|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2009/3. del
23.9.2009 9:12:14   
ronja
Glede hojce in držanja za roke se (spet) strinjam z Ullo - skratka: don't do it. Zadnjič smo bili na sprehodu z dvema kolegoma (njun sine je 1 dan starejši od Lejle) in onadva ga veselo non stop za roke vodita. Malo sva se začudila, zakaj ga ne bi rajši puzat pustili, pa sta rekla, da itak ne puza in da ne bo, ker tudi onadva nistauser posted image (verjetno iz istega razloga?user posted image ). NO, skratka, eni starši so strašno navdušeni, da otrok "kao hodi", čeprav to zna čisto vsak otrok, če ga pač tako postaviš, vsak bo nogice premikal... Samo zakaj bi to delal, dokler ni pripravljen? Razumem, da začneš to, ko se otrok ves čas postavlja in je itak non stop v stoje, pa še tam jaz ne bi glih pretiravala. Ampak zdaj pa mi ni glih čist pametno. Vsak po svoje sicer, bogve, kje ga jaz biksam, ap ne vem...

Itak pa so otroci jezni in frustrirani, ko do nečesa ne morejo - samo kako se bojo pa naučili, če jih bomo vedno me dale tja? Zato jo jaz kar pustim, da sama prileze. Včasih ji kaj primaknem malo bližje, samo se mora še vedno sama stegnit - to je dobro tudi za otrokovo samozavest - dobi občutek, da lahko nekaj sam naredi, ne pa da vedno mami pomaga...

Kar se zobkov tiče: mi umivamo s krtačko, zvečer. Baje je pomembno, da zobke 1x na dan res dobro umiješ (to mora bit zvečer), za zjutraj ej pa pri teh malih še optional. Ronji jih umijem tudi zjutraj in sploh kadarkoli si jih jaz umivam, ker mi ne pusti, da bi sebi umila zobe, njej pa ne - njej je umivanje zob oz. to, da ji jih jaz umivam, totalni užitek - čudo od otroka! Pa lejli je v bistvu tudi všeč, obe se ful smejita pri tem - mi ni čisto jasno, ker vsi pravijo, da je to neka mora... (no, Ronji na začetku ni bilo tako všeč, samo ni bilo ful krize).

Glede el. krtačk: meni je zobozdravnica rekla, da je to čisto enako kot navadna, če si z njo dobro umiješ zobe. Priporoča pa zobno prho, ta pa baje dobro očisti medzobne prostore, tako kot nitka. Torej, lahko tudi samo navadna kratačka in nitka, pa bo isto dobro (pri teh malih to še ni problem, ker še nimajo tako zelo skupaj zob). Pri malih seveda ne uporabljaš el. krtačke, ampak navadno in še to nežno. Glavno je, da se otrok navadi umivat zobe in da mu to ni muka - mu s tem več dobrega narediš kot pa z nekim divjim ščetkanjem,d asi nikoli ne bo hotel zob umivat...

Aja, smo bile pri zobozdravnici zadnjič: baje vse super, edino babici (tašči) je treba omejit dajanje sladkarij (smo že). Pa čeprav sem ji zobe umivala čisto brez paste (zdaj jo "uvajamo"user posted image ). Skratka, glavno je, da lepo redno čistiš, pa dobre prehranjevalne navade, seveda - pa brez flaške, pa samo nesladkan čaj ali voda (Ronjo sva tak fino navadla, da še pri tašči noče soka, čeprav ji ga skoz ponujauser posted image - hoče vodo, če je žejna), pa veliko sadja, pa ne bonbonov in lizik,... itak že vesteuser posted image ...

