|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - 4. del
18.9.2009 8:51:49   
katka11
LUBENICKA, CESTITKE ZA VASEGA KORENJAKA!!!

kaj je danes mlaj? no koliko nas bo "zrihtal"? jaz ne bi imela cist nic proti.
lepo je vikend, mamo vec varstva na razpolago, ce bo pa se podnevi pa sploh spica!!! no ja, bolje da sem tiho, da ne bom cakala se kaksnih 14 dni...

lep dan vsem!

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 226
18.9.2009 8:54:24   
_melody_
LUBENIČKA čestitkeuser posted image ! Pa ste ga le dočakali... in upam, da ni bil porod naporen glede na to da je velik dečkouser posted image user posted image user posted image user posted image .

Sara - 28.9.2009

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 227
18.9.2009 9:02:43   
veselka
jutro,

glede dojenja... se mi zdi, da bi npr. ob predavanjih v MŠ morali tudi govoriti o morebitnih težavah, ki lahko nastopijo, ne da je ženska, pri kateri ne gre vse po teoriji, potem vsa zmedena in pod stresom, kar seveda še poslabša.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 228
18.9.2009 9:03:28   
Tanik
Dobro jutro,

danes sem pa kar vredu spala, pa počutje je fajn. sem si rekla, a je zatišje pred neurjem user posted image
no če pride sms od lubeničke objavim, drgač pa že itak vemo user posted image

lubenička čestitke user posted image , je bilo pa hitro, glede na to da je bila še zvečer na RR

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu mayathebee)
Neposredna povezava do sporočila: 229
18.9.2009 9:14:59   
kepica
Dobro jutrouser posted image

Na hitro javim tole lepo novičko, potem pa vas kasneje pridem še malo prebrat.

Končno sem tukaj! 17.9. ob 23:42 sem prijokal na svet. Velik 55cm in težak 4170g. Vsi trije smo super!  Lubenička in Arian.

Čestitke Lubenička za Arianauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 230
18.9.2009 9:19:06   
Erdbeere
Dobro jutro user posted image

Najprej hvala vsem za čestitke ob rojstvu naše Eve.

Porod je bil ekspresen in prav vsaki privoščim takega.

Da na ekspres user posted image napišem kako je vse skupaj zgledalo.

Ob 16-ih sem bila v sprejemni, ker so se mi dopoldan pojavljale krvavitve kot pri M. Bila sem itak brez popadkov. Pa me priklopijo na CTG, ki je očitno nekaj zaznal, ker me je G spraševala, če res nimam popadkov, pa sem ji lepo razložila, da ni nič čudnega, da imam pač bolj visok prag bolečine no nakar sem pa potem čisto na koncu pa le rekla, da nekaj pa me peče v predelu jajčnikov in se je samo zasmejala. Pogledala me je in bila sem 3 cm odprta.
Nakar smo se še malo hecali v sprejemni in šli potem ob 16.40 na klistir. Prvič v življenju je bilo prav fino user posted image user posted image user posted image user posted image , ker prvič in drugič sem imela kar konkretne popadke in je bilo obupno, tokrat je bilo pa čisto znosno....še en plus tega poroda user posted image

