|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - 4. del
17.9.2009 18:12:36   
dreja79
Jaz bi še mal počakala! Bolš je, da doma predihavaš, pa se še mal sprehodiš, kot pa v P, kamor te bodo priklopil na CTG, pol boš pa lahko samo ležalauser posted image .

Če pa misliš, da bi blo boljše da bi šla, pa pojdi. Poslušaj sebe in svoje telo. Pa upam, da te do konca zašraufa, da boš jutri že cartala user posted image user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 201
17.9.2009 18:15:29   
Tanik
lubenička, najboljš da se kar pred P sprehajaš, če pravijo da naj še ne hodiš. ampak ti si blizu P če se prav spomnim.

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 202
17.9.2009 18:15:44   
sonček85
OKTAVIJA PROSI DA NAJ SE NIČ NE PIŠE NA FB TISTE KI STE GOR,BO SAMA SPOROČILA!!!!!!!!

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 203
17.9.2009 18:16:59   
emina83
Oh, evo sem vam hotla napisat za Oktavijo, pa vidim, da že vesteuser posted image user posted image user posted image . Pa pardon ker vdiram na temo.

Lubenička, jaz imam že dva otročka, pa si nikoli nisem časovno merila popadkov, ampak sem bila pozorna na njihovo moč in intenzivnost. Poslušaj svoje telo. Sicer pa, boljše se je iti malo prej pokazat, kot pa pozno. Pa čimhitrejši in čimlažji porod ti želimuser posted image

(odgovor članu Nepoznana)
Neposredna povezava do sporočila: 204
17.9.2009 18:43:59   
tulpek
Oktavija, čestitam! Zdaj pa uživajte

(odgovor članu emina83)
Neposredna povezava do sporočila: 205
17.9.2009 19:06:23   
Lubenička
Tanik...ja jst sm 10 min stran od P user posted image

No...meni popadki še vedno niso minili...trajajo pa od 14h...res je, pa so zdj spet na 10-5min...
Bom klicala v P... Sej škodt ne more, če se pridm pokazat...me še vedno lahko domov pošlejo. user posted image

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 206
17.9.2009 19:15:35   
Lubenička
Sem klicala in so rekli naj se pridem pokazat...tako, da počakam svojega user posted image , ki bo kmalu iz službe in se greva pokazat. user posted image
Jst upam, da te bolečine niso zastojn. user posted image user posted image user posted image

17.9.09 je nasvet prijokal Arian...naša mala sreča!

(odgovor članu Lubenička)
Neposredna povezava do sporočila: 207
17.9.2009 19:16:20   
dreja79
Tooooo Lubenička, upam, da te obdržijo user posted image .

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 208
17.9.2009 19:28:28   
tulpek
Lubenička user posted image user posted image user posted image . Držim pesti.

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 209
17.9.2009 20:38:02   
klaja
Anitka7 čestitke za Neli!!!

Oktavija čestitke za Lariso!!!

Lubenička čakamo na novičke!

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 210
17.9.2009 21:11:32   
tulpek
Anitka, čestitke tudi tebi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 211
17.9.2009 21:22:46   
polari
Anitka, Oktavija, čestitke user posted image user posted image user posted image

Lubenička, držim pesti user posted image user posted image user posted image

Joooj, zdaj pa se je res seznam pošteno skrčil v prvi polovici septembra.......in vedno manj vas je pred mano.....user posted image user posted image user posted image

Barika, če spremljajo redno stanje, pol je verjetno vse okej...pa saj zdaj ti pa bojo sprožili, ne? Jutri?

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 212
17.9.2009 21:32:12   
simonae
Pozdravček!

Sem s pregleda. Vode dovolj, CTG lep (kot vedno), odprta še nič (pričakovano). Naslednji pregled imam v sredo.

Barika so pa res face, da te pustijo toliko čakati, če si imela tako plodovnico prejšnjič. A UZ in vaginalni pregled ne pokažeta mekonijske plodovnice. Jaz bom težila 1. 10., da mi to vodo preverijo.

