|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
4.10.2009 19:08:58   
rožica13
IZVIRNO SPOROČILO: piška goriška

rožica13 - jaz sem se tudi odločila za pralne plenice, pa še nisem naredila študije katere so najboljše. Mi lahko poveš, zakaj si se odločila za Racmane? Na prvi pokuk so mi všeč TotsBots, ampak še ne vem...:
http://www.eko-baby.si/si/seti-plenic-g88.shtml

lahko nočko!user posted image

Za racman plenice sem se odločila, ker so že nekaj časa na tržišču in je veliko ljudi zadovoljnih z njimi, lahko izbiraš med eko bombažem, bambusom in še nekaj. V druge se niti nisem poglabljala.
Te so tudi videti vredu, ne vem pa kako so kaj preverjene ali so bolj na novo na tržišču?

(odgovor članu piška goriška)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
4.10.2009 20:01:10   
valerija77
Jaz sem rodila pred 4 leti, pa mi je babica dala za pit vodo. Tko da lahko pijemo med porodom, vendar po požirkih. Jaz sem z mojim tud včeraj šla po kostanj, pa smo našli še nekaj gobic, tak da sem danes naredla zrezke v gobovi omaki. Pa kostanja sem se nažrla.user posted image Sva pa šla danes z dragim še malo na sprehod nabrati malo storžkov in divjega kostanja za vrtec. In sva šla malo po srčni poti (celjanke veste kje je ta pot). Sicer se vzpenja ampak šla sva počasi dokler sem lahko, potem pa sva se obrnila in šla nazaj. Prejšnji teden pa sva bila pri slapu Rinka. Zdej pa imam lazenja po hribčkih za nekaj časa dovolj in se bom držala raje ravninskih poti.

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
4.10.2009 20:50:37   
mayamaya
ejlauser posted image

ja, res je bil takooo lep dan danes, ki pa sem ga bolj kot ne preživela notri. sva imela kar produktiven dan danes in sem kar malo ponosna na naju user posted image . končno se nekaj vidi, da prihaja otročiček. sva postavila na mesto omaro pa previjalno in sem oprala dva stroja cunjic, no enega plenic. juti me čaka pa likanje. user posted image tudi to je treba, a ne?
najlepši je bil pa tuš na koncu. ne pomnim, kdaj mi je nazadnje tako pasal user posted image

evo, zdej grem pa neki pojest in na kavč. sem si ga zaslužila danes user posted image

mirno noč in lepe sanje vsem skupaj

Neja...sonček, ki ne zaide!!!

(odgovor članu valerija77)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
4.10.2009 21:22:54   
nogavicka80
Da se še jaz malo javim.

Imam krče (kot mnoge verjetno zaradi lune), slabo počutje, zdajle celo prvič bruhala, ampak za sabo pa kar produktiven dan. Končno imamo previjalno mizico - samo sestavit in postavit jo bo še treba, pa nekaj kozmetike smo nabavili (Johnson's, ki je v akciji pri Mercatorju za 50% + darilo) in par stvari zame (olje za presredek, blazinice, ...).

Včeraj pa sem imela pogovor z babico iz porodnišnice...huh...je bilo kar pestro :). Tale moja boleča rebrca so sumljiva, ker je bolečina močna, hkrati pa težje diham in mi blazine ne pomagajo...
Ko sem omenila, da pa jaz mogoče le ne bi leže rodila, sem ji po moje dvignila tlak (upam,da ima sicer nizkega user posted image ). No in sva predelali vse možne zadeve, ki sem jih jaz seveda prebrala v Porodnem načrtu in Modrosti rojevanja...in se na koncu odločila le za porodnišnico, ne pa tudi za način poroda. To sledi drugič :).

Torej, če še bo katera spreminjala seznamček, bom rodila v LJ, pregled imam pa 12.10. Še vedno pa ne vemo kaj bo in še vedno nimamo imena za punčko.

Vsem želim prijetno nočko!!!

