|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: November2009 - 2. del
11.9.2009 10:06:31   
caryn
glede knjig še enkrat...nam je v šoli za starše prav posebej povedala katere knjige priporoča - da so vredne našega branja in da nam bodo vse skupaj predstavile v pravi luči...

veste, da bi si delala utvare da porod ne boli...ja mogoče samo tisti z EA, pa še tisto ne, ker moraš prenesti popadke dokler nisi dovolj odprta...pa tudi če svojo mamo, ali pa znanke vprašam mi vse povedo isto...boleče a vredno truda, ki je na koncu vedno poplačan user posted image

jaz berem predvsem zato, ker si ne želim, da bi mi porod zastal in po nepotrebnem trajal...zakaj pa porod zastane so vam pa vsem povedali v šoli za starše...no in ravno v tej knjigi so opisane določene take situacije...in potem kako je posameznica odreagirala, da je steklo dalje. gre tako kot je ena izmed vas napisala bolj za psihično pripravo same sebe in tudi partnerja, ker lahko ta odigra pomembno vlogo, saj vas on najbolje pozna.

Kar se tiče pa vzgoje otrok - nam je pa v šoli za starše dala samo en nasvet - poslušaj svoje srce, ker vsaka mama hoče svojemu otroku le dobro. Lep a ne?

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 451
11.9.2009 10:09:25   
rožica13
Jaz imam tassika v primerjavi s tabo toliko energije oz. kot da bi imela mravlje v riti. Se mi še tolk ne da bit na miru da bi brala knjigo oz. gledala TV. Skoz moram nekja koristnega delati.

Drugače pa berem trenutno modrost rojevanja in sicer iz razloga, da se prihično pripravim in pomirim, da ne bom prišla v porodnišnico polna adrenalina, kar pa zavira porod. Fino je da se naučiš načine dihanja in da vidiš kaj te čaka med posameznimi fazami poroda, da nisi potem totalno presenečen nad čem kar ti vzbudi strah.

Bojana82 jaz bi na tvojem mestu kupila tiste krpice ki se prišijejo na kakšno luknjo na oblekah. Imajo ful luštne otroške, mikimiške itd. Le te potem našiješ na blago vozička ali pa neseš kakšni šivilji pa mogoče za obrobo okoli košare in senčnika kakšen svetel trak čipk ali kaj takega.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 452
11.9.2009 10:45:01   
Bojana82
Rožica 13, kje pa se kupijo te krpice, to sploh ni slaba idejauser posted image ?!

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 453
11.9.2009 11:00:04   
giotti
Lupinca, jaz se izobražujem samo zato, ker ne zaupam dovolj našim zdravnikom in da se bom zavedala, kaj kot ženska zmorem in kakšne pravice imam med rojevanjem. Če ne bi prebrala te knjige in pa od Wagnerja Moj porodni načrt, ne bi imela pojma, kakšna vsa zdravila obstajajo na primer za umetne popadke in kakšne stranske učinke imajo. Ne bi na primer vedela, da se posteljica lahko porojeva tudi do tri ure in da dojenje otroka pospeši ta porod in da ne rabiš za porajanje posteljice, da ti vbrizgajo umetni oksitocin, ker gre sama ven, samo si moraš to pred tistim osebjem, ki dela tako, da vse poteka čim hitreje, to izboriti... To moraš vedeti, da lahko zavrneš zdravilo in tudi vedeti, zakaj ga zavračaš!
Da se vztraja na tem, da se popkovina ne prereže, dokler utripa, pa če bo to trajalo tudi do 20 minut po porodu. Ne bom zdaj pisala, zakaj je to dobro, to vse piše v teh knjigah.
Skratka, moj glavni motiv za branje res strokovnih knjig, ne brezveznih, je, ker ne zaupam zahodni medicini, da se maksimalno trudi, da bo porod čim lažji, čim manj boleč in s čim manj zdravili, in ker nimamo porodnih centrov, kjer bi potekalo vse skupaj veliko bolj počasi, kjer bi se ti veliko bolj posvetili, kjer bi izbiral babico in se z njo pogovoril, in kjer bi uporabljali veliko manj zdravil. Tipičen dokaz za to, da se ne trudijo dovolj, je, da te položijo ležat v fazi potiskanja, kar je najtežji položaj za rojevanje (kot bi kakal leže) in da imamo zelo veliko prerezov presredka, ker babic  ni dovolj, da bi bile ves čas ob tebi in bi ti masirale presredek... potem se pač učiš, kaj vse pomaga in kako, da to tega ne bi prišlo...
Še ena stvar, če se sama ne bi brigala za svoje telo, bi mi po spontanem splavu, ki sem ga imela več kot leto nazaj, naši zdravniki naredili abrezijo v splošni narkozi - to ni fina stvar, niti narkoza niti abrezija. Hvala bogu vsemu znanju, ki sem ga na tem področju pridobila in drugemu mnenju moje nekega drugega ginekologa sem to zelo samozavestno zavrnila, ker se maternica lahko čisti do celih 6 tednov, šele takrat se pogleda stanje itd...
Poleg tega sem ena redkih, ki sem imela poseg odstranitve pregrade na maternici pod lokalno narkozo in z majhnim aparatom, ker sem se izobraževala in videla, da se to da in da je v tujini to že dolgo stalna praksa. To je veliko manj invazivno kot pa pod splošno narkozo in z večjim aparatom. Ko sem v Lj. imela že datum, sem zvedela, da v MB pa lahko naredijo pod lokalno narkozo in z manj invazivnim, ožjim, ki ne razširi materničnega vratu, aparatom, to operacijo. V pol ure sem zapustila bolnišnico, posledica pa je, da maternični vrat ni bil razširjen, kar mi zdaj močno pomaga pri nosečnosti, in da nisem dobila popolne narkoze, ki močno vpliva na naše funkcije v možganih.
Tudi na primer glede vaginalnih pregledov imam svoje mnenje, ki ga nikoli ne bi znala imeti, če ne bi brala o tem. In hvala bogu sem ga zavrnila, ko sem smatrala, da ni potreben in ko sem vedela, da tisto, kar so želeli pogledati vaginalno, lahko naredijo z vaginalnim UZ-jem. In sem ga zahtevala in se niso nič pritožili, ampak upoštevali moje mnenje.
Gre samo za pravice žensk in otrok, več kot vemo, lažje se postavimo zase in manj delajo zdravniki potem na nas "eksperimente", ker takšne, ki nekaj vedo, veliko bolj spoštujejo in si ne upajo delati po svoje.
Vsega tega pa ne bi vedela, če ne bi brala in če bi popolnoma zaupala našim zdravnikom, pa jim ne. Tako se pripravljam tudi na porod v smislu, kakšne vse možne komplikacije lahko nastanejo, kakšna vsa zdravila in posegi se ob tem opravljajo, o njihovih stranskih učinkih in to pomeni, da se bom v danem trenutku veliko lažje in samozavestno odločila, kaj in kako naj delajo z menoj, če bom imela znanje. In če mio kakšni njihovi predlagani ukrepi ne bodo všeč, bom zahtevala drugo mnenje. Ampak o tem pač moraš malo vedeti...