Meni je obljubila moja G, da grem najkasneje 1 dan po njenem DP v P s posebno napotnico (v drugo je delovalo in tudi, če se ne bi potem samo začelo sem bila zmenjena za sprožitev - res pa je bil mlad G, ki ni hotel tvegati).

No, upamo vsi, da bi bilo tokrat kaj prej, a ...

Kepica super!

Čestitke tudi ostalim mamicam!

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 213
17.9.2009 21:49:46   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: klaja

Anitka7 čestitke za Neli!!!

Oktavija čestitke za Lariso!!!

Lubenička čakamo na novičke!

čestitke še od mene!! user posted image user posted image user posted image
Lubenička, upam, da je vsaj pri tebi akcija, če že pri meni ni.user posted image

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 214
17.9.2009 21:51:25   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: simonae

Barika so pa res face, da te pustijo toliko čakati, če si imela tako plodovnico prejšnjič. A UZ in vaginalni pregled ne pokažeta mekonijske plodovnice. Jaz bom težila 1. 10., da mi to vodo preverijo.

baje, da se ne vidi, kakšna je plodovnicauser posted image (samo, če je pri Tažani nekaj plavalo notri user posted image user posted image user posted image user posted image ), v glavnem, tega me je najbolj strah, ker počutim se super, mali fuuul brca, pa če so izvidi ok ... aja, pri nas pa ne delajo te amnioskopije ali kaj je že ---user posted image user posted image

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 215
17.9.2009 22:15:05   
Anya22
IZVIRNO SPOROČILO: bony

Anya22 jaz hodim k dr.Margič v NG in PDP imam 29.9 tako da odštevam tudi jaz... sem pa imela ene hude bolečine v zgornjem delu trebuha, tako da sem šibala v P kjer so mi naredili Uz in vse ostale preglede ... ker nisem krvavela so me poslali domov, samo pa niso bili čisto 100% da je vse OK, saj tam kjer se mi je pojavila bolečina se je na UZ videlo kot možen hematom(ni pa nujno) na steni maternice ni pa nujno saj sem bila januarja letos operirana za žolčne kamne in imam ostanke žolčnika na drugi strani matrnice... tako da njverjetneje moja mala pikica s svojim koleno pritska rvno tja in me je zato tako močno bolelo... sedaj ko pa se dama spušča ne boli več...tako da ne delam neke panike user posted image ........

No mogoče če jaz pohitim bove še skupaj v P user posted image user posted image user posted image

Bony, no lepo bi bilo, da bi se srečale in osebno spoznale, da bi se lahko skupaj vozičkale po NG. kdaj pa imaš naslednjo kontrolo???

Moj pikec je prišel na svet 14.06.2007 po imenu Žan.

Moja pikica je prišla na svet 28.09.2009 po imenu Nika

28.09.2009 3320g, 51 cm
20.10.2009 4005g, 52 cm
24.11.2009 4900G, 54 CM

(odgovor članu bony)
Neposredna povezava do sporočila: 216
17.9.2009 22:40:54   
jullie
...Anitka7 čestitke za Neli!!! user posted image ...

...Oktavija čestitke za Lariso!!! user posted image ...

Lubenička  tebi pa seveda veliko sreče user posted image

(odgovor članu Anya22)
Neposredna povezava do sporočila: 217
18.9.2009 6:07:29   
mayathebee
jutro čvekeuser posted image .. Evo kopirano iz FB: 17.9. ob 23:42 je prijokal Arian, velik 55cm tezak 4,170kg!, upam,da Lubenička ne bo jeznauser posted image user posted image ... Čestitke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 218
18.9.2009 7:13:00   
dolenjka
Čestitke lubenička user posted image  user posted image  user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu mayathebee)
Neposredna povezava do sporočila: 219
18.9.2009 7:17:06   
dolenjka
Drugače pa dobro jutro user posted image

Sem spet kar dobro spala, 1x na WC, ampak to me ni motlo, motlo me je to, da je moj tko smrčal, da me je pol še 1x zbudil user posted image  user posted image  user posted image
Mah nej mu bo, sej bomo imel kmal drugo budilko v spalnici, ki bo njega budila, pa bo videl kako to zgleda  user posted image

