Js sm pa nora na hruške.user posted image user posted image pa sladkarije zto upam d čimprej rodim d ne bom več jedla sladkarij.user posted image

(odgovor članu ShopGirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3449
5.11.2009 20:29:20   
ShopGirl
mene tut sladkoba osrečuje od 30. tedna dalje - prej mi pa sploh ni tok pasalo...zdej pa kr sodelujem ko se moj spravi na čokolado user posted image

(odgovor članu Tincy90)
Neposredna povezava do sporočila: 3450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  136 137 [138] 139 140   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
VIDEO: Holografski simulator rojstva
Študenti klinike si lahko prvič na medicinskem usposabljanju ogledajo holograme 3D anatomije, ko se naučijo opravljati t...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.