|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - 4. del
22.9.2009 19:40:59   
tulpek
Bony in klaja, hvala za odgovore. Nekako bomo že uredili user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: sontschica

to je torej moja porodna izkušnja, za katero mislim, da je bila kar lepa (k sreči ni bilo nobenih komplikacij). edino kar mi ni bilo všeč je bilo samo bivanje v P, kjer te sestre dobesedno "poslijujo" s tem dojenjem in z ostalimi stvarmi.

Meni je bilo pa samo bivanje super, že na oddelku pred porodom, tam so ekstra prijazni vsi po vrsti, pa tudi po porodu. Nisem zaznala nobenega posiljevanja z dojenjem. Morda bi bilo drugače, če bi imela probleme in ne bi mogla dojit.

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 451
22.9.2009 19:42:10   
tulpek
Majra, čestitam user posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 452
22.9.2009 23:43:29   
Lubenička
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Majra, čestitam user posted image

se podpišem

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 453
23.9.2009 7:07:22   
dreja79
Dobro jutro,

samo, da vas pozdravim. user posted image

Jeeeeeeeee, danes je prvi jesenski dan!user posted image user posted image . No zdej sem bila pa noseča celo zimo, pomlad in poletje, pa še v jesen sem prikorakala user posted image

Majra iskrene čestitkeuser posted image user posted image

Drugače nič novega, danes sem zelo slabo spala, sem pokonci od 5-ih. Samo še posteljico moram očistit, pa cunje moram obesit pa sem za danes naredila svoje. Rana ura zlata ura!user posted image user posted image

Je pa kar mal čudno, ker je tako zatišje tukaj gor user posted image  Kje ste vse?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 454
23.9.2009 7:31:33   
Bety11
Dobro jutro....

Jaz sem tudi pokonci že od 5h, ker grem na CTG in ker sem mona, ki mora vse urediti, če slučajno ostanem v P....Tako sem vse oprala, skuhala za danes, še enih par položnic plačala, zdaj grem na banko in še nekaj nakažem, potem pa na pregled....user posted image user posted image
Vem, da bom tam malo čakala, samo je boljše tako, kot da mi rečejo, da moram ostati, jaz pa nisem vsega poštimala....

In, ker razmišljam o možnosti, da bi tam ostala, me tudi nekaj matra, pa ne vem ali ni to samo velika potreba....user posted image

S sabo vseeno vzamem vse, kar rabim za P.....

No, to sem jaz.....Vse vnaprej pripravljeno.....in na vse pripravljena....Imam še eno pismo za porodničarja, kaj dovolim in kaj ne dovolim pri porodu, pa posebnosti te nosečnosti....Če me zagrabi, da mi ni treba še to študirati zraven....

In izjava, da ne dovolim cepljenja do 3.leta starosti....
Tako...

Zdaj pa grem....Če pridem nazaj, vas obiščem....Če ne, pa Kepici javim....

Vse naj vama želim....

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 455
23.9.2009 7:55:29   
klaja
Jutro!

Bety11 seveda prideš še nazaj, drugače nam bo ja dolgčas tukaj.

Se pa pozna, da že skoraj vse cartajo in je res pravo zatišje tukaj.

Dreja79 se ti pridružujem, tudi jaz spim ful slabo, pa vse me boli, ker mi noben položaj več ne paše in se prebujam in ne vem kaj še vse.

Pa jesen je že tukaj, no če sem prišla tako daleč, potem še lahko vsaj en dan počakam, da bo user posted image v znamenju tehtnice. Se mi že samo ime devica ne dopadeuser posted image .

Grem sedaj malo pogledat, če bi bilo treba kaj naredit, sicer mi niti malo ni, ampak vsaj sprehodim se lahko po stopnicah.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 456
23.9.2009 7:57:40   
_melody_
Jutro!

