|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: *** Avgustovčki '08 ~ 1.del ***
24.9.2009 9:37:31   
majči22
Dobro jutro! Zoja Miša hvala za okusno kavo.user posted image Sem jo spila skupaj s sestro, ki se je oglasila pri meni. Pa sve še malo počvekaleuser posted image user posted image .... zdej grem pa mal kuhinjo pospravit, pa še eno rundo perila prat. Potem pa še s kolegico na kavo..... danes bom cel dan samo luftalauser posted image .

Pablo res si bila prekrasna. Obleka fenomenalna. Še lepše je pa slišati, da imaš res enkraten spomin na poroko in zabavo. Po slikah sodeč lahko rečem, da ste se imeli res fino. Pa kočija...jah prekrasno.user posted image

Zoja Miša dobro opravita pri P.

Sploh ni težko doseči, kar si želiš,
samo želeti si moraš dovolj močno!!!

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 351
24.9.2009 9:47:08   
Ryssa
majči dobre ptiče maš to ti user posted image

PABLO lahk rečem samo vau, enkratno user posted image

Zoja Miša kaj pa če bi ji izpirala nosek? S pumpico ji špricneš fiziološko v eno nosnico tak da na drugi priteče ven. To je še najbolj učinkovito, se lahko tudi babyvac skrije. Ko je bil naš bolan sem mu prej (ko še nisem vedela za to metodo) z babyvacom sesala, saj je šlo ven, samo večina je še notri ostala. In tudi ko sem mu posesala z aspiratorjem, je bil po parih minutah spet smrkav. Ko sem mu pa s pumpico izpirala, je bil pa potem tudi po uro in več mir, odvisno od stopnje smrkavosti. Je pa to precej bolj kruta metoda kot aspirator, ampak po mojem je manj neprijetno za otroka, pa vsaj učinkovito je. Če bi jaz takrat celoten prehlad takole spirala, mogoče ne bi prišlo tako daleč kot je.

Neposredna povezava do sporočila: 352
24.9.2009 9:49:29   
Ryssa
Aja, pa še user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da se vsi čimprej pozdravite. Nas vse to najbrž še čaka.
V ponedeljek začneva z uvajanjem v vrtec.

Pa včeraj smo kupili čeveljčke user posted image takšne kot jih ima gajkin Rok, samo da v rjavi barvi, ker točno takšnih (ki so mi bili btw najbolj všeč) niso več imeli. So pa lepi, samo navadit se mora še hodit v njih, ker zdaj se še kar naprej spotika.

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 353
24.9.2009 10:58:09   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša

Tejkaz hvala ti ker si me poklicala in mi pomagala!user posted image  Nimam materine dušice domauser posted image , ampak mi jo Cebrca prinese jutriuser posted image . Pa rekla je, da te je že ene parkrat klicala in da te ne dobiuser posted image

Včeraj me je klicala vendar nisem videla. Danes sva se že vse zmenili. Pridem tudi jaz jutri v Trzin po dostavo. Če boste zdravi se kaj vidimo, sicer si pa pomahamo.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 354
24.9.2009 10:59:46   
tejkaz
IZVIRNO SPOROČILO: Ryssa

Zoja Miša kaj pa če bi ji izpirala nosek? S pumpico ji špricneš fiziološko v eno nosnico tak da na drugi priteče ven. To je še najbolj učinkovito, se lahko tudi babyvac skrije. Ko je bil naš bolan sem mu prej (ko še nisem vedela za to metodo) z babyvacom sesala, saj je šlo ven, samo večina je še notri ostala. In tudi ko sem mu posesala z aspiratorjem, je bil po parih minutah spet smrkav. Ko sem mu pa s pumpico izpirala, je bil pa potem tudi po uro in več mir, odvisno od stopnje smrkavosti. Je pa to precej bolj kruta metoda kot aspirator, ampak po mojem je manj neprijetno za otroka, pa vsaj učinkovito je. Če bi jaz takrat celoten prehlad takole spirala, mogoče ne bi prišlo tako daleč kot je.

