|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Okt./Nov. 2009 IVF, ICSI
18.10.2009 14:52:32   
gloria
...babike kolk časa približno traja sam postopek z pingvinčkiuser posted image ....se pravi do ET-ja

NIK:mami ti si moja ljubica :)

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
18.10.2009 15:19:16   
IVYY
En lep pozdrav vsem user posted image

tistim, ki grejete.... lepo grejte še naprej, da bo potem en velik user posted image user posted image

diana BRAVO user posted image user posted image user posted image

HVALA  tudi Lastovki79, mismis in lani70 za spodbudne besedeuser posted image

Upanje je kot nočno nebo; nikoli ni tako temno, da ne bi odkrili kake zvezde

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
18.10.2009 15:25:52   
sonček33
Opa gloria a to pomeni, da gresta že v akcijo?user posted image user posted image user posted image user posted image

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu IVYY)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
18.10.2009 16:13:42   
lučka 25
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Opa gloria a to pomeni, da gresta že v akcijo?user posted image user posted image user posted image user posted image

O, a bomo navijal gloria? Jaz sem takoj za user posted image  user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
18.10.2009 16:33:31   
diana79
živijo!imamo 12 celicuser posted image user posted image user posted image user posted image ,ampak ET-ja ne bo ta mesec!preeč imam razdraženo notri,in imam menda hiperca tut!dr.pinterjeva pravi da bolj pametno počakat z ET-JEM!tako da so celice zamrzene,plavalčke pa tudi!vsako posebelj!potem ko bom pobrala bodo jih odmrznile in oplodile!malo sem žalostnauser posted image user posted image user posted image ,ampak mogoče res boljše tako!se še pišem ,zdaj grem na kavč,zelo mi boli v jajčniki!

dr.PINTERJEVA je res zelo prijazna!pravi da zdaj bi bilo sigurno neuspeh,če bi mi naredile transfer!

so dnevi,so leta in so pomladi,ko se imamo preprosto radi,so trenutki,ko je treba na novo začeti in so ljudje,ki jih je treba preprosto objeti!

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
18.10.2009 16:52:56   
sonček33
Diana, super za 12 celic...in žal mi je, da ne bo ETja že zdaj. Ampak vidim optimizem iz tvojega posta in to je superca!!!! Je treba zaupat tem dohtarjem...in sebi. Vem, da bi rada čimprej, ač eje res tako razdraženo pa še hiprca..bolje počakati... Navijam, da gre toel hitro mimo potem pa po pingvine. A potem boš pla nalsednji mesec ali kako?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
18.10.2009 17:02:31   
lastovka79
diana79 čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image , tudi jst mislim, da je bolje počakati s transferjem, dohtarji že vedo, bo pa potem sigurno uspešen

kaj je z mano? Prej zopet rahel izcedek na WC papirju, zdej pa spet nič. Zakaj me mora to tako zaj.....ti, tako da res ne vem, ali se res javlja user posted image , ali kaj drugegauser posted image . Res sem prav živčna in ne vem kako bom zdržala še preostale dni. Če že misli bit user posted image , potem se naj takoj ulije, ne pa da sem panična ob vsakem odhodu na WC. Zakaj ne more vse potekati "normalno" brez izcedkov, brez te živčnosti. No, spet sem se razpisala, bolje da neham, drugače se bom začela še sama sebi smiliti.
Lep pozdrav

Vrata, za katerimi se skriva dobro, je težko odpreti;
vrata, za katerimi se skriva zlo, je težko zapreti.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
18.10.2009 17:33:10   
IVYY
diana79, držim pesti zate in naj ti čas do naslednjega ET hitro mine, ti pa se do takrat lepo razvajal in
misli na tvoje lepe celice, ki te pridno čakajouser posted image ...vem pa, da je hudo, ampak pot do cilja je včasih res težka in dolga, zato pa nikar obubat!

lastovka79, joj vem, kako je grozno, ko si skoz na tem wc-ju pa gledaš, kaj in kako. Ko nisem vedela, da pri nama s partnerju ni druge kot ICSI, sem v dnevih preduser posted image  bila vsakih 5 minut na wc in sem mislila, da se mi bo zmešalouser posted image ... lahko bi nam bilo ti izcedki (ki ne veš, kaj dejansko so) in ta živčnost pri vsem tem prihranjena...a izgleda, da brez tega ne gre. Probaj se zamotit s kako knjigo, dobrim filmom...jaz rada pečem pecivo in to me ful sporščauser posted image

vse bo še dobro !!!

