|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009*
19.10.2009 11:43:40   
altaja
IZVIRNO SPOROČILO: Pupček
Mislim, da je kar fajn to da jo dam budno v postelco, tako tudi ko se zbudi ne joka in sama nazaj zaspi user posted image .

Mi mamo tud tak sistem in je super user posted image . Se sam zamoti, malo se preteguje, opazuje in zaspi. Zjutraj oz ko se zbudi se pa pol ure spet preteguje in počasi zbuja (tko da se zbudim še preden zajoka) šele nato me pokliče.

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 701
19.10.2009 11:46:02   
Pupček
Povijanje... jaz še vedno L. na široko povijam in jo bom do kontrole, ko bo stara 3 mesece. Pri nas v KP velja še stara šola. kolki so 1A. Uporabljam Pamperske 2. in nam je danes prvič drekec ven pogledal user posted image , ga je bilo res velik, za 2 dni, včeraj ni nič kakala.

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 702
19.10.2009 11:48:36   
baby blue
Midva jo tudi kar budno v posteljico dajeva... Potem malo gode in stoka pa se preteguje potem jo pa kar zmanjka... Še v spanju potem včasih gode user posted image user posted image Je prav posrečena...

Meni pediatinja v posvetovalnici ni nič rekla da jo moram široko povijat pa ima kolke 1A in 1B...

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 703
19.10.2009 12:05:02   
anitka7
ojla

mi smo mel pa kr mal naporen vikend....sami rojstni dnevi,smo hodil domov samo spat user posted image

Lubenička vse najboljše user posted image sicer malce z zamudo....

sva pa prejšnji teden imeli z Neli prvi pregled in smo se zredili za dobro kilo in 4cm zrastli ( zdaj ima 4700g in 56 cm) user posted image  

a mate ve vsak mesec pregled pri pediatrih?
ker se mi zdi da sem s tavelikim mela vsak mesec do starosti 6 mesecev

Čaj ji pa jaz tud dajem,od Nestle-ja komarčkov čaj,da se vsaj mal navadi na še kakšen drug okus pa tud k bomo začel bl ornk gret je bl suh zrak v bajti in je dober če kaj spije.

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 704
19.10.2009 12:10:11   
Pupček
A ste ve dale svoje user posted image cepit proti tuberkulozi?Jaz sem. Cepli so jo v P, zadnji dan. Pred 1 tednom, ko je bila stara 6 tednov, se ji je začel delat gnojni mehurček. Zanima me če se je to še pri kateri nardilo in kako negovat rano.

Neposredna povezava do sporočila: 705
19.10.2009 12:41:58   
baby blue
Midve sva imele prvi pregled 13.10 naslednji pa 14.12 ko bo tudi prvič cepljena... Mava pa samo čez en mesec posvetovalnico ampak samo tehtanje čisto informativno...

Proti tuberkulozi je pa midva nisva dala cepit...

< Sporočilo je popravil baby blue -- 19.10.2009 12:42:24 >

(odgovor članu Pupček)
Neposredna povezava do sporočila: 706
19.10.2009 13:06:15   
tulpek
Ta moja bolezen je čudna stvar, samo vročino imam, zjutraj 37,8, sedaj pa 37.2. Lekadol +C deluje. Upam, da bom jutri že čisto OK. Nimam pa nič prehlada, grlo me ne boli, niti glava, želodec..... ne vem, kaj mi je. Zdravnica mi je na podlagi mojega opisa stanja rekla, da ni treba hodit na pregled, kar mi čist paše. Pediatrinja pa, da lahko dojim do vročine 38,5 in da naj ne diham v malega. Bom res masko uporabila, če bo kaj slabše.
Mali je zaenkrat ok, samo nenavadno veliko spi, običajno je dopolde buden vse do vsaj 13ih, danes pa kar spi, razen za dojenje se budi. Sklepam, da če veliko in veselo sesa, že ni kaj narobe z njim. Vročine nima in kašlja tudi ne.

IZVIRNO SPOROČILO: altaja

A ste vse na široko povijale? Men ni noben nič reku, tko da nisem user posted image , je mel pa kolke 1a, tko da... Dans se bova naročila za slikanje. Baje je grozna čakalna doba. Upam da se nama uspe naročit pred dopolnjenim 5. mesecem ker drugače pregled nima smisla in bova mogla it samoplačniško. Tole zdravstvo je  user posted image

Js nisem, ker so rekli, da ni treba, kolki so 1A. Kaj se je treba naročit na slikanje? Meni pa to ni nihče omenil... dobiš kakšno napotnico ali kako gre to?