Vodo jaz še prekuhavam. Bom vprašala na naslednjem pregledu, če lahko neham - nam so sicer priporočili do 1 leta - ampak glede na to,da gre takrat v vrtec, bom nehala malo prej, da ne bo 100 stvari novih, potem pa ena driska, pa ne veš, od česa je...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2001
23.9.2009 9:13:20   
Zvezdica
Na pa sm vseen neki dolgovezla user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2002
23.9.2009 9:15:11   
krtekxx
Dobro jutro. Sem prebrala post od Miklarom. Boga punca. Res me prizadanejo take zgodbe. Čeprav...iz njenega posta vpije bolečina, bolečina ob izgubi otroka je neznosna, veliko večja, kot pa če izgubiš starša, ali kakega drugega človeka, ki ti je zelo blizu. Jaz bi tole obnašanje zdravnikov oz. kar je bilo napisano, jemala nekoliko z rezervo. Če otročku prej niso dali injekcije za razvoj pljuč, potem je skoraj zanesljivo vsak trud zaman. Jaz skoraj verjamem, da so se potrudili in naredili vse v duhu etike in stroke. Vsekakor pa bi Miklarom morala zaprositi za uradno razlago njihovih dejanj. Vendar pa vem, da tako kmalu po taki izgubi veje iz človeka le jeza, srd, obup in še kaj...nič od tega pa ne more otročka prebuditi v življenje. če je katera od vas blizu z njo, naj ji toplo svetuje, naj se nemudoma obrne na klinično psihologinjo porodnišnice Lj Vislavo Velikonja. Ona je tam zato, da strokovno obravnava mamico po izgub in verjetno tudi kaj naprej ukrepa, če je dvom v strokovnost osebja.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 2003
23.9.2009 9:15:43   
Anonimen
aja, da vam povem ( sicer mi gre zlo težko z jezikauser posted image ) da sm si kupla roza trenerko!!!! user posted image user posted image user posted image
pinki u bistvu!!! iz pliša al kva je...user posted image user posted image
se morm resno vprašat, kaj je narobe z mano user posted image

user posted image

(odgovor članu Zvezdica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2004
23.9.2009 9:26:35   
krtekxx
da sm si kupla roza trenerko!!!!

Dej obleč jo v petek, da bomo lahko kaj po zobeh vlačle...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2005
23.9.2009 9:26:58   
yelci
Krtekxx,mislm,da je puncka dobila en tedn nazaj injekcijo za pljucka.
Mi tud pijemo cajcek od hippa,kasice tud papa,od milupa kasice ma itak najrajs,stolcek mamo pa od Lemijauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2006
23.9.2009 9:28:43   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx

user posted image user posted image user posted image user posted image kaj si noruser posted image

(odgovor članu krtekxx)
  Neposredna povezava do sporočila: 2007
23.9.2009 9:33:51   
Anonimen
Krtekxx,mislm,da je puncka dobila en tedn nazaj injekcijo za pljucka.

ma saj ni fora v tem, pač pa da je bil otroček rojen pred 24t, va takem primeru ne naredijo nič, otročka odložijo in čakajo, da umre. edino če bi po parih urah še živel, pol bi ukrepali. taka je praksa, meja je 24t. ker otrok, rojen pred 24t ima 80% možnosti, da bo umrl, oz. če preživi da bo z njim ful vse narobe. otrok, rojen po 24t, pa ima - obratno - 80% možnosti da preživi in da bo z njim vse kul. ker u bistvu vse, kar se dofaja po 14t, se smatra za porod in ne več za splav in če nebi blo meje, bi lahko pol starši zahtevali da se ohranja pri življenju tudi 15t star plodek...pa vsi vemo da že 12t star plod miga in skače in je pravi mali človeček. in je verjetno res grozljivo, za starše je najhuje to, ker otroček dejansko živi in vidijo da živi, pol ga pustijo umret. in rečejo pa živ je bil...seveda, sej tuki ne gre za napako ploda, da bi otrok umrl, ampak če popusti MV al kaj takega, z otrokom ni nič, se seveda rodi živ. sam dejansko pa to ne pomeni nič.
mah, nočna mora uglavnem, ni za razmišljat sploh...jst sam vem da sem neizmerno hvaležna, da mi ni nikol blo treba it čez kaj takega....k to bi me pa zlomlo pomojeuser posted image

bi pa bilo po mojem mnenju do staršev veliko bolj humano, da bi v takem primeru, ko je nocečnost pod 24t in se ve da se nič ne da naredit, dali inekcijo za ustavitev srčka ( kot pri UPn ko gre za kake napake plodauser posted image ) in bi se otrok rodil mrtev....ker najhuje je res to, da rodiš živega otroka, pol ti ga pa na pult odložijo in čakajo da umre....

