|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2009 2.del
24.9.2009 12:00:54   
*chance*
Joj, joj, joj kok čvekate... Tudi brat ne dohajam...
Sicer pa tut nimam kaj preveč časa, ker samo letam naokoliuser posted image
Bom se potrudila v naslednjih dneh, da vam kaj napišem... do takrat pa lep pozdravček vsem...user posted image

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3476
24.9.2009 12:02:16   
karmen b
No evo jaz sem s pregleda in že s polnim želodčkom. Sem mogla prej nekaj pomalcat, ker je za mano že dolg dan... saj veste, frizer ob polosmih zjutraj user posted image ..

Moj prvi CTG je mimo. Srček smo zelo dobro slišali, vendar smo se pošteno nasmejali, ker smo še bolje slišali kobacanje in brcanje. Pa nebi blo tako smešno, če nebi naša buča brcala v ritmu user posted image user posted image ...Sestre so se skoz smejale, in jaz naj bom potem primiru. Tista druga sonda, ki meri krčenje maternice, pa je bila na trebuščku praktično brez potrebe. Črta na grafu je bla praktično ravna in to je samo potrdilo moja predvidevanja o tem, da bom rodila na rok ali še bolj verjetno nekaj dne kasneje.

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3477
24.9.2009 12:07:33   
ninasiki
ojla user posted image

evo mi ustal pospravl celo bajto pojedl zajtrk in kavico spila zdej bo šou pa moj na šiht user posted image

me je pa strah ker te moje prjatlce k jih mam k nočjo zastopt tega da bi vsaj 1 mesc počakale pa pol gor žačele hodt al pa če ne 1 mesc pa vsaj 14 dni me je toook strah glede te gripe k zdej zarhaja da si sploh nočm predstaulat posledic ker maš lahko virus v seb ampak ne useka vn prenese se pa komot na druzga pa še od kolegice tamau k je star 3 mesce je fasu prejšn petk gnojni meningitis in je biu v tork že na pediatriji in so mu iz možgančkou vlekl gnoj vn user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  tko da je biu fuuull v kritičnem stanju ampak je zdej že ok pije spet mleko od mamice tko da se počas izbolšuje, zdej pa ne vem kako bi to rekla tem našim babam da naj ne pretiravajo z obiski da nebi kej staknu pa seveda da ne bo katera kej zamerla ker ena kr rina z glavo skoz zid da ne da ona bo pa takoj gor vsak dan ceu dan user posted image user posted image user posted image  prosm al si lahko še bol upalena, ker enkrat sm že rekla jim da naj bi kao mal počakal da jst tud k seb pridm sam sm rekla tko da je kao rekla od mojga sestra pa je kr vn padla, haloooo a ni logično da se mal počaka pa pol pride mislm nevem kje živi, a ma še katera kako idejo

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3478
24.9.2009 12:09:12   
ninasiki
karmen ja mej je tud dobr slišat k se premetava kr pr srčku te stisne od navdušenja, no vsaj mene user posted image user posted image user posted image user posted image

10.10.2009 je za naju posijau najlepši sonček in
22.05.2011 postanemo 4 peresna deteljica

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 3479
24.9.2009 12:29:50   
Talika19
Jaz sem pa sedaj kar malo v šoku. Moja sodelavka ima ravno 1 mesec kasneje rok kot jaz. Danes bi se mogli dobiti pri njej na kavi, pa mi je sporočila, da se ji je začelo nekaj dogajat in gre v porodnišnico. Joj upam, da še ne bo rodila. Je pa v 34. tednu.user posted image Upam, da bo vse ok. Pa že tako je imela celo nosečnost težave.user posted image

25.8.2007 Mark
26.9.2009 Zala

(odgovor članu ninasiki)
Neposredna povezava do sporočila: 3480
24.9.2009 12:46:17   
Emilly
Jaz mam pa še točno mesec dni do PDPuser posted image user posted image user posted image Ja dragi se je kar mal zamislil, ko je pogledal na datum....