Jutr mam prvi ginekološki pregled po porodu. Da vidmo če je šlo vse na svoje mesto user posted image

Js tudi, če se mi stanje ne poslabša. Naju še vedno skupaj naročajo user posted image user posted image user posted image .

Larilu, si pomislila, da bi kupila angel care? kontrolira dihanje dojenčka in se začne oglašat, če mali nekaj časa ne vdihne (mislim da je meja 15 sek). je pa precej zanesljiv, mi piska vedno, ko malega vzamem iz posteljice in ga pozabim izklopit. Preko neta (angleški ebay) je cenejši, ampak je treba čakat na njega nekaj dni.

Pupček, moj ima tudi na enem ušesu tako čudno hrapavo kožo in na obrazu, sploh okrog brade več mozoljčkov. To zadnjih nekaj dni, sem mislila, da od mehčalca, ker nimam vsega svojega opranega brez mehčala.

IZVIRNO SPOROČILO: eltea333

Me zanima, če ima katera nasvet zame.. Izak zvečer dremlje ob 22 ure naprej zaspi pa šele ob 1-2 uri zjutraj, ko sem jaz že čist crknjena. Ima mogoče katera idejo, kako lahko premaknemo uro? Je to mogoče? Upam, res upam, da ja..

Eltea, meni so rekli, naj se v prvih mesecih prilagajam dojenčku... ampak vem, kako je, če si neprespana. Kopaš ga zvečer? Če ja, potem poskusi premaknit kopanje 2 uri naprej, mogoče bo potem 2 uri prej zaspal. Ali ga pa zmuči z masažo, z nagecom - daš ga nagega na posteljo(na nepremočljivo podlogo iz mullerja, če veliko kaka in lula) in se igraš z njim - mojega to kar utrudi in potem lepo zaspi. Mu pa ful paše, da lahko brca. A to že ima dolgo tak ritem? Mogoče ga pa sam od sebe spremeni. Kaj med dremanjem hoče pozornost? Če ne, ga lahko pustiš, da lepo drema  v postelji in zaspiš. Saj če se zaposli sam s sabo in mu tako paše, ga lahko pustiš, če mu kaj ne bo všeč, te bo pa zbudil.

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

a mate ve vsak mesec pregled pri pediatrih?
ker se mi zdi da sem s tavelikim mela vsak mesec do starosti 6 mesecev

Anitka, pri nas je tako: imel je pregled pri prvem mesecu, pri dveh mesecih je samo tehtanje in dolžina, pri treh pa spet pregled. Za naprej pa ne vem.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 707
19.10.2009 13:11:30   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: altaja

A ste vse na široko povijale? Men ni noben nič reku, tko da nisem user posted image , je mel pa kolke 1a, tko da... Dans se bova naročila za slikanje. Baje je grozna čakalna doba. Upam da se nama uspe naročit pred dopolnjenim 5. mesecem ker drugače pregled nima smisla in bova mogla it samoplačniško. Tole zdravstvo je  user posted image

Js nisem, ker so rekli, da ni treba, kolki so 1A. Kaj se je treba naročit na slikanje? Meni pa to ni nihče omenil... dobiš kakšno napotnico ali kako gre to?

Jutr mam prvi ginekološki pregled po porodu. Da vidmo če je šlo vse na svoje mesto user posted image

Js tudi, če se mi stanje ne poslabša. Naju še vedno skupaj naročajo user posted image user posted image user posted image .

Larilu, si pomislila, da bi kupila angel care? kontrolira dihanje dojenčka in se začne oglašat, če mali nekaj časa ne vdihne (mislim da je meja 15 sek). je pa precej zanesljiv, mi piska vedno, ko malega vzamem iz posteljice in ga pozabim izklopit. Preko neta (angleški ebay) je cenejši, ampak je treba čakat na njega nekaj dni.

Tulpek, na odpustnici piše, da niso potrebne nadaljne kontrole, če so kolki ok. Se pravi, da ni treba it na  kontrolo.