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
4.10.2009 22:03:59   
piška goriška
Krasen dan a ne? Strašno mi paše zrak in sonček.... Z mojim dragim hodiva na sprehode, pa sanjarit k še neobnovljeni hiški, pa delat zjutraj/zvečer "sun gazing"... Lepo nama je. user posted image
Sem nabrala robidove liste na najini novi parcelici - in sedaj mešam malinove, robidove liste in rman: in pridno pijem čajčka.
Vendar pa  - ali katera ve, kje se dobi seneni drobir, s katerim naj bi si delale parne kopeli in a je važno od kod je? Drugače ga bom kar iz kakega senika pobrala user posted image ...

luan - meni so tahioni zelo pomagali pri zobobolu, me je veliko manj oz. skoraj nič bolelo, ko sem jih dala na boleč zob...tako, da delajo. Vodo bom pa imela s sabo in če mi bo pasalo jo bom pila - tega mi pa ja ne morejo odreči.

rozica13 - hm, ja, ne vem koliko so te plenice preizkušene, sem le malo brskala po forumih. Ampak za racman sem nekje prebrala, da so kar velike za novorojenčka. Mislim, da bom jaz kupila od vsakih, ki so mi všeč najprej po eno, potem bom pa videla v praksi, katere se najbolj obnesejo.

Poskusila masirat presredek z Weledinim oljčkom. To bo pa treba biti priden - sploh ni tako preprosto, saj je vendar težko doseči!!!
Samo upam, da si bo dragi naslednjič vzel čas...
Jaz sem pa sedaj uradno na porodniški! Juhej! user posted image user posted image user posted image
Pozdravčke vsem!

(odgovor članu nogavicka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
5.10.2009 3:19:39   
Nezy85
Hey, hey
Ja spet ne moremo spati.....user posted image
Zanima me kako ste dobile odločbe za porodniško, ker jaz je še nisem dobila, ampak sem dobila odločbo samo za paket, a za porodniško pa pride tolko kasneje al kako??

Tudi sama si bom masirala presredek, če pa bo šlo težje bo paa že dragi poskrbev za masažo!!!

Seneni drobir lahko vzameš katerikoli tudi tistega domačega iz senika, sam a je to priporočljivo v nosečnosti??Nisem prepričana ampak se mi zdi da sem nekje slišala da bi naj pospešilo, porod, splav (v zgodni nosečnosti) ne vem ker nisem ziher!!!Drugače sem si pa jaz pred nosečnostjo delala pojštrčke iz senenega drobirja in gline, malo prekuhač in prijetno tople položiš na jajčnike, mehur!!

Tudi sama sem se odločla za pralne plenice, sam še ne vem katere!!!
Uff res je biv čudovit dan danes, me pa vse pika, po trebuhu pa krče imam, pa noben položaj mi ne paše, v glavnem groooza!!!Mogoče so pa le kostanji kriviuser posted image

Ja nam so rekli v MŠ da lahko imamo poleg za pit, SAMO oni priporočajo bolj vlaženje ustnic, ker lahko med porodom, ko pritiskaš izbruhaš vso vodo, odločite pa se sami!!

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu piška goriška)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
5.10.2009 6:48:46   
moglan
Pozdravljene,

vode ni dovoljeno piti zaradi možnosti nenapredovanja poroda, ki bi ga potem morali zaključiti s carskim rezom. Dovolijo ledene kocek in vlaženje ustnic.

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
5.10.2009 8:06:29   
Menta
Dobro jutro.

Jaz že nekaj noči zaporedoma dobro spim. user posted image user posted image user posted image Je pa res, da sem tudi malo bolj aktivna in sem zvečer bolj utrujena. Sicer se ves čas pazim, da se ne preveč fizično obremenjujem, da vmes počivam in mi je res fajn. Nekako znam vedno bolj prisluhniti svojemu telesu.

Pravkar ima moj mali slonček v trebuhu celo norijo. Vse se kotali, ful je živahen. Je pa res, da v zadnjem času res ne čutim več pravih brcik, ampak te premike, pri katerih mi cel trebuh valovi. Jaz sem precej nasmejim zraven, ker mi je to ful smešno. user posted image user posted image user posted image

pitje pri porodu V naši porodnišnici dovolijo piti. To so sicer manjši požirki, spiješ nekje 1 dl vode skozi cel porod. Morda 2dl, če dlje traja. Kolikor pa vem, pa ne dovolijo v vseh porodnišnicah piti, tako da se to pač razlikuje po Sloveniji.

trebuh Ali imate tudi ve zvečer večji in bolj napet trebuh. Jaz ga zvečer komaj nosim naokoli. user posted image user posted image user posted image Imam občutek, da mi bo počil.