Jaz tudi ob hudih prehčadih tako prakticiram. Otroka na previjalno. Eden ga drži, drugi pa močno stisne fiziološko v nos, da pri drugi nosnici ven priteče. Je vik in krik ampak se res izplača.

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 355
24.9.2009 11:06:15   
bella02
Zoja Miša, sem ti hotla tud to s fiziološko predlagat, sam ne vem, če ima tista luknjica kakšno vlogo pri temuser posted image Ja, je res kruta metoda in morava biti 2, da je vsaj malo uspeha, sama ne naredim nič. Je močna ko stouser posted image . Dejansko pa pomaga. Če imam user posted image poleg, potem ji še poberem z aspiratorjem, sama še zraven ne pridem, če pa ne, je pa že samo fiziološka dovolj. Mislim, bolš kot nič.

pabli, hvalaaaauser posted image , sam si bla res lepa. Važno je, da sta vidva uživala, saj je bil vajin dan!!!

Teja še vedno fajn kašla in upam, da se zdaj izkašljuje. Vročine nima, vsaj vroča ni in je nisem merila, ker se ful upira. Grem likat, dokler bo spala.

(odgovor članu tejkaz)
Neposredna povezava do sporočila: 356
24.9.2009 12:08:02   
bella02
Aja, Zoja Miša, sem se nate spomnila zdaj, ko sva s Tejo inhaliraliuser posted image , da sem ti nekaj pozabila rečt. Inhalator je zato, da ti razpršena fiziološka razširi dihalne poti in je zlo fajn, da to delaš pri prehladu. Vsaj naši pomaga, se kašelj precej umiri. Dobiš ga v Sanalaborju, sam je tak z motorčkom okoli 120€ (vsaj bil je), je pa ena trgovina nekje na Metelkovi, jih imajo baje po okoli 60€. Se ti pa ful splača tega na motroček, fino razprši fiziološko. Jaz sem ga vzela februarja v Hoferju, pa ga od takrat še niso imeli. In ga ne dam, nam pride ful prav. In mislim, da tu Kajina luknjica nima nobene veze. Men res ni žal tistih 40€, sem velikokrat ponoči že omilila njen kašelj. 

(odgovor članu bella02)
Neposredna povezava do sporočila: 357
24.9.2009 12:58:48   
Zoja Miša
Bile pri P. Nimamo vnetja, ker nam antibiotik v bisvtu ni pomagal, je rekel, naj ji ga preneham dajati, ker ima še vedno vneta ušeska in žrelo in nos. Da smo očitno fasali nek virus, ki povzroča vnetje vsega tegauser posted image . Tako da sva dobili nek sirup za grlo, ker je hripava, vse drugo pa nimam kaj, litre in litre fiziološke.
Vesela sem po eni strani, da ni vnetje, ker sedaj imamo malo možnosti, da se to ne bo ponavljalo. Je pa rekel, da naj jo le dobro pozdravimo predno gre v vrtec, da ne bo prehitro zopet prišla nazaj k njemu. Tako da jaz imam bolniško do torkauser posted image , potem bodo pa babice in dedki do konca tedna prišli na pomoč. Pa še kasneje, ko jo bodo prej hodili iskat iz vrtca. Jah, se bodo morali tudi oni sedaj malo žrtvovatiuser posted image .

Ryssa, hvala za info, samo da ne vem s kakšno pumpico misliš? Jaz imam te ampulce fiziološke, a je to premejhna količina za eno nosnico?

Tejkaz, super, po mojem bova zunaj. Vročine hb ni več in je rekel P da čim več naj bova na zraku. Pa lahko malo počvekamo, ne?

Hvala Bella tudi tebi za info. HB kašljamo ne in upam, da ne bomo! Bom kasneje če bo treba o inhalatorju razmišljala. Pa upam, da ne. Sam mogoče bi ga pa jaz rabila, sedaj meni nekaj hropeuser posted image  

Drugače pa, kje pa so vse babnce? Sayuri, Gajka, Cebrca, Maja T, Naty, Matejchi... in še bi se jih našlouser posted image user posted image

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 358
24.9.2009 13:03:20   
Ryssa
Tako pumpico imam jaz, po mojem je boljše kot ampule, ker gre več noter in res fajn spereš. Nama z ampulo nikoli ni ratalo da bi kaj priteklo z druge nosnice ven. Jaz sem mu to delala kar takrat ko je bil v stolčku za hranjenje.