Larilu, se strnjam, Angel care je zlata vreden. Sej mogoče je drag, samo za ceno otrokovega življenja ... So pa meni tudi takle prvič rekl, da se to pač zgodiuser posted image user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 708
19.10.2009 13:16:24   
jpnincy
Široko povijanje: moj je imel oba kolka 1A, pa mi je rekla v prvi posvetovalnici, da naj ga kar do 3. meseca povijam na široko (stara šola). Čez dan ni tako pomembno, ponoči pa obvezno. Mi je rekla, da je to bolj preventivno. Kontrolnega slikanja kolkov pa nimamo, ker baje ni potrebno user posted image .

Čaj oz. voda: v materinski šoli so nam rekli, da mora novorojenček prav tako dobivati tekočino kot tudi odrasla oseba, ker so menda dojenčki po mleku blazno žejni, kar naj bi se vidlo na zgornji ustnici, ki je ful suha. P nam je dobesedno tako povedala: "...ko ste vi žejni, dajte se odžejat s toplim mlekom, če se lahko..." rekla, je da otrok dobi vse potrebne sestavine z materinim mlekom ali z umetnim mlekom, toda kljub temu rabi tekočino za odžejat. Seveda ne veliko, zadostuje že 2 -3 žličke na dan, samo da si splahne grlo, če pa želi več, mu lahko ponudimo tudi več. To velja še posebej za tiste dojenčke, ki bruhajo oz. polivajo, da nimajo kislega okusa v ustih.

Hranjenje: koliko pa vam spijejo vaši otročički? Moj spije pri vsakem obroku 120ml (na vsake 3 ure), vendar zadnje dni opažam, da mu je zgleda premalo, ker spije zelo hitro vse do zadnje kapljice, in še vedno išče in včasih joka. Mislite, da mu lahko dam več??? user posted image user posted image Star je 1 mesec in 6 dni. Hvala za odgovore in nasvete.

Igralna podloga iz BC: tudi mi smo jo kupili (otok), ampak, ko smo jo prinesli domov, smo ugotovili, da nam glasbeno ogledalo ne dela user posted image . Zdaj čakamo, da dobijo novega, da nam ga bodo zamenjali.

Neposredna povezava do sporočila: 709
19.10.2009 13:27:12   
baby blue
Zanimivo kako so mnenja pediatrov različna...

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 710
19.10.2009 13:34:12   
Sarchi
IZVIRNO SPOROČILO: baby blue

Zanimivo kako so mnenja pediatrov različna...

aha to pa čist res....

mi imamo kolke 2x 1A in moramo do 2.5 mesca povijat široko zaradi preventive ker je bil v medenični ustavi....

Želi si, upaj in ujemi srečo!

Neposredna povezava do sporočila: 711
19.10.2009 13:42:36   
altaja
Slikanje kolkov: midva sva dobila napotnico. Pediatrinja je rekla, da so sicer zelo dolge čakalne dobe in da če naju bodo naročili po 5. mesecu starosti, da je brez veze, ker se nepravilnosti ugotavljajo do dopolnjenega 5. meseca in v tem primeru nama ostane samo samoplačniški pregled. Seveda ni obvezno, je pa priporočljivo. Sem misla, da je povsod tako. Bom pa probala izkoristit eno poznanstvo, tko da upam da bomo naročeni pravočasno. Če že mamo napotnico.

Tulpek: ja pa res...sva čist usklajene glede datumov. Sem misla, da bova še rodili skup, pa je bil Tjaš še bolj trmast od Vida user posted image

jpnincy: naš je že takoj na začetku pojedel od 100-120ml, tko da.. Zdej sicer ne vem ker se dojiva, so pa bolj pogosti obroki kot takrat ko je pil po flaši. Sem si pa včeraj zvečer spumpala mleko za ponoči, da vidim koliko poje in je zdonkal 140ml, držalo je pa 4 ure. Tko da mislim, da mu lahko komot povečaš obrok. Verjetno so tud dojenčki enkrat bolj lačni drugič manj, tko da bo včasih 120 ml preveč, drugič pa premalo.

you're so funny, you're so fine, you're so perfect, you're so mine...
-------------------------------

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 712
19.10.2009 14:33:38   
simonae
Pozdravljene!