(odgovor članu lastovka79)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
18.10.2009 17:33:25   
gospodarica
en lep dober dan....
moram se vam opravič,sem bila zdj nekaj dni brez računalnika,pa nisem mogla do vas, da vam sporočim naslednje:
kot veste sem imela v petek UZ,zvečer je padla stopka,danes pa punkcija...pridelali smo 13 celic.zdaj pa lahko samo upam da se jih čim več oplodi...ET imam v petek 23.10

S*....ne morem verjeti kaj se ti dogaja...bodi optimmist in vse se bo izteklo kot je treba.
diana79....lep pridelek,ampak tudi jaz se strinjam,da je v tvojem primeru res najbolj pametno počakat z ET-jem....moraš najprej sebe poštimat, potem lahko sprejmeš otročičke,a ne?

nič babike....oglasila sem se samo toliko da sem vam sporočila,zdaj grem pa nazaj v vodoraven položajuser posted image

se še tipkamoo.....čaw

(odgovor članu lastovka79)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
18.10.2009 18:07:50   
Pija76
Danes pa je nesni dan vidim, bravo Diana, bravo Gospodarica user posted image user posted image . Diana če je Pintarjeva tako presodila, je verjetno res boljše da se počaka z ET.

Gloria kdaj začnemo navijat? Je pa takole približno: nekako 8 dan ti začnejo meriti hormon in gledati folikel. Potem to traja in traja dokler ne pride do ovulacije in jajce poči, potem pa toliko dni od dneva poka do ET kolikor so stari embrii ko so šli v zamrznitev - verjetno 5 dan po ovulaciji. Tko na kratko in laično. Kje si že ti v postopku?

Mismis ellow back user posted image .

Lepo štartate teden, jaz grem štrudl pečt user posted image .

(odgovor članu gospodarica)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
18.10.2009 18:11:28   
S*
gospodarica user posted image  user posted image  user posted image bravo kokoška. Zdej pa lepo počivaj, da boš v petek spočita in pripravljena na svoje pikice.

diana, naj se hiperca čim prej umiri, da boš lahko šla čim prej na transfer.

lastovka79, ne mi pravit kako je, te popolnoma razumem, vsakokrat ko se premaknem, študiram ali mi kaj kapla, potem letim gledat ali je kri, ali so ostanki prometriuma. Ma psiha dela 100/h. Poskusi se zamotit,meni sicer to ne uspeva najboljeuser posted image .

bozza kako si pa ti kaj krajšaš čas???

Neposredna povezava do sporočila: 1111
18.10.2009 18:24:47   
diana79
hvala punce za skrbi!ne počutim se dobro!drug teden moram do dr.drobniča da nama svetuje kdaj lakho grem po user posted image user posted image user posted image !verjetno da bova šla v naravni postopek brez stimulacije!zdaj pa grem ležati ker imam hude bolečine!user posted image user posted image user posted image user posted image

so dnevi,so leta in so pomladi,ko se imamo preprosto radi,so trenutki,ko je treba na novo začeti in so ljudje,ki jih je treba preprosto objeti!

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
18.10.2009 18:29:20   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

ooooo se mi kr smejiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
18.10.2009 18:32:55   
zarja1
S* in Lastovka79 držita se. Navijam da bo vse ok.user posted image user posted image

Diana79 user posted image user posted image user posted image Upam, da bolečine čimprej minejo. Potem pa samo gas in dolge luči.

Horny Teddy

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1114
18.10.2009 18:35:40   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: Pija76
Seveda je IMN požna pri IVF, nažalost, težko verjameš, ampak tudi mene je takšna smola doletela.
Pija mojaaaaaaaaaauser posted image user posted image user posted image .

Horny Teddy

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
18.10.2009 18:59:57   
bozza

IZVIRNO SPOROČILO: S*

bozza kako si pa ti kaj krajšaš čas???

Včeraj sva bila z malim sama in mi ni bilo dolgčas, pa tudi počivala nisem kaj prida, danes sva se veliko igrala, skuhala sem kosilo in večerjo, pa je šel dan mimo. Zvečer moram še nekaj malega za službo naredit. Joj, kako se vleče. Pa ti?