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 359
24.9.2009 13:09:59   
anita goitan
zoja miša jaz ma tole http://www.physiodose.si/nosni_aspirator.htm in je fajn, najprej fesjt s fiziloško, potem pa še s tem potegneš, na konc pa še pošpricaš  s slano/morsko vodo (Aquamaris)

< Sporočilo je popravil anita goitan -- 24.9.2009 13:11:11 >

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 360
24.9.2009 13:32:52   
majči22
IZVIRNO SPOROČILO: anita goitan

zoja miša jaz ma tole http://www.physiodose.si/nosni_aspirator.htm in je fajn, najprej fesjt s fiziloško, potem pa še s tem potegneš, na konc pa še pošpricaš  s slano/morsko vodo (Aquamaris)

Jaz imam tudi tega in sem zelo zadovoljna, samo nevem če bo to pri tebi funkcioniralo, zaradi luknjice.
Ga pa samo zagleda in je že jokuser posted image , jo morava držat kot nora. Pa se mi tako smili, samo vem, da je to edini uspeh pri tehle prehladih.

ZojaMiša sem vesela, da Kaja Lina nima vnetja. Sedaj pa le hitro na sonček.

Jest jo grem pa tudi sedaj počasi iskat, pol pa greva tudi midve mal na sprehod.

< Sporočilo je popravil majči22 -- 24.9.2009 13:43:36 >

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 361
24.9.2009 13:41:39   
Zoja Miša

Anita, nisi brala imam problem z vlečenjem ven, zaradi luknice, ker nič ne potegnem venuser posted image  Drugače imam doma električnega, ki nam nič ne nucauser posted image

Ryssa, tale pumpica pa se kupi kje? Muller? Lekarna?

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu anita goitan)
Neposredna povezava do sporočila: 362
24.9.2009 14:33:28   
anita goitan

Anita, nisi brala imam problem z vlečenjem ven, zaradi luknice, ker nič ne potegnem venuser posted image  Drugače imam doma električnega, ki nam nič ne nucauser posted image

brala zoja miša sam ne vidim potem razlike med pumpicouser posted image ...no sicer res deluje manjša sila samo učinek je potem tud manjši..no kakorkol želim vama da se čimprej pocajtateuser posted image user posted image , pumpico pa tud v lekarnah dobiš, Sanolabor...

< Sporočilo je popravil anita goitan -- 24.9.2009 14:35:01 >

Zoja, 14.08.2008

Ula, 19.01.2010

Neposredna povezava do sporočila: 363
24.9.2009 14:46:27   
Ryssa

Po mojem povsod, videla sem jih pa v babycentru.

anita s pumpico ne pumpaš ampak sam špricneš. V osnovi so te pumpice itak mišljene kot aspiratorji, se pravi da z njo ven smrklje vlečeš - jo stisneš, nastaviš na nosnico in se ustvari nek vakum ki ven potegne smrkelj. Samo lahko jo pa uporabiš tudi tako, da v njo naliješ fiziološko, jo nato nastaviš na nosnico in špricneš, da iz druge nosnice priteče ven fiziološka+smrklji. Spuca celotno nosno votlino. Tuki mislim da nima nobene veze kak vakum, ker ga ni, ker samo "spereš" nos.
Učinkovito je pa stokrat bolj kot kak aspirator. Jaz sem mu takrat čistila z babyvacom (na sesalec), ki velja za enega najboljših, potem sem šla pa še spirat s pumpico, pa sploh ne vprašat kaj vse je še potem šlo ven.

