dolenjka
|
Dan Se spodobi, da se še jaz javim Berem, da Stipe redno poroča, sicer bolj tako tako, ampak važno da je Inja na tekočem Kaj naj vam rečem, če sem trma sem trma in v nedeljo sem še malo praznovala (hvala vsem za čestitke), v ponedeljek zjutraj okoli 4h sem pa začutila prve popadke na 15 minut in ob 5.40 počasi vstala da se pripravim za na pregled in glej ga zlomka, popadki ponehali Ob 6.45 sva s Stipetom štartala (Taro je pazila moja mami) in štala, še pred Grosupljem 6km zastoj zaradi nesreče. Ne rabim posebej razlagat da so se spet takoj popadki začel, a ne No ene 3 res močne sem predihala in pol je bila 1 ura okoli in promet je stekel, men se je tut mal umril - verjetno je spet psiha delala Pol sem se pa odločla, da bo na Lomu ustavil, ker moram lulat, pa tut če rodim in mi je ratal - lulat namreč, pa še 1 popadek sem vmes predihala No, pa prideva ob 8.30 v Postojno tam pa štala na CTGju, 4 pred mano. Pa nisem vedla a nej kaj rečem al ne, pa sem rekla dokler ne boli bom čakala in trpela, pa mal šetkala, da če je to to, da se čim bolj odprem Ob 10.15 sem prišla na vrsto za CTG in po 5 minutah je en tak močan vsekal, da ga je mašina komi spisala na papir Pride babca, pogleda in mi je blo kuj jasno da bo ekšn No, čez 10 minut me moj G pride pogledat in sam reče babci da naj me sklistira, ker bomo rodil Odprta pa 3 cm, čeprav sem pričakovala več. No, pol pa procedura s klistirjem, pa papirji, pa Stipe po torbo, jaz tuš.... pol sem še mal poskakovala po hodniku, pa z Ello čvekala, pa z mami, pa s sestro... In okrog 12h sem šla notri, da smo papirologijo uštimal. Babca men da naj se vležem, jaz pa njej da ne, dokler ne bo nič počela z mano, ker bom pol predolg mogla ležat No, pol je pa dohtar prišel in okol 13.15 so mi predrli mehur, popadki so ojačali, odprta 4 cm, premal za epiduralno, tko da sem mal zvezde štela, sam pol je šlo pa hitr, dobila epiduralno malo nižje, ker je bilo slabo tipat vretenca, pa še to je trajal, ker sem imela na 4 minute popadke, tko da meje mogla čakat da prediham, pol je pa kr šlo, čeprav sem se neki pritoževala baje Kot že veste, sem potem res ekspresno rodila ob 14.59. Maks je imel na žalost 1x zavito popkovino in z glavico ni bil v čisto pravilni legi, zato ga je babca mogla mal obračat in to je pač še 1 šiv več kot pri Tari povzročilo, ampak nič hudega ni bilo, ker je bilo to šivanje čisto nekaj drugega kot pri Tari, ko me je un makedonac obdeloval Spet je blo več smeha kot resnosti, od tega kdo ga bo pil če bom lepo zašita, do tega, da je Stipe revež ves pol adrenalina prijavil, da je njegov sin čist njegovmu prjatlu podoben, ker je tko kosmat po hrbtu Babca je skor dol padla. Mi je rekla če vem kaj si zdej ona misli No, tko je to pol blo, zdej veste. V bistvu je bilo vsega konc v manj kot dveh urah, še hitreje kot pri Tari Pa samo svoje popadke sem imela tokrat, nič umetnih niso dodajali Pol sem ga pa še mal na zizo dala, da je mal priteklo, drugače sem pa očitu dovolila, da ga je mal več pestval, ker je bil itak čist No, jaz sem bla lačna kot konj in sem nafehtala še večerjo, Stipetu so jo itak dali, ker se je revež nadelal "Dojit" sva se začela takoj, samo je pa problematičen za pristavit v 3 krasne Tara ni bila jedka, ampak je imela vseeno močan sesalni refleks, tale ga pa nima ne vem kaj in je cela umetnost pristavit. Še večeraj popoldan ni bilo tko slabo, ponoči pa ni bilo variante da ga pristavim, pa če sem se na glavo postavila Tko da smo mu dal 30 ml dodatka da se je umiril, pol ga je blo treba previt, ker je bil čez in čez uscan in še posračkan, tko da smo res imel 1 uro in pol dolgo seanso proti jutru No, sej pol je pa spal do 9.30 Sam pol pa spet ne zize, tko da sem mu dala po flaši vse kar sem ob 6h izčrpala (80 ml) in še kar spi, tko da sem jaz zize praznila pred 2 urama, da jih ne raznese in spet 100tko načrpala Ne vem v čem je problem, mogoče so prepolne. Ko se zbudi si bom mal ven sčrpala, pol ga bom pa spet probala pristavit, ker tole črpanje mi ne diši glih Ampak najvažnejše je, da je proizvodnja zalaufala , otroka bomo že nafutral Carica se tudi lepo navaja, danes sem ji rekla če mi prinese Maksovo flašo, ker je lačen in je šla k Stipetu in mi jo prinesla Tako, izčrpno poročilo, zdaj bo počasi budnica in grem mal počit, pa kosilo pripravljam (goveja juhica, tenstan krompirček, govedina in rdeča pesa)