Jaz sem tudi včeraj imela pregled plus tega je bil včeraj tudi moj PDP. V glavnem zaprta sem še čistuser posted image in mala se še ni z glavco sploh postavla v porodni kanaluser posted image . Je pa teška okrog 3800g. Je G rekla, da 7. dan zadržijo v bolnici po PDPju in poltem sprožijo... Kaj pa če bom še kar zaprta in če se mala ne bo postavla v porodni kanal?? Sicer je z glavco dol obrnjena že skos.
Zdaj bom imela na vsake 2 dni pregled in CTG.

Klaja kako je s teboj?

Sara - 28.9.2009

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 457
23.9.2009 7:58:19   
klaja
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

...Imam še eno pismo za porodničarja, kaj dovolim in kaj ne dovolim pri porodu, pa posebnosti te nosečnosti....Če me zagrabi, da mi ni treba še to študirati zraven....

To bi bilo pa zanimivo slišat, kaj vse ne dovoliš. Pa misliš, da bodo potem to upoštevali? Imam bolj občutek, da če bi jim dala kako pismo, da bi me še potem bolj grdo gledali, kot pa kaj druga.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 458
23.9.2009 8:03:11   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: klaja

Pa jesen je že tukaj, no če sem prišla tako daleč, potem še lahko vsaj en dan počakam, da bo user posted image v znamenju tehtnice. Se mi že samo ime devica ne dopadeuser posted image .

Klaja, že danes se je začela tehtnica!!!!user posted image user posted image  Tudi jest sem mislna, da je do vključno 23.9. devica, pa da se z 24.09. začne tehtnica, ampak sem se motilauser posted image

Men je tud bolj všeč, k bo tehtnica! Menda se z devico ne bi tako dobro razumela user posted image

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 459
23.9.2009 8:03:54   
klaja
IZVIRNO SPOROČILO: _melody_

Jutro!

Jaz sem tudi včeraj imela pregled plus tega je bil včeraj tudi moj PDP. V glavnem zaprta sem še čistuser posted image in mala se še ni z glavco sploh postavla v porodni kanaluser posted image . Je pa teška okrog 3800g. Je G rekla, da 7. dan zadržijo v bolnici po PDPju in poltem sprožijo... Kaj pa če bom še kar zaprta in če se mala ne bo postavla v porodni kanal?? Sicer je z glavco dol obrnjena že skos.
Zdaj bom imela na vsake 2 dni pregled in CTG.

Klaja kako je s teboj?

Moj user posted image se še tudi obrača, sicer je večinoma obrnjen z glavico navzdol, ampak vmes pa čutim, da se je obrnil (ker boli ko user posted image , ko se obrača), če že ne drugače pa po kolcanju. Meni so rekli, da je to čisto normalno, vsaj pri tistih, ki rodijo tretjič.
Če boš pa še kar zaprta, ti bodo pa vstavili gel za mehčanje materničnega vratu, pa če ne boš imela svojih popadkov, umetne, ki pa tudi povzročijo odpiranje, tako da zaprta ne boš ostala. Ko pa se začnejo popadki in ti odpirat, pa se user posted image tudi začne spuščat v kanal, ker ga maternica pritiska navzdol.

Drugače pa mene še kar naprej boli v predelu jajčnikov in hrbtenice, sploh ne preneha, za **** je. Pa še tečnoba me daje 100/uro.

SEm pa jaz že odprta od julija, ko sem bila v porodnišnici na opazovanju, pa kljub temu, da dvigujem mali dve in ju vmes še nosim in lovim, pa hoja po stopnicah, mi nič ne pomaga, da bi kaj pospešila.

Dreja, potem pa lahko gremo, če je že danes tehtnica!

< Sporočilo je popravil klaja -- 23.9.2009 8:06:34 >

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 460
23.9.2009 8:06:48   
dreja79
Aja, pa Bety dobro opravi danes user posted image user posted image .