Vidim, da nekatere virusi prekomerno obdajajouser posted image .
No, morda bo tudi vam pomagala moja izkušnja: jaz sem v petek kasirala hud prehlad (grozno kihanje, poln nos), kosti so me začele boleti in grozno sem bila prezebla (malo premalo izgleda oblečena na sprehodu, čeprav me takrat ni nič zeblo!), pa še v križ me je zagrabilo - če pa se veliko po rokah smo nosili!
No, vse kar sem naredila: pregrela sem se (pretirano oblečena, predvsem okoli križa), fiziološka v nos, da sem lahko spala in topel čaj z medom in limono(prej sem se izogibala limoni). No, v dveh dneh sem dobra, le še križ me malo daje.

Altaja - nič ni narobe, če si še malo "medvedka" in otroka ne daš še izrok - tako kot čutiš, je prav. Pa če to pomeni, da ga še nekaj tednov ne izpustiš, ali pa če greš že kmalu malo sama ven, da imaš občutek, da nisi samo mamica.

Glede dodajanja čaja pa so itak zelo različni nasveti. Moje mnenje je, da če le dodajate AM in v glavnem dojite, sedaj otrok ne rabi čajčka. V poletnih mesecih, ali pa če imate oz. boste imeli pozimi presuh zrak in prevroče, pa ja. Sicer pa sama nekaj dni sebi skuham čaj za dojenčke in ga res manj napenja, pa čeprav samega čaja direktno ne dobi. Bi pa sama dala otroku takoj čajček, pa čeprav polno dojim, če bi bil zaprt (da vidim, da se matra in ne kaka - sicer kaka vsak dan). Takrat pa bi ga tudi sladkala.

Hotela sem še nekaj komentirati pa sem že pozabilauser posted image . Sedaj pa moram it.

Lep dan

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 713
19.10.2009 15:10:39   
boyci
10.9.         7.9.            boyci            sara        48cm/2940g

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 714
19.10.2009 18:39:58   
dreja79
Dober večer,

Evo še en mrzel dan je za nami user posted image .
Včeraj zvečer se mi je ulila kri ( čišča), so kar jetrca letela ven iz mene. Vse mi je čez prišlo, ko sem šla na stranišče je kri kar kapljala user posted image . Danes je malo boljše, vendar še kar pojačano. Zaenkrat še nisem delala nobene panike, čeprav so mi v P rekli, da naj pokličem v primeru večje krvavitve. Kazalo je že, da se čišča počasi poslavlja, zdaj pa kar naenkrat to. Res pa je, da sem bila včeraj kar precej na nogah, pa kar nekaj sem delala, čeprav bi mogla počivat. Očitno se bo res potrebo paziti teh 6 tednov in ga ne preveč srat user posted image .

Drugače je Matic priden fantek, čisto nekaj drugega od bratca Miha. Bratec Miha je bil zelo podoben Aurori user posted image . Ne vem kaj je s temi prvimi otroci. Res pa je, da smo tud mame velik bolj posrane pri prvem otroku, ker nimamo pojma kako se sploh rokovat z otrokom. Mislim, da nas oni začutijo in nas potem na ta način izkoriščajo.

Jpnincy, moj Matic je že v P, ko je bil star 2 dni pojedel 60 ml, res je sicer da je tudi velik fant ( za tvojega ne vem). Jest ti predlagam, da mu pojačaš dozo, pa ne drži se striktno hranjenja na 3 ure, razen če otrok tako zahteva. Če pa prej joka, pa mu daj zajesti že prej. Pri prvem sem se držala hranjenja na 3 ure kot pijanec plota, pa je mali veliko jokal, ker je bil verjetno lačen. Sedaj pa dojim po potrebi. Pa če na eno uro pristavi, pa na eno uro, čeprav se to zgodi zelo redko.

Kar se kolkov tiče ima tudi naš 1A, kar pomeni, da široko povijanje ni potrebno. V P pa so me že sedaj naročili konec marca na ponovni pregled. Matic bo takrat star dobrih pet mesecev. Tako, da jest uporabljam samo pamperske.

Kolikor je meni znano, tudi ni potrebno dodajati čaja, sploh če je otrok dojen.

