|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: *** Avgustovčki '08 ~ 1.del ***
25.9.2009 8:47:05   
majči22
IZVIRNO SPOROČILO: majči22

IZVIRNO SPOROČILO: sandra123

Punce, zdaj imam pa jaz eno vprašanje za vas, pa upam, da bom dobila kakšno pomoč...Kako je treba zdaj urejati te zadeve glede skrajšanega delovnega časauser posted image A to vse v službi najprej urejašuser posted image Kaj pa, če ti nočejo dati pogodbe za krajši delovni časuser posted image ...Jaz sem se nekako odločila, da bom šla delat krajši delovni čas, da bom sploh imela kaj od dneva in predvsem, da bodo otroci imeli kaj od meneuser posted image ...si ne predstavljam, da bi bila odsotna od 6-16huser posted image

KDČ si moraš zrihtat v službi. To se pravi ti morajo oni dati  novo pogodbo ali aneks k pogodbi za krajši delovni čas. Če ne želijo, da bi delala KDČ-ja nemoreš nič narediti oziroma nobena institucija nima besede pri tem. Tako, da se probaj pogovorit v službi in razloži situacijo.
S to pogodbo (fotokopijo) greš na CSD in izpolniš eno vlogo. Pri nas na CSD-ju moraš imeti še rojstni list (od otrok), nevem kako je drugje. Nato dobiš na dom odločbo, da ti je priznano plačilo razlike prispevkov do polnega delovnega časa.

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 376
25.9.2009 8:56:29   
sandra123
O Majči, si nisem upala direkt nate obrnitiuser posted image , 100x hvala za tako hiter odgovoruser posted image ...Se pravi, da mora delodajalec biti za to, da delam skrajšanouser posted image ...ja, upam, da mi bo vsaj to uspelo ureditiuser posted image ...Še enkrat HVALA user posted image ...

Lp, Sandra

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 377
25.9.2009 9:13:03   
majči22

O Majči, si nisem upala direkt nate obrnitiuser posted image , 100x hvala za tako hiter odgovoruser posted image ...Se pravi, da mora delodajalec biti za to, da delam skrajšanouser posted image ...ja, upam, da mi bo vsaj to uspelo ureditiuser posted image ...Še enkrat HVALA user posted image ...

Pa če ti dajo novo pogodbo bodi pozorna, če se je kaj bistveno spremenilo, npr bruto plača (seveda je manjša, kot za polni delovni čas-sorazmerje moraš gledat), potem če te slučajno želijo premestiti na drugo delovno mesto-če ti ustreza, potem ali je pogodba za določen čas ali za nedoločen, no in še nekaj takih zadev...

Drugače pa veš, da ni panike za pomoč. user posted image

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 378
25.9.2009 9:33:05   
andrejaboris
Oj babike!!

Najprej en lep pozdravček. Upam, da me niste preveč pogrešale.user posted image user posted image No jaz sem mislila na vas, ampak se je pri nas zadnje dni kar dogajalo, dost sem sama z malima, zdaj sta malo ubana, diplomsko nalogo počasi pričenjam pisat, izpite sem še imela.... No pa ne bom več naštevala. no po pravici povedano je malo lenobe za pisanje postov tut prisotno.user posted image user posted image

No ko nista bila bolna sta hodla v vrtec. Enej uživa v vrtcu. " uri spi, poje 2 porcije kosila... Tak da je superca!! SEm vesela.

Saj ne vem kaj naj napišem Moram malo prebrat kaj avam dogaja, da se bom lahko vključla v debato, če me še želite!

Lepo mi bodite papa

Lan, Enej in Boris so moj smisel življenja!!!

