|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2009/3. del
15.9.2009 22:27:55   
khurde
o, groza, kva vse nas lahko še čaka user posted image sam ulla, tole za doživet more bit pa res grozno... sej joka, sam nikol pa ne joka dolgo, pol vpije od jeze, ma skor vsak lah sliš razliko, res. zvezdica, sej ona tut ponavadi sam ko pade zajoka, sam more ornk priletet, drugač se sam hitro pobere in šiba naprej, včas pa tut ornk prileti, pa k da ni nič, kokr kdaj. pa zadnjič enkrat se je zbudila in nekaj časa jokala, verjetno kej sanjala al pa jo je un zob, k je pol ven pogledal, strašil user posted image sam ako zajoka, pa zajoka takoj a "nabira"?

IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdica
To se je men zgodil pr 9ih mesecih, k sem shodila, pol sem pa puzala do 14 m.

zanimiv, res, kok en padec lah "prestraši"

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

k najhuj je, k se starši tega tolk bojijo, da v strahu pred ponovnim napadom otroku v vsem ustrežejo, da ja nau trmaru, pa prežijo noro, da nebi padu, se ustrašu itd....

evo, ulla, ti povem še kaj sva mela dons z mamo na tapeti... ravno to prežanje in onemogočanje padcev, pomaganje pri vstajanju in pri vseh teh gibalnih zadevah ... mi je rekla, da je gibalni razvoj eden zgodnjih načinov osamosvajanja, da je otrok s tem malo bolj samostojen kot prej in da če starši že od malega prežijo nanj, v dobri veri sicer, da le ne bi padel, se kam butnil, da bi "pravilno" vstal, da se ne bi matral itd., v otroku zatrejo željo in potrebo po samostojnosti in pol dobiš ven tridesetletnika, ki ne more in niti noče bit sam zase, ampak rabi nekoga, da ga "gor drži"

< Sporočilo je popravil khurde -- 15.9.2009 22:31:00 >

If you're too open-minded, your brain will fall out.

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1426
15.9.2009 22:29:28   
khurde

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Joj punce tale debata...kaj nas še vse čaka. Zvezdica pri nas je kar podobno, joka ali ne, odvisno bolj od mojega odziva. Ampak jaz pa kar veliko za njim letam ..ma pa glih tko vsake tolko kam pribije.

ja, sej jaz tut pazim nanjo, da se ne butne po nepotrebnem, sam včasih je očitno neizogibno... aja, pa a lovro zajoka takoj a počaka? mater sem zdej sitna s tem, vem user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1427
15.9.2009 22:34:07   
Anonimen
evo, ulla, ti povem še kaj sva mela dons z mamo na tapeti... ravno to prežanje in onemogočanje padcev itd. ... mi je rekla, da je gibalni razvoj eden zgodnjih načinov osamosvajanja, da je otrok s tem malo bolj samostojen kot prej in da če starši že od malega prežijo nanj, v dobri veri sicer, da le ne bi padel, se kam butnil itd., v otroku zatrejo željo in potrebo po samostojnosti in pol dobiš ven tridesetletnika, ki ne more in niti noče bit sam zase, ampak rabi nekoga, da ga "gor drži"

tud tko bi lohk rekliuser posted image karikirano sevedauser posted image sam verjetno res en strš, k že od malega preveč zaščitniško preži nad otrokom, to verjetno ne počne sam takrat, k se otrok postavlja na noge, ampak to počne vedno...pol pa dobimo zgoraj opisanega tridesetletnikauser posted image

ma js ne pazim nič, kar je takega, je odstranjeno, stopnic ni, edin kar pazim je, da je kopalnca zaprta, pa da ga ula proč ne spraviuser posted image to je pa tud vse.user posted image grozna sm, a neuser posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 1428
15.9.2009 22:34:22   
farfala
naš kar takoj zajoka, včasih tud vidim, da mu ni hudega pa vseeno kličeuser posted image , ga kar ignoriram, samo vedno ne gre.Pa kaka panika, ko ugotovi, da nisem več v sobi, ampak me sliši drugje- takoj zašiba za mano in če se zmoti in gre v drugo sobo - takrat je šele veselicauser posted image . In se vlači po mojih hlačnicah, dokler ga ne dvignem.

