Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 13:58:09
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia punce sedaj sem brala tolehttp...kaj če je tia slabokrvna??jutri bom poklicala p in vprašala..kri ji še niso jemali..vašim so?pa ad3 kapljice mi ni nič rekla..dajem 4kot na začetku..mečava se zaprla...kak 1mm ima odprto,mislim da..pa opažam da je bolj zaspana kot običajno...kaj pa vem,mogoče kriva slabokrvnost?pa zato se ne redi??naj pokličem p jutri? http://www.ringaraja.net/forum/no%C4%8De_jesti/m_4507018/tm.htm Pri nas P kontrolira kri pri šestih mesecih. AD3 kapljice pa dajeva že ves čas po 8 na dan. se mi je zdelo, da moram še nekaj napisat pri sist. pri 6mesecih kontrolirajo vodo in kri; tako da če ni tvoja P tega takrat nardila, jo kr lepo spomni; glede AD3 pa se načeloma itak dajejo do 1.leta starosti, mi jih imamo 7kapljic dnevno; glede krvi in vode, ti lahko kadarkoli zaprosiš svojo P, da otrokom pregleda te zadevice, no vsaj pri naši P je tako in ne komplicira, včasih tudi sama reče: ˝aja, zdaj pa že dolgo nismo pogledali krvi, kr pojdite v laboratorij˝ ne vem kako bo zdaj, ko pride nova P samo jo bom pa sama spomnila..... moram sam mal pokomentirat. ponavadi kontrolirajo kri šele pri 9m je pa res, da spet odvisno od P. Tijina in Nikina (imata različni P) obe šele pri 9m, ampak za Niko je prej pogledala, ker sem jo jaz prosila.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 13:58:12
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m Danes praznuje 8. mesecev VALENTIN od Kokice ČESTITKE!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 14:01:30
|
|
|
|
Najaa
|
Grahec, imaš zs. Kako smo? Z Niko sva bili celo dop. vzunaj na sončku. Je tak lep dan danes, prav toplo. Pojedla je podobno kot včeraj za malico s tem, da zjutraj ni hotla mleka. Pa že včeraj je nekaj zavračala mleko popoldna in zvečer, ko sem jo pa sam podojila. A je lahko to zato, ker sva zdej prešli na AM 2? S tem, da imam še nekaj 1-ke in ji mešam pol pol. Pojma nimam, no... Drgač pa svaka čast, všeč mi je debata, ki se je razvila o GH. Se bom še jaz naučila veliko novega.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 14:01:42
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy .jaz z Žigcem nimam težav (baje, da ga lepo vzgajam, Najaa?) res je. čisto po mopjem okusu. si se pa res razpisala, mamaM.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 14:13:02
|
|
|
|
tasa_m
|
Najaa a mi lahko na zs napišeš tvoj naslov še enkrat prosim? Ne najdem sporočila z tvojim naslovom, listek katerega pa sem imela pa ga tud čudežno več ni
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 14:25:34
|
|
|
|
Najaa
|
tasa imaš zs.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 14:45:56
|
|
|
|
Grahec
|
Najaa imaš ZS
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 14:48:57
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy .jaz z Žigcem nimam težav (baje, da ga lepo vzgajam, Najaa?) res je. čisto po mopjem okusu. si se pa res razpisala, mamaM. zdaj pa kr farbam tko kot v soboto, ko si oz. nas pohvalila; iii, komi čakam čvek pa s tabo in pupami ja, sem se razpisala ko sem pač mogla; sej bi že prej sam se mi ni dalo pa itak nas punca ne jemlje resno
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 14:50:30
|
|
|
|
mama_milchy
|
Najaa, imaš zs na fb
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:00:36
|
|
|
|
mmmc
|
Pozdravljene, jaz vas kar reno prebiram, ker imam tudi jaz marčevskega zvončka. Ste super družba in sem tudi od vas dobila že kakšen odgovor na moje vprašanje. Se pa javljam, ker vidim, da MM sprašuje glede rumenjaka. Mi smo ga že uvedli, kakšnih 14 dni nazaj. In ga je mali lepo sprejel. Obožuje ga. Sem pa naredila zelenjavno juhico: cvetača, korenček, por in vmešala polovico rumenjaka na koncu. Njamnajm je zapel...
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:00:52
|
|
|
|
PERSIDA
|
Danes praznuje 8. mesecev VALENTIN od Kokice SKOKEC Vse najboljšeeeeeeee!!!!!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:03:50
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: mmmc Pozdravljene, jaz vas kar reno prebiram, ker imam tudi jaz marčevskega zvončka. Ste super družba in sem tudi od vas dobila že kakšen odgovor na moje vprašanje. Se pa javljam, ker vidim, da MM sprašuje glede rumenjaka. Mi smo ga že uvedli, kakšnih 14 dni nazaj. In ga je mali lepo sprejel. Obožuje ga. Sem pa naredila zelenjavno juhico: cvetača, korenček, por in vmešala polovico rumenjaka na koncu. Njamnajm je zapel... za malega jedca. Ti se pa večkrat oglasi, bomo kako rekle. Pa še kaj povej o svojem malčku.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:05:35
|
|
|
|
Najaa
|
aja, rumenjak - po 8m a ni tako? No to se spomnem od Tije, pri Niki gre itak bolj počasi. Je pa treba začet počasi. En dan 1/4 rumenjaka, čez kak teden polovičko itd. Pri Tiji se je pri drugi "dozi" rumenjaka ustavlo, ker je bila alergična nanj. Na srečo nama ni bilo treba izložit vseh živil z jajci, je pa alergija po 1 letu minila.
