|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2009
12.10.2009 10:48:11   
Rubin.
Hvala dekleta, ker mislite na nas, me greje pri srčku.

Dnevi kar bežijo, še malo pa bo že 4 mesece kar je Gaja v bolnici. Zaenkrat dobro kaže, baketerija ki je pred 14 dnevi povzročila ponovno sepso, je odpravljena, vnetni parametri so o.k., eslb v grlu pa je še vedno prisotna in dr. upa, da se ne bo razširila. Gaja je sedaj brez infuzije in AB, popije že 40 ml mojega mleka user posted image , je že prava korenjakinja pri 1640g. Težave povzročajo krči, ja tudi te običajne nadloge se je ne izognejo. Ampak same kolike ne bi bile takšna težava, če ne bi zaradi njih jokala. Ko joče prične hipreventilirat, setoracija ji pade tudi na 70, posledica tega pa je da ji moraja zvišat kisik, tudi na 100%, dokler se ne umiri. Ko pa je mirna pa ima kisik na 50%, setoracijo pa 90-95. Sem pa vesela, da mi dovolijo biti pri njej kadar lahko in kako dolgo lahko. Jo tisti čas cartam, ji prigovarjam, tolažim, pojem, zibam,...  Se vsaj malce koristno počutim. Upam, da se bodo ti koliki čimmprej umirili.

Dadaegon, kako ste vi?
Ch.21 - pa vi?
Dekleta moja draga, naj se vam še enkrat zahvalim, vsaki posebej in vsem skupaj HVALA.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 726
12.10.2009 10:56:22   
christiana21
Rubin, lepe novičke o Gajiuser posted image user posted image user posted image , krčki bodo minili kmalu, držim pesti, potem bo tudi seturacija boljša. Veseli me, da mala že toliko poje in, da ni več bakterije, da se je znižal CRP...skratka super.

Rubinj, hvala za skrb. Mi smo stalno pri zdravnikih, tudi po 2krat tedensko (če ne štejem nevrologa, gastroeneorologa in ostale strokovnjake na svojem področju)
Zdaj ob 12. romamo spet k pediatru, mala stalno joče (tudi med hranjenjem), drisko ima že več kot en teden(smo mislili, da bodo zdravila pomagala, pa niso), jest noče, je čisto nerazpoložena,...še dudica je več ne potolaži.
Ne vem kaj bo, upam, da ne bomo spet pristali v bolnici.

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 727
12.10.2009 10:59:05   
Rubin.
Ch21 user posted image .

(odgovor članu christiana21)
Neposredna povezava do sporočila: 728
12.10.2009 11:10:04   
Mateja4
bravo za malo borko user posted image user posted image rubin vsak dan mislim na vas in te občudujem za ves pogum in moč ki jo premoreš user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 729
12.10.2009 11:19:50   
Erdbeere
Rubin. krasne novičke, krči se nej pa čimprej umirijo, da bo tvoja Gaja čimprej pri vas doma....Srečno user posted image user posted image

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 730
12.10.2009 13:25:14   
matcar

IZVIRNO SPOROČILO: Mateja4

bravo za malo borko user posted image user posted image rubin vsak dan mislim na vas in te občudujem za ves pogum in moč ki jo premoreš user posted image user posted image user posted image user posted image

Se podpišem!user posted image user posted image user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Mateja4)
Neposredna povezava do sporočila: 731
12.10.2009 20:56:56   
PERSIDA
Rubin - user posted image user posted image user posted image user posted image za Gajo ,da se čimprej reši krčev in vsega ostalega kar spada zraven.
Me ,pa čudi da ma take kolike moj anže jih ni imel.Vsaj do 60 ml takrat pa smo bili že doma.

Christiana21-user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tudi za tvojo borko.

In vama  mamice en velik user posted image

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 732
13.10.2009 10:36:29   
christiana21
Hvala vsem za objemčke in pikapoke.
Včeraj smo bili pri pediatrinji, opazaila ni nič posebnega, kaj bi lahko bilo z Klaro Glorio, da bi toliko jokala, močno zavračala hrano in, da bi bila nespečna. Drisko ima še verjetno zaradi viroze, grlo še je nekoliko vneto, ostalo b.p., skrbi pa nas, da ji težavo povzročajo ciste na možganih, ki so jih našli že v Ljubljani. Pediatrinja je tudi odvzela blato, če bi bile notri kakšne bakterije. Izvidi bodo baje v treh do štirih dneh, je pa možno, da bo kakšne delne rezultate imela že danes. Če ni na blatu nič, potem nas bo dala na magnetno resonanco glave, da vidimo, če je za to kriva glavica.
Sita sem že tega, nikoli ni koncauser posted image , vsak dan je drugače, nikoli ne vem kdaj bomo spet morali v bolnico. Kdaj se bo to končalouser posted image

Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 733
   RE: Nedonošenčki 2009- NUJNOOOOOOOOO
13.10.2009 10:38:15   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: kjava

IZVIRNO SPOROČILO: miklarom

RUBUN- močno držim vse pestke za malo Gajo in za vse vas, da se bo vse dobro končalo. Vem kako ti je težko to preživljati, saj sem sama doživela te dni grozote , ko se je najina Taja rodila 21.9.ob 3.23 in po dved urah revica umrla, ker je niso hoteli dati v inkubator in priklopiti, ampak so nama jo pustili kar tako, češ če bo preživela ali ne. Kako se naj tako drobcena bitja kot so naši otroci sami borijo za življenje, če nimajo toliko moči v sebi, zdravnikim je pa vseeno za takšna bitja. Nama se je to zgodilo že druguč, in verjemi mi da vem kako ti je, zato res iz srca upam, da se vse dobro konča in da bo mala Gaja z vso svojo močjo le vse to prestala. Rada vas imam

Ojoj miklarom, kako hudo user posted image user posted image . Sploh nimam besed user posted image

Ni besede, ki bi lahko omilila bolečino.

(odgovor članu kjava)
Neposredna povezava do sporočila: 734
13.10.2009 10:57:33   
Lara73
ženske, močne ste, ni kaj.

za vse male boce in borke pa user posted image  in user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 735
13.10.2009 11:15:45   
christiana21
Dadaegon, spremljam tvoje izpovedi na forumu, ampak enostavno nimam besed, da bi te vsaj nekako lahko malo potolažila. Vem, da vsak dan posebej trepetaš kaj bo prinesla naslednja ura, kaj se bo zgodilo v naslednjem dnevu. Težko je živet vsak dan v negotovosti in obupu, ampak verjamem, da se bo vajin mali Gašper izvlekel, otroci, kot jih imamo me, mamice nedonošenčkov, potrebujejo samo čas in veliko veliko potrpljenja, čeprav jim je včasih to zelo težko dati, ker starši najbolj hrepenimo po trenutku, kdaj bomo z našimi navihančki in navihankami doma.
Verjemi v Gašperjauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Rubin, upam, da bodo v zvezi z malo Gajo prihajale samo še vzpodbudne novice, da se boste lahko kmalu crkljali doma.

Glede naše pupike sem pa govorila s pediatrinjo nekaj minut nazaj. Izvidov blata še nima, nikakor pa ji ni všeč, da Gloria hujša. Od včeraj do danes je shujšala za 60g, skoraj nič več ne poje, revica samo neutolažljivo in obupano joka, ne pomaga niti crkljanje, niti duda, niti pesmice, vrtiljak nad zibelko,...
Strah me je kaj bo, iz dneva v dan je huje. Čakamo samo še na izvide, da vidimo kaj je z njo.
Tolikokrat smo že bili doma in tolikokrat smo morali nazaj v bolnico in vedno je bilo nekaj hudega, da je na koncu mala pristala v operacijski in so nam jo komaj rešili.

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 736
13.10.2009 17:02:11   
tasa_m
Drage mamice..močne ste..kapo dol pred vamiuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 737
14.10.2009 10:10:44   
Lolita23
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Za vse mamice malih korenjakov in male korenjake-borceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

18.3.2009

(odgovor članu tasa_m)
Neposredna povezava do sporočila: 738
14.10.2009 10:22:52   
Anonimen
Rubin držim pesti da se ti bo res izpolnila želja in da se boste s pikico za Božič vsi skupaj doma crkljaliuser posted image user posted image no take novičke da lepo napreduje ti res polepšajo dan,tko da le naprej tako dobrouser posted image user posted image user posted image
Septembrke držimo pesti za pikicouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lolita23)
  Neposredna povezava do sporočila: 739
14.10.2009 10:32:40   
soncek3
Rubin, dadaegon, christiana ne moremo si predstavljati kako močne in pogumne morate biti. Le tako naprej!user posted image user posted image user posted image Želim vam čimprejšnje crkljanje doma!
SREČNO!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 740
14.10.2009 10:33:53   
koala
Christiana21 močno močno milsim na tvojo Glorio, naj čimprej pogruntajo kaj muči malo babiko, da boste zares začeli uživati.