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1429
15.9.2009 22:37:55   
farfala
aja, naš Asej je pa ful zaščitniški in mi govori mama, pazi, Samo bo padeluser posted image in ga skoraj drži ves čas, če nisem jaz v negovi bližini.
Ja malo jih kar moramo pustit, da niso preveč prestrašeni

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 1430
15.9.2009 22:46:01   
khurde

evo, ulla, ti povem še kaj sva mela dons z mamo na tapeti... ravno to prežanje in onemogočanje padcev itd. ... mi je rekla, da je gibalni razvoj eden zgodnjih načinov osamosvajanja, da je otrok s tem malo bolj samostojen kot prej in da če starši že od malega prežijo nanj, v dobri veri sicer, da le ne bi padel, se kam butnil itd., v otroku zatrejo željo in potrebo po samostojnosti in pol dobiš ven tridesetletnika, ki ne more in niti noče bit sam zase, ampak rabi nekoga, da ga "gor drži"

tud tko bi lohk rekliuser posted image karikirano sevedauser posted image sam verjetno res en strš, k že od malega preveč zaščitniško preži nad otrokom, to verjetno ne počne sam takrat, k se otrok postavlja na noge, ampak to počne vedno...pol pa dobimo zgoraj opisanega tridesetletnikauser posted image

ma js ne pazim nič, kar je takega, je odstranjeno, stopnic ni, edin kar pazim je, da je kopalnca zaprta, pa da ga ula proč ne spraviuser posted image to je pa tud vse.user posted image grozna sm, a neuser posted image

ja, sej sem še mal besedila dodala v originalni post user posted image , se je šlo v bistvu bolj za razne pomoči pri vstajanju, pa popravljanje, da stoji kot je treba, pa da to starši sami popravijo in ne pustijo otroku, da sam naredi... bolj kokr za same padce (ti so bolj posledica) je govorila za to, kaj ljudje delajo, da do njih sploh ne pride... ne to, da otroka ujameš, ko vidiš, da bo padel - to bo itak verjetno vsak naredil in ne to, da npr. zaščitiš "kritična mesta", ampak to, da preprečuješ otrokov trud, da sam nekaj naredi, ker se bojiš, da bo to lahko vodilo v padec, medtem ko padca sploh še ni na vidiku... tko nekak... v bistvu, da pol zatreš ta otrokov trud za samostojnost in namesto, da bi ga razvijal in bil vedno bolj samostojen, postaja vedno manj, ker si tudi vedno manj upa, saj nima zaupanja vase in svoje sposobnosti... tko nekak, no, upam, da je bolj razumljjiv... sem prej prehit napisala user posted image in pol si verjetno hitro v začaranem krogu, otrok ne upa, ker ne zaupa vase, saj ga že od nekdaj popravljajo ali pa preprečujejo, da sam naredi po svoje, starši pa mu pomagajo, ker se jim zdi, da brez njih ne bi šlo

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1431
15.9.2009 22:52:55   
sonček33
khurde a veš, da sploh ne vem točno, kako zajoka...do sedaj se mi ni zdelo nič narobe, ampak zdej pa že razmišljam..

ulla pa sej jaz tud nima nevarnih stavri na dosegu, mislim, vse je tolk "zaščiteno", da ne more glih direkt  v navarsnoti bit...ampak danes npr. je padel in se udaril, ker je hotel vstat ob zaprtih vratih ..dlani je pač položil na vrata in se dvignil in itak da mu je spodrnela dlan in je dol omahnil...
mene v bistvu bolj skrbi, zdej ko se postvalaj na noge povosd, kjer je prilika, da ne pade nazaj, na hrbt direkt

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1432
15.9.2009 22:54:19   
sonček33
khurde dobro napisano oz. razloženo--

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1433
15.9.2009 23:04:07   
khurde
sonček, moji se do zdaj še ni zgodilo, da bi direkt, kot pokošena, padla nazaj, če je stala, upam, da tko ostane. je parkrat tako treščila, ko se je začela učit sedet in ni vedela, do kam se lah nagne nazaj, pa prehit je v zrak pogledala itd., pri stanju pa običajno pade postrani, danes je pa pridelala buško na lovrov način user posted image jo je "spodneslo" naprej. se mi zdi, da se hitro naučijo tudi "lepo" pasti, pa jaz ji kar pustim, da pade, če vidim, da bo "lepo" padla, ujamem jo le, če je nevarnost, da bi se res ornk zložila, pa še tam ji ponavadi samo podstavim roko malo nad tlemi, da vidim, če ji slučajno rata zvozit user posted image user posted image user posted image tašča bi rekla, da sem žleht user posted image po njenem je treba otroka k stoji držat gor, da se niti zamajat ne more, kaj šele pasti user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1434
15.9.2009 23:07:12   
farfala