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:09:47
|
|
|
|
tasa_m
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mmmc Pozdravljene, jaz vas kar reno prebiram, ker imam tudi jaz marčevskega zvončka. Ste super družba in sem tudi od vas dobila že kakšen odgovor na moje vprašanje. Se pa javljam, ker vidim, da MM sprašuje glede rumenjaka. Mi smo ga že uvedli, kakšnih 14 dni nazaj. In ga je mali lepo sprejel. Obožuje ga. Sem pa naredila zelenjavno juhico: cvetača, korenček, por in vmešala polovico rumenjaka na koncu. Njamnajm je zapel... za malega jedca. Ti se pa večkrat oglasi, bomo kako rekle. Pa še kaj povej o svojem malčku. se kr pod Najo podpišem
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:11:21
|
|
|
|
trinity22
|
IZVIRNO SPOROČILO: trezika Maruša je zadnjič jedla sladko zelje s krompirjem...je zmazala celi krožnik...pa posledično fajn rafale spuščala Tiana je to jedla včeraj in posledica ........... že zjutraj na tešče (moje, ona je že jedla 2x vmes )je bila nabasana plenica No danes pa sem ji dala blitvo in krompir je jedla kot velika
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:14:15
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: mmmc Pozdravljene, jaz vas kar reno prebiram, ker imam tudi jaz marčevskega zvončka. Ste super družba in sem tudi od vas dobila že kakšen odgovor na moje vprašanje. Se pa javljam, ker vidim, da MM sprašuje glede rumenjaka. Mi smo ga že uvedli, kakšnih 14 dni nazaj. In ga je mali lepo sprejel. Obožuje ga. Sem pa naredila zelenjavno juhico: cvetača, korenček, por in vmešala polovico rumenjaka na koncu. Njamnajm je zapel... dobrodošla potem pa še napiši kaj o svojem marčevskem bebiju in če želiš, da ga damo na seznam daj podatke
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:15:28
|
|
|
|
mama_milchy
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mmmc Pozdravljene, jaz vas kar reno prebiram, ker imam tudi jaz marčevskega zvončka. Ste super družba in sem tudi od vas dobila že kakšen odgovor na moje vprašanje. Se pa javljam, ker vidim, da MM sprašuje glede rumenjaka. Mi smo ga že uvedli, kakšnih 14 dni nazaj. In ga je mali lepo sprejel. Obožuje ga. Sem pa naredila zelenjavno juhico: cvetača, korenček, por in vmešala polovico rumenjaka na koncu. Njamnajm je zapel... za malega jedca. Ti se pa večkrat oglasi, bomo kako rekle. Pa še kaj povej o svojem malčku. se kr pod Najo podpišem hvala; ti se pa lepo kr čveku pridruži, sej vidiš da smo same fejst babe tle na kupu
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:17:16
|
|
|
|
mmmc
|
Ja smo ga malo prej uvedli, tko kot vse ostalo, ker z dojenjem so se kilce malo ustavle. Tako da smo z GH začeli že pri 4 mesecih, vendar zeeeelo počasi, tako da smo na tri obroke GH na dan prišli šele pri 6. mesecih. Takrat sva tudi zaključila z dojenjem, ker je mleko izginilo skoraj čez noč. Je pa P svetovala uvedbo rumenjaka, skutk in jogurtov, zaradi nizke teže. Sedaj pa teža lepo raste in smo pri 7300g. Nismo imeli pa do sedaj nobenih težav z uvajanjem goste hrane. Nismo uvedli ostalih alergenih živil, gluten bomo uvedli kmalu, meso smo do sedaj: piščanec, teletina in govedina. Smo na AP. Naš jedilnik pa izgleda nekako takole: Zjutraj 8:00 - linoti ( vsi razen čoko in lešnik, gres ( po 6. mesecu) Malica 12:00 - sadje + skuta ali jogurt Kosilo 15:00 - zelenjava, včasih s krompirčkom, rižem, polento..., dvakrat na tedn z meskom, vsakih 10 dni z rumenjakom Večerja 19:00 - gres... + 90mml mleka AP Nočni obroki so potem med 19:00 in 8:00 dvakrat mleko. Skupaj čez noč spije 400mml AP
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:19:00
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mmmc Pozdravljene, jaz vas kar reno prebiram, ker imam tudi jaz marčevskega zvončka. Ste super družba in sem tudi od vas dobila že kakšen odgovor na moje vprašanje. Se pa javljam, ker vidim, da MM sprašuje glede rumenjaka. Mi smo ga že uvedli, kakšnih 14 dni nazaj. In ga je mali lepo sprejel. Obožuje ga. Sem pa naredila zelenjavno juhico: cvetača, korenček, por in vmešala polovico rumenjaka na koncu. Njamnajm je zapel... za malega jedca. Ti se pa večkrat oglasi, bomo kako rekle. Pa še kaj povej o svojem malčku. se kr pod Najo podpišem hvala; ti se pa lepo kr čveku pridruži, sej vidiš da smo same fejst babe tle na kupu kaj se lažeš???
