kerala
|
Ojla drage moje babnce! Taras leži, dala sem mu dudico in mislim, da ga bo prav kmalu zmanjkalo. Danes je spal do 11h! In jaz z njim do 10h. Pa kavica z mojim ... Potem se pa čudim, kako to, da mi nič ne znese... Ja to je življenje, jaz bi kar podpisala, da tako za vedno ostane. Lahko rečem, da je to najlepše obdobje v mojem življenju, sami pozitivni občutki, brezskrbnost, veselje, skratka čist sem v oblakih... Šele zdaj, ko prebiram o vaših "težavicah" s starejšimi otročki, se zavedam, kakšno srečo sem jaz imela z mojima dvema. Živa niti enkrat ni izrazila niti kančka ljubosumja, Duno je tako lepo sprejela, jo samo božala, poljubljala, ko je malo zrasla, sta postali že pravi prijateljici in to traja še danes... Joj, sama osladnost me je... miška in morskadeklica, tudi mi imamo podobne težave z dojenjem. V torek smo bili pri P, kjer je tehtnica pokazala le 450g več kot pred enim mesecem. Povprečje obeh je sicer OK, ker se je v prvem mesecu zredil malo več kot 1kg, zadnji mesec pa nikakor. Zdaj se hraniva zelo pogosto, sam mali lump vleče največ 5 minut, potem se pa smeji ali pa zaspi, tako da nama dlje sploh ne znese. Ponoči se zbuja sicer na 2 uri, je pa tudi le dobre 3-4 minute, kar pa seveda ni dovolj. Zvečer mu kljub mojim polnim joškam dam še flaško, samo ne spije več kot 50ml. Zdaj ga hranim skoraj vsako uro, se mi prav smili, mu skozi tole joško v usta tlačim . Bomo videli naslednji torek, ko se gremo spet stehtat. miška, kako je pa bilo pri tvojih prvih dveh? sanikaa, misliš, da nima smisla ponujati joške prepogosto? Jaz sem prej dojila tako, kot si ti opisala, ne prej kot na 2 uri, kadar je jokal sem mu absolutno ponudila, drugače je pa velik dudico vlekel. Pa se zgleda ni obneslo, če se ni dovolj zredil, bil je pa člist zadovoljen. Zdaj, ko ga hranim skor non-stop, pa dude skoraj nič ne vleče. Ma jaz nisem dovolj pametna. M1987, meni se zdi 1 kg prav super! Tvoja P zgleda res pretirava, dokler se mala lepo redi, se nič ne sekiraj! Ayo, tako kot je napisla Flora, je pošiljanje najenostavnejše. Škatel na pošti, kolikor jaz vem, nimajo, tako da je najbolje, da vse pripraviš in odneseš. Drnula, kakšni cukri sta tvoji dve, me spominjata na moje. Boš videla, ko bo minilo to taprvo obdobje, bosta nerazdružljivi. Jaz se še kar topim ko se spomnim... Kar se pa hiške tiče, je pa pri nas tudi po 10 letih stvar še daaaaaleč od zaključene. Ma, bo že, tudi živet je treba vmes, ne samo v hišo vlagat Aprilčica, tudi jaz sem prepričana, da si super mama, roboti pa pač nismo! Ma si mi naredila gušte s skakanjem po lužah, jaz bi tuuuudi! Pa na otroške dodatke si me spomnila, samo moram počakat na redno porodniško, bo kar nižja kot je zdaj teh prvih 3 mesece, pa bodo tudi dodatki potem verjetno višji... go_ta - se ti takoj pridružim na tisti plaži ... častim pivo! eee, res tako hitro rastejo naši ! Kar prehitro... Šele ko zrastejo res vidiš, kako hitro je minilo, zato pa še toliko bolj ceniš vsak trenutek. A februarja moraš spet v službo? Jaz pa še kar razmišljam, če bom kaj prej začela. Ne mudi se mi sicer nikamor, bolj zaradi tega, da me ne bi pozabili in ugotovili, da me v bistvu sploh ne rabijo... sploh če bi potegnila še za enega ... To bi bilo pa zeloooooooo hudo pri nas, imam res super službo, pa še moj ni redno zaposlen... S kakanjem pa imamo mi tudi srečo. Ponavadi kaka le 1x na dan, včasih pa sploh ne. Ponoči se pa že kak mesec ni pokakal. Ga pa nazadnje tudi jaz nisem previla. Enkrat sem ga 2x zapored previla, pa se je tako razbudil, da še skoraj uro ni zaspal, potem pa nisem več reskirala. Zvečer sem mu rito namazala, pa je bilo vse OK, tudi če se je mal pokakal. A jim ve ritke vsakič pri previjanju namažete? Jaz mi jo skoraj več ne mažem, ker ni nič rdeča, se mi zdi nepotrebno. Kmalu se približujejo cepljenja. Boste vse cepile svoje otročke? Mi smo se odločili, da jih celimo, samo ne še zdaj, bomo počakali do 1 leta. Zmenila sem se tudi že s P in ni prav čisto nič komplicirala oz, sploh ni komentirala, ker se zadnje čase vse več staršev odloča, da otrok sploh ne bodo cepili, ali pa to opravili kasneje. Osebno nisem proti cepljenju in mislim, da tisti, ki ne cepijo, to počnejo na račun ostalih, ki to opravimo, samo starost se mi pa res zdi prezgodnja. Evo, zdaj se pa že prebuja, k tolk nakladam... nič, moram it, pa saj sem tako preveč naklofala...