Sem pa zaenkrat kar dobre volje, delavci so ful pridni, delajo sto na uro, jutri baje začnemo s polaganjem ploščic v kopalnici, potem pa še ponovno beljenje in laminat .... v najboljšem scenariju, bomo imeli drugi teden sobico zauser posted image  zrihtano, da potem lahko končno začnem zlagat cunjice in se pripravljat normalno za prihoduser posted image , kot ste se ve v glavnem že vse...

V glavnem preživiva cel dan v stanovanju, čeprav je bedno, ker ni wc, pol pa avtomatsko manj pijem in sploh ni čudn da sem bla kregana pri g. zarad tega.user posted image ...sva pa danes prespala kar pri tašči, pa verjetno bova še kake dva dni ja.... sej men sploh ni take panike, ampak mojmu to nč ne diši, ker je že tolk let živel brez nje in ni vajen, da ga skoz neki kontrolira pa pedena kot pač vse mame rade počnejo....

michele - moje sožalje za sodelavcauser posted image , čist verjamem da ti hudo, men bi blo tud, take stvari so čist nepojemljvive. Rak je res najbolj zahrbtna bolezen, kar jih je....

(odgovor članu *chance*)
Neposredna povezava do sporočila: 3481
24.9.2009 12:54:07   
Emilly
Imam eno vprašanje glede očetovskega dopusta. Kdaj bodo to kaj vaši user posted image  izkoristili?

Na spletu na CSD Šiška piše takole:
Najkasneje 30 dni pred predvidenim nastopom očetovskega dopusta obvestite o nameri izrabe dopusta vašega delodajalca.

To mi ni čist jasn. Moj bi seveda to koristil takrat ko se otrok rodi, kako pa naj vem, kdaj bo to??!!!!Tiste, ki kaj veste več o tem, bi prosila za kaj več informacij..

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 3482
24.9.2009 13:04:54   
LINDI
TEA ne vem kako potem meni šele računajoker imam rok 23.10.09,pa imam pri ginekologinji izračunano,da se mi jutri začne 36 tedenuser posted image

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3483
   [Brisano sporočilo]
24.9.2009 13:06:22   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Emilly)
  Neposredna povezava do sporočila: 3484
24.9.2009 13:07:16   
Crystall
Emily ... moj dragi bo to koristil po rojstvu. Najbrž bo vzel dopust od dneva, ko bova prišla domov.

Mene pa zanima glede papirjev:
- rojstni list dobimo po pošti?
- davčno številko kako dobimo?
- zavarovanje mora moj dragi urediti takoj po rojstvu? Bo pa mali preko njega zavarovan, tako da bo moj dragi dobil tudi dan dopusta več zaradi sina

Je potrebno še kakšne papirje urediti, razen seveda teh na csdju???

Od 4.11.2009 najino življenje bogati BLAŽ :)

(odgovor članu Emilly)
Neposredna povezava do sporočila: 3485
24.9.2009 13:08:48   
Crystall
Punce ... jz si bom pa jutri privoščila frizerja ... wiiiiiiiiiiiiiiii

Komaj čakam!

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3486
24.9.2009 13:12:07   
gorenka
Emily - očetovski dopust: če misliš glede koriščenja tistih prvih 15 dni je stvar taka da oče sporoči (lahko tut po tel.) dejanski dan rojstva otroka in pol od naslednjega dne dalje lahko že koristi očetovski dopust. Klicat jih more tolk da si oni zabeležijo datum. Pa v vsakem primeru more potrdilo o rojstvu nest na CSD tko da lahko eno z drugim uredi... Tko da moj bo tist prvi dan koristil pač letni dopust (mu po kolektivni pripada 1dan za rojstvo otroka), od drugega dne dalje pa očetovskega.

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 3487
   [Brisano sporočilo]
24.9.2009 13:13:02   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3488
24.9.2009 13:18:26   
Crystall
Punce, potem je možno, da ko rodim in sem v porodnišnici, moj še ne vzame dopusta, ampak ga vzame od tistega dneva, ko prideva domov???

