veselka
|
jutro, dons in jutri je oči spet doma, tko da bo mami imela kako minutko več časa zase. najprej čestitke Polari, Indy0024, Bety11 in Majri za vaše zakladke je pa res tole eno posebno poslanstvo, ko dobiš v skrb malo bitje. sej si utrujen, pa precej malo časa ti ostane zase, pa dnevi so več ali manj enaki, ampak je vsak dan je vseeno nekaj posebnega, ker to malo bitje raste in se razvija in te vsakodnevno razveseli s kako "malenkostjo". ja mi še vedno ne proizvedemo zadosti mleka, tko da kar dodajamo po potrebi, včasih manj včasih več. tablete nekoliko pomagajo, joške imam še malo večje, mleka je tudi malo več, ne pa dosti. no, sej verjetno tudi to rabi čas. ampak iz vse te zmede je naša rožica odkar smo prišli iz porodnišnice pridobila šele 300 g. se pa ne bom sekirala več (no, upam, ker včasih me še kar odnese in se zjokam). smo pa v dolžino že pridno zrasli, ker je št. 56 za odpis. še dobro, da teh št. nisem velik nakupla. šibam pa danes, ker je oči doma, po nekaj dodatnih pajackov in bodijev, ker se mi zdi, da samo perem skos in skos je vse umazano, ker se malo pobruha, pa med previjanjem mi polula vse in jo lahko na dan kompletno preoblečem tudi po 3x. ima pa moja rožica velika stopala (smo vsi več ali manj velikonožci ) in so ji vse nogavičke, ki smo jih dobili ali pa jaz kupila za 1-3 mesece, skoraj premajhni . ma nima veze, njene nogice so meni najlepše v torek smo mislili, da se bomo kopali, pa imamo zdej to prestavljeno na jutri. popek še ni bil povsem ok, pa še ful se je že med tehtanjem razburjala, pa je patronažna ni hotla še bolj. ja, med previjanjem imamo večinoma še prave borbe, samo da zdej že tko brca in se premika, da jo je treba kar lovit, da spravim nanjo vse za oblečt. na previjalne trenutke je pa celo vsa pomirjena, samo še nisem odkrila stalnega recepta za tole. in potem ji ribice, ki so montirane nad previjalno, vrtim ali guncam in jih potem skos gleda jaz sem tudi že precej ok. zgubila sem 10/11 kg, jih je še 10 viška, ampak jih še ne planiram zgubit, ker imam že tako premalo mleka. je pa problem, ker od poroda naprej nisem neki posebno lačna več (podobno kot pred nosečnostjo) in se moram prou silit jest. pojem pa lahko naenkrat vseeno precej več kot pred nosečnostjo... brez problema zmažem 200 g porcijo testenin in zraven spijem 0,5 l tekočine, pa še bi lahko kej vase dala . sem pa kar precej žejna in spijem tudi po 3 l in več na dan, kar je zame precej nenavadno, ker sem pred nosečnostjo na dan komaj 1 l vase spravla.