IZVIRNO SPOROČILO: khurde

user posted image po njenem je treba otroka k stoji držat gor, da se niti zamajat ne more, kaj šele pasti user posted image

vidiš. razmišlja kot moj 9 letni sinuser posted image , ki nima ravno pojma o dojenčkih, ampak si pa da kaj dopovedat in se učiuser posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1435
15.9.2009 23:12:50   
khurde

IZVIRNO SPOROČILO: farfala

user posted image po njenem je treba otroka k stoji držat gor, da se niti zamajat ne more, kaj šele pasti user posted image

vidiš. razmišlja kot moj 9 letni sinuser posted image , ki nima ravno pojma o dojenčkih, ampak si pa da kaj dopovedat in se učiuser posted image

evo, si že na boljšem user posted image user posted image user posted image

lejte, na eni temi tu na rr, k sem jo prej kliknila, pa ne vem, na kateri, sam neki me je pritegnil, da sem šla gledat, sem ta link najdla IGRAČE

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 1436
15.9.2009 23:20:01   
khurde
aja, prejle sem nesla joško tja v spalnico, sej če bi si jo lah snela, pa bi jo kak sosed nesel, bi bilo verjetno tut kul user posted image user posted image v glavnem, ta moja žverca se zdej pogosto obnaša k kak pijanc za šankom, ko se odloči, da gre domov... ona veselo pije, potem pa kar naenkrat, brez zmanjšanega tempa požiranja, brez kakršnega koli znaka, se odrine od mene, skoraj z vso močjo, se obrne na bok, da mi kaže hrbet, pa zadrnjoha dalje... mislim, kakšna olika neki... user posted image ... kakšno spoštovanje materinih čustev user posted image važn, da dobi uno svojo joško za 5 minut, pa da ve, da še zmer obstaja in da ji je na voljo, pol pa ajde čav, pejt tja, odkoder si prišel, ona gre naprej spat user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1437
15.9.2009 23:22:30   
rubica
čer

yelci, dobr opravte!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

vidim, da je tema padci ja mene je kr mal groza, dons se ji je zginla buška, je že pridelala novo na čelu user posted image , zajoka pa tko, da takoj začne pa gleda kako odreagiramo, če smo coll neha jokat al pa še mal dokler jo ne nesem pred ogledalo, da se vid kok je hecna, ko joka user posted image .

dons sva bili kar dost zunaj, upam, da bo ju3 tut tako vreme!!

(odgovor članu khurde)
Neposredna povezava do sporočila: 1438
15.9.2009 23:38:15   
spetko
dober večer..

khurde...zdej si tudi meni dala misliti in moj tudi..preden zajoče malo nabira in pol začne jokat,sam čim ga pol dvignem se umiri...a to je kej narobe?..oz. se gre za ta afektni napad????

jaz zaenkrat še nimam teh problemov..ker moj se še ne daja na nogice..on je šele pri vojaških vajah..edino danes je skor cel dan se dajal na kolena pa ni vedu kaj mora naredit..bomo tudi mi počas...user posted image

pa moj tudi tako naredi..neki časa vleče pol pa se kr obrne in spi naprej..sploh me ne upošteva večuser posted image

yelci
dobro opravte pa poročajuser posted image user posted image

9.1.2009 ob 02.31 se nama je pridružil sonček Tian
10.7.2011 ob 00.50 pa še en sonček z imenom Gael

(odgovor članu rubica)
Neposredna povezava do sporočila: 1439
16.9.2009 0:01:23   
krtekxx
Punca raziskuje po dnevni. Spat ne more, vročina med 37 in 38 (kako naj ji jo zmerim??? ušesni termometer jo čist nervira, unga ji lahko dam le ko spi, spi pa ne). Jaz bi rada že enkrat spet malo spala.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 1440
16.9.2009 7:55:03   
krtekxx
Zadnja šla spat in prva vstala. Če bi temu vmes seveda sploh lahko rekli spanje. Vročina je bila max. 37,5, sitnobe za 40. Mislim, da jo je nekaj bolelo, ker je tako stokala. 
Yelci, ena moja kolegica ima tudi hčerko, staro2,5 let, ki tako pri joku odreagira. Najprej pol minute tišine, rata čisto plava v obraz, potem pa joooook.
No, jaz sem kavico že, je pa le ena od mnogih danes, zgleda.