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 23.9.2009 9:35:51 >

(odgovor članu yelci)
  Neposredna povezava do sporočila: 2008
23.9.2009 9:44:30   
mimi30
jutrouser posted image

prijavla bi se za vseslovensko srečanjeuser posted image , če je še plac sevedauser posted image ....imela bi pa dve karti, tavelik bo kr doma, ker je tole malo predaleč že za vozit oba, tam bi bila pa itak prevelika akcijauser posted image ....pol ure do ce v avtu še vzdržim z obema, jok, glasno govorjenje, zbujanje, jemanje igrač .....ja tak jeuser posted image , sam fajn se imamo vseenuser posted image

prebrala pri januarkah2010 user posted image , bogi vsak starš, ki mora čez kaj takšnega....dejansko verjetno res ni rešitve za user posted image v tej razvojni fazi je pa kruto slišati jok, videti otroka in potem kr konec user posted image .....vsaka beseda, stvar, ki ne poteka v smeri reševanja malega bitjeca je za starša groza in napad, ker vsak starš v tistem trenutku verjetno ne razmišlja z razumom kaj bi bilo, če bi napeli vse sile in to malo bitje ohranili pri življenju, kakšno bi bilo potem njegovo življenjeuser posted image

If you can dream about it, you can do it.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2009
23.9.2009 9:45:16   
mimi30
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx

user posted image user posted image user posted image user posted image kaj si noruser posted image

user posted image user posted image komi čakam user posted image , pol pa vsaj zgornji del oblečuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2010
23.9.2009 9:48:12   
mimi30
midve prideva barvno usklajeniuser posted image , kaj vi neuser posted image ....ulla potrud seuser posted image

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 2011
23.9.2009 10:02:28   
krtekxx
Ulla, uradno je porod šele po 23t, jaz sem splavila v 21t in zato ni bilo potrebno dati otroku ime in niti ga ni bilo potrebno uradno pokopati. Jaz vem, da sem lahko trezno razmišljala o tem, kaj se je zgodilo, šele po cca.3 mesecih, bolečina je pa postala znosna šele po 1 letu. Sedaj je pa seveda vse le preteklost. Je pa res, da niso vsi zdravniki preveč dobri pri izbiranju besed in velikokrat v kaki pacientki in njenih najbližjih zakurijo z besedami požar. Kar se pa tiče bolnice Trbovlje pa...jaz imam sodelavko, ki krajevno paše v to bolnico in je ta prvič otroka izgubila, ker se je MV odprl, ta drugič rodila v 25t (otroček živi, je tudi OK, vendar je trajalo...), naslednjih 2x šla k Pušenjaku v LJ in rodila (s pomočjo cerklaže in pravilnega tretiranja) ob roku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2012
23.9.2009 10:04:42   
farfala
Ej zvezdica saj jaz tud včasih dam fruteka al pa alnaturo pa nisem imela občutek, da bi me katera hotla kamenjat. pa saj ne čvekamo tu zato, da bi se v kaj prepričevali, ampak, da si malo izmenjamo izkušnje, probleme, da vidimo npr., da tud drugi ne spijo, tako kot mi ne, pa je malo lažje, da postavimo kako vprašanje, povemo svoje mnenje, če hoćemo, če se nam pa ne da, pa ga neuser posted image . Nimam občutka, da bi pihali v en rog, posebej ne tiste, ki že imamo izkušnje s prejšnjimi otroci, in prav je tako.

Meni je pa ta Kranj malo predaleč, če bi blo v soboto bi šli s celo familijo malo na izlet, tak pa ne vem no. Bi pa blo zanimivo videt tolko dojenčkov na kupuuser posted image pa seveda ullo v pinki trenirkiuser posted image user posted image , jaz nimam niti ene stvari pinki.

