|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
5.10.2009 12:50:58   
pikica 28
se malo oglašam, po grozni noči...nič spala...vse bolelo in sedaj sem kot ena driska...user posted image
Malo sem se še prehladila...jupij...user posted image in dan je popoln....

Mene pa zanima, ali ste že vse nabavile kozmetiko za naše jenčije. Ker jaz nameravam po vsej verjetnosti to po porodu nabavit, ko pride patronažna k meni, da mi svetuje kaj naj kupim...

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
5.10.2009 12:55:14   
ninka80
pikica28, saj kozmetike na začetku ne rabiš. Edino olje (mandljevo ali olivno), pa še to najbolj priporočajo lekarniško, ki je brez dodatnih dišav. Dojenčka umivaš na začetku tako samo z vodo. Aj, edino kremo za ritko je fajn met, ker na začetku full kakajo.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
5.10.2009 12:55:24   
piška goriška
huh, tale noč je pa bila v vročinskih valovih ... no ja, pa se ne pritožujem, ker sem cel dan frej in počivam user posted image Tamalo v trebuščku pa noooori!

Rman - priporočili so mi pitje čaja iz robidinih listov + rmana...jaz pa zraven dodam še malinine. Podrobnejše raziskave nisem naredila, ampak slepo zaupam user posted image

Lep dan vsem!

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
5.10.2009 13:23:56   
tassika
ok vidim, da je polna luna res delovala, jaz sem pa dobila danes odločbo za porodniško, lahko bi bilo kaj več, ampak bo tudi to pač dobro, je bila pa plača tolk slabša, samo jaz se ne dam, sem že letela v trgovino po radio uro, da zdaj ponoči vsaj vem koliko je ura če že ne morem spat, pa da bom lahko malo muske zjutraj poslušala, saj sem bila pridna in vzela eno za 17 eur, važno, da se vidi in da igra, več pa ne rabimuser posted image , pa šla sem po novo denarnico, tako, ki ima veliko prostora za kartice, ker kmalu jih bo še več notriuser posted image
Popoldne pa šibam še v dm nabavit krpice, blazinice in ostalo, ker imam kupone in pa zavila bom še v tosamino trgovino pa vatirance, če kakšno kaj zanima naj napiše, pa si bom probala zapomnit cene.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pikica 28)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
5.10.2009 13:42:50   
Metuljcica77
tassika jst bom zlo hvaležna, če se ti bo dal po shopingu napisat kaj si nabavila v DM in tosami in kakšne so cene, mene tud še te malenskosti čakajo za nabavit ...

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
5.10.2009 13:45:30   
rožica13
Vidim da ste vse slabo spale, kot tudi jaz, tale vikend sem bila čist utrujena in čudna pa mi moj pove da bo polna luna, tako da ni bilo nič panike.
V Trbovljah v porodnišnici lahko piješ vodo, jaz si tudi ne predstavljam da nebi toliko časa pila!! Infuzije pa tudi nočem dobivati. Zaradi CR je nevarno edino jesti, čeprav bom tudi jaz goljufala če bom zelo lačna ne bom niti slučajno stradala, bodo pa pazili če bom bruhala če po potrebna anestezija!

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
5.10.2009 13:51:30   
moglan
Pozdravljene,

ko sem jaz v prvo rojevala in se otroček ni in ni želel spustiti v porodni kanal, so rekli, da morajo narediti carski rez. Na prirpavah nanj so me vsaj 10x vprašali, če zadnjih 6 ur nisem nič pila in jedla, pa sem bila teh 6 ur skoz v porodni.

user posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
5.10.2009 14:38:45   
rožica13
Evo, sem sedaj oskubila našo malino in nabrala rman. Našla sem pa tole http://med.over.net/forum5/read.php?1,4683494

(odgovor članu moglan)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
5.10.2009 17:37:36   
luan

IZVIRNO SPOROČILO: mayamaya

mene pa neki zanima, ma kaj ni nevarno da zdehidriraš tam. kaj če si ti porod zavleče? mislim, da ne smeš niti malo. jaz že itak ful pijem in si sploh ne predstavljam biti, kaj jaz vem, pol dneva , brez vode user posted image