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1441
16.9.2009 8:06:43   
sonček33
krtekxx jutrčka, sej bo ..poskusi it z malo popoldne spat, da pridobiš kakšnourco spanja

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1442
16.9.2009 8:11:36   
Anonimen

ja, sej sem še mal besedila dodala v originalni post user posted image , se je šlo v bistvu bolj za razne pomoči pri vstajanju, pa popravljanje, da stoji kot je treba, pa da to starši sami popravijo in ne pustijo otroku, da sam naredi... bolj kokr za same padce (ti so bolj posledica) je govorila za to, kaj ljudje delajo, da do njih sploh ne pride... ne to, da otroka ujameš, ko vidiš, da bo padel - to bo itak verjetno vsak naredil in ne to, da npr. zaščitiš "kritična mesta", ampak to, da preprečuješ otrokov trud, da sam nekaj naredi, ker se bojiš, da bo to lahko vodilo v padec, medtem ko padca sploh še ni na vidiku... tko nekak... v bistvu, da pol zatreš ta otrokov trud za samostojnost in namesto, da bi ga razvijal in bil vedno bolj samostojen, postaja vedno manj, ker si tudi vedno manj upa, saj nima zaupanja vase in svoje sposobnosti... tko nekak, no, upam, da je bolj razumljjiv... sem prej prehit napisala user posted image in pol si verjetno hitro v začaranem krogu, otrok ne upa, ker ne zaupa vase, saj ga že od nekdaj popravljajo ali pa preprečujejo, da sam naredi po svoje, starši pa mu pomagajo, ker se jim zdi, da brez njih ne bi šlo

ja sej sem razumelauser posted image in to je v bistvu to, kar jst skoz že govorim - bit dober starš ne pomeni, da otroku preprečiš vse padce v življenju, pač da mu dovoliš da pade, in mu pol pomagaš se pobratuser posted image seveda ne sam v dobesednem smislu, pač pa tudi v prenesenemuser posted image

mene v bistvu bolj skrbi, zdej ko se postvalaj na noge povosd, kjer je prilika, da ne pade nazaj, na hrbt direkt

sonček
ne bo. oz. zdej da ne bo 100% rečt je res neumno, ampak ima pa zelo malo možnosti. otrok k je na tleh, k ima možnost da se sam motorično razvija, se nauči padat, tko naprej, kot tud nazaj - da pokrči kolena in čofne na rit. to ni neki kar je avvtomatsko ( isto prestrezni refleks), ampak se je tega treba naučit. tko da vznak, kot snop, padajo otroci, ki so skoz v kakih ležalnikih, hojcah, k se jih za roke vodi okoli in pol k shodijo, nimajo pojma. ne znajo taglavnega - past. plus recimo ekstenzijski vzorec je velik faktor pri tem, ker ima otrok zategnjen ramenski del in ga u bistvu skoz špona nazaj in to pomeni grozljive padce vznak, ko se otrok enkrat postavi na noge.zato pa je pravilen handling tko pomemben, ker to ne pomeni sam to, da prve mesece ne nosiš otroka pokonc itd., ampak za sabo potegne miljon stvari, k vplivajo na marsikaj kasnej v življenju ( recimo s tem ekstenzijskim vzorcem -padanje vznak, izredno slabo ravnotežje, nerodnost in nespretnost pri telesnih aktivnostih -še žoge ne znajo ujet-hoja izrazito na pete, posledično zelo slaba drža, narobe ukrivljena hrbtenica itd. itd.).starši pa rečejo, ja mi nismo, pa je z otrokom vse ok. kar pa sploh ni nujno oz. se lohk še pokaže. jst če gledam razred otrok na igrišču, lohk kr povem kaj s kom ni okuser posted image

pa ne zdej vse paničartuser posted image če otroci nabirajo...to je kt eno odločanje, a bi jokal al nebi....bistveno je, če neha dihat.

