|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2009
4.10.2009 14:52:37   
lake
Dadaegon Verjamem da je pred vama odločitev življenja. Svetovala ti ne bom, ker samo ti poznaš dejansko stanje tvojega otročička. Edino lahko ti rečem da poglejta v prihodnost, kako bo Gašper živel z vsemi težavami ki jih ima. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 701
4.10.2009 14:57:15   
Najaa
Jaz mislim, da verjetno ni lačen, ampak instiktivno sesa rokice. Sej jih dojenčki že v trebuhu sesajo.
Glede odločitve pa - zakaj se pa morata to odločit? A ni oživljanje normalno? Ne vem, pojma nimam, kaj misliš s tem. Moja punčka je tud nehala 2x dihat in so jo normalno oživeli. Ali je pa mogoče pri teh ekstremnih nedonošenčkih drugače? Moja je bila rojena v 33t.

Tvojemu borcu pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Najaa -- 4.10.2009 14:58:25 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 702
4.10.2009 14:57:52   
lake
Sm prezgodej odposlala, nisem mislila slabo s tem postom, ker verjamem da se nedonošenčki prav tako lahko razvijajo kot vsi ostali, če seveda nimajo veliko težav, povezanih z razvojom možgan in srčka. Zato sm napisala da glejta v prihodnost in da samo vidva vesta kako se vajin otročiček razvija in kakšne možnosti ima.

user posted image user posted image user posted image za Gašperja.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 703
4.10.2009 16:27:17   
Urša
Zelo mi je žal za vse starše, ki to doživljate. Res držim pesti, da se bodo vaši sončki borili kolikor se le da in da nikoli ne obupate. user posted image  Z mislimi z vami...

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 704
4.10.2009 18:22:30   
dadaegon
IZVIRNO SPOROČILO: lake

Sm prezgodej odposlala, nisem mislila slabo s tem postom, ker verjamem da se nedonošenčki prav tako lahko razvijajo kot vsi ostali, če seveda nimajo veliko težav, povezanih z razvojom možgan in srčka. Zato sm napisala da glejta v prihodnost in da samo vidva vesta kako se vajin otročiček razvija in kakšne možnosti ima.

user posted image user posted image user posted image za Gašperja.

ni, panike vem kako si mislila in da ne misliš slabo...realnost je lahko zelo kruta. Če narišeš navpično črto in jo raspoloviš na pol, spodnji del je prepad zgornji pa raj, na polovici te črte stojima in ne gre z koraki ne v eno in ne v drugo smer. Dogaja se da greva tri korake v raj in deset v prepad, pa vendar še vstrajama za raj in umama na njaboljše.

hvala vam za podporo.

(odgovor članu lake)
Neposredna povezava do sporočila: 705
4.10.2009 20:33:25   
Rubin.
Pozdravljene moje rr-jevke user posted image . Mi smo dobro. Vsak dan se crkljamo po dve uri user posted image , očitno to obema odgovarja, saj je Gaja od danes dalje spet brez infuzije user posted image . Vpihov ima spet 10 in ne več 40, tako da smo spet tam kot smo bili pred 14 dnevi. Upam, da bo od zdaj naprej šlo samo navzgor. Sva se z dr. pogovarjali, da v najslabšem primeru pride Gaja domov decembra ali januarja, jaz pa upam da bomo za božič že skupaj.
Ljubljeni Zoji sva uredila grob, tako da ima sedaj tudi ona lepo.
Dnevi so lepi, s sončkom obsijani, naj tako tudi ostane.

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 706
4.10.2009 20:54:46   
Anonimen
Naj bo vse dobro user posted image

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 707
4.10.2009 20:56:34   
benika
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 708
4.10.2009 20:57:32   
matcar
Dadaegon,držim pesti za malega borca in verjamem,da mu bo uspelo prebrodit najhujše.Bodi močna in ne obupaj.Pošiljam ti 1000user posted image ,Gašperju pa 1000user posted image .
Rubin,čestitke za cartanje.Tudi jaz mislim,da bo Gaja še letos doma v tvojem zavetju.user posted image zate in Gajo,pa še kup user posted image .

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 709
4.10.2009 21:04:17   
Rubin.
dadaegon najprej ti pošiljam en topel user posted image , vem kako hudo ti je in nekdo, ki ni tega doživel si sploh ne more predstavljati, kakšen psihični napor je to. Tvojemu Gašperju in tvoji družini želim, da boste zbrali toliko moči, da boste te težke trenutke prebrodili in na koncu odšli iz boja, kot veliki zmagovalci.
Moram ti povedati, da so ti mali borci, borci z veliko začetnico od katerih se lahko veliko naučimo. Meni so za Gajo že dvakrat rekli, naj se pripraviva na najhujše pa je še vedno tukaj. In nikoli nisem podvomila v njo, prav tako ne v Zojo, da jima ne bo uspelo. Čeprav sem bila včasih čisto obupana, kar vedo tudi dekleta z foruma, sem vedno verjela vanju. 