Lejte sama sem delala v porodni sobi tri mesece.Tekočine se praviloma ne daje oz. v manjši količini samo za vlaženje ustnic in ust. Če pa katera porodnica vztraja, da bo pila se ji pa dovoli, vendar se ji razloži poledice in se ji da vedeti, da v primeru nastanka komplikacij zaradi pitja za njih odgovarja sama.Se pa da infuzijo v obliki fiziološke raztopine in glukoze, če je potrebno. Mislim, da ni še nobena dehidrirala med porodom pa tudi me ne bomo.
LP

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
5.10.2009 17:41:02   
luan

IZVIRNO SPOROČILO: rožica13

Infuzije pa tudi nočem dobivati. Zaradi CR je nevarno edino jesti, čeprav bom tudi jaz goljufala če bom zelo lačna ne bom niti slučajno stradala, bodo pa pazili če bom bruhala če po potrebna anestezija!

OMGuser posted image .Ni čudno, da je toliko komplikacij pol so pa špitalarji krivi.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
5.10.2009 19:09:23   
tassika
Evo mene nazaj. No poročilo iz tosamine trgovine, imajo vse ni da ni, tudi oblekice, žabice,... teh cen nisem gledala je bilo pa bombažno in lepo. Tetra plenice paket je bil mislim da 14eur ali nekaj podobnega, jaz sem vzela darilni paket za dojenčka, notri je 50 bombažnih krpic, 48 palčk za ušesa, še enih 50 bombažnih blazinic, pa še nekaj stane 7,08eur, vatiranci stanejo 2,44 en paketek.

V dm sem kupila:
-pamperske nočne 3-6kg 14,99
- pamperske navadne 3-6kg 14,90 eur
- vložki vir80 1,49 eur
- vatka toto 1,80 eur
blazinice za dojenje babylove 1,85 eur
- intimno milo nivea 3,55 eur
- robčki za intimno nego 1,37 eur
- in pa robčki pampers 2,99 eur (to so te v škatlici, da daš potem lahko katerekoli notri.

Zaenkrat sem kupila to in mislim, da je to vse, po tetra plenice bom šla pa v kika, nkd ali pa če bo v baby centru kakšna akcija. Če sem kaj pozabila pa naj mi prosim katera pove, ker prvič kupujem in sem malo izgubljena, ampak mislim, da je to kar to.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
5.10.2009 19:26:57   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: luan

Infuzije pa tudi nočem dobivati. Zaradi CR je nevarno edino jesti, čeprav bom tudi jaz goljufala če bom zelo lačna ne bom niti slučajno stradala, bodo pa pazili če bom bruhala če po potrebna anestezija!

OMGuser posted image .Ni čudno, da je toliko komplikacij pol so pa špitalarji krivi.

Jp, se strinjam-OMG..ni tako preprosto, pol pa pride do aspiracijske pljučnice pa so vsi drugi krivi samo nosečnica ne...sicer pa še nisem slišala da bi bila katera med porodom lačna...hrana ja zadnje na kar pomisliš med porodom....voda pa se itak prebavi v 15 minutah...tak da ni panike...naši kirurgi pravijo da vsaj 1 uro pred OP naj ne pijejo..jest pa 6 ur prej nič!

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
5.10.2009 19:36:00   
pikica 28
hm...mal neodgovorno se mi zdi to, da bi goljufala glede hrane in pijače. Če ti rečejo, da ni OK, da piješ in seveda sploh ni fajn da ješ, potem se tega držiš. No saj jaz sem takega mnenja. Ker če se bi kaj zakompliciral...potem se bom pa žrla, da nisem mogla tistih par ur zdržati brez hrane in pijače. Mislim, da se da komot zdržati brez hrane in pijače. Če pa potrbuješ infuzijo, jo pa pač dobiš...to pa ja ni nč takega...Mislim halo punce...