Drugače sem dobro. Nekatere ste že začele s porodniškimi dopusti, kajne? To pomeni, da se bliža čas, ko bomo cartale. Ene malo prej, druge malo kasneje. user posted image

Lepo se imejte. Papa

(odgovor članu moglan)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
5.10.2009 8:28:46   
Pikapoka83
Pozdravljene punce!
Mene pa zanima če še katera čuti ščipanje v materičnem vratu. Trebuh me sicer ob vsakem malo večjem miganju (pospravljanju) boli kot pred menstruacijo. Zgleda, da otročiček leži toliko nizko. Pa tudi ob sedenju me trebuh kar naenkrat začne boleti nizko spodaj in občasno čutim že tri dni ščipanje. Ne vem ali naj se oglasim pri G ali ne. Sem sicer v 34. tednu. Še malček bi pa vseeno počakala s porodom no :(

(odgovor članu Menta)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
5.10.2009 8:33:18   
tassika
Jutro punce, za mano je tudi grozno boleča noč, trebuh mi je tako otrdeval, da nisem mogla spati ne na enem ne na drugem boku, zraven vsega je pa šemala kolovratila tako, da je še bolj bolelo, no na koncu sem malo zakinkala nekako v napol sedečem položaju, zdaj em pa boli hrbet in še vrat. Ah ja so se začele radosti, saj vem, da je to normalno, samo sem se vseeno malo prestrašila ponoči, ker res nisem več vedela kaj narediti, da ne bo bolelo. Upam, da je samo polna luna vplivalauser posted image

Seneni drobir je dober vsak, samo ga priporočajo, na nosečnost in porod je odprta tema, po 37t 1x na teden, ko greš čez rok alhko tudi do 2x na dan.

Meni se pa danes zaključi dopust, potem pa še malo bolniške in potem končno poročniška, še 3t se mi zdi grozno dolgo, samo če bo šla tako hitro mimo kot zdajle 3t dopusta bo tika tak tukaj. Tudi jaz sem dobila samo odločbo za paket in še nič drugega.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Menta)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
5.10.2009 9:03:04   
mayamaya
ejla,

tassika tvoja noč je bila precej podobna moji. samo s to razliko, da sem jaz zdaj v službi in to totalno neprespana. moj user posted image je tudi celo noč rogovilil po trebuhu, pa hrbet me je spet bolel za znoret, da sem mojega ob 3 zbudila, da naj me zmasira user posted image . sem zaspala šele nekje po 4 uri.

ampak bom preživela še ta teden, pol pa porodniška user posted image . ne vidim ure.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
5.10.2009 9:06:50   
eva1
Jutro!

Ja jst sem pa danes spet malo bolje spala..prejšno noč pa je bilo katastrofa..eh ja radosti user posted image , komaj čakam da rodimuser posted image user posted image user posted image

Kar se tiče pitje vode..ja naj jo nebi, ampak kolker je meni znano zaradi tega, če porod ne napreduje in je potrebno narediti CR, seveda za operacijo moreš biti kao 6 ur prej tešč! Jaz sem jo pila po  požirkih, ker drugače bi pomoje umrla..vem da sva malo gulfala z mojim...sem spila več kot bi jo lahko..v 12 urah umetnih popadkom več kot pol litra..ampak drugače bi pomoje dehidrirala..ker men je blo vroče, da mi je kr teklo dol..pa tak sem mela suha usta..jaz si ne predstavljam da bi spila pol deci čez cel dan..že zarad tega nebi bla več sposobna pritiskat...

Pikapoka83-mene včasih ščipa čisto dol nekje v nožnici, in vem da me je v prejšnih nosečnostih tudi, pa me je G pregledam pa sem bla še vsa zaprta...tak da pomoje ni panike...

Kar se pa tiče trebuha-nebi kometnirala...meni se moj zdi ogromen..in ko gledam kak trebuh sem mela v 32 tednu v 1 in 2 nosečnosti-ni zaprimerjat..bom poslikala spet malo danes, pa prilimam kako slikico...prav zavidam tistim ki imate bolj mahjne, oz. normalne trebuhe...kolegica ima čez 1 mesec rok, pa tak trebuh kt sem ga jst mela v 5 mesecu-ji prav zavidam...