Neposredna povezava do sporočila: 3489
24.9.2009 13:20:49   
LINDI
Michellleuser posted image ja,take stvari so grozne,nikakor ne moreš razumeti,kako je to mogoče,pa nima veze,koliko je star človek,vsakega je škoda,jaz imam samo mami je oče letos bo 10 let nazaj naredil samomor,pa se sprašuješ zakaj ,ali si ti kriv,brat je bil takrat star 15 let...mu je pustilo posledice,ko je stiska za njega tudi velika,razmišlja na tak način kot oče žal,pa ima veliko lkubezni od mene  in mami ,jaz pravim,da je najin ljubljenček...pa ga lahko vzgajaš,da bo močen...je sicer zelo priden fant,dopoldan dela ,popoldan pomaga vsakomur,ki rabi pomoč pri delu...pa mislim,da nisva ne jaz ne mami krive,da ga težke stvari tako vržejo...mene so recimo naredile močno,in se drugače v stiski obnašam kot on...Mislim,da je težko vzgajati svoje otroke,včasih imaš veliko dela že sam s sabo.Jaz upam,da bom vzgojila dobrega otroka,kako in na kakšen način,pa ne vem...Rada bi,da bi bil nesebičen,da bi pomagal ljudem,ki bodo pomoči potrebni,da bi imel rad soljudi,da nebi bil materialist,da bi imel dobro srce,da bi imel delovne navade....upam,da mi uspe,se bom pa trudila na vso moč.

Glede raka pa,sovražim to bolezen,ker je tako zahrbtna,moj oče je imel tumor na malih in velikih možganiih,mamici so vse pobrali ve,ker  so takrat rekli,da je začetek raka,moji babici se to dogaja zdaj in se kar ne neha,umrla mi je stara mama,2 teti in moj prijatelj za to zahrbtno boleznijo,da ne govorim o prijateljiih v družini...vendar ne moremo čisto nič nažalost....jaz samo lahko upam,da če pri meni kdaj pride do tega,da čimprej grem in da ne trpim teh groznih bolečin,ki jih imaš na koncu...

(odgovor članu LINDI)
Neposredna povezava do sporočila: 3490
24.9.2009 13:21:35   
tassika
Sevede je možno, še bolje je pa da ga začne z naslednjim dnem ko greš ti domov, ker itak se gre domov po kosilu in če še malo počakaš ne bo neke panike, on gre pa kakšno urco prej iz službe pa je in je potem z vama res tistih 15 dni. Oče se sam odloči, kdaj bo izrabil dopust mora pa ga kot je napisala michelle do otrokovega dopolnjenjega 6 meseca, sporoči v službi kdaj bo nastopil in gre potem na csd reče s tem dnem sem na očetovskem dopustu in to je to. 

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3491
24.9.2009 13:31:02   
HelloKitty1
Ojla,

no takole.. včeraj sem imela pregled pri g., ki me je napotila v ambulanto APN V lj, imam tudi jaz nosečniško sladkorno.. tko da bom mogla mal gledat kaj bom metala vaseuser posted image ...

Teža dojenčka je pri 35/5 .... 2935g.... a je to ok ?
CTG je bil malenkost nad 40... nimam pojma kaj to pomeni....
Je pa rekla, da je matrnični vrat zmehčan ampak zaprt...kosti pa so baje tudi že razmaknjene...tko da bomo še mal počakal.. no saj je prav tako.. user posted image

Naslednji pregled v APN ambulanti pa imamo 30.9. ...

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 3492
   [Brisano sporočilo]
24.9.2009 13:31:32   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Crystall)
  Neposredna povezava do sporočila: 3493
24.9.2009 13:37:41   
Crystall
Michelle ... HVALA za tele informacije!

Lindi ... žal mi je, da se dogajajo takšne krute stvari user posted image . Tudi pri nas imamo to zahrbtno bolezen v družini in molim, da se nas bo v naslednje izognila.

Neposredna povezava do sporočila: 3494
24.9.2009 13:41:50   
Emilly
Hvala vsem za informacije. Super ste. Se pravi, v službo mi ni treba nosit 30 dni prej nobenih uradnih paprijev ampak jih lahko samo informativno obvestiva, saj PDP itak že vejo, da bo koristil očetovski dopust takoj po rojstvu, pa tudi?