20.10.2010 .. 3170g/51cm
1. mesec: .... 3870g/54cm
2. mesec: .... 4900g/59cm
3. mesec: .... 5930g/61cm
4. mesec:.... 6950g/63cm
5. mesec:......7330g/67cm

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
5.10.2009 19:46:35   
Nončika
IZVIRNO SPOROČILO: eva1

Jp, se strinjam-OMG..ni tako preprosto, pol pa pride do aspiracijske pljučnice pa so vsi drugi krivi samo nosečnica ne...sicer pa še nisem slišala da bi bila katera med porodom lačna...hrana ja zadnje na kar pomisliš med porodom....voda pa se itak prebavi v 15 minutah...tak da ni panike...naši kirurgi pravijo da vsaj 1 uro pred OP naj ne pijejo..jest pa 6 ur prej nič!

glede hrane se čisto strinjam z evo, zadnja stvar. jaz sem bila v porodni od 02-22h, porod je bil ob 18.00. od 02-18 ne jedla ne pila, pa sem še tu. pa še doma nisem nič pila ne jedla pred odhodom, prejšnji večer.

maš pa na voljo palčke in pa si lahko zmočiš ustnice.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
5.10.2009 20:46:06   
lucky girl
Pozdravljene user posted image

Danes sem nastopila porodniško user posted image user posted image user posted image ...
A luna je kriva za nevsečnosti (beri: spanje po kiticah, trd trbuh, bolečine, obiski wc-ja...) ponoči!!! Berem vas, da ste vse trpele...

Glede pitja vode v porodni, nobena še ni dehidrirala in babice tudi opazijo, če se ti preveč potiš, dobiš piti...saj tako je rekla nam v materinski.

Jutri imam kontrolo v P, upam, da smo kaj zrasli user posted image

Lep preostanek večera želim user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
5.10.2009 20:46:27   
Metuljcica77
tassika hvala za super updateuser posted image

drage souser posted image , mam pa še eno vprašanjce, please ne se mi smejat, kje se da kupit/kje ste kupovale tiste podlogice za med posteljino/rjuho in jogi, da se ne premoči ...

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
5.10.2009 20:51:21   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: Metuljcica77

tassika hvala za super updateuser posted image

drage souser posted image , mam pa še eno vprašanjce, please ne se mi smejat, kje se da kupit/kje ste kupovale tiste podlogice za med posteljino/rjuho in jogi, da se ne premoči ...

Jst sem kupla v baby centru

(odgovor članu Metuljcica77)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
5.10.2009 21:17:23   
tassika
Jaz pa v pikapolonici, je bila cenejšauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
5.10.2009 21:21:41   
rožica13
IZVIRNO SPOROČILO: Nončika

IZVIRNO SPOROČILO: eva1

glede hrane se čisto strinjam z evo, zadnja stvar. jaz sem bila v porodni od 02-22h, porod je bil ob 18.00. od 02-18 ne jedla ne pila, pa sem še tu. pa še doma nisem nič pila ne jedla pred odhodom, prejšnji večer.

maš pa na voljo palčke in pa si lahko zmočiš ustnice.

Rekla sem samo da bom v primeru hude lakote sigurno kaj pojedla, sicer nimaš od kje črpati moči za porod, verjamem pa da ne bom imela časa razmišlati o tem da bi pa zmlatila eno pizzo npr. Sicer pa malo za vednost, si lahko preberete naslednji članek.

Zdrava porodnica med porodom lahko je!

J.G.
13.04.2009, 19:45 /

Prepričanje, da ženske med porodom ne bi smele jesti, izhaja iz 40. let prejšnjega stoletja. Britanski strokovnjaki so ugotovili, da je to prepričanje, vsaj kar zadeva zdrave porodnice s primerno telesno težo, zmotno!
Včasih ženske med porodom niso smele jesti, ker so hoteli zdravniki tako preprečiti tveganje, da bi se kaj zapletlo, če bi bila potrebna operacija. Porodnicam niso dovolili jesti, ker bi se lahko zgodilo, da bi hrana prišla v sapnik, če bi jih morali zaradi nujnega carskega reza anestezirati. Število takih primerov se je v zadnjih letih močno zmanjšalo, saj danes v večini primerov pri porodu s carskim rezom ženska dobi le lokalno anestezijo.