Neposredna povezava do sporočila: 364
24.9.2009 15:25:57   
Krysia
No, se tudi mi pridružujemo smrkavim in zamašenim noskom v družbi z vročino  user posted image ... vročina je HB že mimo, nos je pa katastrofa ... današnja noč - vstajala 2x, prejšnja noč ... nisem štela, men se zdi, da smo vstali vsako uro - ob pol treh sem nehala gledat na uro ... v glavnem, očitno nima veze al si v vrtcu al nisi, tole te doleti ... al sem pa jst kej iz šole prinesla ... Skratka, men je moja mami dala eno flaško, na kateri piše Operil spray - noter smo pa fiziološko nalil, ker je bla prazna, pa jo je ona enkrat prišparala ... nastaviš na vhod v nosnico in špricneš, pa se fiziološka fajn razprši ... men se zdi, da smo Roku kr olajšal dihanje skozi nos s tem ... ne vem, zakaj tega patenta ne montirajo tud na flaške s fiziološko user posted image Drugač pa ... ja, je kruta metoda tole s pumpico, ampak men se tud zdi, da najbolj pomaga ... pa midva ga morva tud oba držat (oziroma en držat, drug pa fiziološko špricat v nos), ker drugač nikamor ne pridemo - se tko otepa, kot da bi mu ne vem kaj hudega delali ... sicer pa ... sej men tud verjetno tole ne bi blo prijetno ...

nič, sam to sem vam hotela povedat ... drugač pa jst tud pogrešam en kup naših čvek ... PUNCE, KJE STE?

Se tipkamo ...

(odgovor članu Ryssa)
Neposredna povezava do sporočila: 365
24.9.2009 18:03:13   
nell
Inhalator

Ryssa, hvala za info, samo da ne vem s kakšno pumpico misliš? Jaz imam te ampulce fiziološke, a je to premejhna količina za eno nosnico?

Js menim da je to premal, oz. ji s to ampulo ne moreš tolk pognat fiziološko skoz nosek k s kakšno pumpico. Js uporabljam kr brizgalko, najprej smo navadno, potem sem pa kr eno, k smo jo dobil zraven Imunala očistla in jo zdej uporabljamo. Kr polno dozo te brizgalke v eno nosnico in potem še v drugo.
Je pa tud pr nas mal vik in krik, sicer se je zdej že kr fajn navadu. Js to kr sama zrihtam, dam ga na previjalno sedet, eroko,ki ima ob mojem telesu, mu dam mejčken nazaj, da je ne more prec k seb potegnit... z eno roko ga objamem okoli ramen in ga primem za njegovo drugo rokico, ga mal nagnem naprej in na hitro šibnem fizološko v nos, ta čas k od prve doze k seb prihaja, nafilam drugo in ponovi vajo. Sliši se grozno...občutek je res neprijeten, ker sama zadevo ob prehladih preizkušam na sebi, ampak se da in še zelo fajn je za nosek. Je pa res pomembno, da je otrok v pokončnem položaju, da je nagnjen malo naprej, ker če mu v ležečem šibaš fizološko v noska, steče vse do sluhovodov in lahko pride do vnetja ušes - torej je skor več škode kot koristi.

No mi smo tko tko - vročina še kr narašča - sploh v poznem popoldnevu in večeru - tko da smo včeri spet dali svečko. Zdej tuhtam, kdaj naj bi antibiotiki zagrabili. Mah sicer pa tko, lahko bi blo še huje, glede na to, da vnetje ušeskov preuser posted image boli - tko da je znosno, presenetljivo ni nič kej drgač sitkan, bolj cartek je pač, pa ajde za odtenek bolj občutljiv, zdej če butne kam, al pa če na rito pade kr začne jokat, k sicer lahk tud orng rukne pa sam čakam kdaj bo - on pa nič. Čez noč ga je mel moj na skrbi, ker je zdej pač on doma...pravi da je jamral, se premetaval pa tko - torej neki običajnega zadnje dneve.

Mah tile prehladki - bolani otroki to je pa men neki najblj hudga - tok bi jim rad pomagal, se trudiš na tisoč in en način, pa se ne zdi, da je kak velik efekt in potem te gledajo tiste boge, steklene očke od vročine - k da bi te prosle - mami, dej mi pomagiuser posted image user posted image user posted image user posted image No ampak se tolažim, da je danes vseeno bolje kot včeri, tko da gre.

nič js šibam me delo kliče user posted image

Življenje je čudež, vsak dan znova!