22.11.2005 Lan
17.08.2008 Enej

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 379
25.9.2009 9:55:15   
tejkaz

Punce, zdaj imam pa jaz eno vprašanje za vas, pa upam, da bom dobila kakšno pomoč...Kako je treba zdaj urejati te zadeve glede skrajšanega delovnega časauser posted image A to vse v službi najprej urejašuser posted image Kaj pa, če ti nočejo dati pogodbe za krajši delovni časuser posted image ...Jaz sem se nekako odločila, da bom šla delat krajši delovni čas, da bom sploh imela kaj od dneva in predvsem, da bodo otroci imeli kaj od meneuser posted image ...si ne predstavljam, da bi bila odsotna od 6-16huser posted image

KDČ si moraš zrihtat v službi. To se pravi ti morajo oni dati  novo pogodbo ali aneks k pogodbi za krajši delovni čas. Če ne želijo, da bi delala KDČ-ja nemoreš nič narediti oziroma nobena institucija nima besede pri tem. Tako, da se probaj pogovorit v službi in razloži situacijo.
S to pogodbo (fotokopijo) greš na CSD in izpolniš eno vlogo. Pri nas na CSD-ju moraš imeti še rojstni list (od otrok), nevem kako je drugje. Nato dobiš na dom odločbo, da ti je priznano plačilo razlike prispevkov do polnega delovnega časa.

Ja, tudi jaz sem si tako urejala krajši delovni čas. Imam ga 30 ur tedensko oz. 6 ur na dan.  Samo tole me zanima, Majči. A ni KDČ njena pravica? Mislim da nima veze ali je delodajalez za ali proti. Jaz sem ravno včeraj dobila iz CSD odločbo in lahko prepišem zakon, ki pravi:
Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih v prvem odstavku 48.člena določa, da ima PRAVICO do KDČ zaradi starševstva eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti.
Majči, ali mogoče veš, zakaj meni v nadaljevanju piše, da je pač CSD ugotovil da imam otroka mlajšega od 6 let,... Ali imam zaradi dveh otrok potem pravico do KDČ do 6 leta?

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 380
25.9.2009 10:00:04   
majči22
IZVIRNO SPOROČILO: tejkaz

Ja, tudi jaz sem si tako urejala krajši delovni čas. Imam ga 30 ur tedensko oz. 6 ur na dan.  Samo tole me zanima, Majči. A ni KDČ njena pravica? Mislim da nima veze ali je delodajalez za ali proti. Jaz sem ravno včeraj dobila iz CSD odločbo in lahko prepišem zakon, ki pravi:
Zakon o starševskem varstvu in družinskih prejemkih v prvem odstavku 48.člena določa, da ima PRAVICO do KDČ zaradi starševstva eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti.
Majči, ali mogoče veš, zakaj meni v nadaljevanju piše, da je pač CSD ugotovil da imam otroka mlajšega od 6 let,... Ali imam zaradi dveh otrok potem pravico do KDČ do 6 leta?

Tejkaz tako je. če imaš dva otroka imaš pravico koristit KDČ do 6 leta najmlajšega, če ti seveda da firma pogodbo. Če ti je pa sedaj firma dala pogodbo za manj časa imaš zaenkrat KDČ samo do tistega datuma, ki ga imaš na pogodbi. Lahko pa spet seveda podaljšaš.

Pravico že imaš, sam je odločitev popolnoma na strani delodajalca. Če je delodajalec kolikor toliko uvedeven ponavadi da. Mislim, da ni toliko problem če greš tako kot ti za 2 uri na dan. problem nastane ko gre naprimer za 4 ure. Ker mora delodajalec še enega novega zaposlit, saj delo nemore bit v popolnosti opravljeno s tvoje strani. S tem se mu bistveno povečajo stroški dela, saj mora novo zaposlenemu ravno tako dat malico in prevoz na delo.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 381
25.9.2009 10:05:11   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: andrejaboris

Oj babike!!

Najprej en lep pozdravček. Upam, da me niste preveč pogrešale.user posted image user posted image No jaz sem mislila na vas, ampak se je pri nas zadnje dni kar dogajalo, dost sem sama z malima, zdaj sta malo ubana, diplomsko nalogo počasi pričenjam pisat, izpite sem še imela.... No pa ne bom več naštevala. no po pravici povedano je malo lenobe za pisanje postov tut prisotno.user posted image user posted image

No ko nista bila bolna sta hodla v vrtec. Enej uživa v vrtcu. " uri spi, poje 2 porcije kosila... Tak da je superca!! SEm vesela.

Saj ne vem kaj naj napišem Moram malo prebrat kaj avam dogaja, da se bom lahko vključla v debato, če me še želite!

Lepo mi bodite papa

Andreja, še dobro da si na FB, da vidimo kaj se dogaja s tabo. Pridna glede izpitov in diplome. Naš v vrtcu tudi ogromno poje. Včasih menda tudi  po 3 porcije. Tudi kaka zdaj velikokrat. In seveda te še sprejmemo v debato.