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 2013
23.9.2009 10:06:12   
mimi30
aja, zadnjič je ena spraševala katera voda je boljša, flaširana al pripeljana od drugje....jaz sem za flaširano in še to porabljeno tisti dan, ko se odpre....postana voda je ful š*** in to hitro postane....jaz delam v proizvodnji oz. z proizvodnjo in vem kakšno sranje je ko nekaj (kakšna okužba) v vodo pride in to se ful hitro zgodi in zelo težko ven dobi.... tisti baloni z vodo, ki so dolgo časa načeti, plastenke v kateri se voda ne zamenja vsak dan so gojišče bakterij.....tele vode s katerimi si lahk zunaj postrežeš so ene direkt na vodovod priključene in nimajo nobenih balonov, te so najboljše

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 2014
23.9.2009 10:10:57   
mimi30
srečanje....če hoče katera lahko gre z mano, bo zemljevid držala in bralauser posted image , ker drgač imam jaz velik možnosti, da se zgubimuser posted image

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 2015
23.9.2009 10:34:40   
spetko
jooooj zdej mi delate lušte...ki bi tudi jaz prišla na to vseslovensko srečanje...ampak sama do KR mi je predaleč...če bi imela družbo pol še nekako...
a ni nobene iz primorskeuser posted image user posted image
pol pa se vsaj fajn mejte pa slikajte Ullo v pinki trenirkiuser posted image

ja kr na jok ti gre ko prebreš kaj takegauser posted image user posted image user posted image user posted image ...šok no...sploh nočem razmišljat...

glede teh kašic pa vsega tega...tko...jaz se trudim delat vse doma pridelano kolkor se da..
če ba bi se slučajno kdaj zgodilo da sem nekje in da nimam nič pri sebi bi pa pač dala tudi kupljeno kašico...
dokler pa sem doma pa mi ni problem delati za njega kašice...
ampak ne obsojam pa tiste ki mu dajejo...ker pač vsak dela kar želi in sigurno otroku ne bo nič če pa kdaj kaj takega poje...
važno je da so otroci zdravi in da je vse ok in da uživamo z njimi in jih imamo rade in cartamo na veliko..user posted image

danes pa se je moj Tian dvignil sam ob kavču ampak na kolena...pol pa je hotel se še dvignit na nogice pa mu ni ratalo in se mu je zdrsnilo pa sem ga morala primituser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
aja pa še glede tega tudi...en kolega mi je prav govoril kako sta onadva z ženo naredila napako...ki pri prvemu otroku so hčerko non stop držali za rokice itd itd in mala nima sploh ravnotežja in je ful štorasta...za drugega otroka pa so sinčka samega pustili da vse naredi pa je ful bolj previden...

tukaj imamo ful sončno...čakam sestrično da pride do mene in da gremo na sprehod in na kavico..

aja še en Q..Ulla ti bi mogoče vedela...jaz sem skor pred 2tedni naročila tiste copatke za malega..pa še kr jih nisem dobila..pa tudi ko grem na ebay ne morem videt tega nakupauser posted image user posted image user posted image

9.1.2009 ob 02.31 se nama je pridružil sonček Tian
10.7.2011 ob 00.50 pa še en sonček z imenom Gael

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 2016
23.9.2009 10:36:53   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

aja, da vam povem ( sicer mi gre zlo težko z jezikauser posted image ) da sm si kupla roza trenerko!!!! user posted image user posted image user posted image
pinki u bistvu!!! iz pliša al kva je...user posted image user posted image
se morm resno vprašat, kaj je narobe z mano user posted image

user posted image

ojej...tale je kruta. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

i belive i can fly....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2017
23.9.2009 10:38:25   
tjasssa
dobro jutro punce,
evo Neli je šla spat, vsa sitna že od 8h  skos stoji pr kavču in čaka kdaj bova šle mal hodit, hahaha
dere se  non stop, že zdele sem utrujena, jaooo pa še cel dan je pred mano....bom že,