No ob 18-ih sem nato odšla do porodne in ob 18.10 so mi predrli plodove ovoje. Nato so rekli, da bodo do pol osmih počakali, kaj bodo naredili moji popadki. V glavnem do 19.30 sploh še nič ni bilo akcije.  Ob pol osmih me babca pregleda in ugotovitev - odprta še vedno 3 cm in vse trdo....v glavnem nič. Poapdki so bili pa ood vsega začetka ponovno na 5 minut. Ob 19,50 se je odločila, da mi da umetne popadke. Ti naj bi začeli prijemati nekje čez 10 min. Ampak samo, da mi je ona jih spustila so moji popadki skočili na 60, tukaj pa malo pruiznam je že bilo boleče...ampak še znosno. V glavnem zdaj naj bi to delalo svoje. Ob 20.15 pride babca spet pogledat, kako sem. Sem rekla, da čist ok. No ona se je odločila, glede na to, da sem bila še vedno 3cm odprta, da mi bo dala svečko za hitrejše mehčanje in odpiranje. No potem se je pa začelo in ob 20.25 prosim mojega naj gre po babico, ker zdej je pa že mal zelo boleče postalo vse skupaj in naj mi da nekaj za bolečine. No pride babica in mi v žilo res da nekaj konkretnega...je po mojem takoj prijelo in je bilo popolnoma znosno spet. Gre babica ven, jaz pa mojmu naj gre ponjo, ker mene kakat. Pa pride in reče kaj je narobe pa sem ji razložila, da mene kakat al pa je kriva svečka, ki sem jo dobila v rito. Pa pogleda in reče ja sej je glavca že čisto zunaj...ena črna glavca gre. Skratka en popadke in glavica je bila zunaj, naslednji je bila pa naša Eva že rojena. Meni je minilo res kot bi mignil. Pa tudi zelo lepo je bilo. V glavnem ob 20.41 je bil naš porod končan.

Z osebjem sem bila zelo zelo zadovoljna, tako v porodni kot potem na oddelku.

Eva je zelo pridna, zaenkrat samo spi pa je, joka skoraj nič, razen, če ji slučajno bradavica nagaja in ne more lepo zagrabit, se pa takoj razjezi user posted image user posted image

Lubenička čestitke za sinčka...pa si ga le dočakala user posted image user posted image user posted image
Barika, ti pa le hitro po svojega user posted image

Zdej pa šibam nazaj počivat, treba učke šparat...sem samo položnice prišla plačat in vas pozdravit.

Slikico pa v kratkem prilepim kakšno user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 231
18.9.2009 9:33:07   
eva Ana
lubenička čestitam user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 232
18.9.2009 9:33:52   
klaja
Lubenička čestitke!!!!!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 233
18.9.2009 9:44:31   
dreja79
Vau, Lubenička to je bilo pa res hitro, predvsem za prvega otroka. Iskrene čestitke user posted image user posted image user posted image .
Res je, da je fantek velik korenjak, ampak se je pa potem lažje z njim rokovat, ker je že tako kompakten user posted image user posted image .

Erdbeere, zavidam ti tvoj porod user posted image user posted image ! Jest bi tud!!!!!

Drugače pa sem s pregleda. CTG lep, čeprav mi je sestra rekla, da majhnih popadkov itak ne zazna, ko pa pridejo ta pravi, ki bi jih tudi CTG zaznal, bom pa že v porodnišnici user posted image . Voda tud ok, kile za seznam + 3,5, naslednji pregled 28.09.2009 na PDP. Mi je G rekel, glede na kile, da bom imela velik materiala za hujšat user posted image  user posted image user posted image user posted image . Ta pa je faca!

(odgovor članu katka11)
Neposredna povezava do sporočila: 234
18.9.2009 10:09:55   
Nepoznana
Dobro jutro, dober dan! user posted image

Lubenička, čestitke za malega korenjaka! user posted image

Erdbeere, tak porod ti lahko pa samo zavidamo...Super!

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 235
18.9.2009 10:35:12   
aromaja
Eh, vidim, da so me že zašpecal :) Ja, rodili smo...hitro ampak mukoma. Zdaj se pa doma navajamo drug na drugega. Malo imam težave s hranjenjem, kombiniram dojenje, flaško in črpanje mleka. Pa še vedno sem tako neprespana, joooooj, pa še dolgo bom, i guess ;)

Ja, nič, to je to...grem zdej, mal lih še par minut časa, preden moram češpljo zbudit za jest, ker ona bi čez dan samo spala, to pa ne gre!!!