Obe sta imeli možganske krvavitve, kar je pogost pojav pri nedonošenčkih, pnevmotoraks, Gaja 2x, Gaji prve tri dni niso delovale ledvičke, tudi prebavljali sta slabo, začeli so z 1 ml, ampak te težave so pogoste pri nedonošenčkih rojenimi pred 29. tednom, zato se tudi imenujejo ekstremno nedonošeni. Obe sta imeli drenažo, antibiotke, infuzijo, .... Vem strašen je pogled na nemočno bitje priklopljeno na respirator, z cevkami in žičkami, suhceno, ampak ko vidiš da se z vso močjo bori, da bi ostalo pri tebi, veš, da mu moraš biti v oporo. Jaz sem jima vsak dan povedala, da ju imam neizmerno rada, ju bodrila, jima pripovedovala, kaj vse lepega ju še čaka, se ju dotaknila in ti dotiki so mi dajali moč za vnaprej. Kaj se porodne teže tiče, je normalno da jo vsi dojenčki izgubijo, ampak donošeni jo ponavadi hitro dobijo nazaj tam nekje do enega tedna, pri nedonošenih pa traja dlje, ker ne prebavljajo tako kot donošeni, saj v bistvu bi se morali še kar lep čas hraniti na drugačen način kot se in želodček ni pripravljen na ta način hranjenja  - po sondi. Za ilustracijo ti lahko povem, da je Gaja dosegla svojo porodno težo 831g šele čez en mesec.
Kaj se pa tiče tvojih vprašanj, ki si jih postavila - žeja, lakota, oživljanje, pa ti toplo svetujem, da se pogovoriš z njegovim osebnim pediatrom. On tvojega Gašperja najbolje pozna, on določa terapije in potek zdravljenja, on ima odgovore na tvoja vprašanja. Ne boj se vprašati karkoli, vse ti bodo povedali. Jaz sem se z njuno pediatrinjo pogovorila prav vse, od gole radovednosti, do najhujših strahov. In nikoli nisem dvomila v njeno presojo oz. način zdravljenja. Ker če bi se zraven vsega, kar te doleti, kot mamico nedonošenčka, obremenjevala še s tem, bi se mi lahko v najboljšem primeru zmešalo.

Jaz ti iskreno želim, da svojega Gašperja dobiš čimmprej v naročje.

< Sporočilo je popravil Rubin. -- 4.10.2009 21:05:21 >

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 710
4.10.2009 21:07:03   
PERSIDA
dadaegon - upam ,da do odločitve ne bo prišlo ,kako ravnati v takem slučaju boš vedela ti sama ,tukaj gre za tvojega otroka in ti je zelo težko svetovati.Poglej dejstva in srce in odgovor bo na dlani.

Rubin - kar tako naprej do cilja

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 711
4.10.2009 22:32:39   
dadaegon
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

dadaegon najprej ti pošiljam en topel user posted image , vem kako hudo ti je in nekdo, ki ni tega doživel si sploh ne more predstavljati, kakšen psihični napor je to. Tvojemu Gašperju in tvoji družini želim, da boste zbrali toliko moči, da boste te težke trenutke prebrodili in na koncu odšli iz boja, kot veliki zmagovalci.
Moram ti povedati, da so ti mali borci, borci z veliko začetnico od katerih se lahko veliko naučimo. Meni so za Gajo že dvakrat rekli, naj se pripraviva na najhujše pa je še vedno tukaj. In nikoli nisem podvomila v njo, prav tako ne v Zojo, da jima ne bo uspelo. Čeprav sem bila včasih čisto obupana, kar vedo tudi dekleta z foruma, sem vedno verjela vanju. 