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
18.10.2009 19:02:02   
bozza
Diana, počivaj in veliko pij. user posted image

(odgovor članu bozza)
Neposredna povezava do sporočila: 1117
18.10.2009 19:09:42   
bozza

IZVIRNO SPOROČILO: gospodarica

en lep dober dan....
moram se vam opravič,sem bila zdj nekaj dni brez računalnika,pa nisem mogla do vas, da vam sporočim naslednje:
kot veste sem imela v petek UZ,zvečer je padla stopka,danes pa punkcija...pridelali smo 13 celic.zdaj pa lahko samo upam da se jih čim več oplodi...ET imam v petek 23.10

S*....ne morem verjeti kaj se ti dogaja...bodi optimmist in vse se bo izteklo kot je treba.
diana79....lep pridelek,ampak tudi jaz se strinjam,da je v tvojem primeru res najbolj pametno počakat z ET-jem....moraš najprej sebe poštimat, potem lahko sprejmeš otročičke,a ne?

nič babike....oglasila sem se samo toliko da sem vam sporočila,zdaj grem pa nazaj v vodoraven položajuser posted image

se še tipkamoo.....čaw

user posted image user posted image user posted image , počivaj in v petek dve lepi pikici!

Neposredna povezava do sporočila: 1118
18.10.2009 20:17:34   
mismis
Diana, čestitke za 12. celic, to je pa res lep izkupiček. Glede transferja je pa tako, če je dr. Pintarjeva rekla, da bolje, da počakate kakšen mesec, da se hiperstimulacija umiri, ji kar verjami, tudi v MB prakticirajo takšen postopek. Najprej je zdravje pacientke, šele potem pa morebitna nosečnost. Sedaj pa veliko počivaj in pij, da se tale hiperca umiri.

Gospodarica, čestitke za lep izkupiček, bomo držale pestke v petek, da dobiš dve najlepši blastocisti, pa še kaj za v skrinjo.

Zarja, sem ravno včeraj mislila nate, da te že dolgo ni okoli, in ekola ti se javiš. Upam, da sta uživala na dopustu, kljub prehladu

Reby, mali je tak cort, 29.10. pa ni Kongo, ampak IVF/ICSI četrtkov večer.

< Sporočilo je popravil mismis -- 18.10.2009 20:29:29 >

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu bozza)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
18.10.2009 20:27:23   
mismis
AKTUALNO  

Nedelja, 18.10.
Diana79 - punkcija
gospodarica - punkcija

Sreda, 21.10.
gasilka - UZ
Fargesia - ET

Četrtek, 22.10.
Aljonka - prevzem zdravil
september1 - UZ + gonal

Petek, 23.10.
Špelka - prevzem Dipherline
Miklarom - posvet
gospodarica - ET

Ponedeljek, 26.10.
BarbiG - UZ

Četrtek, 29.10.
Biba77 - Gonal
Tanja_Jes - UZ

Petek, 30.10.
Nellika - UZ

OBJEMČKI 

user posted image user posted image  Arneja, Naska, Kleja80, Sunia, vrtnica.m, Bit user posted image user posted image

user posted image

user posted image   T R E P E T A L K E  (beri TESTI) user posted image

tinkamiška greje   user posted image user posted image   test 19.10.
Lastovka79 greje    user posted image   test 23.10.
Bozza greje   user posted image user posted image   test 26.10.
Dysan greje   user posted image user posted image   test 02.11.