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 236
18.9.2009 11:01:59   
Anonimen
ojla!
prvo čestitke oktaviji in Lubeničkiuser posted image user posted image

jaz sm dans za en drek k so princesko krči dajal in nisem spala nič,do pol 4 zjutri sm ji pela tok da se je pomirila potem pa do 6 zjutri božala pa se nisem smela niti za milimeter premaknit tko da sm zdele k strašilo

nč grem juhico kuhatuser posted image

(odgovor članu aromaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 237
18.9.2009 11:08:33   
veselka
čestitke oktaviji in lubenički za njune štručke user posted image pa sta dočakali cartanje user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 238
18.9.2009 11:21:52   
jullie
..Lubenička čestitke!!!user posted image ...

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 239
18.9.2009 11:25:08   
baby blue
živjo živjo punce

Evo mene da se vam na hitro oglasim... Vidim da vam je moj user posted image že vse lepo povedal in vas obvestil o rojstvu najine princeske Lane... Hvala hvala hvala vsem za čestitke...

Čestitke pa vsem ki ste v tem času ko sem bila v P tudi postale mamice svojim zakladkom... user posted image user posted image user posted image user posted image

Ekola pa še moja porodna zgodba:
Dogajanje se je začelo na deževno nedeljo 13. avgusta... Prepričana da se ne bo zgodilo nič sem skočila pod tuš potem pa v pižamo... Namestila sem se na kavč pred TV ko mi je začela odtekati voda... Letim na wc in je lilo... Pravim mojemu:" Nočem te strašit ampak mislim da mi odteka voda" pa pravi ja oblec se greva... In sva šla... Vmes je seveda vse teklo in hitro sva bila v P kjer naju je sprejela sestra me posadila na voziček in odpeljala na P oddelek... Tam me je prevzela sestra ki me je dala na CTG ki pa ni zaznal hujših popadkov... Ko me je G pregledal je ugotovil da sem odprta samo 2 cm... OK sem si mislila to bo znalo trajati... Potem me je sestra sprejela mi dala haljo in mi dala klistir potem pa nmestila iglo za kasnejše EA... Mojega je seveda poslala domov ker smo vedeli da bo trajalo... Okoli polnoči sem bila v P in pripravljena da mi namestijo EA... Ko je bilo to narejeno smo pa ležali in čakali...

Ob 4. uri zjutraj je mimo prišel G in ugotovil da še vedno nimam nobenih popadkov zato so mi ob 4:40 sprožili umetne... No pravi popadki so se nato pričeli ob 5:30... Sedaj je šlo zares... Popadki so bili vedno močnejši in intenzivnejši... Ob 13:37 pa je na svet prijokala naša mala punca Lana... Sicer je bilo težko in urujajoče pa ne tako fizično bolj psihično... Moj se je res izkazal me podpiral in bodril ter dihal in potiskal z mano... Potrebno je bilo sicer malo rezati ker glavice nismo spravili ven tako da sem jo odnesla z enim samim šivom.. Priznam da ko so mi jo položili na trebuh sem zajokala kot otrok - od sreče seveda da je vse OK in tudi da je konec..

Okoli 15 ure so naju nato premestili na oddelek kjer sva bili vse do včeraj...

Dojenje nama gre super včasih se še malo loviva ampak drugače pa bo... Lana je pridna... Spančka se doji in previja.. user posted image user posted image
Sedaj se pa privajamo na skupno življenje v domačem okolju user posted image user posted image

Toliko za sedaj se vam še oglasim grem malo pospat ko očka in mala tudi spita... user posted image user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 240
18.9.2009 12:37:20   
tulpek
Lubenička čestitam user posted image user posted image user posted image .

Erdbeere, super porod, ni kaj. Mala ti je kar sama padla ven user posted image .

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 241
18.9.2009 12:49:33   
tulpek
Bom pa še js napisala malo več o porodu, ker moj mali Tjaš ravno tako lepo spi... ponoči smo imeli pa veselico, bi vsaki dve uri jedel čez noč user posted image . Požeruh maliuser posted image .

Glede poroda: so mi sprožili na 11 dan zaostanka (kar verjetno tako vse veste, ker sem tako sitnarila tu goruser posted image ), ker sicer mali verjetno sploh ne bi hotel ven. Sem imela srečo, da niso čakali do 14. dne, se me je ena G usmilila, verjetno predvsem zato, ker je videla, da imam po menstruaciji rok celo en teden prej in se je že takrat, ko me je vprašala to, začudila... potem si je pa verjetno mislila, da ziher je ziher...