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:20:28
|
|
|
|
trinity22
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m Danes praznuje 8. mesecev VALENTIN od Kokice čestitke
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:20:36
|
|
|
|
trinity22
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia punce sedaj sem brala tolehttp...kaj če je tia slabokrvna??jutri bom poklicala p in vprašala..kri ji še niso jemali..vašim so?pa ad3 kapljice mi ni nič rekla..dajem 4kot na začetku..mečava se zaprla...kak 1mm ima odprto,mislim da..pa opažam da je bolj zaspana kot običajno...kaj pa vem,mogoče kriva slabokrvnost?pa zato se ne redi??naj pokličem p jutri? http://www.ringaraja.net/forum/no%C4%8De_jesti/m_4507018/tm.htm Pri nas P kontrolira kri pri šestih mesecih. AD3 kapljice pa dajeva že ves čas po 8 na dan. se mi je zdelo, da moram še nekaj napisat pri sist. pri 6mesecih kontrolirajo vodo in kri; tako da če ni tvoja P tega takrat nardila, jo kr lepo spomni; glede AD3 pa se načeloma itak dajejo do 1.leta starosti, mi jih imamo 7kapljic dnevno; glede krvi in vode, ti lahko kadarkoli zaprosiš svojo P, da otrokom pregleda te zadevice, no vsaj pri naši P je tako in ne komplicira, včasih tudi sama reče: ˝aja, zdaj pa že dolgo nismo pogledali krvi, kr pojdite v laboratorij˝ ne vem kako bo zdaj, ko pride nova P samo jo bom pa sama spomnila..... moram sam mal pokomentirat. ponavadi kontrolirajo kri šele pri 9m je pa res, da spet odvisno od P. Tijina in Nikina (imata različni P) obe šele pri 9m, ampak za Niko je prej pogledala, ker sem jo jaz prosila. pri nas naredijo kontrolo krvi in urina že pri 6 mesecih
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:23:31
|
|
|
|
mmmc
|
Ne, ne, ne lažem. Vas berem od začetka... Od prvega dela...
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:23:40
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: trinity22 IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: mama_milchy IZVIRNO SPOROČILO: Nina00 IZVIRNO SPOROČILO: leo**tia punce sedaj sem brala tolehttp...kaj če je tia slabokrvna??jutri bom poklicala p in vprašala..kri ji še niso jemali..vašim so?pa ad3 kapljice mi ni nič rekla..dajem 4kot na začetku..mečava se zaprla...kak 1mm ima odprto,mislim da..pa opažam da je bolj zaspana kot običajno...kaj pa vem,mogoče kriva slabokrvnost?pa zato se ne redi??naj pokličem p jutri? http://www.ringaraja.net/forum/no%C4%8De_jesti/m_4507018/tm.htm Pri nas P kontrolira kri pri šestih mesecih. AD3 kapljice pa dajeva že ves čas po 8 na dan. se mi je zdelo, da moram še nekaj napisat pri sist. pri 6mesecih kontrolirajo vodo in kri; tako da če ni tvoja P tega takrat nardila, jo kr lepo spomni; glede AD3 pa se načeloma itak dajejo do 1.leta starosti, mi jih imamo 7kapljic dnevno; glede krvi in vode, ti lahko kadarkoli zaprosiš svojo P, da otrokom pregleda te zadevice, no vsaj pri naši P je tako in ne komplicira, včasih tudi sama reče: ˝aja, zdaj pa že dolgo nismo pogledali krvi, kr pojdite v laboratorij˝ ne vem kako bo zdaj, ko pride nova P samo jo bom pa sama spomnila..... moram sam mal pokomentirat. ponavadi kontrolirajo kri šele pri 9m je pa res, da spet odvisno od P. Tijina in Nikina (imata različni P) obe šele pri 9m, ampak za Niko je prej pogledala, ker sem jo jaz prosila. pri nas naredijo kontrolo krvi in urina že pri 6 mesecih pri nas so pa pri 7. mesecih pregledali kri, vode še pa ne,
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:23:59
|
|
|
|
mmmc
|
Enako!
|
|
|
|
RE: Marčevski zvončki in trobentice, 5. del 28.10.2009 15:24:37
|
|
|
|
spps
|
IZVIRNO SPOROČILO: mmmc Ne, ne, ne lažem. Vas berem od začetka... Od prvega dela... mmmc, jaz sem mamiM napisala,da se laže
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?