Jaz sem pa danes po 3 tednih, al pa še kej več..končno sama zjutraj-tamaladva sem oddala v vrtec, mož v službi...joj kak pašeeee...sam mam ful dela danes..morm mal stanovanje skupi spravt..smo bolj okol hodl čez vikend, tak da me je vse počakalo...pa sem računala da dobre vile in palčke...user posted image user posted image

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
5.10.2009 10:11:51   
murkica
Še pozdravček od mene...

Midva z mojim sva se včeraj potepala na dolenjskem, ker je imel moj oče rojstni dan in sem na polno uživala. Sicer nisem imela časa čez cel dan nič počivati in sem bila zvečere potem tako utrujena in tečna, da sem šla že ob 11h v posteljo in sem (seveda z vmesnimi odhodi na stranišče) spala kor do 9h :))) No pa verjetno bi še malo dlje, samo moram it s kolegico na eno kofetko, ki ima rojstni dan...

Vidim, da imate vse že neke težave, jaz pa moram kar trkati na les, da imam sama sanjsko nosečnost. Nobenih bolečin (razen če zares dolgo sedim, me začne boleti v hrbtu), drugače pa nobenega zatekanja, slabosti, otrdevanja, nespečnosti in podobnega. Tako, da upam, da bomo tako zdržali do konca in ne bom imela večjih težav.
Upam, da tudi pri vas nevšečnosti izginejo in boste lahko do konca uživale v nasečnosti. Jaz se že sedaj sprašujem kako bo potem, ko ne bo nobenega razgrajanaj v trebuhu več, se mi zdi, da bom to prav pogrešalauser posted image ...

Nič bodite pridne jaz pa šibam na eno kavico. Papa

Moj dragi pravi: "Ni važno kaj bo, važno je, da je fant zdrav".

Že sedaj mi pomeniš največ na svetu :)

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
5.10.2009 10:49:16   
tassika
Evo, da vidite, kje sem bila v soboto user posted image

user posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu murkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
5.10.2009 11:13:29   
pi82ka
ojla...ah te nosečniške noči..katastrofa...spim tko na pol sede proti jutru se šele uležem na bok levi ali desni.

user posted image

Imam eno vprašanje in sicer ker imamo psa labradorca in avto z velikm prtljažnikom, me zanima če katera ve ali obstaja kakšna pregrada tega prtljažnika, da bi ga pregradila na polovico. Na eni strani za psa in na drugi za voziček, da ne bi bilo vse od dlake. Pa ne mislim teh pregrad s palicami, to že imamo za pregradit med prtljažnim prostorom in zadnjimi sedeži.

lep dan

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
5.10.2009 11:18:45   
tassika
Pi82ka, nimam psa, ampak še nisem zasledila, da bi kdo to imel, pomoje bo najlažje, če boš imela v kufru eno veliko rjuho in ko se boste peljali, to dala čez voziček, ker tudi če pregradiš bodo dlake letele okoli, zdaj pa samo odvisno koliko si alergična na to, moja kolegica je imela psa v stanovanju in je bil cel kavč poln dlak, ko pa je dala otroka gor je samo dala spodaj eno pleničko in to je bilo to.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
5.10.2009 11:38:39   
mayamaya
IZVIRNO SPOROČILO: pi82ka

ojla...ah te nosečniške noči..katastrofa...spim tko na pol sede proti jutru se šele uležem na bok levi ali desni.

user posted image

Imam eno vprašanje in sicer ker imamo psa labradorca in avto z velikm prtljažnikom, me zanima če katera ve ali obstaja kakšna pregrada tega prtljažnika, da bi ga pregradila na polovico. Na eni strani za psa in na drugi za voziček, da ne bi bilo vse od dlake. Pa ne mislim teh pregrad s palicami, to že imamo za pregradit med prtljažnim prostorom in zadnjimi sedeži.

lep dan

moji sosedje imajo tudi labradorca in sem vidla v njihovem avtu  - imajo SW, najbrž tudi ti, da imajo pregrado za psa. tako približno 1/3 za psa in 2/3 ostane prtljažnika. je taka pokončna, ne vem pa če je do vrha ali samo do pol...po moje bi v teh trgovinah za živali kej vedeli user posted image

