ninček1
|
Pozdravljene! Kar se tiče bolniške-bi lahko že skoraj doktorat napisala. Jaz sama sem tudi na bolniški zato vem. Če hočeš bit do konca na bolniški, najboljše, da kar ginekologinji omeniš, da ne zmoreš več in ona bo tudi vedla kaj napisat, da te ne bodo gnjavli iz komisije.Potem ko dobiš pri ginekologinji list z diagnozo, ga neseš splošni zdravnici in še ona poda svoje mnenje(prvih 30 dni tak ni problem, za naprej govorim) in vso dokumentacijo pošlje na ZZZS.Meni na primer niso kopirali materinske knjige, ker v bistvu nisem imela nekih fizičnih težav, ampak težave bolj psihične narave, to pa je zaradi stresa.Moja služba je tudi za nosečnico absolutno neprimerna, dela se 24 ur na dan, najprej 9 ur v službi, potem pa še dežuraš na telefonu ponoči in razporejaš folk po hotelih in če je polno slučajno , jih moraš prebukirat v drugi hotel, pa če je to podnevi ali ponoči....Turizem pač.Moja ginekologinja je ocenla, da je to delo seveda neprimerno, v nekem našem pametnem zakonu tudi piše, da ti je delodajalec dolžan zagotoviti manj stresno delo, ampak večjega larifarija še nisem slišala, ker pri nas je praksa, da če nisi sposoben za delo letiš in mislim, da je po drugih firmah danes tudi tako, redko kje te še ujčkajo. Do konca ti podaljšajo po mojem samo v primeru, da imaš res kake težave, kot to da nizko nosiš ali krvaviš, sicer pa ti bodo podaljševali na 4-5 tednov, kak maš preglede. Jaz sem včeraj ravno dobila iz komisije da imam do 21.10., to je v bistvu 6 tednov od takrat , ko je splošna zdravnica dala vlogo in takrat imam tudi naslednji pregled.Je pa res , da boš pa ob zaključku meseca morala it dvignit bolniški list in ga nest v službo, da ti obračunajo plačo.Tega le ne pozabi . Če te še kaj zanima, me samo vprašaj, ker sem že ekspert na tem področju .
< Sporočilo je popravil ninček1 -- 18.9.2009 9:54:35 >