Sayuri, tudi pri nas dobijo kašice namesto trdega sadja. Prvi teden je bil jedilnik za vse od 1-6 leta isti, zdaj so pa videli, da tamiceni ne morejo toliko pojesti in jim sadje zmiksajo, za zajtrk imajo pa mlečne kašice. Včeraj recimo je Jaša pojedel tri porcije slivove kaše in cel dan je sral user posted image , Eva je pa dobila 6 sliv in je dve pojedla, več ni mogla.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu andrejaboris)
Neposredna povezava do sporočila: 382
25.9.2009 10:12:18   
tejkaz

Tejkaz tako je. če imaš dva otroka imaš pravico koristit KDČ do 6 leta najmlajšega, če ti seveda da firma pogodbo. Če ti je pa sedaj firma dala pogodbo za manj časa imaš zaenkrat KDČ samo do tistega datuma, ki ga imaš na pogodbi. Lahko pa spet seveda podaljšaš.

Pravico že imaš, sam je odločitev popolnoma na strani delodajalca. Če je delodajalec kolikor toliko uvedeven ponavadi da. Mislim, da ni toliko problem če greš tako kot ti za 2 uri na dan. problem nastane ko gre naprimer za 4 ure. Ker mora delodajalec še enega novega zaposlit, saj delo nemore bit v popolnosti opravljeno s tvoje strani. S tem se mu bistveno povečajo stroški dela, saj mora novo zaposlenemu ravno tako dat malico in prevoz na delo.

Saj imaš prav, samo za svoje pravice bi se morali znati potegniti. Isto velja za nego za otroka. Iz pogovora z drugimi starši vem, da si marsikateri v službi ne upa vprašat, če lahko vzame nego za otroka in otroka raje bolnega pelje v vrtec. In potem raje vidi da ukuži še 13 drugih otrok, samo da ne bo imel delodajalec slabega mnenja o njem. Da ne bomo zaplavali v druge vode,...

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 383
25.9.2009 10:15:33   
majči22

Saj imaš prav, samo za svoje pravice bi se morali znati potegniti. Isto velja za nego za otroka. Iz pogovora z drugimi starši vem, da si marsikateri v službi ne upa vprašat, če lahko vzame nego za otroka in otroka raje bolnega pelje v vrtec. In potem raje vidi da ukuži še 13 drugih otrok, samo da ne bo imel delodajalec slabega mnenja o njem. Da ne bomo zaplavali v druge vode,...

Se bolj nebi mogla strinjat. Zmeraj nas je kar neki strah se borit za svoje pravice. In potem je stanje v državi tako kot je, na žalost. user posted image

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 384
25.9.2009 12:02:19   
Zoja Miša
Kaja Lina spi, jaz pa Twix in brat kaj ste načvekale.

Nell, nisem vedela, da mora biti v pokončnem položajuuser posted image , sedaj poskušam tako s to pumpico, kot je predlagala Ryssa, a moram reči, da ne gre tako fajn. Se matram zraven, ker če je v pokončnem položaju ji težko stiskam v nos. Res si bom morala brizgalko nabavit.

Punce, očitno je res nek virus, ker pri nas v vrtcu sta samo še 2 otroka, vsi ostali imajo iste simptome, kot Kaja Lina.

Tejkaz, ja vem, da se virus prenaša (sej sem blond, ampak tolk pa tut ne), ampak se mi zdi, da smo že mimo. Vsekakor pa je verjetno bolje, da ne pridemo v stik, ne bi bila jaz rada krivec, da zbolite! Glede izleta, jaz glasujem za Novo mesto. Pika bo tudi drugo leto, žurke pa neuser posted image

Katja, mogoče so bile res breskve. Se te stvari rade kasneje pokažejo, četudi jih je že jedel in je bilo o.k.

Sayuri, pri nas sadje sicer ne mixsajo, hrano dobijo pa po večino tako na pol potlačeno. Kaj vem, menda je o.k. Pa ti se kar pritož, saj se imaš zakaj!

Andrejaboris, lepo da se javiš, seveda te želimo! Pa ne uidi zopet!