Danes sem ekstra zgodnja, ker imava s Taro pediatra in pregled pri letu in pol (z malo zamude) pa še eno cepljenje, ker pri 1 letu še ni bila cepljena (vsa cepljenja delamo malo kasneje, ker se mi zdi bolje za te majhne organizme) in mi gre kar na ..... ker to pa res sovražim, ampak tudi take stvari žal morajo biti user posted image

Se vam javim kaj čez dan user posted image

Barika, ti greš pa danes rodit,a ne user posted image  user posted image  user posted image  No, naj bo hitro in lepo, pa javi nam kolk si nafutrala tega fanta v teh 14 dneh čez rok user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 220
18.9.2009 7:42:18   
polari
Dobro jutro! Spet lepe novičke! Bomo morali seznam spet malo osvežit user posted image

Lubenička
, jeeeeeee user posted image user posted image user posted image user posted image , čestitke!!!

Jaz pa grem danes že 2. v P na ctg itd.....pa da vidimo, kako se zadeve odvijajo....user posted image

Uživajte.....

Enej: 21.9.2009: 3880g, 53cm

Klara: 21.12.2010: 3480g, 53cm

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 221
18.9.2009 7:56:31   
Bety11
Čestitka novim mamicam!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image
Lubenička pa ima velikega otročička...Upam, da se ni matrala....
Ta mlaj bo odnesel še najmanj 5 user posted image  tako , da bodite srečno!!!!

Barika....Držim moooočne pesti!!! Pri tebi pa nekaj opažam....user posted image ....Napisala si, da ti kontracepcijske tablete niso primiile in si ostala nosečka z njimi, da je dojenje utopija in zdaj še ta prenešenost nosečnosti....user posted image user posted image user posted image ...

Zanimiv hormonski sistem imaš....user posted image .....Nič ne prime in nič ne deluje.....Ali mogoče veš zakaj je tako??? Genetika, fiziologija telesa...??? Dobro, da ti vsaj umetni popadki primejo.....Povej po porodu, da si imela težave z dojenjem in mogoče dobiš injekcijo oksitocina....To imajo sicer v tujini in ne vem, če tudi pri nas..

Kakorkoli, ti se ne pustiš zafrkavat....user posted image user posted image  in premagaš tudi te ovire....

Za porod, pa mislim, da je že skrajnji čas....Tokrat pa vztrajaj!!!

LP

(odgovor članu polari)
Neposredna povezava do sporočila: 222
18.9.2009 8:16:36   
Bety11
Lendon H. Smith, dr. med. :

Verjel sem vse, kar sem se naučil na medicinski fakulteti, kar so potrdile tudi moje dobre ocene. Profesorji z medicinske fakultete na Oregonski univerzi so verjeli, da bom uspel in bom šoli v ponos, ker sem bil vesele narave, bister in kooperativen. Ker je bil moj oče otroški zdravnik, sem si vedno želel bili to tudi jaz in naivno sem verjel, da bodo vsi normalni in zdravi, če nam uspe okrepiti le eno generacijo otrok. Materam smo odsvetovali dojenje, ker je bilo težko oceniti, koliko je otrok popil. Priporočali smo zgodnje uvajanje goste hrane, da bi preprečili slabokrvnost zaradi mlečne hrane. Sposobni naj bi bili preprečiti večino hudih bolezni, ker smo lahko prepričali matere, da pripeljejo svoje dojenčke v naše ambulante na cepljenje: davica, oslovki kašelj, tetanus, ki so jim kmalu sledila cepiva proti ošpicam, mumpsu, rdečkam in otroški paralizi. Cepljenja proti hepatitisu in bakteriji Haemophilus influenzae B so zdaj vsakdanjost.

Kakšen popoln načrt. Preventiva kot višek znanosti. Vse smo vedeli in imeli odgovor za večino bolezni. Vnetja ušes, angine, pljučnice, meningitis (penicilin in novejši antibiotiki), vnetja ledvic (sulfonamidi), ekcemi (kortizon), astma (inhalanti), celo tuberkulozo smo lahko obvladali s streptomicinom. Flourid za zobe je bil še en pripomoček pri ohranjanju zdravja.

