dolenjka
|
Dan Spet nobene nove mamice Barika, ju3 zjutraj pričakujem novičke od tebe Jaz sem spala odlično, od 22.30 (sem šla trmasto gor spat) do 7.15, 1x sem šla sicer na WC, samo to me ne moti. Se ful boljše bočutim kot včeraj. Sem imela pa včeraj zvečer tako zatečene noge, se prav vidi, da sem zelo malo počivala in veliko sedela Zvečer sem se pa peglat spravila, pa še štrudel narest In danes ga je manj kot pol pleha, pa sem ta velik pleh naredila Kepica za tvojega sinčka, Rubin za tvojo princesko, Jasmina, mislimo na vas Vsem mamicam, ki imate težave pri dojenju pa bom samo to napisala: zelo smo si različne in več glav več ve, vsak nasvet prav pride, samo ne se pustiti okolici, da bi preveč pametovala v smislu, ah, pa kaj, očitno nimaš mleka, odnehaj...dohranjuj....premalo se redi.... Zakoaj to pišem? Moja Tara je bila zaspanko, pa je vseeno nisem budila, ker mi je nekdo (žal se pozabila kdo) rekel, da se bo zbudila ko bo lačna (in res je bilo). Pojedla je, kolikor je rabila, nekajkrat sem jo dohranjevala, potem je steklo, celo tako, da sem imela 3 mastitise (tudi po svojoi neumnosti, ker me je prepihalo - pazite se prepiha, imejte suhe dojke, pogosto menjavajte blazinice in če imate rane jih mažite z lanolinom in uporabljajte lanolin komprese) ker ni popila toliko kolikor sem imela proizvodnje in sem začela v skrinjo dajati, če bi slučajno zmanjkalo ali pa bi ji narasle potrebe. Dojili sva se na +/- 3 ure, pojedla je toliko, kolikor "so predpisovale tabele" (koza sem se zanašala na njih predolgo) napredovala v teži pa počasi. Pa so me pri pediatru pumpale da nimam mleka (jaz pa še v skrinjo dajala, njej dodatno opo flaški ponujala....) pa sem šele kasneje, pri 6 m ugotovila, da so avše čist preveč na tabele mahnjene in premalo razmišljajo o posameznem otroku. Moja punčka je imela namreč alergijo na KM (ki sem ga jaz uživala) in je izjemno veliko kakala, zato ni šla teža gor. Ugotovila sem pa sama, P me je samo gledala ko sem ji povedala kaj in kako in kako smo potem alergijo tudi odpravili. Tako da tokrat bo šlo čez 1 uho notri, čez drugo ven..... Pa še to vam povem, da sem Taro polno dojila 9 mesecev in je zavračala vso gosto hrano, potem pa počasi začela jesti in se pri 10 m sama odstavila od jošk kar čez noč, da me je kar malo potrlo.... Vsega tega nisem napisala zato, da bi pri kateri še kak sum na alergije vzbudila ali pa kaj podobnega, s tem se ne obremenjujte, ker še ni čas za to. Napisala sem zato, da ne boste preveč napsihirane ko boste šle na pregled pri 1 m in vam bodo nafilali glavo z vsem živim in prav lahko se vam zgodi, da boste šle od tam z obuutkom krivde in še česa - NE DOVOLITE. Krasno je dobiti nasvet, ampak ne iz tabel. Naj otroka pogledajo, povejte svoje navade....pa naj po tem sodijo ali kaj delate narobe ali ne. In ne pozabite: VSE ste dobre mamice! Za joškice pa pomaga tudi če si v lekarni kupite tisti gel v vrečkah, ki ga imate lahko za hladne ali pa tople obkladke. Dobi se v velikosti cca 10x10 cm in gre prav fajn za moderček. Jaz sem si 2 kupila in z njim grela joške, da ni več prišlo do mastitisa Uf, se opravičujem ker sem se tao razpisala, očitno imam danes dan za pisanje