Punce borite se za svoje pravice! Jaz bolnega otroka v vrtec sigurno ne dam! Mi na kraj pameti ne pade. Sem pa v bolniški. Bodo že zdržali.

Vsem lep vikend!

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 385
25.9.2009 12:03:54   
gajka
Se spet malo javljam, da ne bom med pogrešanimi pristala.  Sem bila ta teden na terenu in sem itak precej pozno hodila domov, pa doma se mi do neta še dalo ni. Smo pa pri nas tudi še kar zdravi. Prejšnji teden je sicer Rok en dan kihal in mu je iz nosa teklo, ampak je bil že naslednji dan spet OK. Upam, da tako tudi ostane! user posted image Zobki pa še vedno rinejo ven, so tele štirice res ultra počasne, kar se tega tiče. user posted image

Krajši delovni čas - ja, ja, nekaj je napisano v zakonu, nekaj pa je realnost. Mogoče je to izvedljivo v državnih službah, v privatnih pa je prej redkost kot pravilo. Jaz te možnosti nimam. Ali polni delovni čas ali pa brez službe. Pa mislim, da je veliko služb takšnih. Pač moram zaenkrat požret, da me ni doma od 6h do 16h.

Pablo - user posted image za čudovito uspel dogodek in da je šlo vse po vajinih planih! Pa super izgled! user posted image

Katja - jah, verjamem, da je hudo s tole Janovo alergijo. user posted image Si niti ne znam predstavljat. Upam, da mu vse tele nevšečnosti čim prej izzvenijo! user posted image

tejkaz - glede tvoje dileme... Vselitvena žurka šefa - v NG na obisk lahko še kdaj drugič greste, če vas bo povabil. Če menjava tudi službo, pa se jaz za šefa res ne bi preveč ''matrala'' (mogoče tule pride do izraza preveč moje mnenje o mojem šefu ), pa še povabilo v stilu ''z danes na jutri'' je rahlo mimo. Jaz sem raje za verzijo družinskega izleta na Piko ali pa v ZOO. Sovražim vabila, ki pridejo tik pred zdajci...

< Sporočilo je popravil gajka -- 25.9.2009 12:13:12 >

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 386
25.9.2009 12:22:41   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša

Tejkaz, ja vem, da se virus prenaša (sej sem blond, ampak tolk pa tut ne), ampak se mi zdi, da smo že mimo. Vsekakor pa je verjetno bolje, da ne pridemo v stik, ne bi bila jaz rada krivec, da zbolite! Glede izleta, jaz glasujem za Novo mesto. Pika bo tudi drugo leto, žurke pa neuser posted image

Ah no, saj nisem tako mislila glede virusa. Danes sta se moja dva napovedala, tako da se bo Cebrca na hitrco oglasila pri nas. Sicer bi pa prišli v Trzin.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 387
25.9.2009 15:47:11   
nell
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša

Nell, nisem vedela, da mora biti v pokončnem položajuuser posted image , sedaj poskušam tako s to pumpico, kot je predlagala Ryssa, a moram reči, da ne gre tako fajn. Se matram zraven, ker če je v pokončnem položaju ji težko stiskam v nos. Res si bom morala brizgalko nabavit.

Punce, očitno je res nek virus, ker pri nas v vrtcu sta samo še 2 otroka, vsi ostali imajo iste simptome, kot Kaja Lina.

Ja absolutno v sedečem, če vama rata tud v stoječem položaju, nikakor ne v ležečem, ker steče vse nazaj, tja k ne bi smelo. Je ena od punc, še v času, ko so naši malčki bli mejčkeni dojenčki dala en dober link, kako pravilno izpirati nosek - mene je na to opozorila tudi Tiborjeva P, ko je bil prvič bolan.

Uff js si pa zdej ves čas ppjem hvala bogu da je petek - tale teden se je meni vlekel k žvečilni gumi

Življenje je čudež, vsak dan znova!

Neposredna povezava do sporočila: 388
25.9.2009 23:46:37   
Erin
Punce moje, vas samo lepo pozdravim, nimam skoraj nič časa.... bom jutri kaj napisala in prebrala.. upam da ste zdravi****

Lepo spančkajte...