Ja to pa tud mene zanima, kaj imaš napisano za porodničarja!?user posted image

Melody, tvoje stanje se lahko kamlu spremeni. Od tega, da si še čist zaprta, do tega, da ti bo lahko že skor ven padu. Jest sem šla 4 dni čez rok, pa mi je voda odtekla, pa sem pršla v porodnišnico, sem bla še čist zabetonirana. Pa smo pač čakal, da se je začelo dogajat user posted image . Nimaš kaj! Bodi sproščena! user posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 461
23.9.2009 8:08:14   
dreja79

Jaz sem za user posted image user posted image user posted image !!!!

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 462
23.9.2009 8:15:54   
*kinnie*
Dobro jutro!

No, jaz sem tudi še čakajoča user posted image
Včeraj na pregledu nič novega, CTG nič posebnega, stanje pa od prejšnjega tedna skoraj nespremenjeno...se je naš fantič zgleda odločil, da bo še malo pri mamici user posted image .....

Po dooolgem času sem ponoči samo enkrat vstala.....sem že zato dobre volje user posted image .....se zdaj kar pogosto zgodi, da naš dveletnik joka ponoči in potem vstajam kot za stavo.....

Majra, čestitkeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 463
23.9.2009 8:16:23   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

Jaz sem za user posted image user posted image user posted image !!!!

a se lahko pridružim user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 464
23.9.2009 8:44:08   
Erdbeere
Dobro jutro user posted image

Vidim, da ste vse že bolj ko ne v nizkem štartu...sej počasi bo tudi za vas nastopil čas za porod...držim pesti za vsako posebej, da se ne bo preveč matrala.

Pri nas smo spet spali 1A, mala je šla spat ob 9-ih se zbudila 3.15 se najedla...potem pa kr neki ni hotla spat se je skoz "premetavala" nakar sem ugotovila, da se je punca pošteno pokakala in ji je vse skupaj čez prišlo. Ko sem jo pa previla je pa zaspala kot angelček in še vedno spi user posted image user posted image

Držim pesti, za vse, ki imate danes pregled, da mogoče pa bo kaj....joj kok je smotan občutek, ko je pa vsak CTG tako lep user posted image ampak bolje tako, kot da je nekaj narobe pa si potem še bolj živčen kaj bo pa zdaj.

Evo šibam zajtrk pojest pa se potem še kaj javim.

Aja majra čestitke ob rojstvu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 465
23.9.2009 8:44:16   
katka11
jutro!

no tudi jaz sem se doma... sicer sem vceri ze mislila, da se je zacelo in sva sla celo v P, ampak zal brezveze in sem sla kmalu lepo domov. je bilo pa tako da me je zacelo okrog pol enih kar naprej na WC in sem driskala eno uro skupi na vsake 10 min, trebuh mi je otrdeval, kriz me je bolel, nakar so se  zaceli tudi krci v sp. delu trebuha na 10 min. no, seveda ko sva sla v P se je vse pomirilo razen bolecin v krizu in otrdevanja trebuha. dali so me na ctg, ki je nekaj malega zaznal ampak nic pretresljivega. je pa babca kr izpolnila tisti obrazec za rodit in rekla, ko bom prisla drugic, naj povem, da je ze vse pripravljeno. moram pa povedat, da so bili vsi zelo prijazni. nobena me ni kaj kregala v smislu kaj hodim gor brezveze al kaj podobnega. no in pol sem sla malo zalostna sama brez mojega malega zakladka domov. pa sem stisnila mojega velikega skratka, pa je blo u redu. tega bomo pa ze docakali, prej al slej.
se tole sem hotla rect... ko se pogovarjate o vaginalnih pregledih v nosecnosti... jaz nisem mela nobenega do sedaj. user posted image
no drugace mam pa jutri amnioskopijo pa bomo videli kako in kaj. PDP pa v soboto.
no mal sem se razpisala...
lepo se mejte in crklajte vse, ki ze imate svoje strucke, ostale pa se malo potrpimo pa bo...

lep dan!