Neposredna povezava do sporočila: 366
24.9.2009 19:49:34   
tejkaz

Za eno nosnico 20 ml fiziološke. 

Mi smo še vedno zdravi user posted image Moramo malo povprečje dvignit. Upam da ni to kakšno zatišje pred viharjem.

Zoja Miša, virus se prenaša, veš? A boste jutri sigurno zdravi?

Naporen dan je za nami, grem še samo pred TV. Lahko noč

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

(odgovor članu nell)
Neposredna povezava do sporočila: 367
24.9.2009 21:44:35   
K_a_t_j_a
IZVIRNO SPOROČILO: Krysia

No, se tudi mi pridružujemo smrkavim in zamašenim noskom v družbi z vročino  user posted image ... vročina je HB že mimo, nos je pa katastrofa ... današnja noč - vstajala 2x, prejšnja noč ... nisem štela, men se zdi, da smo vstali vsako uro - ob pol treh sem nehala gledat na uro ... v glavnem, očitno nima veze al si v vrtcu al nisi, tole te doleti ... al sem pa jst kej iz šole prinesla ... Skratka, men je moja mami dala eno flaško, na kateri piše Operil spray - noter smo pa fiziološko nalil, ker je bla prazna, pa jo je ona enkrat prišparala ... nastaviš na vhod v nosnico in špricneš, pa se fiziološka fajn razprši ... men se zdi, da smo Roku kr olajšal dihanje skozi nos s tem ... ne vem, zakaj tega patenta ne montirajo tud na flaške s fiziološko user posted image Drugač pa ... ja, je kruta metoda tole s pumpico, ampak men se tud zdi, da najbolj pomaga ... pa midva ga morva tud oba držat (oziroma en držat, drug pa fiziološko špricat v nos), ker drugač nikamor ne pridemo - se tko otepa, kot da bi mu ne vem kaj hudega delali ... sicer pa ... sej men tud verjetno tole ne bi blo prijetno ...

nič, sam to sem vam hotela povedat ... drugač pa jst tud pogrešam en kup naših čvek ... PUNCE, KJE STE?

Se tipkamo ...

Krysia obstaja tak patent na flaški s fiziološko. Mi imamo Nisita prišlo oz. fiziološka raztopina, ko pa nam zmanjka fiziološke, pa jo kupimo in nalijemo spet v to flaško. Jaz Janu spiram z Nisito in še posesam ven s aspiratorjem, takega, ki ga ima anita.
Je res kruto in Jan včasih zelo joka pri tem, ampak nosek mu zelo sčisti.

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu Krysia)
Neposredna povezava do sporočila: 368
24.9.2009 21:54:35   
K_a_t_j_a
Midva z Janom sma boljše Jan že lepo diha skozi nosek tudi čez noč, jaz pa sem tut že vredu. Sam moj nos še ne deluje tako kot bi moral, še ne vonjam vse tak, kot bi mogla.

Drugače je pa Jan dobil spet neke izpuščaje po nogi on ličkih in pojma nimam katera hrana mu spet ne paše. user posted image Jedel je domačo vinogradno breskev, dala sem mu jo za jest, ker po breskovih kašicah ni bilo nikoli problema. Ne vem al je bla kriva žemljca, nek namaz na osnovi soje ala nutela (tega je bilo zelo malo) ali ta breskev... pojma nimam in sem že čist obupana, ker sploh ne vem kaj mu še naj dam za jest.  user posted image user posted image Tak ima okrnjen jedilnik, da je groza, pa tist, ko bi lahko jedel včasih sploh noče jest in bil jedel tist kar ne sme in potem se trmsti in še tistega ne je kar lahko. Včasih noče nič jest. Včasih se zaradi tega kar zjočem, ker mi je tako hudo, ker ne sme to ne ono....

Komentirala bom jutri, upam da utegnem.

