ronja
|
Nč takega, ampak Brita je SPET bolna. Je bila zdrava skoraj 14 dni. 3.viroza v mesecu in pol. Včeraj zvečer je bruhala, danes smrka, noče jest, stoka, vročina zaenkrat le malo čez 37. Bogi revici (Brita in mami)! Madona, ta tvoj otrok je bil v teh bogih 8 mesecih življenja več bolan kot zdrav... Edina tolažba, ki se je spomnim, je, da bo mogoče potem v vrtcu manj bolna, ker bo že vse prej prebolela. Vem, da je jalova tolažba, ampak druge se ne spomnim... khurde, če pade iz 30 cm višine, kolikor je pač od tal oddaljena, če plazi, potem ji po moje ne more kaj hudega bit, razen če v kak ultra oster rob pribije - to pa si itak poskrbela, da jih ni tam... yelci, probaj ga samo potolažit, ne se smejat, ko se udari, eni otroci to vzamejo, kot da ne veš, da se mu je nekaj hudega zgodilo. Samo skoči k njemu, mu povej, da ni nič tako hudega in da veš, da boli, da je zoprno, da bo boljše, popihaj, polupčkaj... pa bo. Ronja tudi "neha dihat", če se fejst ustraši. Do zdaj se je to samo enkrat zgodilo, da je res čisto brez sape ostala, ker sva bila oba paf in nisva vedela, kako reagirat (beri: še midva sva se ustrašila). Zdaj pa prej preprečiva, torej, da sploh ne pride do tega, pa je ok. Vsekakor ga takoj potolaži, dvigni, stisni k sebi, polupčkaj in povej, da veš, da ga boli, ampak da ne bo nič hudega,... bodi mirna, ampak mu pokaži, da sočustvuješ z njim. Pri Ronji to deluje. Jaz sem pa svoji mami non stop skup padala. Ker sem bila trma, sem baje znala to naredit tudi če mi kaj ni bilo všeč . Sem rekla. bom pa nehala dihat... In sem res nehala... Je pa res, da je treba bit pozoren, ali se je otrok samo tako ustrašil ali pa je kaj res narobe. Padanje: Ronja ni skoraj nič padala, ker je zelo spretna in zelo previdna. Lejla pa malo bolj vztrajna, tako da se večkrat zvrne (pa drugi otrok je, pa nisem vedno čisto zraven, verjetno tudi to pripomore...) No, punci sta danes že boljše in se ne jezim več toliko.
|