Obe sta imeli možganske krvavitve, kar je pogost pojav pri nedonošenčkih, pnevmotoraks, Gaja 2x, Gaji prve tri dni niso delovale ledvičke, tudi prebavljali sta slabo, začeli so z 1 ml, ampak te težave so pogoste pri nedonošenčkih rojenimi pred 29. tednom, zato se tudi imenujejo ekstremno nedonošeni. Obe sta imeli drenažo, antibiotke, infuzijo, .... Vem strašen je pogled na nemočno bitje priklopljeno na respirator, z cevkami in žičkami, suhceno, ampak ko vidiš da se z vso močjo bori, da bi ostalo pri tebi, veš, da mu moraš biti v oporo. Jaz sem jima vsak dan povedala, da ju imam neizmerno rada, ju bodrila, jima pripovedovala, kaj vse lepega ju še čaka, se ju dotaknila in ti dotiki so mi dajali moč za vnaprej. Kaj se porodne teže tiče, je normalno da jo vsi dojenčki izgubijo, ampak donošeni jo ponavadi hitro dobijo nazaj tam nekje do enega tedna, pri nedonošenih pa traja dlje, ker ne prebavljajo tako kot donošeni, saj v bistvu bi se morali še kar lep čas hraniti na drugačen način kot se in želodček ni pripravljen na ta način hranjenja  - po sondi. Za ilustracijo ti lahko povem, da je Gaja dosegla svojo porodno težo 831g šele čez en mesec.
Kaj se pa tiče tvojih vprašanj, ki si jih postavila - žeja, lakota, oživljanje, pa ti toplo svetujem, da se pogovoriš z njegovim osebnim pediatrom. On tvojega Gašperja najbolje pozna, on določa terapije in potek zdravljenja, on ima odgovore na tvoja vprašanja. Ne boj se vprašati karkoli, vse ti bodo povedali. Jaz sem se z njuno pediatrinjo pogovorila prav vse, od gole radovednosti, do najhujših strahov. In nikoli nisem dvomila v njeno presojo oz. način zdravljenja. Ker če bi se zraven vsega, kar te doleti, kot mamico nedonošenčka, obremenjevala še s tem, bi se mi lahko v najboljšem primeru zmešalo.

Jaz ti iskreno želim, da svojega Gašperja dobiš čimmprej v naročje.

Pozdravljena, rubin. Res iskreno se ti zahvaljujem za tako izčrpne in spodbudne besede. Tudi mož jih je prebral.
Vprašala bi te če poznaš Tanjo ki je nosila dvojčke, je iz okolice Maribora. Ona mi je pripovedovala o tvoji zgodbi. Bile sva skupaj v mariborski porodnišnici. Še vedno imava stike in če si ti tista prava oseba potem te lepo pozdravlja. Danes sva se slišale in je vprašala če se kaj javiš na ringaraji. Kakšen vzdevek pa ima na ringaraji žal ne vem. S katerega konca si? V katri bolnišnici leži tvoj zakladek? Odgovore mi lahko pošlješ tudi na moj meil dada.egon@gmail.com.

Še enkrat hvala user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 712
5.10.2009 8:27:19   
Lara73
dadaegon in rubin user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 713
5.10.2009 18:43:19   
Rubin.
Hvala za pikepoke, pomagajo in to zelo. Gaja je danes bila dobro, vsak dan več poje, danes 32 ml, tudi oblačilca so ji že prav, prav fletno zgleda v njih.

Dadaegon, jaz sem iz Maribora, prav tako je Gaja na EINT v Mariboru.

Tanjo pa lepo nazaj pozdravi, ja sem taprava user posted image .

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 714
5.10.2009 18:58:21   
anajmad
Držim pesti za mala borca.
Glede oživljanja ,ne vem to je tvoje mnenje. Lahko ti samo povem,kaj mi je rekla cimra (njenega sinčka so oživljali 4x),da ji je žal,da je sploh dovolila četrtič,da so ga oživljali. Tamali bo imel 4. leta in ima kanilo,je na kisiku,ne sedi in se ne plazi.....glej nočem ti potreti upanja. Tudi jst sem pri svojem Vidu(rojen v 24.T) non stop govorila,da samo preživi. Toda ni mogel več trpeti(sesedla so se mu pljučka). Je pa tako ,da me je že leto kasneje doletelo enako(rodila hčer v 26.T) in ti povem po pravici,da si jo sploh nisem upala pogledati niti navezati na njo,ker sem se bala ponovnega razočaranja. Lahko mi je pametovati,toda to je tako kočljiva stvar,sploh ko se gre za otroka. Jst po pravici povedano ne vem,kako bi se odločila.
V glavnem upam,da se bo vse v redu izteklo.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 715
5.10.2009 19:18:57   
rožca26
Dadaegon in Rubin