V torek prejšnji teden so me zaradi rahlega krvavega izcedka obdržali na oddelku in pregledali mene in malega preko UZ. Nato so mi v sredo dali gel za mehčanje materničnega vratu in sem čakala, če se bo kaj začelo samo od sebe. Ker ni bilo nič, so mi v četrtek, ob 11.30 so mi predrli mehur in me dali na umetne popadke, slabe 4 ure kasneje sem pa že imela svojega malega v rokah. Odpirala sem se zelo hitro, vaginalnih pregledov babice sploh nisem čutila, čeprav sem prej večkrat brala, kako je to grozno. Potekalo je brez zapletov, sem pričakovala, da bo hujše, oz. da bodo tisti najmočnejši popadki trajali dlje in ko mi je babica rekla, da zdaj bomo pa pritiskali, sem bila čisto presenečena, da že. V glavnem, popadke se je dalo predihat, moj me je mogel masirat čim bolj močno, da mi je malo speljal bolečino v podplate. Sam iztis pa ni šel tako hitro, kot sem slišala od nekaterih, ker se mi je mali nekam zataknil in je trajalo kar nekaj časa (verjetno sem pritiskala vsaj pol ure), da so se odločili, da me prerežejo. Potem je pa takoj v naslednjem potisku padel ven. Bi me lahko prej prerezali... ampak so pač poskušali brez. Znotraj se na srečo nisem raztrgala. Sem pričakovala, da bo vse to bolj bolelo, saj je bilo precej boleče in sem na trenutke imela občutek, da imam vsega dost in da se ne grem več tega.. .ampak sem bila pripravljena na hujše. Mislim, da je bilo to dobro. Mi je pa od vsega v najslabšem spominu ostalo rezanje, ker sem videla, da so vzeli orodje in se pri naslednjem popadku in pritiskanju nisem mogla skoncentirat na popadek, ampak sem samo čakala, da me prerežejo in sem to fajn čutila. Poleg tega imam fobijo pred iglami in podobnimi zdravstvenimi pripomočki in mi je bilo to huje kot popadki in porod.

Tjaš je imel 3krat ovito popkovnico okrog vratu in enkrat okrog telesa, zaradi česar me je skoraj kap, ko sem to videla, ampak je je imel še vseeno veliko, tak da ni bilo panike.

Osebje v CE P je itak super, babica je bila skoz zraven, nekaj časa sta bili celo dve, pri iztisu je bila zraven cela zasedba, 2 babici, ginekologinja, še ena oseba, za katero ne vem, kaj je bila in še ena, ki je verjetno delala specializacijo za porodničarja, ker ji je G razlagala, kaj dela. In me je zato lepo, po šolsko zašila. Vsi, ki so kontrolirali šive, so bili presenečeni, kdo me je to šival, da je tako lepo in pravilno :) Baje potem manj boli pri celjenju, tako da raje ne razmišljam, kako bi bilo, če bi bila grdo zašita.

Ima pa Tjaš malo oteklino na glavici, ker ni mogel ven in je pritiskal nekam, ampak bo kmalu izginila.

Izgubila sem malo več krvi, kot je običajno, ampak nič kritičnega. Se mi je pa to zelo poznalo naslednja dva dni, ko sem bila ful šibka in me je kar zanašalo. Obraz sem imela pa čisto bled, ko sem se pogledala v ogledalo, se mi je zdelo, da to sploh nisem jaz. Se mi je veliko nekih peg videlo, ki se sicer zlijejo z barvo obraza, takrat so bile pa zelo očitne.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 242
18.9.2009 12:50:16   
tulpek
Kje je barika???

Sem jo slučajno zgrešila, ker bolj na hitro berem?