*Kdor upa-vztraja-kdor vztraja - ZMAGUJE!
**Poražen si šele takrat, ko se sam predaš.
***Zmagajo tisti, ki verjamejo, da to zmorejo.

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 389
26.9.2009 12:19:00   
Zoja Miša
Kave ni bilo, pa naj bo sedaj, popoldanskauser posted image

Mi smo včeraj popoldne zopet zakuhaliuser posted image . Sedaj še kašljamouser posted image , pa vneto rito smo dobili!user posted image  Mislim, a je lahko še slabše?user posted image  Mogoče bolje da ne sprašujem, ker je verjetno lahkouser posted image .
Sedaj sem še jaz nahodnauser posted image . V glavnem...kdaj bo konec?!? Sem že jaz vsega sita, kaj šele Kaja Lina? Se mi revica ful smili, ker je že vsega naveličana.

Tak lep vikend, mi pa doma. Jah, kaj hočemo!

Nell, glede tega hvala, ampak sem čisto obupala, zaradi naše luknje gre v vsakem primeru vse tja kamor ne bi smelo user posted image . Sem ji včeraj toliko fiziološke špricnila v nos, da bi, če bi bilo tako, kot ni, moralo priteči iz druge nosnice, pa seveda ni. user posted image Vse je šlo v grlo.  Tako da se bojim, da nam tole čisto nič ne nuca in nimam pojma kako se bomo losali prehlada tega in vseh, ki sledijo, do 2,5 leta. Sem žalostna. Pa jezna ko user posted image  hkrati.

Tejkaz, Cebrca je tvoje pustila tu, pa saj tako veš, ko boš lahko pridi iskat. Ampak šele sedaj sem se spomnila, da bi ji lahko tudi tvoje plačalauser posted image

Imejte se, mi se gremo zdravit

Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 390
26.9.2009 16:21:20   
bella02
user posted image

Zoja Miša, kaj pa če so poleg prehlada še zobjeuser posted image ? Vročina in vneta ritka kažejo že na touser posted image . Kakorkoli, želim vam, da se čimprej pozdravite!

Tejka, kako Jaša šiba, lepouser posted image .

Andrejaboris, WB

Jaz mam stanovanje pospravljeno, skočim pod tuš, potem pa že pride sestrica s familijo in obeta se nam lep večer in lep jutriuser posted image . Teja je pa že tud bolš. Še kašlja, vendar je bolš. Upam, da smo iz tahudga ven.

No, lep vikend! Morda je zadnji s takimi visokimi temperaturamiuser posted image . Pa pa

Neposredna povezava do sporočila: 391
27.9.2009 12:34:01   
majči22

user posted image Ena opoldanska kavica.

Upam, da vse uživate nedeljski dan ter da se boste odpravle na kašen izlet. Mi bomo šli samo mal peš po Logatcu.
Je user posted image v intervenciji in moramo biti bolj doma, če bi ga slučajno kaj poklicali. Bomo pa drug vikend kam šli.user posted image

ZojaMiša vse se bo uredilo. So ravno te časi, da je vsega polno. Ti ji samo fiziološko špricaj noter (tudi če ji gre v grlo). Ni potrebno ravno količinsko pretiravat, raje večkrat pa pomalem, je meni rekla P. Pa tudi  pogosta uporaba aspiratorjev ni priporočena pri otrocih. Baje zato, ker imajo žilice v nosku še zelo tanke in jim lahko kakšna poči. (bratranec mi je povedu, se ukvarja s prodajo aspiratorjev na vdih pri Dr. Gorkiču)
No če smo pa čist realni, kako smo pa mi preživeli prehlade in podobne stvari, ko ni bilo ne aspiratorjev ne fizioloških,...ko je smkelj vn pritekel so nam ga obrisali in to je bilo to...
Tako, da se nimaš čisto nič za sekirat, vse bosta uredile, tudi takšne in drugačne prehlade in bolezni do operacije in tudi po njej.
Kajo Lino pa čisto zastopim, da ima vsega dovolj. Sej naša ni pri teh stvareh nič drugačna.
Tebe pa tudi razumem, saj ji želiš pomagati pa si misliš da si popolnoma nemočna. Vendar ni res!! Ima tebe in očka, ki jo imata rada, to potrebuje.

bella02 upam, da ste in uživate v družbi sestre in njene družine...to je lep čas izkoristitega ga!