Altaja ti se kar crkljal s svojim malčkom, da ga boš dala v varstvo bo še veliko priložnosti. Men se tud nikamor ne mudi. Ne mudi se mi po obiskih, niti doma še nisem imela obiskov in jih tudi ne bo dokler se ne bom počutila dovolj pri močeh. Trgovski centri bodo pa tud čez par tednov še stali, tako da prav preveč ne zamujam. Glih za veseli december, se bom lepo odpravila po nakupih user posted image  Razen pogrešam zrak, da bi lahko malo vozičkala, pa je premraz, pa tud mene še boli rana od CR-ja.

Simonae tud men se dogaja, da sproti pozabim, kaj sem hotela povedat, če se s kom pogovarjam user posted image . Groza! Pol se pa spomnim sred noči user posted image .

No grem zdaj.
Kje pa so Erdbeer, Klaja, Lubenička, Škorpijončica, Kepica? Pa se kakšna bi se našla, ki se že dolgo ni javila.

(odgovor članu altaja)
Neposredna povezava do sporočila: 715
19.10.2009 19:36:31   
aromaja
Kako vam nekaterim zavidam, ko pišete, kako date svoje male v posteljico, kjer čez čas kar sami od sebe zaspijo. Midva z mojim sva pa na koncu z živci. Zala ne dela drugega kot joka za vsako figo. Če ne je ali spi, potem se joka. Joka se,takoj ko se zbudi, joka se medtem ko jaz jošek ven vlečem, joka se, ko se umiva, joka se po dojenju, joka se v naročju, v vozičku, pri zdravniku, ko je lačna, ko je sita...nonstop, nonstop. Zelo malo ima veselih trenutkov, ko gleda okoli sebe, se smeje in gode. Zaspi samo po vsaj 20 minutni nošnji in zibanju, pa še to le za kratek čas. Cel čas se samo joka in jaz mam feeling kot da je samo naš otrok tak. A je res? Ali je mogoče kje še kaka obupana mama, z nonstop jokajočim bitjem?????!!!! In vsak dan je hujše.
Pa nima krčev!!!!

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 716
19.10.2009 19:57:42   
veselka
aromaja lahko društvo ustanoviva... js ne morem z mojo nikamor, ker vem da bo jok, muka se mi je spravljat na sprehod, ker je to cel projekt njo zrihtat in potem še sebe in it ven, ker se dere, po možnosti jo moram potem še po cesti nosit in voziček zravn rint dokler ne zaspi. muka mi je razmišljat, da moram z avtom kam z njo, ker se bo drla, ko jo bom v lupinco tlačla, vsaj med vožnjo spi,... v glavnem za vsako stvar je jok... še naročje ni zmer zadost, ampak se je treba sprehajat pa jo guncat medtem... pa v naročju ji ne paše bit na hrbtu, razn ko ma joško v ustih, zadnje čase preden zagrab joško, sekakih 5 minut histerično vanjo dere...

te popolnoma razumem, kako ti je. prejšnji teden sem bla še sama doma.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu aromaja)
Neposredna povezava do sporočila: 717
19.10.2009 20:04:32   
veselka
aja, zadnje čase je malo bolj dovzetna za dudo, kar malo olajša na trenutke.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 718
19.10.2009 20:30:37   
eltea333

