jana84
|
živjo! Evo še en vikend je zletel mimo kot bi ga naša burja odpihnila! Ja tako pač je... Lučka, glede rokavičk...jih nisem še ni č poskusla dat gor...Sam na vbozičk sem zdaj namontirala prevleko za noge in ko zaspi mu jo zaprem čist do vrha (se v bistvu zapre skor cel vozičk), rokice pa skrijem pod njo, da jih ima na toplem... Mi smo imeli v soboto "celodnevno". Mož je bil na nekem izobraževanju, tako da sva bila z Jakobom sama, kar je za vikende bolj nenavadno. Zvečer sem bla tako zmatrana ker nsiem več navajena imet Jakoba doma pa še sama... Ampak nič hudega, smo preživeli. V nedeljo pa smo se imeli kar fajn, sam Jakob je neki sitnaru. Že ponoči ni najbolje spal, zbudu se je popolnoma siten, tako da je s tem kar nadaljeval. No pol smo šli ven z vozičkom in je zaspal, tako da je blo tričetrt ure mir. Popoldan ni in ni hotel dat mira, oziroma nehat sitnart. Zaspan je bil ko svetovni prvak, spat pa ni hotel, ne dude, ne čaja...Pol smo ga spet popokali in dali v voziček in šli na sprehod, kjer je seveda zaspal. Pol ko smo domov pršli se je spet fotal in sitnaril. No in po le začel še ful kašljat in seveda če vse skupaj seštejemo (sitnarjenje+fotanje+ kašelj) dobimo eno lepo bruhanje... No pol je blo pa vredu ko se je zbruhal. Zgleda da se mu ta sluz iz noska tako steka v grlo in ne vem še kam, da ga tako tišči v trebuščku. Pol smo pa šli na rojstni dan in je bil zelo dobre volje in sploh ni blo panike. Zvečer je zelo lepo zaspančkal, sam čez kakšno urco se je že začelo prebujanje in od 22h do 23.30 se je zbujal na 5 minut in takoj v neustavljiv jok. Pol sem obupala in ga dala k nama v posteljo, tam pa je spančkal do pol šestih, z dvem kratkima premorčkoma ko je iskal dudo... No, drugače smo mi kar fajn. Bom mogla kaj poklicat zdravnico glede tega kašlja, ker ga muči že od 1. oktobra in bo treba nekaj nardit. Poskušamo z vsemi žavbami: trikrat na dan pije Prospan, dvakrat na dan dobi v noska Operil pršilo, zjutraj in zvečer ga namažemo s kremo iz materine dušice od Justa...Pa Jakob še kar kašlja in mu teče iz nosa. Ne vem no...Če bo šlo tako naprej tud naslednji teden ne bo še cepljen... No, zdaj pa moram počasi kaj nardit...Cunje mam za obesit, sobo za posparvljat, pa bo kmalu ura da bosta mojadva dedca domov pršla, popoldan pa nas čaka spravilo drv, da nas ne bo zeblo čez zimo!!! Lepo se imejte