z Ronjo se ne bi glih strinjala, da vsak otrok lahko hodi če ga vodiš za rokice, otrok mora bit v prvi fazi dovolj močen da se sploh sam dvigne, od znanke sinko je od Neli starejši 3 mesece pa če ga postaviš na noge ga noge ne vzdržijo, kar je absolutni pokazatelj da otrok ne smeš silt v stanje oz .hojo, enostavno še ni tok močen in pripravljen, ne govorim da moja Neli je, ampak definitivno je razlika siliti otroka v nekaj ali pa ne!!
Jz Neli ne silim v nič, še z hrano hiter odneham, ker sem sama čisti pokazatelj da če te v nekaj silijo, ni dober. Od  tretjega  let ne jem nobenega sadja in redko katero zelenjavo, pa sem 30 let zdrava, in še nikol nisem imela slabe krvi, pa ne jem nobenih dodatkov. V vrtcu so me silil z jabolkom da sem po 5 ur stala v kotu dokler ga nisem pojedla, pa me je mami pršla iskat pa sem mela še vedno krhelj v ustih.
Otroci so si različni, itaq hvala bogu, poznam tud primere ko se držijo pravila otrok bo že shudu ko bo čas, pustitega na tleh bo že, ja pa je star 18 mescov pa še vedno ne hodi, pa ni z njim nč konkretno narobe, samo mama pravi ne da se ji hodit, in to je to. Nevem no če je to normalno , zame ni.
Kar se tiče čajev, jz dajem od hippa - komarček, vodo, kompot, pije vse če je žejna.
Itaq pa vsaka dela po svoji pameti, men so skos govoril k sem en mesec Neli nosila po rokah da je zaspala kok bo scrklana ti nisi normalna, pa je pršel dan k se ni hotla več nost, pa je mela obdobje k je zaspala sam z flašo v ustih sam da je blo neki za spit, čajček ali mleko, evo pa je spet pršel dan k ni hotla nč od tega, zdy se morm uležt zraven nje ji zapet pesmico pa zaspi, pa so spet vsi pametni ja a zdy boš pa skos mogla zraven nje ležat kako bo pa v vrtcu??
jah bo že se bo pa navadla da me ni, sej bodo pa drugi otroc ležal, pa ji bo mogoče to všeč.kaj jz vem...
vse se zrihta samo od sebe, v večini.....pr nas se je do zdy še vedno tko izkazal...

(odgovor članu mimi30)
Neposredna povezava do sporočila: 2018
23.9.2009 10:39:19   
Katy78
Živjo mamice januarčkov in januarčic! Že parkrat sem vas malo brala, saj bi moral biti moj Nik tudi januarček, pa je moral zaradi mamice malo pohiteti. Torej, če me sprejmete, bi tudi jaz z vami malo počvekala o naših otročkih.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2019
23.9.2009 10:50:42   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Živjo mamice januarčkov in januarčic! Že parkrat sem vas malo brala, saj bi moral biti moj Nik tudi januarček, pa je moral zaradi mamice malo pohiteti. Torej, če me sprejmete, bi tudi jaz z vami malo počvekala o naših otročkih.

welkom katy in nik :)

i belive i can fly....

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2020
23.9.2009 10:59:55   
yelci
Tjassa,nas Kristjan se postavlja na noge ze en mesec,ko stoji ob mizi,ze pocas premika nogice,dela korake,ce pa ga drzis za roke se pa kr vsede,tko,da ocitno se ni pripravljen hodt,kar mi je kr kul.
Katy dobrodosla,zakaj se je pa tebi mudil?

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 2021
23.9.2009 11:04:03   
mimi30
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

dobrodošlauser posted image ....pa še kaj več povej o vama in kakšne podatke, da vaju še na seznam dam

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2022
23.9.2009 11:21:40   
Nea
IZVIRNO SPOROČILO: tjasssa

Jz Neli ne silim v nič, še z hrano hiter odneham, ker sem sama čisti pokazatelj da če te v nekaj silijo, ni dober. Od  tretjega  let ne jem nobenega sadja in redko katero zelenjavo, pa sem 30 let zdrava, in še nikol nisem imela slabe krvi, pa ne jem nobenih dodatkov. V vrtcu so me silil z jabolkom da sem po 5 ur stala v kotu dokler ga nisem pojedla, pa me je mami pršla iskat pa sem mela še vedno krhelj v ustih.

