khurde
|
abc123, iz kamnika sem, ja, pa ti? a tut? srečanje... bom vidla, odvisno, če bom mela avto katy78, pozdravljena tjasssa, jaz menim, da siljenje otroka ne pomeni, da otrok počne nekaj, kar noče (kar se gibalnega razvoja tiče), ampak da ga tudi starši silijo v nekaj, kar mogoče "hoče", pa sam ni zmožen storiti... sploh pa to, da otrok sam nekaj hoče in da pol tuli, je meni na splošno en butast razlog za katerokoli stvar (pa brez zamere)... moja tut zjutraj nikakor noče puloverja za ven, pa dolgih hlač na seb, pa naj tuli in protestira kokr hoče, oblečt jo moram zvezdica, jaz zaenkrat vse sama pripravljam, ker imam svoj vrt + v bistvu imamo tudi sadovnjak in ker smo skor na gorenjskem, je že nujno, da šparam će bi pa vse morala v trgovini kupit, npr., bi pa raje kakšno pripravljeno kašico kupila, ker so verjetno vseeno bolj "neoporečne" kot 267x prešpricano sadje in zelenjava v merkatorju/tušu/lidlu/whatever... je pa še tko, da imam sama veselje to delat, pa na splošno rada kuham in si prav z veseljem cajt za to vzamem... nobene pa ne obsojam za karkol, ker verjamem, da vsaka ("normalna") mama dela po svojih najboljših močeh in v skladu s časom, ki ga ima itd. IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 mene noben ne prepriča v to, da je otrok pri 10m fizično zrel za hojo, da je pripravljena hrbtenica itd. bo pa hodil, ja, če se ga forsira. mah, to pa jaz ne vem (če govoriš za hojo brez pomoči) oz. se ne strinjam (če govoriš za hojo s pomočjo opore), pa se sicer strinjam s tvojim mnenjem. ker moje jaz v nič ne silim, še pomagam ji ne kaj preveč, ker hočem, da se sama potrudi + da ji SPLOH ni všeč, če ji kdo pomaga, pa če ve, da bo zmogla sama, če ji pa ne gre, pa ornk tuli, ja, ampak večinoma vseeno noče pomoči. ona že od 6m3t samostojno stoji ob opori (sama se dvigne, jaz je nikoli nisem na noge postavljala, edino sedaj, ko lah stoji tudi po 15 minut in tolče po mizi, jo včas dam na noge, da ji lah jopo zapnem ipd.)... pa sama prehodi ob opori že npr. kavč (2 metra), pa s kavča se preprime na mizo, k je pol metra stran in gre okol mize tako, da se je opira itd. ... zdaj probava sama stat, brez opore, sam dlje kot od 3 sekund ne pride, ji ravnotežja zmanjka, pa na rit čofne ... tko da se je nikol ni "učil" in silil v nekaj, v kar ni bila pripravljena, niti sedet ne, kaj šele stat pa tut zdaj je noben ne vodi za roke okol in je tut ne bo, ker ne pustim, pa pika... tko k nisem pustila pokonc nosit preden se je sama samostojno znala usest in tko k nisem pustila sedet, preden se sama ni usedla...