Prepoved škodi!
Na Kraljevem kolidžu v Londonu so se odločili preveriti, ali je res škodljivo, če porodnica med porodom kaj prigrizne. Precej  britanskih zdravnikov in babic namreč meni, da prepoved prehranjevanja med porodom ženski in dojenčku le škodi.  Raziskovalci so ugotovili, da lahka hrana med porodom ne vpliva ne na trajanje poroda, potrebno zdravniško pomoč ali  nujnost carskega reza.Vsaka hrana med porodom seveda ni primerna. Sicer pa  obilna večerja s pečenko in krompirjem porodnici verjetno niti ne diši. Lahka, zdrava hrana, po možnosti v tekoči obliki, pa je povsem sprejemljiva. Vendar porodničarji opozarjajo, da mora biti ženska povsem zdrava in ne sme imeti prekomerne telesne teže, da bi porod potekal čim bolj gladko tudi ob prigrizkih. Tudi če zaprosi za sredstva za lajšanje bolečin, se je hrani med porodom bolje izogniti.
Hrana ali voda?
Dosedanje raziskave na tem področju niso prinesle dokončnih rezultatov, tokratna pa je le razkrila nekaj več. V njej je sodelovalo 2426 zdravih žensk, ki so rodile svojega prvega otroka. Vsaki so dovolili, da med porodom izbira med majhnimi prigrizki kruha, sadja in jogurta ali pitjem vode.V vsaki skupini je 44 odstotkov žensk rodilo po naravni poti. Tudi povprečno trajanje poroda je bilo podobno: ženske, ki so jedle, so v povprečju rojevale 597 minut, tiste, ki so pile le vodo, pa 612 minut. Tudi število porodov s carskim rezom je bilo podobno: tako je rodilo 29 odstotkov žensk, ki so jedle in 30 odstotkov tistih, ki so se hrani odrekle. V obeh skupinah je ena od treh žensk med porodom bruhala. Prigrizki med porodom niso vplivali na zdravje dojenčkov.Raziskovalci so tako zaključili, da z zdravstvenega vidika ni več razloga, da bi zdravim ženskam s primerno telesno težo prepovedovali, da med porodom tudi kaj prigriznejo. Če se tako počutijo bolje in jih je manj strah, zakaj pa ne?!

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1319
5.10.2009 21:39:13   
december06
Hej, souser posted image . Zdaj pa bom tudi jaz imela več časa. Danes sem bila že doma, zaenkrat še dopust, potem pa prav porodniška. Jupi, kako je pasalo bit doma. In zdaj bom sineka še bolj razvadla. Upam, da nebo krize potem.

Na pregledu je bilo vse o.k., tako kot more bit. Naslednji pregled pa imam 30.10.2009, s CTG-jem. Jaz bi ga imela sicer že prej, ker se mi zdi en mesec kar dolgo, da mi zopet rečejo, da je vse o.k. Jutri grem še malo v šolo za starše in telovadbo - pripravo na porod. Sicer ni tako dolgo nazaj, pa je vseeno dobor da osvežim malo spomin. Pa kakšne reklamne pakete poberem :)

nepremočljiva podloga jaz sem jo nabavila v pikapolonici. Poleg cene je razlika tudi v velikosti. Tiste v babycentru so z elastiko za na jogi in različne velikosti. Samo ne rabiš tako velike, ker v kotih se nebo polulal. Če pa je samo podloga, jo lahko daš tudi na svojo posteljo v sredo, če tam spi, kar je precej običajno. user posted image

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
6.10.2009 7:03:43   
Eva19
Hej!

