dadaegon
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rubin. dadaegon najprej ti pošiljam en topel , vem kako hudo ti je in nekdo, ki ni tega doživel si sploh ne more predstavljati, kakšen psihični napor je to. Tvojemu Gašperju in tvoji družini želim, da boste zbrali toliko moči, da boste te težke trenutke prebrodili in na koncu odšli iz boja, kot veliki zmagovalci. Moram ti povedati, da so ti mali borci, borci z veliko začetnico od katerih se lahko veliko naučimo. Meni so za Gajo že dvakrat rekli, naj se pripraviva na najhujše pa je še vedno tukaj. In nikoli nisem podvomila v njo, prav tako ne v Zojo, da jima ne bo uspelo. Čeprav sem bila včasih čisto obupana, kar vedo tudi dekleta z foruma, sem vedno verjela vanju. Obe sta imeli možganske krvavitve, kar je pogost pojav pri nedonošenčkih, pnevmotoraks, Gaja 2x, Gaji prve tri dni niso delovale ledvičke, tudi prebavljali sta slabo, začeli so z 1 ml, ampak te težave so pogoste pri nedonošenčkih rojenimi pred 29. tednom, zato se tudi imenujejo ekstremno nedonošeni. Obe sta imeli drenažo, antibiotke, infuzijo, .... Vem strašen je pogled na nemočno bitje priklopljeno na respirator, z cevkami in žičkami, suhceno, ampak ko vidiš da se z vso močjo bori, da bi ostalo pri tebi, veš, da mu moraš biti v oporo. Jaz sem jima vsak dan povedala, da ju imam neizmerno rada, ju bodrila, jima pripovedovala, kaj vse lepega ju še čaka, se ju dotaknila in ti dotiki so mi dajali moč za vnaprej. Kaj se porodne teže tiče, je normalno da jo vsi dojenčki izgubijo, ampak donošeni jo ponavadi hitro dobijo nazaj tam nekje do enega tedna, pri nedonošenih pa traja dlje, ker ne prebavljajo tako kot donošeni, saj v bistvu bi se morali še kar lep čas hraniti na drugačen način kot se in želodček ni pripravljen na ta način hranjenja - po sondi. Za ilustracijo ti lahko povem, da je Gaja dosegla svojo porodno težo 831g šele čez en mesec. Kaj se pa tiče tvojih vprašanj, ki si jih postavila - žeja, lakota, oživljanje, pa ti toplo svetujem, da se pogovoriš z njegovim osebnim pediatrom. On tvojega Gašperja najbolje pozna, on določa terapije in potek zdravljenja, on ima odgovore na tvoja vprašanja. Ne boj se vprašati karkoli, vse ti bodo povedali. Jaz sem se z njuno pediatrinjo pogovorila prav vse, od gole radovednosti, do najhujših strahov. In nikoli nisem dvomila v njeno presojo oz. način zdravljenja. Ker če bi se zraven vsega, kar te doleti, kot mamico nedonošenčka, obremenjevala še s tem, bi se mi lahko v najboljšem primeru zmešalo. Jaz ti iskreno želim, da svojega Gašperja dobiš čimmprej v naročje. Pozdravljena, rubin. Res iskreno se ti zahvaljujem za tako izčrpne in spodbudne besede. Tudi mož jih je prebral. Vprašala bi te če poznaš Tanjo ki je nosila dvojčke, je iz okolice Maribora. Ona mi je pripovedovala o tvoji zgodbi. Bile sva skupaj v mariborski porodnišnici. Še vedno imava stike in če si ti tista prava oseba potem te lepo pozdravlja. Danes sva se slišale in je vprašala če se kaj javiš na ringaraji. Kakšen vzdevek pa ima na ringaraji žal ne vem. S katerega konca si? V katri bolnišnici leži tvoj zakladek? Odgovore mi lahko pošlješ tudi na moj meil dada.egon@gmail.com. Še enkrat hvala
|