Zdej pa šibam eno kavico spit!
Čav, čav.

Neposredna povezava do sporočila: 392
27.9.2009 12:42:28   
Zoja Miša
Za ekrat smo brez vročineuser posted image . A ne hvali dneve pred nočjo, pravijo...No, jaz pač upam, na najbojše! Malo kašljamo, smrkamo, ampak se mi zdi, da je danes res malo boljše!

Majči user posted image te mam rada zato ker si tako lepo to napisala! Saj je res tako! Hvala ti!

Bella, hmmm, šment, pa res znajo biti zobjeuser posted image  No, bom še na to sedaj pozorna!

Kje pa je sonček danes? Niso rekli, da bo danes lepše, kot je bilo včeraj?user posted image

Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 393
27.9.2009 12:51:46   
nell

ZojaMiša vse se bo uredilo. So ravno te časi, da je vsega polno. Ti ji samo fiziološko špricaj noter (tudi če ji gre v grlo). Ni potrebno ravno količinsko pretiravat, raje večkrat pa pomalem, je meni rekla P. Pa tudi  pogosta uporaba aspiratorjev ni priporočena pri otrocih. Baje zato, ker imajo žilice v nosku še zelo tanke in jim lahko kakšna poči. (bratranec mi je povedu, se ukvarja s prodajo aspiratorjev na vdih pri Dr. Gorkiču)
No če smo pa čist realni, kako smo pa mi preživeli prehlade in podobne stvari, ko ni bilo ne aspiratorjev ne fizioloških,...ko je smkelj vn pritekel so nam ga obrisali in to je bilo to...
Tako, da se nimaš čisto nič za sekirat, vse bosta uredile, tudi takšne in drugačne prehlade in bolezni do operacije in tudi po njej.
Kajo Lino pa čisto zastopim, da ima vsega dovolj. Sej naša ni pri teh stvareh nič drugačna.
Tebe pa tudi razumem, saj ji želiš pomagati pa si misliš da si popolnoma nemočna. Vendar ni res!! Ima tebe in očka, ki jo imata rada, to potrebuje.

Tole si pa tako lepo in realno napisala, da je še men dalo mal mislit. No pa se podpišem pod tole o pogosti uporabi aspiratorjev - mene je na to opozorila P, prvič ko je bil Tibor bolan - tko da po njem posežem res v nujnem primeru in to je ponavad, če je nosek tolk zabasan pred spanjem. Pa se mi zdi, da je zdej ta stvar že kr dobra, ker so naši malčki že poštekali, da se da čez uste tud dihat - k je bil prvič prehlajen še ni zdal in takrat je bla kriza. Zdej vleče dudo in diha čez uste - dudo pa z zobami stiska, dokler pač ne zaspiuser posted image user posted image user posted image - sej so iznajdljivi

Življenje je čudež, vsak dan znova!

(odgovor članu majči22)
Neposredna povezava do sporočila: 394
27.9.2009 13:04:41   
Erin
Daaaaaaaan!

Zoja Miša - upam da je konec z vročino user posted image

PA bolančki pozdravite seuser posted image user posted image user posted image .. mi smo bili v četrtek že v vrtcu, do takrat pa je moja mami vzela dopust in ga merkala pa moj je bil z njim... ma vem da bi morala jaz bit z njim ampak si sedaj v septembru to zelo težko privoščim ker je uvajalni mesec... drugače pa smrkamo še vedno in to zelo...

majči - mi je zelo všeč kar si napisala... tudi jaz delam tako - malo fiziološke in večkrat, pa mu ves smrkelj ven priteče... imamo pa boje z vbrizgavanjem, moj ga drži za glavo, jaz ga držim s komolci za roke, s tebuhom se na noge naslonim..ampak samo tako rata... ne vem kako bi mu dala v sedečem položaju (sem tudi prvikrat slišala sedaj od tebe nell, noben ni povedaluser posted image ), se mi zdi znanstvenafantastikauser posted image ..... aja pa eno ampulco imam za 4 vbrizge.

Danes gremo mogoče malo na Šobec..še ne vem.. vreme je malo čudnouser posted image

aja - sadje - pri nas ga ne miksajo...samo ko naredijo sadno kašo s skuto..