Končno sem se tudi sama odločila oglasiti pri vas in vas malo spodbuditi. Moj fant Vid bo naslednjo sredo dopolnil 1 leto, rodil pa se je 7 tednov prezgodaj. Ja, nič posebnega, vendar pa je bil ekstremno zahiran, saj je imel za 33t le 1170g in so kar 14 dni bili v dvomih ali bo z njim vse ok. Zaradi tako hude zahiranosti je imel 1 teden krvavitev iz želodčka in nikakor ni sprejel hrano. Vendar po resnem in spodbudnem pogovoru z njegovo pediatrinjo sem bila z njim popolnoma vsako minuto (pri njemu nisem bila le ko sem mogla jest, si črpat mleko ali ko so imeli menjavo sester), predvsem sem si pa vzela čas, da sem počakala, da je pojedel svoj obrok. In takoj naslednji dan se je stanje popolnoma spremenilo - začel je jesti in vsak dan je pojedel več. No, sedaj smo že težki malo čez 8 kg in vse je super.
Ne pišem pa, da vam povem svojo zgodbo, ampak da vam povem zgodbo Vidovega kolega, ki se je rodil v 25 t. Imel je le 560g (se pravi kar zahiran) in kot se spomnim en kup težav, ki jih pač zaradi nenatančnega poznavanje ne vem točno. Vmes so bile seveda tudi krvavitve iz pljučk ... V porodnišnici je bil 3 mesece, ko je prišel domov je staknil hudo obliko noric, tako da so morali še v bolnico. Vendar je sedaj fant super. Brez kakršnih koli težav, malo lažji a polno energije.

Želim vama le opisati nekaj primerov s katerimi sem se jaz srečala, ko je bil naš na EINTu in vama vliti še nekaj moči in upanja. Čeprav ko berem vajina sporočila se ne moram načuditi vajinemu pogumu. Resnično, nikar ne obupajta in vse misli so usmerjene v vaju in vama želim, da bosta vajina borca še naprej tako močna. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Doma imam dva sončka - Vida in Elo.

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 716
6.10.2009 21:30:27   
dadaegon
Jaz se vam res lepo zahvaljujem za vse vaše odgovore in spodbude.....vse kar mi napišete pride prav....kar koli....vsaka izkušnja mi je dobrodošla naj bo slaba ali dobra!!

hvala user posted image

(odgovor članu rožca26)
Neposredna povezava do sporočila: 717
7.10.2009 10:06:06   
koala
Najprej Rubin zeto sem vesela da Gaja tako lepo napreduje, upam da se boste že letos cartali doma.

dedagon tebi pa lahko pošljem le veliiiiiiiiiiiiiiiiiko pozitivne energije, dobrih misli in objemčkov, tako tebi in tvojemu dragemu kot tudi vajnemu sončku.
Predvsem poa vama želim da se nikoli ne bosta rabila odločiti ali oživljati ali ne. Držita se!!!!

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu dadaegon)
Neposredna povezava do sporočila: 718
7.10.2009 16:02:14   
Februarka08
Mali Gaji in malemu Gašperju pošiljam koš zdravja in koš user posted image da bosta čimhitreje v objemu svojih mamic. Mamicam pa lahko rečem le, da vaju občudujem ker sta tako pozitivni osebi in vama želim vse najlepše v naprejuser posted image Upam da čimprej dobita vajina zakladka v vaš topel domuser posted image

Moja dva škratka:
Larisa, 29.2.2008
Blaž, 15.10.2009

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 719
9.10.2009 22:29:29   
brina_3
Rubin, kako se kaj držite ? Gaja lepo napreduje ?
Pa tvoj Gašper dadaegon ?user posted image
stiskaam pesti za mala borcaa pa še user posted image user posted image user posted image user posted image  za srečo ! :)

(odgovor članu Februarka08)
Neposredna povezava do sporočila: 720
10.10.2009 10:25:08   
Urša
Tudi jaz vsak dan mislim na oba sončka! user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu brina_3)
Neposredna povezava do sporočila: 721
10.10.2009 18:59:17   
banga

IZVIRNO SPOROČILO: brina_3

Rubin, kako se kaj držite ? Gaja lepo napreduje ?
Pa tvoj Gašper dadaegon ?user posted image
stiskaam pesti za mala borcaa pa še user posted image user posted image user posted image user posted image  za srečo ! :)

tudi jaz vsak dan mislim na oba borca user posted image user posted image user posted image user posted image in močno navijam zanjuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu brina_3)
Neposredna povezava do sporočila: 722
   RE: Nedonošenčki 2009- NUJNOOOOOOOOO
11.10.2009 22:38:03   
felix7

IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA

dadaegon - user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Živi za to ,da ga objameš in nikoli več izpustiš.

Persida, čudovite besede, pod katere se tudi jaz podpišem. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Postati mama, in to še na materinski dan, je čudovito.

(odgovor članu PERSIDA)
Neposredna povezava do sporočila: 723
12.10.2009 7:56:32   
matcar

IZVIRNO SPOROČILO: Urša

Tudi jaz!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čimveč ljubezni podarimo otroku,tem lepša je rastlina,ki vzklije iz njega.

Lea;3.3.2001
Maks;24.12.2007
Saš;2.4.2009
Teo;8.6.2011

(odgovor članu Urša)
Neposredna povezava do sporočila: 724
12.10.2009 8:02:32   
botrca
IZVIRNO SPOROČILO: matcar

IZVIRNO SPOROČILO: Urša

Tudi jaz!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

enako user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu matcar)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?