kerala
|
Taras že 2 uri spi. Jaz sem že pecivo pripravila, pa imam še kar mir, pa mal časa za rr... Ayo in Aprilčica, mislim, da so drugi otročki hitrejši od prvih, vsaj pri nas je bilo tako. Sicer pa se tudi Taras že na široko smeji, tudi glasove že spušča, iz dneva v dan je bolj zabaven! Si pa faca, da ti tako dobro vse laufa z dvema, meni je bilo takrat zelo težko, priznam. Brala sem en zanimiv članek, kjer je bilo navedeno, da imajo prvi otročki po raziskavah višji IQ od drugorojencev in tako naprej, kar naj bi bilo posledica več časa, ki ga preživijo izključno z odraslimi. Svetujejo zato, da naj bi tudi pri naslednjih otrokih nekaj časa preživljali izključno z njimi. Pri nas je Duna sicer napredovala precej hitreje kot Živa, malo tudi zaradi njenega karakterja, saj ne sme v ničemer zaostajati. A kljub temu pa mislim, da pa ima Živa višji IQ... še posebaj pa EQ. Aprilčica, upam, da bo Jakob čimprej bolje. Trenutno je res toliko viroz, da je kar groza! Mi smo bili vsi virozni, pa Taras ni nič pokasiral, čeprav sem se kar bala. Upam, da se tudi Julije ne prime! miška, tudi jaz sem polno dojila svoji prvi dve, zanimivo, skor isto kot ti, prvo 8 (je sama nehala, predvidevam da zato, ker sem bila spet noseča) in drugo 14 mesecev. Takih zapletov nikoli ni bilo. Koliko pa popije tvoja po dojenju? Jaz sem si mleko dopoldan (ob 11h) izčrpala, 50ml, kolikor je spil po dojenju, tako da mi res ni jasno, zakaj ni hotel vleči pri meni, ti lump lumpasti! Potem mu ga pa ponujam, pa noče praktično nič. Ma, bomo že... hruškolinka, ti ga kar pred dejstvo postavi, da ti enostravno zdaj mora stati ob strani in pomagati, in mu ga kdaj pusti, če ne gre drugače. Pa res ga probaj, kakor praviš, čimveč vključiti. Pa saj bo bolje, moški včasih dlje rabijo, da jih začne malček zanimati... Kako pa veš, da je spil samo 2dl? A si si vsakič izčrpala in mu dala po flaški? Ma nimam pojma, zakaj se take stvari dogajajo, sam dokler so mali zdravi in veseli in zadvoljni, jim verjetno pač nič ne manjka... vsaj upam, ker se mi zdi, da moj tut prav malo poje, pa tudi na teži se to pozna. hel, ja res sva srečni, da nama je tako lepo! In verjetno tudi naši otročki uživajo v tem idiličnem življenju! Lepo, da planirata kmalu še enega, tudi mi močno razmišljamo o tem. Zobozdravnica je pa naši dve princeski vedno tako hvalila, oni dve sta se pa veselili štampiljke, ki ju je čakala. Saj sama ne vem, kako da sta bili tako pridni, preden smo ju peljali tja, smo ju dobro pripravili in velik razlagali, predvsem moj . Enkrat se je celo zgodilo, da je tista, ki ni imela pregleda, vztrajala, da pogleda tudi njo in ni hotela ven dokler se ni vsedla na stol in pokazala zobkov! Kopamo mi vsak drugi ali pa tretji dan. V bajti je sicer kar hladno, redko kdaj prileze do 22, velikokrat pod 20, saj kurimo na peč na drva. Kopamo ga pa v kopalnici, ki jo s pečko segrejemo, pol ga pa tam tudi oblečemo, damo kapico. Ponavadi gre kmalu po kopanju spati v spalnico, kjer pa je sploh hladno. In je vse OK, zaenkrat še ni bil niti prehlajen, trkaaaam! No, zdaj se ps res prebuja, je bil že cajt! Šibam...