PABLO - prelepa nevesta!!!user posted image

miškolinček...miss uuser posted image

neža user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sayuri - še velja 8.10 v Lj?user posted image user posted image user posted image Tilna smo navadil na bolj gosto hrano, sem pospešeno ga navajala zadnji mesec in očitno mu gre, ker je menda najboljše jedec v skupini.... ampak odkar je v vrtcu doma bolj malo je... je opazil da sem zanič kuharica???user posted image user posted image user posted image user posted image

No in kje ste ostale babnice???? Pol leta nazaj ste bile tako hude kr nekaj dni nisem pisala, zej so se pa nekatere kar porazgubileuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A grem po seznam poogrešanih?user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 395
27.9.2009 13:10:31   
Erin
Alpa če vas ti deci privabijo????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 396
27.9.2009 13:11:10   
Erin
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 397
27.9.2009 19:55:40   
sayuri

IZVIRNO SPOROČILO: Erin

Alpa če vas ti deci privabijo????user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

Opala. ZA tegale se bom pa jaz zagrebla. Mi je zadnjič na FBju obljubljal eno noč user posted image user posted image user posted image

ZA nami tud en lep vikend. Moj ni odšel v Frankfurt in tako se je več posvečal nam. Že v petek dopoldne me je presenetil in rekel, da bova imela do treh čas samo zase. Tko sva šla malce v Lj ... samadva...kot v starih časih....ob Ljubljanici....na kavico...klepetek.... JOj, je pasalo. user posted image Vikend smo preživeli doma. Več ali manj zunaj. Nimam nič kaj novega za napisat, ker se nič novega ne dogaja user posted image Jutri imam frizerja in že kar komaj čakam. user posted image PA sestanek z ravnateljico. user posted image

Erin nisem še prepričana, če bomo šli 8.10. na kontrolo. Lovru se dlakce niso več pojavile in ne vem, če ima smisel user posted image Tud dr. je takrat rekla, da naj pridemo, če se bo ponovilo. TAko, da nas po svej verjetnosti ne bo. RAzen če v 10 dneh spet zrastejo user posted image

Mi smo HB zdravi. No, teče nam iz nosa, ampak to ne štejem za bolezen user posted image Glede aspiratorjev, fiziološke, spiranja, pucanja se z vami strinjam do te mere, dokler ne ogroziš otroka, da postane bolj dovzeten za bronhitise. Imam tri bronhitične otroke doma in sploh ne razmišljam ob zabasanem nosku al bi vlekla ven z baby vacom al ne. Če samo enkrat "pozabim" , je pri nas že bronhitis na vidiku. Tako da...pri nas baby vac laufa na polno. Tud fiziološko uporabljamo na polno. user posted image

Naredite si lep nedeljski večer, pa se beremo. user posted image

(odgovor članu Erin)
Neposredna povezava do sporočila: 398
28.9.2009 8:19:30   
anita goitan
jutroo, izvolite drage dame user posted image

user posted image

Vikend bil prekrasen, Logarska je uspela v polni meri, lepo vreme, hodili, mal hribolazili..Zoja uživala, dobro jedliuser posted image
Drugaeč smo fajn, vsi zdravi, upma da tako ostane čimveč časa.

Vsi bolni pa se čimprej pozdraviteuser posted image user posted image

mejte se

< Sporočilo je popravil anita goitan -- 28.9.2009 8:20:41 >

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 399
28.9.2009 9:23:25   
tejkaz
Dan

Zoja Miša, Cebrci bom denar nakazala preko klika. Sva se tako zmenili, vendar meni cel vikend internet ni delal. Upam da bo danes. Drugače se pa pridružujem lepim besedam od Majči. Vse se bo porihtalo user posted image

Pri nas uporabljamo fiziološko, aspirator pa samo če je treba. Eva zna zdaj že sama ven pihnit, pri Jašiju ga pa še sploh nisem potrebovala. Glede tega da je treba top narediti v sedečem položaju pa tudi jaz nisem vedela. Vedno sem to delala v ležečem.

Tudi mi smo preživeli lep vikend. V soboto v Novi Gorici, včeraj na Bizeljskem in Novem Mestu. Veliko vožnje, ampak smo se imeli super. Danes pa spet vse po starem.

Lep dan

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......