Rubin tako zelo sem vesela ko berem dobre novičke, naj Gajo čimprej nehajo mučiti krčki.

Pikapoke obema malima pupama, mamicama pa veliiiiiiiiko objemčkov.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 741
14.10.2009 14:29:11   
RAKICA2007
Rubin, dadaegon, christiana in ostale mamice user posted image user posted image : kapo dol, resnično vas občudujem... user posted image user posted image se z vami veselim, smejim in jokam... koliko trpljenja in bolečine, ampak na koncu vedno zmaga ljubezen. Ljubezen do otročka, do družine in volje do življenja.

Lepo se imejte, veliko se smejte in veliko se crkljajte z vašimi malčki in malčicami.

Naj se čimprej pozdravijo in  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 742
14.10.2009 16:54:02   
Zora20
Pozdravljene,

še kako poznam vsakodnevno upanje, strah kaj bo prinesel nov dan, ali bo vse vredu ali mi bodo povedali slabe novice... zares pravo trpljenje in samo ena želja, da bi otroček končno prišel domov med svoje ljubljene in zaspal v miru in ljubezni med svojimi domačimi, ki so ga tako zelo pogrešali in ga imajo neskončno radi. Ko berem pretresljive izpovedi si kar ne morem pomagati, da se ne bi tudi sama zaupala nekomu, ki je porod najlepšo stvar na svetu, ko kar ne moreš dočakati svoje bebice da jo objameš, stisneš k sebi, doživel drugače. Sama sem rodila v 32. tednu zaradi hellp sindroma s carskim rezom, oba z mojim malim sva se borila za življenje in ne vem komu se imam zahvaliti, da nisva bila oba poklicana med angelčke. Šele po petih dneh sem ga prvič videla, saj sem bila v šok sobi, kamor pa mi ga niso pripeljali pokazat, čeprav sem bila pri zavesti.  Po več kot enem mesecu kolikor jih je naš Julijan preživel v bolnici smo ga končno lahko odnesli domov, in spoh ne morem opisat kako sem bila srečna, da je preživel. Zdaj se seveda pojavljajo novi strahovi, kako bo napredoval ali je z njim vse vredu, saj takoj po rojstvu ni zadihal in se bojim da ne bi to in seveda moja bolezen pustila posledice. Vendar upam na najboljše z vsakim dnem se zahvaljujem da sva živa in da je naša družinica skupaj. Kdor tega ne doživi na lastni koži si sploh ne more predstavljati kako je.

Molim za vaše otročke, da bi bilo vse vredu, pogumno naprej, oni so naši mali borci, najlepši sončki:)

Pozdravčki

(odgovor članu RAKICA2007)
Neposredna povezava do sporočila: 743
14.10.2009 16:59:45   
Šarki
rubin user posted image user posted image  tudi vsem ostalim želim samo dobre novičkeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu Zora20)
Neposredna povezava do sporočila: 744
14.10.2009 21:37:00   
aknela123
Zora, koliko pa je zdaj star Julijan?
Imaš pa meni osebno najlepše ime za sinka, tudi jaz sem svojega hotela tako poimenovat, ampak nobeden od mojih otrok ni fantek.

Če še je zelo majhen, imaš najbrž beby sense, vsekakor, želim vama vso srečo in veliko, veliko radostnih dni!user posted image

(odgovor članu Zora20)
Neposredna povezava do sporočila: 745
14.10.2009 22:40:34   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: christiana21

Hvala vsem za objemčke in pikapoke.
Včeraj smo bili pri pediatrinji, opazaila ni nič posebnega, kaj bi lahko bilo z Klaro Glorio, da bi toliko jokala, močno zavračala hrano in, da bi bila nespečna. Drisko ima še verjetno zaradi viroze, grlo še je nekoliko vneto, ostalo b.p., skrbi pa nas, da ji težavo povzročajo ciste na možganih, ki so jih našli že v Ljubljani. Pediatrinja je tudi odvzela blato, če bi bile notri kakšne bakterije. Izvidi bodo baje v treh do štirih dneh, je pa možno, da bo kakšne delne rezultate imela že danes. Če ni na blatu nič, potem nas bo dala na magnetno resonanco glave, da vidimo, če je za to kriva glavica.
Sita sem že tega, nikoli ni koncauser posted image , vsak dan je drugače, nikoli ne vem kdaj bomo spet morali v bolnico. Kdaj se bo to končalouser posted image

user posted image drži se.