Samo to še PABLO bila si čudovita!!! Res kot kakšna princesa!! Res vauuu, tako kot so nekatere punce napisale. Pa super, da je poroka uspela in glavno je to, da je za vaju bil to čudovit in nepozaben dan, saj to je bil vajin dan.

< Sporočilo je popravil K_a_t_j_a -- 24.9.2009 21:55:16 >

30.07.2008 - najina sreča JAN

04.03.2011 -06.04.2011 angelček Jure

(odgovor članu K_a_t_j_a)
Neposredna povezava do sporočila: 369
25.9.2009 8:08:37   
tejkaz
Jutro

Da vas malo zamorim na vse zgodaj. Jutri smo nameravali v ZOO, ker pripeljejo nove opice in valda moramo biti tudi mi zraven. Včeraj nas je ga.Alenka Bikar (njena Pika in naša Eva sta taboljš prijateljice) povabila skupaj z njimi na vlak do Velenja na Pikin festival. To bo seveda jutri. In šef me je prej povabil jutri na vselitveno žurko v Novo Gorico. Zdaj pa vprašanje. Kam naj gremo?? Moj je za to da gremo v Velenje, jaz pa za Novo Gorico in se nikakor ne moreva zedinit. Na koncu bomo verjetno doma user posted image

Katja, domače breskve so zelo alergene. Mogoče mu to ni pasalo?

Lep dan vsem

Eva - 26.11.2006
Jaša - 3.8.2008

Neposredna povezava do sporočila: 370
25.9.2009 8:09:17   
majči22
Dobro jutro! Kava za vse nas user posted image user posted image user posted image

Katja super, da sta bolje kar tako naprej in bo hitro mimo. Mogoče je res bila kriva breskev. Men je alergologinja rekla, da čim manj takih sadežev. Sam naša zaenkrat nima problemov po breskvi. Se pa popolnoma strinjam s tabo, da je obup tole pazit, pa povsod so skriti alergeni, ki jih sploh na prvi pogled ne opaziš.
Tejkaz vi kar ostanite zdravi... in dvigujte povprečje avgustovčkov, ki niso bolni.

Sm opazla, da jaz dam full premal fiziološke v nos. Še polovico je ne porabim za obe nosnici. Nisem vedla, da moram toliko notr špricnit... no pa spet neki vem.

Grrem še mal na FB.

Kje je pa matejchi...je tuki gor ni že celo stoletjeuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 371
25.9.2009 8:11:22   
sayuri
Jutro. Evo me, tukaj sem user posted image . Tudi jaz leteča. Res leteča user posted image  Pa po pravici povedano, si vzamem sedaj res čas zase in se malce bolj razvajam user posted image  MAlce sem bila v LJ, obnovila svojo garderobo, saj si skor 2 leti nisem nič kaj "boljšega" kupila. Hja, služba se bliža, nimamo kaj. user posted image  Nisem se še odločila ali se bom na odločbo komisije pritožila ali ne. Me ima, da bi se. Sploh, ker so se v odločbi opril na izvid iz 27.8. Imam občutek, da vsi ostali izvidi niso imeli pri tem nobene vloge. user posted image  ŽAl mi je, da nisem tudi sama kaj napisala zraven. SLišim pa, da dobijo podaljšano takšni, ki resnično celo leto niso imeli nobenih razvojnih problemov. Ne, ni fer. Tko, kot je enkrat že Erin rekla. user posted image  

Erin povej, kako ste zdaj vi. Kako rešujete prav to s hrano v vrtcu. Se Tilen še "davi"? Pri ans sem opazila, da imajo sadje vse zmleto v kašice user posted image  Mi je rekla vzgojiteljica, da vsaj na začetku v jaslih tako prakticirajo. PA pri vas? In pri ostalih?