user posted image  
  user posted image   KANDIDATKE   V  POSTOPKU    user posted image    
  • September1 (1. ICSI, MB, dr. Kovač)
  • db (1.IVF/ICSI, MB)
  • Bozza (dr. Reš, PO) 
  • Bit (dr. Reš, PO, nov postopek)
  • S* (1. ICSI, PO, dr. Reš)
  • palcica_ (2. IVF, GK LJ, dr. Drobnič)
  • tinkamiška (IVF, GK LJ)
  • matejka78 (IVF, Graz)
  • vrtnica.m (1.ICSI, GK LJ, dr. Bokal)
  • BEBIII (1.ICSI,GK-LJ, zamrznjenčki)
  • Naska (GK LJ, dr. Tomaževič)
  • paddy (MB)
  • dysan (1. IVF, GK LJ)
  • Diana79 (1. IVF, dr. Drobnič)
  • BarbiG (5. ICSI, GK LJ, dr. D, začetek 9.10.)
  • Aljonka (GK LJ, dr. Požlep, posvet 2.10.)
  • Nellika (GK LJ, začetek postopka 16.10.)
  • Sunia (IVF, MB)
  • Tanja_Jes (2. IVF, začetek postopka 14.10.)
  • Aqua77 (1. IVF, PO, dr. Reš)
  • mismis (4. IVF, GK LJ, dr. D)
  • Gigi1 (dr. Reš, PO)
  • Fargesia (4.IUI, GK-LJ, dr. Vogler, Gonal)
  • skuštrana suzi (2. ICSI, GK LJ, dr. Drobnič)
  • Kajsica (2. IVF, GK LJ, zamrznjenčki)
  • Zarja ( MB, zmrznjenčki, november)
  • Špelka (GK LJ)
  • metuljci (1. ICSI, MB, dr. Reljič, november)
  • Matejčika (1. IVF+PGD, MB, dr. Vlaisavljevič)
  • Inana (IVF, PO, dr. Reš)
  • n74 (IVF, PO, dr. Reš)
  • Biba77( 1.IVF/ICSI, MB, dr. Kovač)
  • rojena77 (1.IVF, dr. reljič, MB)
  • bayb77 (1.IVF, PO. dr. Reš)

user posted image   KANDIDATKE ZA  POSTOPEK   user posted image           
  • Gita14 (IVF, GK LJ, dr. Bokal)
  • DaisyE (6. ICSI, PO, dr. Reš, postopek v marcu)
  • pika.po (1.IVF, GK LJ, dr. Drobnič) 
  • Bambi75 (5.IVF/ICSI, MB) 
  • MBT1979 (3. IVF/ICSI, GK LJ, dr. D)
  • Pikovit (7. IVF, MB, zamrznjenčki)
  • T1979 (4. IVF, PO,dr. Reš)
  • Tassi1 (6. IVF, MB, prof. Vlaisa)
  • Princes34 (2. IVF, PO, dr. Reš, zamrznjenčki) 
  • žogica13 (dr. Reš, posvet 11.08.) 
  • Kittyy (1.IVF, GK LJ, dr. Tomaževič)
  • Pika79 (1. ICSI, PO, dr. Reš)
  • Suzi74(4. IVF, PO, dr. Reš)
  • mala81 (3. ICSI, dr. Reljič, MB)
  • daisy23 (2. ICSI, PO, dr. Reš) 
  • suska (1.ICSI, dr. REŠ, PO)
  • mateja_goljev (2. IVF/ICSI, dr. Tomaževič)
  • Listek (1.IVF, dr. Reš)
  • šopka (2.IVF, GK LJ, dr. Ribič)
  • womanpolice (4. ICSI, MB, dr. Reljič, posvet 17.12.)
  • Kiwi (2. IVF, MB, dr. Vlaisavljevič)  
  • citrončica (5. ICSI, GK LJ, dr. Drobnič)
  • Škrat (4 ICSI, Lj, dr. Drobnič )
  • Pija76 (5. IVF, dr. Reš, PO) 
  • gasilka (2. ICSI, GK LJ, dr. Zorn, posvet 27.8.)
  • Pinky12 (1. IVF, MB, dr. Reljič)
  • Bilka (GK LJ, posvet 30.10.)
  • Pika74 (7. IVF/ICSI, dr. Reš)
  • Miklarom (MB, posvet 23.10.)
  • Arneja (4. IVF, dr. Reš)

sayuri, pf, Gloria, Amelia, Goldfish, Mijavček, Konina, Hope2, Abra, Pinky36, Gigi1, Nokes, Sonček33, Zvezdica, Hedviga, Dakec, Ledenka, Jazzz27, Sonček85, Goldy, Reby, Kicsi, Mlinčkovi, LaraLight, Shuka, mojsonček, anci banci, Lučka25, Bumo, obayifo, Špelka12, Krucefiks, Serendipity, Oktavija, marjetka cvetka, Stijan, Blanč, Shadow, Kalina, Libi, Grethy, Dajamaja, Bozza, Gigi, DaisyE, Želvica99, Zarja, Mlinček, folikel09, miška73, cari, jona3, julia1, Metulj, Andreja07, Miklarom, Kimsy, a.jard, Punsha, Lana08, Gapiii27, Loremi, Protina, Lana70, n74 

