morskadeklica
|
Lep pozdravček Se nisem javila že celo večnost, po moje kakšne pol leta , berem pa redno, vsak večer na brzino preletim, kaj pišete, za pisanje pa mi nekako zmanjka časa. Bog si ga vedi zakaj 14.8. smo dobili še eno lepotičko Nežo, težka je bila 3200, velika pa 51. Porod je bil bp, nekaj šivčkov, epiduralna je prijela. Imela sem edino nekaj težav s precej hudimi glavoboli po porodu, ker so mi pri vstavljanju katetra predrli duro. Ampak je minilo. Neža je ok, hranimo se tako tako, malo dojenja, malo adaptiranega. Trudim se še vedno, da bi polno dojila, a mi očitno ni usojeno (pri ta prvi še toliko ni bilo). Poje zelo različno (ker se pač delno doji), od 30ml pa do 150ml. Me pa jezi, ker bi ona jedla dobesedno vsako uro čez dan, o kakšnem dnevnem ritmu hranjenja ne duha ne sluha. Poje 30ml, pa ne bi več, pa bi čez pol ure jošk, pa čez pol ure spet 30 itd... K sreči pa jo moram pohvaliti pri nočnem spanju, saj zaspi okoli 21h, spi do nekje 4 ali 5 zjutraj, pa potem potegne še do 9h ali 10h (seveda z neprestanim visenjem na meni, če jaz vstanem, se takoj zbudi). Kar se torej nočnega spanja tiče, je super. Je pa res, da potem ne spi več NIČ do večera. Parkrat zadrema za 10 minut, ostalo pa po naročju, malenkost na kavču, tako da je dan kar naporen. Saj če bi bile same, bi še šlo, tako je pa tu še ta velika sestrica, pa kosilo je treba skuhat, pa kakšno stvar vsaj na brzino pospravit... Najbolj se mi smili ta velika, ker imam seveda manj časa zanjo, pomanjkanje pa kaže na ta način, da me dobesedno zaje**** in mi včasih nalašč skače po živcih. Danes sem jo pred kosilom (hodi v vrtec in ima kosilo tam) vprašala, če bo jedla z mano, je rekla ne. Potem sem ji ponudila, da ji lahko skuham hrenovko (vprašala sem jo trikrat), je rekla nisem lačna. Ko sem se usedla, da bom pojedla (tudi to je projekt ), je pa rekla dej mi hrenovko skuhej. Sem mislila, da se mi bo zrolal. Pet minut nazaj sem jo vprašala, če bo hrenovko... Pa vsak dan je kakšna taka dogodivščina. AD3 kapljic ne dajem (tudi ta veliki jih nisem). Zaščita - Ginekologinja mi je predlagala tabletke, ker imam grozljive težave s kožo (hormoni), o novem pa ne razmišljamo zaenkrat. Možek pravi, da je najprej poslušal eno babo, zdaj posluša dve, kmalu ga bodo komandirale 3, še četrte pa ne misli poslušat Srečanje - upam, da boste uživale, me se zelo težko kam odpravimo, ker naša novorojenka ne prenese vožnje v avtu (neutolažljiv jok, še preden se kam odpravimo), sicer pa niti nad vozkom ni navdušena. Zanimivo je, kako sta si sestrici različni. Ta velika je zeloooooooo malo spala (tudi ponoči), oboževala pa je vožnjo z vozičkom in vožnjo v avtu. Ta micena je pa tukaj čisto kontra. Aja, pa ta micena bi neprestano jedla, s tavelko so bile pa težave že od vsega začetka. 23tina Ko berem tvoje poste, se spomnim nekaj let nazaj, ker je bila naša ta velika punca popolnoma ista. Še huje, tudi čez dan ni spala. Spala je od polnoči pa nekje do 5h in to je bilo to. Pa dvakrat ali trikrat na dan po 10 minut, ostalo pa nosit, nosit in še enkrat nosit, pa vozičkat... Je imela občasno tudi nočne prebliske, vstala ob 2h ponoči in do jutra ne zaspat nazaj. Probleme smo imeli tudi pri hranjenju, saj je zeloooo malo jedla. Je še zdaj suhec, pa zbirčna, ampak ji očitno nič ne manjka (redko zboli, je živahna in brihtna). kg- jaz imam še vedno 8kg viška (se vidi, da je naša novorojenka bolj pridna kot je bila njena sestrica), pri prvem porodu sem izgubila vseh 25kg v enem mesecu. Bi pa te kg kar obdržala (ker sem bila prej preveč suhica), samo še trebuha bi se rada znebila, ta mi pa ni preveč všeč Imam pa eno vprašanje. Tiste, ki dojite, ali si kdaj črpate mleko? Zanima me, koliko si ga načrpate v kolikem času? Meni se dogaja, da črpam tudi po 10 minut, pa ni niti kapljice, potem pa kar naenkrat začne špricat ven in načrpam v minuti 40ml. Sploh mi ni jasno??? Zaenkrat bom zaključila, pa upam, da se mi bo uspelo večkrat javljat