Včeraj smo imeli roditeljski za Filipa. Je blo kar fajn. SMo se kar 2 uri zadržali. Filipa je včeraj Lucija vzela na zabavo z ribičem Pepetom. Baje so se vozili z barko po Ljubljanici. Domov je prišel čisto navdušen. No, na pikin festival nisva šla. Ne najdem časa user posted image

Evo. Toliko. Zdajle pa zopet v LJ. Z mojim malce na lepše. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 372
25.9.2009 8:26:09   
majči22
sayuri pri nas v vrtcu dobijo vse v kosih (tudi trdo govedino, ki je še sama nebi mogla pojestuser posted image ).  Pa kr pojejo, mal dalj časa žvečijo pa gre. Sadje za malico pa zgojiteljica nareže na večje kose in sami dajajo v usta.
No glede pritožbe na odločbo. Jaz bi v vsakem primeru probala, izgubit nimaš kaj, to je pa glavno... tako, da ti kar pošlji. Pa mogoče še sama mal napiši kakšen dopis in primere  iz vsakdanjega življenja s katerimi meniš, da imaš probleme pri zari in Lovrotu.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 373
25.9.2009 8:35:05   
sandra123
Jutrouser posted image , jaz sem tako user posted image , da joj, ker sta se T&T že pred nekaj dnevi odločili, da bosta zdaj vstajali ob 6-ih, pa nimam šans, da bi ju še malo zadržala v posteljiuser posted image ...
Sayuri, ja, na žalost je to res, kar si reklauser posted image , podaljšanje porodniške velikokrat dobi veliko tistih, ki sploh niso imeli težav pri razvoju otrokauser posted image ...A nista šla na Pikin festival? No, vsaj nisem zastonj čakala, da me pokličešuser posted image ...sem mislila, da si že pozabila nameuser posted image
Tejkaz, user posted image user posted image user posted image , da dvigujete povprečje in ostajate med zdravimi user posted image , moji2 še sploh v vrtcu nista, pa sta kasirali prehlad, je pa res, da bolezni domov ponavadi prinese Tina, ki se giba v množici otrok...

Punce, zdaj imam pa jaz eno vprašanje za vas, pa upam, da bom dobila kakšno pomoč...Kako je treba zdaj urejati te zadeve glede skrajšanega delovnega časauser posted image A to vse v službi najprej urejašuser posted image Kaj pa, če ti nočejo dati pogodbe za krajši delovni časuser posted image ...Jaz sem se nekako odločila, da bom šla delat krajši delovni čas, da bom sploh imela kaj od dneva in predvsem, da bodo otroci imeli kaj od meneuser posted image ...si ne predstavljam, da bi bila odsotna od 6-16huser posted image

< Sporočilo je popravil sandra123 -- 25.9.2009 8:37:42 >

Lp, Sandra

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 374
25.9.2009 8:46:28   
majči22
IZVIRNO SPOROČILO: sandra123

Punce, zdaj imam pa jaz eno vprašanje za vas, pa upam, da bom dobila kakšno pomoč...Kako je treba zdaj urejati te zadeve glede skrajšanega delovnega časauser posted image A to vse v službi najprej urejašuser posted image Kaj pa, če ti nočejo dati pogodbe za krajši delovni časuser posted image ...Jaz sem se nekako odločila, da bom šla delat krajši delovni čas, da bom sploh imela kaj od dneva in predvsem, da bodo otroci imeli kaj od meneuser posted image ...si ne predstavljam, da bi bila odsotna od 6-16huser posted image

KDČ si moraš zrihtat v službi. To se pravi ti morajo oni dati  novo pogodbo ali aneks k pogodbi za krajši delovni čas. Če ne želijo, da bi delala KDČ-ja nemoreš nič narediti oziroma nobena institucija nima besede pri tem. Tako, da se probaj pogovorit v službi in razloži situacijo.
S to pogodbo (fotokopijo) greš na CSD in izpolniš eno vlogo. Pri nas na CSD-ju moraš imeti še rojstni list, nevem kako je drugje. Nato dobiš na dom odločbo, da ti je priznano plačilo razlike prispevkov do polnega delovnega časa.

Tole je vloga

< Sporočilo je popravil majči22 -- 25.9.2009 8:49:06 >

(odgovor članu sandra123)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 načinov za vzgojo otroka brez kaznovanja
Kazen ni potrebna, da bi se otrok naučil pravil obnašanja. Nasprotno, večina kazni, ki jih starši izvajajo, otrokom ne p...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......