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 466
23.9.2009 8:57:36   
*kinnie*
IZVIRNO SPOROČILO: katka11

se tole sem hotla rect... ko se pogovarjate o vaginalnih pregledih v nosecnosti... jaz nisem mela nobenega do sedaj. user posted image

Jaz v prejšnjih nosečnostih tudi ne....pa tudi moja G jih ne dela.....v tej nosečnosti sem imela 2, a še to zato, ker mi je šla G na roko, če bi bila slučajno že odprta, da bi mi sprožili.....sem imela to nosečnost kar nekaj resnih zdravstvenih težav.....

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 467
23.9.2009 10:08:05   
Erdbeere
IZVIRNO SPOROČILO: *kinnie*

IZVIRNO SPOROČILO: katka11

Jaz v prejšnjih nosečnostih tudi ne....pa tudi moja G jih ne dela.....v tej nosečnosti sem imela 2, a še to zato, ker mi je šla G na roko, če bi bila slučajno že odprta, da bi mi sprožili.....sem imela to nosečnost kar nekaj resnih zdravstvenih težav.....

jaz sem ga imela tud samo 2x in sicer v 6 t pa zdej na koncu 1 dan pred PDP-jem...

(odgovor članu *kinnie*)
Neposredna povezava do sporočila: 468
23.9.2009 10:50:58   
kepica
Bety11 sporoča:
Porod bodo sprožili. Vse je ok.

Bety držim pesti.user posted image user posted image Srečnouser posted image Čakam lepe novičkeuser posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 469
23.9.2009 11:09:35   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: kepica

Bety11 sporoča:
Porod bodo sprožili. Vse je ok.

Bety držim pesti.user posted image user posted image Srečnouser posted image Čakam lepe novičkeuser posted image

Tudi jaz user posted image user posted image user posted image .

Sam ni pa lepo da se urivaš user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 470
23.9.2009 11:11:58   
dreja79
Mene pa niso na koncu nikol vaginalno gledal, niti mi noben ni delal amnioskopije, itd. Čudno!

Pa sem  zdaj G vprašala, glede na to da vidim, da vas gledajo, pa mi je rekel, da ne rad šari tam spodaj user posted image

Pol se pa pejt user posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 471
23.9.2009 11:16:10   
Erdbeere
dreja sej jaz tud nisem imela nobene amnioskopije, je tudi moja rekla, da ni lih fajn da se šari spodaj kaj zlo velik, ker se lahko s tem sproži porod. Je pa rekla, da če ni nobenih znakov, ne vem pritiskanja dol, čudnega tiščanja, da potem je običajno vse ok...da zato tudi ne gledajo. 

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 472
23.9.2009 11:16:42   
Erdbeere
opa Bety naj ti bo čimlažje...da bo š dobila svojega Damjančka v naročje user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 473
23.9.2009 11:24:00   
sontschica
dober dan user posted image user posted image

Majra čestitke za Ninouser posted image user posted image user posted image

Betty hiter in čimmanj boleč porod. držimo pestiuser posted image user posted image

obljubila sem vam še slike moje princeske Nikki

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 474
23.9.2009 11:34:18   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere

dreja sej jaz tud nisem imela nobene amnioskopije, je tudi moja rekla, da ni lih fajn da se šari spodaj kaj zlo velik, ker se lahko s tem sproži porod. Je pa rekla, da če ni nobenih znakov, ne vem pritiskanja dol, čudnega tiščanja, da potem je običajno vse ok...da zato tudi ne gledajo. 

No, potem so še drugi G tud taki, da ne radi posegajo tam spodaj. Sam mi pa vseeno ni jasno, če dopolnim 40. tednov, zakaj ne bi vseen pregledal, če se že kaj dogaja. Saj takrat ni nič narobe, če se sproži porod.
Že za velik primerov sem slišala, ko so ženske šle na amnioskopijo, da so še isti dan rodile user posted image

Sončica imaš eno luštno pupo user posted image user posted image .

Sej ne morem verjet, da preden bom jest rodila, boste ene imele že skoraj en mesec stare user posted image  doma.

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?