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
5.10.2009 11:51:18   
pi82ka
ma nisem alergična full na dlake pa to, sam kle niso sam dlake, je tud blato, pozimi sneg..vsa svinjarijauser posted image , ki jo tej bučkoti prnesejo v avto. Pa itak včasih še kero potovalko flikneš zadaj,...uglavnem rada bi mela ločeno.
Moram se pozanimat a se to kej dobi al bomo pa dal delat al pa celo sami kej naredl. Sam bi rada vidla kako izgleda, da če se lotmo sami da ne bo a je to varianta ha,ha,ha
hvala punce...če pa ma ker še kej več info. al pa celo sliko bi pa prosila...ma sem zahevnauser posted image

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
5.10.2009 11:53:50   
mayamaya
bom probala v sosedov avto slikat, pa upam da me kdo ne prijavi user posted image

(odgovor članu pi82ka)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
5.10.2009 12:02:36   
petkapet
Holja,

Piska Goriska, hm, me zanima, zakaj nabiraš rman? Zdaj ga je ogromno, in mama mi velikokrat prinese "frtalje" z jajcem in z rmanom, ker blažijo krče.

Pitje vode , pri prvem porodu ga niso pustili, baje zaradi bruhanja. Je pa imel lahko dragi lonček in vatico, s katero mi je močil ustnice. In ko sem bila prou žejna, sem kr iz vatice spila user posted image , ke finte. Pol pa se je čudla babica, ker je šel natočit še en kozarček user posted image .

Menta, meni trebuh čez dan otrjuje na uro, zvečer pa tudi na 10 minut, in vse mi vleče "proti jugu" , še posebej je to zvečer zgleda od celega dne. Drugih težav, da bi me motile, ravno nimam, hitro da potrkam "tok-tok" user posted image , ma je tale dovolj nadležna.

Ma kaj ima še katera pekoče in malo suhe bradavice user posted image , ma nevem zakaj sem jih imela cel prejšnji teden? No sej zdej je to odpravljeno, ker sem se spomnila tiste kreme, ki sem jo imela za mazanje po dojenju.

(odgovor članu nogavicka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
5.10.2009 12:06:56   
mayamaya
mene pa neki zanima, ma kaj ni nevarno da zdehidriraš tam. kaj če si ti porod zavleče? mislim, da ne smeš niti malo. jaz že itak ful pijem in si sploh ne predstavljam biti, kaj jaz vem, pol dneva , brez vode user posted image

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
5.10.2009 12:08:00   
mayamaya
grem pa glih danes na ogled porodnišnice, pa bojo mogoče kaj povedali. ali pa tudi ne? mah...

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
5.10.2009 12:23:05   
ninka80
Oj,

sem vas prebrala za nazaj, ampak že sproti pozabila, kaj sem hotela komantirat.user posted image
Pa je že oktober, tko hitro čas leti, da je joj. Kmalu bo res november in naše štručke bodo v naših naročjih user posted image user posted image . Mi gre ta nosečnost veliko hitreje kot prva.

Pitje vode.
..se sploh ne spomnim, med porodom nisem nič pila, je res, da je bil ekspresen, ampak pri večini sem slišala, da glih ne dovolijo, zaradi možnosti CR, saj nikoli ne veš, kaj se lahko zakomplicira.

Čakam odločbo o podaljšanju bolniške, mi je potekla konec meseca. Kok časa pa rabi komisija, da ti to pošlje???user posted image

Lep dan, upam, da bo toplejši, kot je bilo jutro.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu mayamaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
5.10.2009 12:46:23   
Nončika
alo!

jaz danes zaključujem z bolniško, jutri nastopim z porodniško. sicer pa sem danes čisto ok. moram iti speglat zadnjo rudno cotik in pa naše stvari za sproti. drugače bo moja mala še kje hodila v vrtec v zgužvanih cotikah, saj ati ne vidi.

noči so pri nas naporne. sramna kost, to me tako boli, da se komaj obračam. danes sem probala iti mal dalje kot do tretje sosede in sem mislila, da bom hin. čim dlje grem, bolj me vse tišči dol in me boli.

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
5.10.2009 12:50:10   
pi82ka

mayamaya hvala...sam da te ne bo res kdo prijavilauser posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......