tulpek hvala ti za odgovor. Do sedaj sem ga skušala uspavati tako, kot ga podnevi - ob vsem dogajanju zraven in ga potem nesti v posteljico, Danes sem se odločila, da bova šla oba skupaj že sedaj gor, morda bo tako bolje. Njegovo "dremanje" zgleda tako: sesa, zaspi, ga dvignem, da bi podrl kupček, se zbudi. Spet pristavim, spet zaspi, spet kupček, se spet zbudi.. dokler se ne odločim, da pač ne bomo več podirali kupčkas in ga dam kar spat, potem spi do največ pol ure, potem pa začne godrnjat, ker ga v želodčku tišči.. pa spet.. Vmes se mogoče še pokaka, meni se smili, ga ne morem pustiti v umazani plenici, potem pa ga s previjanjem spet razčujam... in tako delamo do 1-2-3 ure, ko sem jaz že čist matasta. Podnevi mi včasih tudi kar sam zaspi, ko ga pustim na kavču, v posteljici pa to ne deluje.
K sreči pa mi z jokom nimamo problemov. Kakšen dan je bolj siten, ma to so bolj izjeme kot pravilo. Odkar mu dajem kapljice proti krčem, smo tudi na jok zaradi trebuščka HB pozabili.
Jaz ga še vedno široko povijam, čeprav so bili kolki 1A. Povijala ga bom do pregleda, ki ga imava sredi nov. (imel bo skoraj 3 mes)
Ajd, Izak že spi in v spanju sesa - greva provat gor, če nama danes rata kaj prej.. user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 719
19.10.2009 20:44:28   
aromaja
veselka...hvala da si se oglasila. Jaz vem, da naši nič ne manjka, da je očitno tak karakter, ampak to je težko sprejet in še težje prenašat. Sploh, ko berem o samih pridnih otrocih, ki skoraj nič ne jokajo. Malo lažje je, če veš da nisi v teh težkih trenutkih sam in da je nekje še ena taka mama s tako zverinico.
Včasih me je strah, da se mbuja, se me ne bi lotla kaka poporodna depresija. Tkole, ponoči, ko imamo alarm, mi gre kr na jok, ker vem, da bom naslednjo uro, dve pokonci in da bo spet en kp joka. Počasi se kr začenjam bat otroka. Ko spi, hodim po prstih, da jo ja ne bi zbudila. Ko jo zaslišim, da se zbuja, me kr strese, ker vem kaj me čaka v naslednjih urah...ni mi lahko, ****u!

(odgovor članu eltea333)
Neposredna povezava do sporočila: 720
19.10.2009 22:01:51   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

aromaja lahko društvo ustanoviva... js ne morem z mojo nikamor, ker vem da bo jok, muka se mi je spravljat na sprehod, ker je to cel projekt njo zrihtat in potem še sebe in it ven, ker se dere, po možnosti jo moram potem še po cesti nosit in voziček zravn rint dokler ne zaspi. muka mi je razmišljat, da moram z avtom kam z njo, ker se bo drla, ko jo bom v lupinco tlačla, vsaj med vožnjo spi,... v glavnem za vsako stvar je jok... še naročje ni zmer zadost, ampak se je treba sprehajat pa jo guncat medtem... pa v naročju ji ne paše bit na hrbtu, razn ko ma joško v ustih, zadnje čase preden zagrab joško, sekakih 5 minut histerično vanjo dere...

te popolnoma razumem, kako ti je. prejšnji teden sem bla še sama doma.

Se vama pridružujem v klubu jokajočih. Dopoldne je sicer bolje (danes je imel skoraj urico gruljenja, kar se je zgodilo prvič), zlasti v vozičku, ko se trese. Sicer pa običajno zaspi zvečer po dooolgem budnem obdobju med 0.30 in 1.30; ob 7.00 je že v akciji (vmes se 2-3x zbudi).
Spi z bradavico v ustih, pravzaprav se ne joka le, kadar ima bradavico v ustih, oz. na sprehodu. V naročju mora imeti poseben položaj - prenese le kengurujčkanje, pa še to kratek čas (potem spet išče bradavico).
Strašen stres je oblačenje: če je slečen, je o.k.; oblačenje spremlja hudo dretje. Včasih se sredi kopanja prične huronsko dreti.
Je kar precej hud. Če se spomnim prvorojenke, ki je bila čista milina (po moje v vsem prvem letu ni jokala več kot 5x), je tale pravi prvak v dretju. No, ja, skoraj že dosega svojega bratauser posted image .

Sicer pa ostale podrobnosti:
Široko povijanje: imel je kolka 1a, družinske obremenjenosti ali medenične vstave ni bilo, torej široko previjanje ni potrebno. Nobenega izmed naših štirih nisem široko povijala, tudi prvorojenke pred 16 leti ne. Kontrolni UZ imamo pri treh mesecih.
Čaj: načeloma dojen otrok ne potrebuje ničesar, nobene dodatne tekočine. Klub temu mu občasno dajem Hippov čaj za dojenčke, saj se ga le tako za kako minuto rešim z bradavice.

Pregledi:
prvi pregled pri 26 dneh, pri dveh mesecih bo kontrola teže in višine; pa cepljen bo proti rotavirozi.

Proti TBC ni bil cepljen, saj ne sodi(mo) v rizično skupino. Normalno je, da se na mestu cepljenja proti TBC ognoji, če prične iztekati gnoj, se mesto prekrije s sterilno gazico, da se kužnine ne raznaša na druga mesta. Mesto se običajno zaceli med 3. in najkasneje 6. mesecem.

