alexjera
|
Pozdravljene, včeraj sem imela prvi CTG v porodnišnici, pri mojem ginekologu je zadnji normalni/redni pregled v njegovi ordinaciji konec 8 meseca, potem pa te naroča na CTG v porodnišnico, ko je tam dežuren, na 7-14 dni, odvisno od stanja materničnega vratu in še česa. Glede na CTG te potem navadno še klasično pregleda in naroči za naprej. Skratka včeraj sem se zelo samozavestno sama odpeljala v Postojno že ob 6 zjutraj, ker imajo samo en ctg in lahko kasneje zelo čakaš. Pridem tja in naletim na babico, ki je bila prisotna pri mojem prevem porodu, šalili sva se, da je tako to brez veze, ker mi prvič, dokler ni odtekla voda, ctg ni pokazal nič in mi tudi sedaj ne bo, pa še polne 3t imam do konca. A glej ga šmenta, mi babica že po 8 minutah reče, ja saj se nekaj dogaja in me potem odklopi po 10 minutah in napoti k mojemu ginekologu z besedami, da se kmalu vidiva. Pa sem to vzela za šalo. Ginekolog pogleda ctg in izjavi, mi bomo pa kmalu zibali, potem me pogleda še klasično in me naroči 26.10. (čez 10 dni) s komentarjem saj se tako vidiva prej, če pa ne pa s sabo prnesite torbo, moža pa tešči bodite. Pa se ob malo smejiva in jaz grem. Šele v avtu je prišlo za mano. Sicer sem skozi trdila, DA BOM RODILA MED 25. IN 1., vendar je bil vsekakor šok, kljub temu da se načeloma nič ne dogaja. Bomo videli, kar bo pa bo. Sem mislila, da je šokov za en dan konec, pa ponoči doživim drugega. Naša žabica začne klicati ob 2h ponoči, pa jo sprva ignoriram, ker to dostikrat počne v spanju, potem pa le ruknem moža naj gre ponjo, da bomo še malo pospali, ker navadno kliče okoli 6h, da se potem crkljamo do 6.40, sploh pa nisem pogledala na uro. Mož jo prinese, položi na sredino in se uleže. Tamala pa spusti zamolkel zvok in preneha dihat. Meni sploh ni takoj užgalo, da je kaj narobe, potem je pa še zasmrdelo. Šele to me je ornk zbudilo. Žabica se je namreč dušila z lastnim bruhanjem, ki je bilo tako trdo, da ni mogla dihati, ker se je preveč ustrašila, midva pa tudi. Potem pa akcija, smo se spraznili, skopali, malo crkljali, zadevo ponovili, ker je še enkrat bruhala, potem pa sta moja sončka počasi zaspala, jaz sem pa do jutra poslušala njuno dihanje. Zjutraj sta bila oba kot rožice, naspana in dobre volje, tamala je koj začela težiti, da hoče v vrtec in da je lačna. Kdo bi si mislil. In smo jo odpeljali v vrtec. Kaj ji je bilo ponoči nihče ne ve. Onadva od hiše, jaz pa perem kot nora. . . Samo, da se je dobro končalo. Glede sušilnih strojev - odvisno je, koliko ga nameravaš uporabljati. Če ga nameravaš uporabljati ves čas, ti svetujem Bosch, je sicer dražji, vendar prišparaš pri elektriki in kvaliteti perila, obvezno mora biti kondenzacijski. Če ga nameravaš uporabljati za nujne zadeve ali zelo občasno je dober tudi kombiniran, ki pa ima eno prednost in dve slabosti. Prednost je, da imaš en stroj, slabosti sta pa večji dva. 1. eno pranje - dva sušenja, kar ne smeš sušiti več kot 2,5-3kg naenkrat 2. če veliko sušiš, se ti odvod zraka, ki je zaradi omejene količine prostora, speljan po kotih stroja, zelo rad zamaši in če nimaš domačega mojstra, moraš poklicati servis, da ti ga spuca, ker drugače sušilec ne dela. Ni pa res, da potem crkne cel stroj, pereš lahko normalno. Po mojih izkušnjah, je čiščenje potrebno vsaj enkrat na sezono, ni pa poceni, nazadnje sem plačala 110 evrov, ker mora razdreti cel stroj. Vsekakor pa odsvetijem Candy-a, ker je po naših izkušnjah zelo glasen, škripa in občasno skače že od novega. Poleg tega sem v petih letih, brez čiščenja sušilca, zamenja že pumpo in programator, kljub temu da imam najvišji cenovni razred stroja. Podobne izkušnje s Candyi imata moja mama in tašča. Toliko za enkrat, grem pogledat, če mi je stroj opral.
|