pipika 13
|
Pozdravljene Po dolgem času sem spet našla nekaj časa, da kaj napišem, čeprav vas dokaj redno spremljam. No, zadnje čase ste se razpisale, da komaj folgam. Se vidi, da je dopustov konec. No, prejšnji teden, ko sem bila malce slabe volje in ko se mi je nabralo kar nekaj stvari, sem napisala zeeeelo dolg sestavek, pa me je ven iz neta vrglo in še enkrat se mi ni dalo vse pisat. Kar voljo do pisanja mi je to vzelo. Pa gremo po vrsti: Služba: zaenkrat ok, kljub temu, da sem po letih tu med vami najstarejša in zato se čudim, kake vse probleme imate nekatere in koliko vas je že na bolniški. Meni se zdi, da jaz ne rabim na bolniško, ker ene stvari lahko še malce potrpim. Ni še tako hudo. Moram potrkat, ker sama bi rada še kar nekaj časa delala. Mi paše, mi koristi, ker doma bi čisto zakrnela. Porodniški dopust uradno nastopim 1. 12. in bi rada delala do takrat, če bi se dalo. Imam toliko stvari za postorit do tedaj. Če ne bo šlo, grem na bolniško mogoče že novembra, ker mi baje pripada, glede na mojo starost (36 let), vsaj tako mi je rekla moja G. Delam v učiteljskem poklicu in obožujem ga, čeprav ni lahko. V mojem poklicu se ne sedi ves čas, se tudi ne hodi veliko, se pa skače po razredu, se premika od table, med mizami do otrok, pa se sede h klavirju itd. Učim glasbo na eni manjši OŠ dopoldne 2 x na teden in 3 x na teden popoldne nauk o glasbi v glasbeni šoli. Na obeh šolah imam tudi pevske zborčke. Do 1. 12. moram učence tudi oceniti, da moja namestnica ne bo takoj začela spraševat, pa še sploh ne pozna otrok. Torej vidite, da sem zelo odgovorna do svojega poklica in do otrok. Moj poklic zahteva celega človeka ves čas. Otroke ne smem pustiti same, morajo biti motivirani za delo in pouk, če ne je kraval in še kaj jih moram naučit. Torej? Pestro, pestro in še enkrat pestro. Petje, pisanje, igranje, spraševanje, pisanje itd. Razpon mojih učencev je od 6 letnikov do pubertetnikov (15 let). Opažam, da mi največ energije jemljejo tamali, ker zahtevajo večjo motivacijo, ker sami ne zmorejo skoraj nič, tisti 6 letni tudi brat sami ne, torej je metoda pri njih taka, da je teh 60 minut tempiranih brez tišine, brez prestanka in se ne da nič posedet. Pri pubertetnikih je lažje, se lahko usedem, hodijo k tabli, tam rešujejo notne zagate, delajo kaj na delovnih listih itd. Torej pestro, včasih pridem domov kot cota, vendar gre, me duhovno bogati. Mislim, da mi tudi koristi v tem, da se ne preveč redim, ker med počitnicami sem se zredila za 5 kil in tako sem zdaj na +10, pa sem šele v 26 tednu. Očitno res krivo lagodno počitniško življenje, z možgani in fizičnimi napori na off. Nakupi: Zame: že avgusta kupila dvoje hlače v trgovini Popek v Nm. Ene fine črne in ene kavbojke. Že takrat mi nobene hlače niso bile prav, razen trenirk. Kupila tudi nekaj majčk s tistimi simpatičnimi napisi in nekaj spodnjih hlačk. Nedrčke večjih velikosti imam še iz obdobja, ko sem bila debela in jih takrat nisem vrgla stran in so mi zdaj spet prav. Sem že spet na košarici E. Torej sami joški so me spet. V HM trgovine ne hodim, ker že v naprej vem, da tam ne bo nič zame, ker sem že prej nosila številke 40/42, odvisno od modela, zdaj pa imam nosečniške hlače številka 44. Za te 3 mesece službe bodo