Da se spet mal javim, dans pa jaz ne morem spat user posted image user posted image jaz mam pa take probleme z zgagož,na pol ure se zbujam, ker me spet začne pečt, pijem mleko ampak mi res pomaga največ za eno urco, potem pa spet peče kot user posted image . No in potem sem kr rajš vstala, ko sem pokonci, je mal bolš.
Drugač sem bla pa včeraj na pregledu, v točno 34 tednu. Naša user posted image je težka okrog 2300g, vse mere ki jih je opravila, sepravi obseg trebuška, glavice..so pa točno za 34 t in 1 d. Je bila ginekologinja kar zadovoljna, jaz pa seveda tudi user posted image . Z glavico navzdol je obrnjena že 1 mesec, tko da naj bi tako zdej tud ostala. Me pa dajejo spet neki jutranje slabosti, je rekla zdravnica da čist možno da zato, ker je beba zjutraj ful aktivna, in ker je bol mal prostora že, mi verjetno mal tud po želodcu skače, od tuki pa potem slabosti. No ja, sej bo, še mal več k1 mesec, pa bo user posted image user posted image user posted image Sta pa zdele dve moji sestrični v dveh dneh rodili, obe zdravi punčki, obe veliki 52 cm in težki nekje okrog 3400 g. Vse brez problemov. Sta pa potrdile da noro primanjkuje osebja..ker je tak naval porodnic.

Midva sva pa tud zadnjič nakupvala, še par stvari za user posted image , v tosami tist paket za dojenčke..tetra planice bom pa dobila, stric dela tam in to lahko zrihta, me že tko s tamponi pa vložki vedno zalaga. je kar fino, pa te robčke za enkratno uporabo skos nosi, za rito brisat, je potem kar neki stroškov manj.

Ta mesec greva pa še v kika mal pogledat, majo res cenovno ugodne stvari, pa mislim da tut če kvaliteta ni najboljša al pa kej, nima tok velzga pomena, tko al tko vse tok hitr prerastejo..važn da so materjali vredu, pa je čist ok user posted image

lep dan vsemuser posted image

(odgovor članu december06)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
6.10.2009 7:24:38   
valerija77
Dobro jutro punce

Danes je bla pa zame kr težka noč. Včeraj zvečer sem dobla močne krče v spodnjem delu trebuha in sem že misla da bova morala it se malo pokazat, pa je k sreči minil čez pol ure. Danes je pa zaenkrat vse ok. Sem pa včeraj nakupla vso kozmetiko za našega jenčija, danes pa bom kupla še eno torbo z previjalno in bom kr prpravla oblekce za tamalga. Me je včerej kr prestrašl, da se bo kaj začel, jst pa nimam prpravlenih stvari. Moj bi se pa itak zgubu med oblekcami ko ne bi vedu kaj pripravt. Kupla sem še el. varuško in sem dala zanjo 55 eur, v baby centru pa je enaka 95 eur. Tko da zdej čakamo samo še na jogi, pol pa konc.
Danes mam pa materinsko in že komaj čakam. Sam da grem danes sama ker je moj na šihtu, jutri gre pa zravn.

Da o zgagi ne govorim...user posted image

(odgovor članu Eva19)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
6.10.2009 7:40:54   
mayamaya
Dobro jutro.

danes sem se pa naspalauser posted image . izgleda da je res polna luna imela vpliv name včeraj, da nisem nič spala user posted image .
me je pa zjutraj skoraj kap. v zadnjem tednu sem shujšala 1 kg. že tako se nisem kaj dosti zredila (dobre 4 kg), sicer me je že prej bilo neki skupaj, ampak vseeno da grem dol namesto gor v zadnjem mesecu user posted image . a bi me moglo to kaj skrbet? res pa da nimam nekega apetita zadnje dneve. zna biti da je malo kriva tudi situacija z mojo mamo (glede unega imena), ker še kar neki drži nos, pa me najbrž podzavestno malo muči tole... ne vem.

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
6.10.2009 8:10:18   
tassika
Jutro, evo mene sem tudi jaz danes dobro spala razen obiska wc-ja ob 1 in 5-ih nič drugega, potem pa sem od 7-8 ležala in poslušala radio v postelji, to je zakonuser posted image . Imam pa problem, ker me tako bolijo ritne mišice od prejšnje noči ko sem spala polsede, da na levem boku sploh ne morem ležat, na desnem pa nekako gre, samo tudi ne morem celo noč, jaz bi pa tako na trebuhu spalauser posted image .

Jutri pa pregled, komaj čakam,čeprav ne vem kaj me čaka tamuser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
6.10.2009 8:17:09   
Eva19
Aja, za seznamček, naslednji pregled imam čez 14 dni 19.10. user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......