Neposredna povezava do sporočila: 746
14.10.2009 23:08:54   
dadaegon
Pozrdavljene mamice!

jaz se vam morem prvo opravičit, ker se tako dolgo nisem oglasila. Nekaj me je zdravje začelo mučit in nisem imela volje za nič. Je že moj mož rekel da sem neodgovorna za tiste ki mislijo in upajo za nas.

Najprej se vam vsem iskreno zahvaljujem za lepe želje in misli - RES HVALA VAM.....moram povedet da  mi ni žal da sem se prijavila na to stran....ko berem vse te misli, izkušnje mi je topleje pri srcu.Vsem mamicam pa pošilajm veliko upanja in sreče - vse kar potrebujete......skupaj bomo prebrodile te naše težave, jaz to verjamem.

Zdaj pa še o stanju mojega zklada Gašperja. Vedno so kakšne težave, če se nekaj izboljša se drugo poslabša. Moram povedet da je tudi naš dr. povedal da je Gašper pravi borec v pravem pomenu besede, glede na vse te težave, ki nas doletijo. Nekako se prebijamo skozi vse to in ni lahko, važno je da premagamo. Moja hčerka Larisa nam pri vsem tem zelo veliko pomaga in brez nje bi bilo huje. Sesra angle(vse so angeli ampak ena je....ne znam opista angel od angelov!) nama je rekla da naj Larisa nariše eno risbico in da eno igračko da bomo dali Gašperju na inkubator. Sestra pa ji je v zameno dala planičko. Kar soze mi polzijo po licu, ko vam pišem to, ker je to tako izjemen občutek, ki se ga ne da opista, da ti ena oseba lahko vlije in da toliko topline, upanja.....No v glavnem je moja štiriletna hčerka Larisa sama narisla za Gašperja hišico, roži, pikapolonico, metuljčka, njo in voziček, nad vsem tem pa še mavrico in sonček z majhnim oblačkom......to bi morali videt ( ko se bom naučila dat slike gor boste lahko videli to risbo, ki je izjemna)!! Nakar izvem veselo novico, da je moj Gašper včerja 13.10.2009 prebavil mleko, zelo smo bili veseli pa čeprav je bilo to samo 1 ml. Jaz vem da mamice, ki ste to doživljale me popolnoma razumete. Z vsemi težavami, ki nas doletevajo, je to za nas izjemen napredek, čeprav je lahko v naslednjem trenutku še slabše stanje. Moram priznat, da ko nam zazvoni telefon nama z možem v trenutku poskoči srce. Groza, ni prijetno.

Sedaj se mi dogaja, da imam problem z mlekom, vedno majn, ga imam. Ampak jaz se ne bom kar tako predala, če se Gašper tako bori se moram tudi jaz.  Kupila sem si čaj za dojenje. Zato bi prosila za kakšen nasvet.

Še enkrat hvala vsem....upanje umre zadnje!!!

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 747
14.10.2009 23:20:02   
bibyzan
Tametil tablete. Mene so takrat rešile.
Pa same lepe novice od vaših borcev naprej!!
Držim pesti tudi jaz, pišem bolj malo, berem pa redno.
LPuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 748
15.10.2009 12:48:32   
koala
dedagon, kako zelo sem vesela da se stanje počasi a vseeno izboljšuje, Sem prepričana da bo kamlu prebavil še več mleka, sicer pa se 1ml le sliši malo za tako majhen želodček je to veliko. Pa user posted image user posted image  sestrici Larisi, res prijazna punčka.
Glede pleka pa to, mei osebno je pomagalo da sem dovolj pila, pa polenta in sirovi štruklji so pri meni povzročali prave navale mleka. Pa pri črpanju si zraven sebe postavi slikico tvojega zakladka, baje pomaga pri iztekanju mleka.

Predvsem pa vedi da nas veliko misli nate in na tvojega srčka.
Drži se!

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu bibyzan)
Neposredna povezava do sporočila: 749
15.10.2009 12:57:56   
soncek3
IZVIRNO SPOROČILO:
Glede pleka pa to, mei osebno je pomagalo da sem dovolj pila, pa polenta in sirovi štruklji so pri meni povzročali prave navale mleka.

Dadaegon MEni so svetovali ješprenj in kaše vseh vrst in se je poznalo pri mleku. Pa skoz sem pila čaj kumina - komarček. Upam , da ne izgubiš mleka, da bo tvoj mali zaklad lahko pil tvoje mleko.

Srečno in veliko poguma!

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?