babajči
|
Draga Ninček.... to res ni razlog za skrb. Tudi moji Emi so namerili premajhno glavico in sem šal v bolnico na drugo mnenje. tam je dr. Pišek z mirnim glasom lepo povedal: ja gospa, vsak človek je drugačen. Tako, kot imamo različne konfekcijske številke, nosimo tudi različne velikosti klobukov. nikoli ne bom pozabila teh besed. In res je Ema imela malo manjšo glavico, ampak tudi jaz nimam velike glave. In tudi zdaj, ko je zdrava in vesela 2 in pol letnica ima pač manjšo glavico-po meni. Moja ginekologinja pa mi je povedala obratno zgodbo. Njen sin ima veliko glavo in prav tako so na UZ ugotovili, da je njegova glavica večja, kakor bi po povprečju morala biti. Ampak potem je pogledala moža in spoznala, da dejansko ima tudi on veliko glavo...verjetno je njen sin to podedoval po njemu. Važno je, da raste. Verjetno bo tvoja zdravnica malo bolj kontrolirala rast. Jaz sem takrat hodila na 14 dni na UZ, pa je vedno bila majhna, ampak je rasla sorazmerno. Drugače pa je pri nas kar nekaj novega... veliko sem bolna...zdaj sem že 2. v mesecu in pol na antibiotikih. Prvič zaradi vnetja sinusov, zdaj zaradi vnetja ledvic. Zdravnica mi je predlagala bolniško do konca. Vendar sva se potem zmenili tako, da bom prosila šefeta, če lahko delam od doma in mi ni treba na bolniško. Če bi me zavrnil, bi mi pa napisala bolniško. Gre se zaradi vožnje(50 km tja, 50 km nazaj), zaradi tega,ker tam nimam možnosti vmes malo počivat v horizontali in ker se zdravnici zdi, da je telo izčrpano in se boji ponovnega HELLP-a. Moje delo je take narave, da bi lahko delala kjerkoli. Sem oblikovalka in potrebujem le računalnik in telefon. In smo se zmenili... Tako bom šla 1X do 2X na teden v službo, da prevzamem delo, ostalo delam od doma. Kako sem bila vesela včeraj, ko sem to izvedela! To je pri nas več, kot povišica! Sem prva, ki lahko dela od doma. In šefe je bil striktno proti..do sedaj. Smo ga že prej hoteli malo omehčat, pa ni šlo nikakor. Zdaj se je pa še njegovim sin zavzel zame. Tako bom zdaj še delala do 23.12., potem pa dopust do porodniške... Jupiiii... Za dojenčka še nisem nič kupila... Oprala sem 2 kovterčka in 2 povšterčak od Eme, da bo za bejbija. Danes bom pregledala Emina oblačilca, kaj je uporabno in kaj ne... Veliko imam obljubljenega (oblačila, posteljica)... Kupiti moram le novo blazino za previjalno mizo... streilizator...nov kompletek za iz porodnišnice, kakšen komplet tetra plenic bom kupila za k dohtarju (od Eme so mi posivele, nočem pa uporabljat belilcev), pamperske, dudika, flaške (malo kasneje), nastavek za dojenje (imam ploske bradavice in so ti nastavki super rešitev). Ostalo pa imam od Eme. Če bo fantek bom nekaj roza stvari prebarvala v modro, želeno, rdečo. Kaže neki na fantka, baje... Ampak se ni prav dobro videlo, ker mi sedi na mehurju. in to je to, se mi zdi...no ziher bo še kaj, ampak ne iz nuje, bolj za mamino dušo... Mejte se, punce. čau
|