Pri meni je bilo enako, ampak z mesom user posted image V vrtcu so me vedno silili da ga moram pojest, jaz pa sem koščke skrila pod jezik in čakala da mami pride. Celo spala sem z mesom v ustih. Koščke mesa iz goveje juhe sem vedno pod mizo metala. Bilo je res grozno.
Še danes mi meso ne diši. Pojem kakšen kos, pripravljam ga tudi, ampak da bi pa zdaj imela neko hudo potrebo po obroku mesa, to pa ne.
Zato tudi jaz svoje otroke ne silim preveč. Seveda se sekiram, če ne pojesta dovolj, al pa zavračata skuhano kosilo... ampak glavno da sta zdravi. Prišel bo čas ko jima bo hrana začela dišat... tako kot zdaj moji Emi, ki je včasih živela samo od testenin.

Erik ima ful zabasan nosek. Vsako tolko pridejo zeleni slinčki ven. Jutri gremo na kontrolo za ledvice. Upam, da se je zadeva vsaj malo popravila.

Kathy78 - dobrodošla!

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu tjasssa)
Neposredna povezava do sporočila: 2023
23.9.2009 11:32:32   
Anonimen
Otroci so si različni, itaq hvala bogu, poznam tud primere ko se držijo pravila otrok bo že shudu ko bo čas, pustitega na tleh bo že, ja pa je star 18 mescov pa še vedno ne hodi, pa ni z njim nč konkretno narobe, samo mama pravi ne da se ji hodit, in to je to. Nevem no če je to normalno , zame ni.

do 18m je čas, da otrok shodi in je to čisto normalo. po tem času je pa fajn, da se gre na kak pregled. je pa praviloma tko ( so seveda tud izjeme, da se nau katera na kaj obesila), da otroci, k se jih sili v hojo, oz. vodi za rokice, prej shodijo, kot pa tisti k se jih pusti pri miru. ker tisti kobacajo im plazijo in se jim ne mudi. je pa ziher boljša ona druga varianta, mene noben ne prepriča v to, da je otrok pri 10m fizično zrel za hojo, da je pripravljena hrbtenica itd. bo pa hodil, ja, če se ga forsira.
in ja, načeloma se res zrihta vse samo od sebe, če otroku pustiš naravni razvoj, ion želja po bližini, po crkljanju in po stiskanju k mamicei paše v naravni razvoj, siljenje v hojo pa neuser posted image

pa babe no, nem pršla v pinki trenierki, kaj si noruser posted image user posted image user posted image mi je sami pred sabo nerodnouser posted image

pa katy dobrodošlauser posted image

midva sma bla in zun in kaj se mi je zgodilouser posted image zagledam že na dauč eno znanko...sej ajd, nimam načeloma nič proti njej, samo ona je tak tip človeka ko ji nikol ni nič prav in vedno samo jamra, pa v vsem bo najdla slabe stvari...če sije sonce, ni kul, ker je vroče, če pa pada dež spet ni kul....uglavnem...jo zagledam in hitro skrenem po drugi poti, da je neb srečala...pa je očitno ona tud skrenla in valjda sma pršle skup, pa še kao u isto smer....in sem poslušala spet, ma ni da ni...kaj vse je v vrtcu narobe, pa povsod, ma katastrofa....mi je v glavi že kr nabijalo, no...pa k je rekla da gre v trgovino sem jaz probala tam na križišču se zmuznt - aha, ti greš v trgovino, midva grema pa tamle gor, adijo. in je rekla ma ne, sej grem pa okol, mi ne bo škodilouser posted image user posted image in pol sem ji prov rekla, da kaj se ji je v življenju hudga zgodilo, da je tolk negativna, pa da ji garantiram, da ji bo dost lažje živet, če bo probala kdaj še kako pozitivno stvar kje najdit....in je valjda mi zamerla fuluser posted image tko da evo - spet sm pi.zdarijo nardilauser posted image sam enostavno - men so taki ljidje tolk naporni, ma čist sm zmatrana od nejnga jamranja, pa če bi v najhuj breg rinla mojga tamauga, me neb tolk izželouser posted image
katastrofa....

(odgovor članu tjasssa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2024
23.9.2009 12:00:07   
Anonimen
mimi kak bi midve nardila, da bi jst šla s tabouser posted image

sicer navigator nisem bohvekakuser posted image sam vsaj sama ne boš, k boš zgubljenauser posted image drgač boma pa obe zgubljene, vsaka zaseuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  79 80 [81] 82 83   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?