nell
|
Inhalator IZVIRNO SPOROČILO: Zoja Miša Ryssa, hvala za info, samo da ne vem s kakšno pumpico misliš? Jaz imam te ampulce fiziološke, a je to premejhna količina za eno nosnico? Js menim da je to premal, oz. ji s to ampulo ne moreš tolk pognat fiziološko skoz nosek k s kakšno pumpico. Js uporabljam kr brizgalko, najprej smo navadno, potem sem pa kr eno, k smo jo dobil zraven Imunala očistla in jo zdej uporabljamo. Kr polno dozo te brizgalke v eno nosnico in potem še v drugo. Je pa tud pr nas mal vik in krik, sicer se je zdej že kr fajn navadu. Js to kr sama zrihtam, dam ga na previjalno sedet, eroko,ki ima ob mojem telesu, mu dam mejčken nazaj, da je ne more prec k seb potegnit... z eno roko ga objamem okoli ramen in ga primem za njegovo drugo rokico, ga mal nagnem naprej in na hitro šibnem fizološko v nos, ta čas k od prve doze k seb prihaja, nafilam drugo in ponovi vajo. Sliši se grozno...občutek je res neprijeten, ker sama zadevo ob prehladih preizkušam na sebi, ampak se da in še zelo fajn je za nosek. Je pa res pomembno, da je otrok v pokončnem položaju, da je nagnjen malo naprej, ker če mu v ležečem šibaš fizološko v noska, steče vse do sluhovodov in lahko pride do vnetja ušes - torej je skor več škode kot koristi. No mi smo tko tko - vročina še kr narašča - sploh v poznem popoldnevu in večeru - tko da smo včeri spet dali svečko. Zdej tuhtam, kdaj naj bi antibiotiki zagrabili. Mah sicer pa tko, lahko bi blo še huje, glede na to, da vnetje ušeskov pre boli - tko da je znosno, presenetljivo ni nič kej drgač sitkan, bolj cartek je pač, pa ajde za odtenek bolj občutljiv, zdej če butne kam, al pa če na rito pade kr začne jokat, k sicer lahk tud orng rukne pa sam čakam kdaj bo - on pa nič. Čez noč ga je mel moj na skrbi, ker je zdej pač on doma...pravi da je jamral, se premetaval pa tko - torej neki običajnega zadnje dneve. Mah tile prehladki - bolani otroki to je pa men neki najblj hudga - tok bi jim rad pomagal, se trudiš na tisoč in en način, pa se ne zdi, da je kak velik efekt in potem te gledajo tiste boge, steklene očke od vročine - k da bi te prosle - mami, dej mi pomagi No ampak se tolažim, da je danes vseeno bolje kot včeri, tko da gre. nič js šibam me delo kliče