dovolj, majic, puloverjev in tunik pa imam še iz obdobja mojih prekomernih kil. Čevlji: imam jih ogromno in zelo bom žalostna, če se mi bo stopalo povečalo, ker ne vem, kaj bom z njimi, ker so nekateri skoraj novi. Nekatere sem rabila samo za nastope. Veliko jih je z visoko peto. Do sedaj sem nosila razne natikače, cokle itd. večinoma z polno višjo peto. Danes sem obula svoje letošnje najbolj priljubljene čevlje z malce višjo peto in katastrofa – še zdaj me bolijo stopala. Mislim, da ne od visoke pete, ampak pri sprednjem delu, mislim, da mi postajajo premajhni. Hm, to ne bo v redu????? Za otročka: Kupila 12 bodijev z dolgimi rokavi različnih velikosti v Hoferju. Zdeli so se mi ok, 2 bodija za okrog 5 evrov se mi ni zdelo veliko. Kupila v nevtralnih barvah, ker sva se z dragim odločila, da naj bo spol presenečenje. Posteljico imam od sestrine hčere, kupili samo jogi in eno posteljnino. Voziček bomo kupili marca, ker vem, da ga v zimskem času ne bom potrebovala, saj bo moj otrok rojen šele okrog Božiča. Torej imam še čas zanj. Zdaj potrebujem samo lupinico in previjalno. Nekako se odločava, da bi previjalno kupila skupaj z otroško sobo Planet od Alplesa. Najbolj nama je všeč otroška soba v rumeni barvi. Sistem elementov izbiraš sam, glede na to, kaj rabiš in kaj ti paše v sobo. Kupila bi samo omare in previjalno, ker posteljico imam, kasneje bi pa dokupila otroško posteljo, pravih dimenzij, ko bo otrok večji. Mogoče sem čudna, vendar se mi zdi smešno zdaj kupovati voziček, ko ga pa še par mesecev ne bomo rabili. Oko na vozičke sem pa že vrgla. Najbolj so mi všeč trikolesniki, ker pri nas se bo peljalo tudi po travi, po makadamu itd. , saj živimo na vasi. Nekako se nagibamo k Per Perego vozičkom, vendar so dragi. Obleke mi je dala tudi moja sestra od svojih otrok, pa čeprav so stare, vendar so dobro ohranjene. Nisem pa jih še sortirala, ker imamo spalnico in otroško sobo v adaptaciji (trenutno gre ves denar tam), tako da ne vem, kaj mi še manjka od oblekic. Mislim, da bo tudi sortiranje kar težko, ker so zbledele številke velikosti oblačil. Počutje: razen tega, da že od prej (od 30 leta) jem tablete za ščitnico, ki mi ne deluje, jem tudi tablete za železo. (niso tako grozne, malce slabosti je včasih zjutraj, vendar se da potrpet, potem pa hitro mine, ko zajtrk pojem) Tako ali tako že v prvih 3. mesecih nisem bruhala in sem normalno jedla (no, saj zato pa imam že toliko kil in nekako ne morem verjet, da se ene nič ne redite??????) Krč v nogi sem imela samo enkrat ponoči, zgaga me ne daje še, občutim pa napihnjenost trebuha, če se preveč najem in takrat sem slabe volje in tečna, ker sem še bolj okorna. Trenutno se mi je tudi prebava spet poslabšala, ker sem ugotovila, da zaradi službe premalo pijem (pozabim) in ker smo grozdje potrgali. Očitno je grozdje zakon za prebavo, proti zaprtju in balzam za hemeroide. Očasno zvečer čutim malce bolečine v križu in včasih opažam, da mi hočejo dlani zaspat ponoči (torej dobim mraljvince) in da me občasno srbijo dlani. Noge mi malce zatekajo, opažam zvečer, ni še hudo, prstan na roki sem staknila, ker zjutraj imam zatečene prste. Skrbi me, zakaj mene ne pošlje moja G na test sladkorne, ker imam zanjo vse pogoje? Starost, kile, malce