Neposredna povezava do sporočila: 3495
24.9.2009 13:44:14   
emaa
V Lj porodnišnici pride dan, dva po porodu matičarka do tebe, izpolniš papirje, oddaš v kaselc na hodniku, nekje 10-14 dni traja, da dobiš rojstni list domov (aja nisem rabila poročnega lista). Davčna številka se tudi generira avtomatično na DURS-u, ampak traja dlje kot rojstni list. Vloga za otroški dodatek je fino, da oddaš v treh mesecih od poroda, da ti pripada od dneva rojstva, to, da pa prvi mesec ne dobiš ni tragedija, pač naslednji mesec dobiš poračun, za dva meseca, brez davčne številke otroka vloge ne moreš oddat. Jaz sem pri fantih osebno dvignila davčni, ker sem rabila dodatek za nego in sem ga hotla čim prej.
Zdravstvena, tisti prek katerega bo otrok zavarovan nese v službo rojstni list (kolikor se spomnim, jaz sem to urejala), zdravstvena kartica pride hitro.
Kot je rekla michelle dan dopusta pripada obema, saj imata oba otroka starega manj kot 15 let.
Očetovski dopust je moj koristil po 3,5 mesecih, ko je prišel tudi drugi dvojček domov, je samo javil na CSD datum nastopa dopusta. Pripada pa očetu tudi izredni dopust, koliko ga je je odvisno do kolektivne pogodbe za branžo, min. 1 dan, nekje je tudi 2 dni. To pa je treba koristit ob dogodku, kar v praksi pomeni ali na dan, ko greš domov ali pa naslednji dan. Da bi koristil kak mesec kasneje, pa znajo in imajo pravico v službi zavrnit.

Neposredna povezava do sporočila: 3496
24.9.2009 14:12:12   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: HelloKitty1

O
Teža dojenčka je pri 35/5 .... 2935g.... a je to ok ?

Jaz ne vem kako je s to težo, naš ima pri 37/4 2870g, ampak so se bali, da je prišlo vmes do zastoja rasti. Sedaj je G rekla, da je to OK.

Glede očetovskega dopusta moj bo izkoristil, s tistim dnem ko bomo odšli iz porodnišnice oz. takrat ga bo začel koristit. Verjetno pač vsak očka določi to odvisno od službe. Je pa res lepo, da si lahko že na začetku skupaj ? Pomoje no...ampak ne moremo vse sami odločati..na žalost.

Jaz imam pa jutri točno 14 dni do PDP- se približujemo ja user posted image

(odgovor članu HelloKitty1)
  Neposredna povezava do sporočila: 3497
24.9.2009 14:14:49   
Anonimen
Hei

Glede očetovskega dopusta, kukr je men mami razložila, ko oče reče da gre na očetovski dopust, mu delodajalec tega ne sme preprečit, ker je kazen pa če ni lastnik firme, je možno da zgubi tudi službo, ker je to po zakonu določen, da pripada vsakemu očetu in da koristi kadar hoče v roku pol leta. Moj bo koristu z naslednjim dnem, ko prideva domov. Ker dela dopoldan bo lahko šov še tist dan v službo, potem pa po naju v P in naslednji dan bo začel dopust.
Morm it, moj je sitn, je za jest naredu, pa morm it jest user posted image

(odgovor članu emaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 3498
24.9.2009 14:16:32   
karmen b
Pozabla sem napisat naslednji pregled: 1.10. CTG+ pregled

Špela je naše največje veselje :)

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3499
24.9.2009 15:19:05   
tea85
tako, sem se najedla, pospravla, sedaj pa sem čist zaničuser posted image
sem spekla rolado katera glih ni uspela kot bi mogla- spet kriva pečica user posted image ampak za jest bouser posted image
user posted image
to je za vse tiste, ki se vam lušta sladko, ker ta recept je res sladki, pa sem itak že dost sladkorja spusla ampak je res sladko user posted image

zdaj pa malce lenarit user posted image

prišla sem 30.10.09, težka 2.990 g, velika 48,5 cm...Taja

(odgovor članu Crystall)
Neposredna povezava do sporočila: 3500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  138 139 [140] 141 142   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?