Larilu
: za nadzor doječkovega dihanja imam Baby sense II, ki se uporablja tudi na EINT. Gre za podobno napravo, kot je Angel Care (z dvema senzorskima ploščama).

Sprehodi: edini čas čudežne tišine, kot rečeno. Grem ven, tudi če padajo prekle. Imam dežno prevleko.

Igralni center: za darilo dobil Tiny love z opico ali nekaj takega, a ga niti pod razno ne zanima, saj sovraži hrbtno lego (razen če bi lahko cuzal zraven). Ker je včasih minutko tiho v ležalniku, kamor ga odložim med obiskom kopalnice, bi mu verjetno bolj ustrezal igralni lok. (no ja, morda ga bo minilo dretje).
Ves čas mojega pisanja je namreč priklopljen levo ali desno, sem izračunala, da kakih 10 ur/dan.

Duda: sem večkrat pokušala in še nisem izgubila upanja. Zaenkrat se z dudo prav histerično bori, postane ves rdeč in zaripel. Potem se prične daviti...

Koliko poje: nimam pojma, ker ves čas dudla, sproži izcejalni refleks, pa spet dudla, malo zaspi, dudla ... A ja, čaja spije okoli 50-100 ml/dan.
LP!

< Sporočilo je popravil Mož* -- 19.10.2009 22:06:26 >

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 721
20.10.2009 7:37:09   
veselka
jutro,

jaz komaj čakam, da pride kengurujček v poštev, ker v slingu moja noče bit, ker leži na hrbtu. z njo na rokah pa ne morem praktično nič. tudi naša je na hrbtu samo, če ima zizo v ustih in če medtem zaspi. zato jo tudi ponoči, ko odspi edino rundo v postli sama, vzamem k sebi, ji dam joško v usta in pol js spim naprej, ona pa tudi sčasoma zaspi. ker drugače bi se lahko poslovila od spanja.

no, ampak ko se pa smeje, se pa ful smeje. in zraven spušča take glasove, da ti kr srček poskoči.

no, moja mama me skos heca, da je vse to za kazen, ker ona zarad mene ni mogla spat. no, v bistvu se nisem drla samo, če sm bla v naročju in priklopljena. o dudi tudi ni blo govora user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 722
20.10.2009 9:41:53   
baby blue
Najina ma pa kar rada dudo... Ponavadi z njo kar zaspi in pol seveda preden zaspi pol sakramentira pa gode ko ji ne vem kolkrat iz ust uide user posted image user posted image Je prav smešna...

Ah ja ti otročki naši...

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 723
20.10.2009 10:02:59   
Tanik
Dobro jutro.

meni nobeden ni nič rekel, da bi morala široko povijat, kolke ima 1A-1A, tako da ga jaz ne povijam široko user posted image

jpnincy, moj se podoji oz obeh dojk potem mu pa še dam umetno mleko koker ga hoče, nič ne gledam količinsko. saj če preveč poje itak spusti ven.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu jpnincy)
Neposredna povezava do sporočila: 724
20.10.2009 10:09:16   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

jutro,

jaz komaj čakam, da pride kengurujček v poštev, ker v slingu moja noče bit, ker leži na hrbtu. z njo na rokah pa ne morem praktično nič. tudi naša je na hrbtu samo, če ima zizo v ustih in če medtem zaspi. zato jo tudi ponoči, ko odspi edino rundo v postli sama, vzamem k sebi, ji dam joško v usta in pol js spim naprej, ona pa tudi sčasoma zaspi. ker drugače bi se lahko poslovila od spanja.

no, ampak ko se pa smeje, se pa ful smeje. in zraven spušča take glasove, da ti kr srček poskoči.

no, moja mama me skos heca, da je vse to za kazen, ker ona zarad mene ni mogla spat. no, v bistvu se nisem drla samo, če sm bla v naročju in priklopljena. o dudi tudi ni blo govora user posted image

Hej, hej, jaz sem bila pa menda precej "priden otrok", ki je spal 12 ur v kosu od meseca daljeuser posted image , dojena nisem bila, tako, da joška očitno ni bila v igri, pa dudo sem imela.
Že pri ta-tretjem (hudp naporen sin) sta tašča in mož nekam sumljivo molčalauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?