zatekanja, no urin pa je bil do sedaj vedno ok. Gibe najbolj čutim zvečer, ko se uležem in zjutraj, ali pa ko sem v pozi, ki mu očitno ne paše. Trebuh mažem s kremo, čeprav za nevarnost strij pri meni ni nevarnosti, ker imam tako ali tako že nekaj odvečne kože od takrat ko sem bila debela in sem shujšala. Vemo, da koža ne gre s hujšanjem vsa stran, nekaj vedno ostane in zdaj mi očitno pride prav, ker strij ne bo. Materinska šola: Pri nas jo imamo v ZD, vsake par mesecev. Jutri imam zadnje predavanje. Ima,p 4 daljša predavanja. Ginekologinja mi je priporočila, naj se prijavim po 20 tednu, vendar zdaj opažam, da bi dejansko imela še čas oktobra ali novembra. Nekatere na predavanju so tik pred zdajci in zdaj res težko zdržijo 2 uri ali pa še več sedet in poslušat. Jutri imamo še temo nega otroka in otročnice, danes smo imeli fizična aktivnost v nosečnosti, telovadba, dihanje, osnove pravilne drže, keglove vaje in vaje po porodu. Prejšnji teden pa porod in matične celice, ter dojenje. Za moške parterje ni bilo dojenje obvezno. Danes nas je imela fizioterapevtka in izvedela sem, da lahko ob sredah v ZD hodim na telovadbo za nosečnice (od 3 do 10 nosečnic) v skupini ob glasbi, na koncu telovadbe tudi sproščanje. Plačilo 1 ure je 4 evre in ni obvezno da hodiš vsak teden. Priporočljivo je hoditi na te vaje (če si seveda zdrav, brez težav), do 8 meseca nosečnosti, oziroma do zadnjega meseca. (v 9 prenehaš). Mislim, da bom hodila, ker mi bo to koristilo tudi za hitrejše okrevanje po porodu in da bom lažje prišla nazaj v kondicijo in spet začela s pravo telovadbo v fitnesu in da ne bom vsa zakrnela. Kaj me zanima? V ponedeljek imam pregled pri G in imam kup vprašanj zanjo, bi pa prosila, da mi tudi vi odgovorite, če veste kaj o tem? - zobozdravnik: v celi nosečnosti še nisem bila pri njem, ni bilo potrebe, čeprav pravijo, da naj bi šla. A je zdaj, če grem, prepozno? Kaj mi lahko delajo? Slišala sem, da ene stvari ni dobro počet z zobmi, ker naj bi baje preko tega škodilo plodu? - cepljenje proti gripi(tisti navadni)? Še nikoli nisem bila in zanima me, da je to ok in če ne škodi plodu? - Zakaj me ne da na pregleda za sladkorno, če pa imam nekako pogoje za njo (starost, kile) Sezname, ki ste jih pisale, sem samo preletela, ker še nisem sortirala zadev z oblekicami in potrebščinami. Čestitam za vse poroke in vso srečo, čestitam tudi za uspehe pri študiju, za popravljanje zdravja pri nekaterih in vsem želim vse dobro. Aja, še sodelavci in ljubosumost: - tudi pri meni je nekaj sodelavcev, ki so mi hotli nekaj v urnik skakat, samo da bi sebi ugodili in ga meni zakomplicirali, ali pa mi podturit kakega otroka več v skupino, spet, da ga ne bi oni imeli itd. Egoisti. Se nisem pustila. Imam podporo tudi pri ravnateljih na obeh šolah in sta rekla, da je moj urnik svet in da se morajo drugi prilagoditi meni, ker imam jaz skupinski pouk z otroki, oni pa individualni (to velja za glasbeno šolo), v OŠ pa me je ravnatelj opravičil dežurstev. Mislim, da imate dost, nekaj časa se ne javim, ker ne znam nehat. V ponedeljek imam pregled in mogoče takrat kaj več, pa ko bo naša adaptacija končana. Pazite nase, izogibajte se stresu in božajte bušije.
< Sporočilo je popravil pipika 13 -- 16.9.2009 23:14:52 >