Statiska uspešnost  (borke ki sodelujejo na RR):

Mesec    Št. bork v pos. do testa      Št. Nosečk             Uspešnost
marec                   20                               7                            35    % 
april                      11                            2+1                          27 %

maj                         12                                5                            41 %
junij                      14                               5                           35 %  
julij                          4                                1                             25    %   
september               12                                7                             58 

Kalkulator izračuna PDP po IVF oz. ICSI: http://www.ivf.ca/calcu.htm
Znaki hiperstimulacije:
http://med.over.net/forum5/read.php?67,4215040,4215086#msg-4215086
Vse pomembne zadeve glede postopkov IVF in ICSI: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2696207
Lekarne na meji:  http://www.farmacistitrieste.it/farmacie_elenco.php
Naročanje na GK:
narocanje.spec.gin.amb@kclj.si

Tel. št. oddelka SIII na GK/LJ: 01 23 23 048
NAŠE IVF NOSEČKE: http://www.ringaraja.net/forum/Nose%C4%8Dke_po_IVF%2FICSI/m_3812399/tm.htm 

NOVE NOSEČKE OKTOBER    

user posted image   Cukica (LJ)

user posted image  Tinkamiška (LJ)

user posted image  S* (PO)

Dekleta in fantje, za preglede, UZ-je, punkcijo, ET, karkoli tud žurke, vpisujte ODEBELJENO, PODČRTANO in v drugi BARVI napisano od ostalega teksta. Kateri tega ne bo naredil/a, ga/jo lahko "pomotoma" spustimo, pol pa da nau kake zamere, ker ni vpisan/a.

"Če ne moreš pomagati, nagajaj.
Važno je, da si zraven!"

(odgovor članu mismis)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
18.10.2009 21:07:32   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: zarja1

ooooo se mi kr smejiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

...bomo bomo drugo leto user posted image  .,...

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 1121
18.10.2009 21:08:26   
gloria

...mal se pogovarjava o tem zadnje čase gdaj začet user posted image ....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
18.10.2009 21:10:06   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: diana79

živijo!imamo 12 celicuser posted image user posted image user posted image user posted image ,ampak ET-ja ne bo ta mesec!preeč imam razdraženo notri,in imam menda hiperca tut!dr.pinterjeva pravi da bolj pametno počakat z ET-JEM!tako da so celice zamrzene,plavalčke pa tudi!vsako posebelj!potem ko bom pobrala bodo jih odmrznile in oplodile!malo sem žalostnauser posted image user posted image user posted image ,ampak mogoče res boljše tako!se še pišem ,zdaj grem na kavč,zelo mi boli v jajčniki!

dr.PINTERJEVA je res zelo prijazna!pravi da zdaj bi bilo sigurno neuspeh,če bi mi naredile transfer!

...Diana ne bit žalostna...ko se hiperca umiri pa po svojo deco.....zaupaj dr. in tokrat bo zmagovalno user posted image user posted image user posted image user posted image ...

(odgovor članu diana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
18.10.2009 21:11:08   
gloria

...jaz tudi user posted image ....2010 je moje lepo zopet user posted image ...

(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
18.10.2009 21:13:09   
gloria
IZVIRNO SPOROČILO: Pija76

Danes pa je nesni dan vidim, bravo Diana, bravo Gospodarica user posted image user posted image . Diana če je Pintarjeva tako presodila, je verjetno res boljše da se počaka z ET.

Gloria kdaj začnemo navijat? Je pa takole približno: nekako 8 dan ti začnejo meriti hormon in gledati folikel. Potem to traja in traja dokler ne pride do ovulacije in jajce poči, potem pa toliko dni od dneva poka do ET kolikor so stari embrii ko so šli v zamrznitev - verjetno 5 dan po ovulaciji. Tko na kratko in laično. Kje si že ti v postopku?

Mismis ellow back user posted image .

Lepo štartate teden, jaz grem štrudl pečt user posted image .

...hvala...v postopku še nisem ,me pa zanima kok gre z pingvini da se mal prštimavauser posted image ....

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.