jana84
|
živjo, živjo! Naš Jakob pije sveže mleko s podaljšanim rokom uporabe, pa tudi trajno mleko, kot je na zalogi...Sploh mu ne dela nobenih problemov. Itak prakticiramo to počasno uvajanje na kravje mleko že od enega 9 meseca. Najprej lepo prekuhano v kašicah, potem prekuhano v flaški, nato pa ga tud prekuhavala nisem več, zdej pa itak zvečer spije za večerjo flaško mleka z malo čokolinota ali keksolinota noter, da je bolj močno, zjutraj pa še približno pol flaške mleka ali mleka z dodatkom ...linota. Ni ravno prijatelj od mleka, zato pa ga malo prenašamo okrog s temi priboljški noter. Ja, flaška je pa tista 260ml...če jo dopolniš čisto do vrha drži skor 3dcl. Koliko poje? Hm, sadja verjetno kolikor bi mu ga dali...Predvsem grozdja bi pojedel kolikor ga vidi, tako da moram vzet samo majhen grozdek, da drugega ne vidi, ker drugače je ojoj...Rad poje tudi banano, hruško, jabolka že dolgo ni jedel, zdaj bo čas jabolk, tako da bo fajn, saj zelo rad grizlja. Včeraj ko je bil bolj na volji za jest je pojedel ko je prišel iz vrtca po popoldanski malici (to je ponavadi kakšno sadje ali piškoti) še dve žlici rižote z govejim mesom (okrog 15.30). Je bil zelo vesel, ker smo mu dovolili da je sam z žlico packal po rižoti in zapacal stari mami kuhinjo! Potem je okrog 18h pojedel skor celo skutko s sadjem (180ml), zvečer pa je spil celo flaško mleka s keksolinotom (280ml). Sem prav gledala kam spravlja vso hrano, ker ponavadi ne poje pol toliko...Kdo bi vedel, vreme mogoče? Je pa bolj pri suhih kot sem že omenila, ima 8,5kg in 78cm. Od 9meseca se je zredil za slabega 0,5 kg. Zrastel pa za 3cm. Zdej pa sploh hodi in porabi vse kar da vase, saj ni niti sekundo pri miru... Glede oblačenja: našega sem včeraj peljala na sprehod pri 13stopinjah oblečen pa je bil v žabice, hlače, bodi brez rokavov, dolgo majico bolj tanko, majico od trenerke in flis. Počasi razmišljam, da bo treba kakšne rokavičke gor dat ker je imel popolnoma ledene rokice, sam kaj ko bo vse dol zmetal...Bo treba zalepit gor! No, zdaj pa moram počasi se spravit pospravljat sobo, ker jo bomo kmalu predelovali v otroško sobo...Uf ene šare je notri, od mojega faksa, do plenic, pa revij in ne vem še česa vse...Jo moram pa popolnoma spraznit, ker moramo omare ven znosit, ker pridejo nove...Hudo...Dela čez glavo! lepo se imejte!