Ko je čas mineval, sem se spraševal, zakaj so otroci kljub vsej tej preventivi še vedno bolni. Mogoče se družine niso držale predpisanih navodil. Začeli smo ugotavljati porast nekaterih infekcij. Vnetja ušes so se nadaljevala. Narasla je hiperaktivnost. Otroci so bili polni glist. Alergija na mleko je postala izjemno pogosta. Je bil vzrok stres - ali pa je šlo za novo modno besedo? Ali pa je bilo nekaj, kar je ušlo naši pozornosti? Ljudje so začeli spraševati in mi nismo imeli drugega odgovora kot "slabi geni po očetovi strani".

Laiki so nam govorili, da je naše znanje lahko pomanjkljivo. La Leche League (Mednarodna zveza za dojenje, nudi podporo in pomoč vsem materam, ki želijo dojiti svoje otroke, op.ur.) nas je kritizirala, ker nismo spodbujali dojenja. Donahue je kazal otroke, ki so bili poškodovani zaradi DTP cepljenja (kombinirano cepivo proti davici, tetanusu in oslovskemu kašlju, op. ur.). Zame je bilo zelo težko priznati, da je nekaj, kar sem se naučil na fakulteti, napačno. Če mi je kakšna mati rekla, da noče, da bi njen otrok prejel DTP cepivo, sem bil besen. Posmehovala se je Znanosti. Kakšen smisel je potemtakem imela medicinska izobrazba?

Zadnjih deset let sem bil sposoben sprejeti dejstvo, da podatki raziskav kažejo, da je narava najboljši zdravnik. Kruta je, vendar pravična. Pri ohranjanju zdravja so se sodobna zdravila in cepiva izkazala za potegavščino. Vzbujali smo lažno upanje. Milo in voda sta, hvala bogu, še vedno primerna. Sedaj smo sposobni razumeti delovanje imunskega sistema in kako lahko vsi (z ustrezno prehrano) dosežemo optimalno zdravje s pomočjo naših belih krvničk in protiteles - kljub "slabim" genom po katerikoli družinski strani.

Avstralski zdravnik Archie Kalokerinos je opozoril na katastrofalne posledice DTP cepljenja v svoji knjigi iz leta 1972 z naslovom Vsak drugi otrok. Prehrana avstralskih staroselcev je v najboljšem primeru slaba - praktično brez vitamina C. Zabeležil je, da je vsak drugi otrok domorodcev umrl po DTP cepljenju. Samoiniciativno je dal vsakemu otroku dnevno 100 mg C vitamina glede na število mesecev njihove starosti. Nato noben otrok ni več umrl. Prepričan je bil, da je sindrom nenadne nepričakovane smrti dojenčka ("smrt v zibki") posledica stresa okrnjenega imunskega sistema dojenčkov.

Pred kratkim sem končal s prebiranjem knjige avstralske avtorice dr. Viere Scheibner s preprostim naslovom Cepljenje. Avtorica je naredila obsežen pregled literature in prišla do pomembnih in smiselnih zaključkov, ki pomagajo razložiti, zakaj so moji pacienti - kljub najboljši pediatrični oskrbi - bolni bolj, kot bi smeli biti. Najbolj pomembno razkritje v knjigi je to, da imajo Japonci zadnjih 20 let najboljšo statistiko glede preživetja dojenčkov. Leta 1975 so zdravstvene oblasti ugotovile, da je med DTP cepljenjem in nenadno smrtjo dojenčkov očitna povezava. Zato so prestavile omenjeno cepljenje na starost dveh let. Rezultat: niti enega primera nenadne smrti dojenčka v zadnjih 15 letih. Natančno tako, ko je rekel Kalokerinos.

