rožica13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nončika IZVIRNO SPOROČILO: eva1 IZVIRNO SPOROČILO: luan IZVIRNO SPOROČILO: rožica13 Infuzije pa tudi nočem dobivati. Zaradi CR je nevarno edino jesti, čeprav bom tudi jaz goljufala če bom zelo lačna ne bom niti slučajno stradala, bodo pa pazili če bom bruhala če po potrebna anestezija! OMG .Ni čudno, da je toliko komplikacij pol so pa špitalarji krivi. Jp, se strinjam-OMG..ni tako preprosto, pol pa pride do aspiracijske pljučnice pa so vsi drugi krivi samo nosečnica ne...sicer pa še nisem slišala da bi bila katera med porodom lačna...hrana ja zadnje na kar pomisliš med porodom....voda pa se itak prebavi v 15 minutah...tak da ni panike...naši kirurgi pravijo da vsaj 1 uro pred OP naj ne pijejo..jest pa 6 ur prej nič! glede hrane se čisto strinjam z evo, zadnja stvar. jaz sem bila v porodni od 02-22h, porod je bil ob 18.00. od 02-18 ne jedla ne pila, pa sem še tu. pa še doma nisem nič pila ne jedla pred odhodom, prejšnji večer. maš pa na voljo palčke in pa si lahko zmočiš ustnice. Rekla sem samo da bom v primeru hude lakote sigurno kaj pojedla, sicer nimaš od kje črpati moči za porod, verjamem pa da ne bom imela časa razmišlati o tem da bi pa zmlatila eno pizzo npr. Sicer pa malo za vednost, si lahko preberete naslednji članek. Zdrava porodnica med porodom lahko je! J.G. 13.04.2009, 19:45 / Prepričanje, da ženske med porodom ne bi smele jesti, izhaja iz 40. let prejšnjega stoletja. Britanski strokovnjaki so ugotovili, da je to prepričanje, vsaj kar zadeva zdrave porodnice s primerno telesno težo, zmotno! Včasih ženske med porodom niso smele jesti, ker so hoteli zdravniki tako preprečiti tveganje, da bi se kaj zapletlo, če bi bila potrebna operacija. Porodnicam niso dovolili jesti, ker bi se lahko zgodilo, da bi hrana prišla v sapnik, če bi jih morali zaradi nujnega carskega reza anestezirati. Število takih primerov se je v zadnjih letih močno zmanjšalo, saj danes v večini primerov pri porodu s carskim rezom ženska dobi le lokalno anestezijo. Prepoved škodi! Na Kraljevem kolidžu v Londonu so se odločili preveriti, ali je res škodljivo, če porodnica med porodom kaj prigrizne. Precej britanskih zdravnikov in babic namreč meni, da prepoved prehranjevanja med porodom ženski in dojenčku le škodi. Raziskovalci so ugotovili, da lahka hrana med porodom ne vpliva ne na trajanje poroda, potrebno zdravniško pomoč ali nujnost carskega reza.Vsaka hrana med porodom seveda ni primerna. Sicer pa obilna večerja s pečenko in krompirjem porodnici verjetno niti ne diši. Lahka, zdrava hrana, po možnosti v tekoči obliki, pa je povsem sprejemljiva. Vendar porodničarji opozarjajo, da mora biti ženska povsem zdrava in ne sme imeti prekomerne telesne teže, da bi porod potekal čim bolj gladko tudi ob prigrizkih. Tudi če zaprosi za sredstva za lajšanje bolečin, se je hrani med porodom bolje izogniti. Hrana ali voda? Dosedanje raziskave na tem področju niso prinesle dokončnih rezultatov, tokratna pa je le razkrila nekaj več. V njej je sodelovalo 2426 zdravih žensk, ki so rodile svojega prvega otroka. Vsaki so dovolili, da med porodom izbira med majhnimi prigrizki kruha, sadja in jogurta ali pitjem vode.V vsaki skupini je 44 odstotkov žensk rodilo po naravni poti. Tudi povprečno trajanje poroda je bilo podobno: ženske, ki so jedle, so v povprečju rojevale 597 minut, tiste, ki so pile le vodo, pa 612 minut. Tudi število porodov s carskim rezom je bilo podobno: tako je rodilo 29 odstotkov žensk, ki so jedle in 30 odstotkov tistih, ki so se hrani odrekle. V obeh skupinah je ena od treh žensk med porodom bruhala. Prigrizki med porodom niso vplivali na zdravje dojenčkov.Raziskovalci so tako zaključili, da z zdravstvenega vidika ni več razloga, da bi zdravim ženskam s primerno telesno težo prepovedovali, da med porodom tudi kaj prigriznejo. Če se tako počutijo bolje in jih je manj strah, zakaj pa ne?!
|