krtekxx biče boljeuser posted image vročino jst  zmeri pod patduho merim, takrat k se dojiuser posted image

(odgovor članu khurde)
  Neposredna povezava do sporočila: 1443
16.9.2009 9:13:18   
krtekxx
Ulla, med dojenjem ne gre, si termometer vedno izpuli in je potem super igraša. Samo med spanjem. Veš, naša pupa ma ene hudičke v riti, brez heca. Res ne vem, kako smo se zako zmotili pri imenu, morala bi biti Živa.
Padanje: jaz edinole kak oster rob pokrijem s povštrom, drugače pa je že parkrat padla na hrbet. Po moje se otrokova motorika razvija na podlagi spoznanj - posledic.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1444
16.9.2009 9:33:46   
farfala
krtekxx kaj pa če jo zamotiš s kako knjigico, če ma vročino verjetno ni tak živahna kot drugače?

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1445
16.9.2009 9:54:19   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: krtekxx

Punca raziskuje po dnevni. Spat ne more, vročina med 37 in 38 (kako naj ji jo zmerim??? ušesni termometer jo čist nervira, unga ji lahko dam le ko spi, spi pa ne). Jaz bi rada že enkrat spet malo spala.

mi smo našega ravno takrat nazaj uspavali. Groza. Sicer bi spal do osmih,  če ga ne bi liam zbudu, ma vseeno tole zbujanje ponoč je dizaster.

Zdaj se pa tok dere, ker noče zaspat. Zbit je pa tolk, da komaj gleda.

i belive i can fly....

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1446
16.9.2009 10:00:02   
krtekxx
krtekxx kaj pa če jo zamotiš s kako knjigico, če ma vročino verjetno ni tak živahna kot drugače?

Ja, misli si. ravno toliko živahna, pa še stoka vmes. Enkrat ko je imela 39,6 ob 11h zvečer in smo šli na pediatrično, je hotela prav vse igrače preskusit, kar jih tam premorejo. Se je pediatrinja zelo čudila in na konc rekla, da je zanesljivo ne bodo obdržali v bolnici.
Ta konec tedna smo bili na enem pikniku, kjer je bil tudi en njen vrstnik. Čisto vse, kaj je vzel v roko mu je izpulila, tudi dudo iz ust. Skozi mi vsi govorijo, da je živa, pa se mi ni zdelo tako hudo...ampak počasi začenjam verjeti, da nimamo samo dveh živih otrok, temveč 3.
Sonček, zdele sem prebrala kaj je Ulla napisala glede padanja. Se podpišem pod to. Pomisli nase na biciklu. A padeš kdaj kot ena klada na tla? Ne, običajno narediš kak preval in se pobereš brez posledic (no, so izjeme, moja sobotna npr.).

< Sporočilo je popravil krtekxx -- 16.9.2009 10:02:33 >

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1447
16.9.2009 10:21:53   
spetko
dobro jutro...ena user posted image za vse..krtekxx zate še posebej..
naš mali zdej spi..jaz pa počekirat tu,FB in pol pospravit in pripravit za kosilo..

za Tiana bom skuhala blitvo in vmes dodala rumenjak...danes ga prvič probamo..bomo videli kako bo...

da bo z brito bolšeuser posted image user posted image

ulla zna vedno pomirit in hkrati lepo razložit..user posted image user posted image user posted image user posted image

a lahko kako spodbujam Tiana da začne kobacat...ker sedaj se non stop daja na kolena in gunca gor in dol..pol pa zdrsne nazaj dol in začne se plazit...al ga raje pustim samega da sam skapira?

a se ta teden-vikend kej dobite?..jaz sem v petek in soboto v CE,LJ in MBuser posted image

9.1.2009 ob 02.31 se nama je pridružil sonček Tian
10.7.2011 ob 00.50 pa še en sonček z imenom Gael

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 1448
16.9.2009 10:25:01   
farfala
o, Brito pa res nič ne ustavi, ampak saj je tud mama aktivna, živahna, športnica, mala pač vadi, da bo lahko sledila mamiuser posted image

(odgovor članu spetko)
Neposredna povezava do sporočila: 1449
16.9.2009 10:26:52   
farfala
spetko jaz mu bom tud danes dala malo rumenjaka,
kaj boš v soboto v MB?, bi se lahko dobili, ja

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 1450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  56 57 [58] 59 60   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?