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 243
18.9.2009 12:55:51   
bambina23
v imenu bambine23 vam sporočam, da bo ostala v porodnišnici. odprta je 3 cm, tak da upamo, da bo šlo hitro. ctg tudi zaznava popadke. več sporočimo kasneje.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 244
18.9.2009 13:10:22   
laraa
najprej iskerene čestitke vsem mamicam!!!!

punce kje sm pa jst na seznamu 20.9.pdp, kar zbrisale ste me :( !

me zato ni na seznamu ker bolj malo pišem in vas bolj berem?

(odgovor članu bambina23)
Neposredna povezava do sporočila: 245
18.9.2009 13:23:28   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Kje je barika???

Sem jo slučajno zgrešila, ker bolj na hitro berem?

ja itaq, da sem doma user posted image , jutri je pa moj dan D user posted image user posted image - se mi je pa začel danes čep luščit imam izcedka za izvoz user posted image .

Tulpek, ena mlada blontna je na specializaciji, pa ne boš verjela, vse se čudijo, kok smo lahko toooliko čez rok, ampak nardijo pa ni ne, imam pa vedno manj plodovniceuser posted image (verjetno hlapi ali kajuser posted image ). Danes je bila dr. Pavičević, pa je malega "stehtala" - no ima malo več kg kot prvi, pa nočem vedet kolk, da me ne bo kje kap trofla.
Pa ono punco z rdečimi lasi bodo jutri sprejeli, tako da sma dve garantirano zapečateniuser posted image

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 246
18.9.2009 13:29:25   
polari
Helou, preživela sem obisk v P....ctg 'lep' user posted image , zdravnik pa me niti ni pogledal, ker so me v sredo in ker nisem imela nobenih popadkov, me danes tudi ni....v pon. pa grem spet na pregled....upam, da ne bom rabla it....

Laraa, sem videla, da si na seznamu začasno izbrisanih, ja....bom te dala na seznam....

Jaz Bariko čakam, da lahko seznam osvežim....user posted image user posted image user posted image

Bambina23, drži se! user posted image user posted image

Tulpek, Baby blue in Erdbeere, jaz se kar zjočem, ko berem te vaše porodne zgodbe.....jaz bi tuuuuuuudiiiiiiiiiiiiiii....user posted image user posted image user posted image mislim, da je krivo to, da nimama stopnic nikjer blizu, pa ne morem hodit gor pa dol pa se malo utrudit.....ziher je to krivo.......user posted image

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu laraa)
Neposredna povezava do sporočila: 247
18.9.2009 13:29:46   
vila MaLiNa
Barika upam, da boš kmalu v naročju držala svojega user posted image

JaLuca.. čestitke za Andražauser posted image

Lubenička... končnouser posted image . Naj bo veselje, ker si morala tako dolgo čakati, toliko večje. No ampak moje punčke pa tvoje korenjak vseeno ni prehiteluser posted image . Upam, da porod ni bil težak.

Oktavija tudi tebi čestitke ob tvoji sreči.user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 248
18.9.2009 13:38:44   
Anya22
Bambina23, držimo pesti, da boš hmalu držala svojo pikico v naročju.

Moj pikec je prišel na svet 14.06.2007 po imenu Žan.

Moja pikica je prišla na svet 28.09.2009 po imenu Nika

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

(odgovor članu vila MaLiNa)
Neposredna povezava do sporočila: 249
18.9.2009 13:53:47   
simonae
barika končno - naj gladko steče jutri, če že ne bo danes kaj.

Čestitke novim mamicam.user posted image

Meni pa vsi okoli tako lepo želijo, da bi bilo tokrat kaj prej... Mi gre že pošteno na živce - ja kako hudiča bi pa bilo tokrat kaj prej? Saj nikoli ni bilo prej. Ja, saj to si tudi jaz želim, a pričakujem pa itak 1. 10. to sem ljudem tudi povedala.

Sploh pa ne pričakujem kaj prej, ker se mi zdi, da živim, kot da mi nič ni - se sploh ne počutim okorno,... Kako bi bilo potem kaj prej? Dost o tem.

Mi je pa mali zbolel - ves prehlajen je.user posted image

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?