Primerjajte naslednje podatke s tistimi "dejstvi", ki bi jih izvedeli na medicinski šoli ali od svojega zdravnika:

obolevnost in smrtnost za katerokoli boleznijo sta se zmanjšali za 90%, preden je sploh prišlo v uporabo katerokoli cepivo;
med kliničnim preskušanjem novih cepiv je mnogo otrok dobilo bolezen, proti kateri so jih cepili, mnogi v roku nekaj dni;
v medicinski literaturi je dobro dokumentirano, da so tisti, ki kasneje v življenju zbolijo za rakom in drugimi kroničnimi degenerativnimi boleznimi, imeli v otroštvu izjemno malo otroških nalezljivih bolezni;
najbrž najbolj pomemben razlog, da sprejmemo otroške nalezljive bolezni, je dobro dokumentirano dejstvo, da mora biti imunski sistem v otroštvu izpostavljen izzivom, da bi kasneje deloval pravilno in tako varoval posameznika pred mnogo bolj nevarnimi avtoimunskimi boleznimi, kot je rak.

Pollock s sodelavci (1984) je poročal, da sta "z zmanjšanjem precepljenosti proti oslovskemu kašlju hopitalizacija in stopnja smrtnosti zaradi oslovskega kašlja nepričakovano padla". Isto so doživeli na Švedskem, ko so leta 1979 opustili cepljenje proti oslovskem kašlju.

DTP cepljenje pri dojenčkih povzroča velik stres, ki se odraža v hudih motnjah dihanja še 45 do 60 dni po prejemu cepiva.

Ti in še več drugih potrjenih statističnih podatkov iz znanstvene literature z recenzijami je navedenih v knjigi dr. Viere Scheibner.

Videti je, da pri institucijah, kot so Ameriška pediatrična akademija (AAP), Center za kontrolo bolezni (CDC) in Uprava za nadzor nad živili in zdravili (FDA) ne berejo in vrednotijo obsežne literature, ki kaže na to, da cepljenja proti oslovskemu kašlju, davici, ošpicam, mumpsu, rdečkam in otroški paralizi niso učinkovita. Kar je še huje, s cepljenjem tako škodujemo imunskem sistemu otrok, da njihova nezaščitena telesa pustošijo povsem iste ali druge hujše bolezni.

Predlagam, da bi otrokom do odrasle dobe dnevno dodajali 100 mg vitamina C za vsak mesec njihove starosti, vsaj kadar bi zboleli, pa bi jim morali ta odmerek povečati na 500 do 1000 mg na uro. Otroci bi obolevali, imunski sistem bi se jih naučil premagovati in zapleti bi bili redki.

CEPLJENJE NI UČINKOVITO IN JE NEVARNO.MORALI BI DELATI Z NARAVO.

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 223
18.9.2009 8:27:45   
Bety11
http://www.svood.org/

To je samo za vas.....Upam, da niste jezne, ker ni povezano s rojevanjem.....

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 224
18.9.2009 8:44:49   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: Bety11

Barika....Držim moooočne pesti!!! Pri tebi pa nekaj opažam....user posted image ....Napisala si, da ti kontracepcijske tablete niso primiile in si ostala nosečka z njimi, da je dojenje utopija in zdaj še ta prenešenost nosečnosti....user posted image user posted image user posted image ...

Zanimiv hormonski sistem imaš....user posted image .....Nič ne prime in nič ne deluje.....Ali mogoče veš zakaj je tako??? Genetika, fiziologija telesa...??? Dobro, da ti vsaj umetni popadki primejo.....Povej po porodu, da si imela težave z dojenjem in mogoče dobiš injekcijo oksitocina....To imajo sicer v tujini in ne vem, če tudi pri nas..

Kakorkoli, ti se ne pustiš zafrkavat....user posted image user posted image  in premagaš tudi te ovire....

Za porod, pa mislim, da je že skrajnji čas....Tokrat pa vztrajaj!!!

LP

ne, Bety, jaz ne jem tablet že par let (vsaj 5), ker sem bila ful depresivna po njih. Oba tamala sta bila načrtovana, "uspela" v prvo, samo, če na začetku ni problemov so pa na koncu, ko ven nočejo user posted image user posted image user posted image . Drugače se pa glede dojenja ne sekiram - sem s prvič preveč- in če ne bo mleka, ga pač ne bo, ker s sekiranjem je samo še slabše. Se tolažim, da je bil M. dojen samo 1,5 meseca, pa do zdej še ni bil bolan, tak da ...

men se zdi, da bom rodila jutri, ne danes, glede na njihovih 14 dni po ZM.user posted image

LUBENIČKA, ČESTITKE!!!!

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?