Ostale knjige, ki sem jih naštela nazadnje, pa sem jih naštela za Tassiko, ki jo boli hrbet, ker so notri fantastične vaje za hrbtenico in ostale dele telesa. Pač, nekako je fino, če vidiš, kako se izvaja določena vaja, seveda če imaš potrebo po tem, da si utrdiš hrbtne in ostale mišice in če imaš seveda željo, da si na porod fizično pripravljen, ker je to napor.

Mislim pa, da pa nobena druga punca ni omenila nobene druge knjige, tako da na koncu se mi zdi da je edino ta knjiga ostala na spisku priporočenih. Pa še to poudarjam vedno tistim, ki jih je strah poroda. Tebe očitno ni, drugim pa mogoče kakšna vzpodbudna informacija o tem, kako se znebiti strahu, prav pride. In ponavadi znanje osvobaja, to pomeni da če veš, kaj in kako, te ni strah, če pa ti je neznano, pa te je strah. Ampak smo različni. Enim to pomaga, drugi raje nič ne vejo. Jaz jemljem strah, ki ga določene omenjajo, pač resno in odgovorim na tak način, ker na takšne poste imam motivacijo odgovorit. Na poste o flaškah, dudah in vozičkih pa nimam motivacije odgovarjat, ker me to iskreno sploh ne zanima. Če bo že kdaj treba, bom dala otroku piti iz kozarca, in to že od samega začetka... pač, moja intucija mi tako pravi, flaške pa se mi zdijo moderen izum za moderne mamice, ki jih tudi ti omenjaš.

Dojenčki so navajeni hrupa, ker v maternici vse slišijo in ves čas nekaj ropota. Če ne od zunaj, pa mamin krvni obtok, prebava, srčni utrip... zato je najslabše, kar lahko naredimo novorjenemu dojenčku, da ga damo v popolno tišino - to je zanj šok in je lahko prestrašen. Zato sem absolutno na strani tistih, ki ne bodo delale posebnih pogojev za tišino zato, da bo dojenček spal.

Kar pa se tiče ostalih stvari pa skoz poudarjam, da si naj ženske zaupamo, poslušamo notranji glas, da imamo intuicijo, da ni mame, ki ne bi znala skrbeti za otroka, da je strah, da ne bomo dobre mame, popolnoma odveč, da ni mame, ki ne bi imela mleka, zato mene razne flaške, dude in umetna mleka niti pod razno ne zanimajo... In glede bakterij se absolutno strinjam s teboj in naj ti povem, da skoz bijem boj s snaho, kjer imajo vse sterilno, potem pa pridem jaz na obisk in malega peljem ven, da se na skrivaj malo umaže user posted image

Vse dobro, Lupinca in ostale user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil giotti -- 11.9.2009 11:06:17 >

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 454
11.9.2009 11:00:31   
kajjada
Bojana82, pri nas dobiš takšne figurice, ki jih potem prišiješ v trgovini, kjer prodajajo blago, pridejo prav tudi, ko so malo večji in strgajo hlače na kolenih, ker pri nas se to kar naprej dogaja in bi moral na dva tedna drugače vsaj ene nove hlače kupit. Kaj češ, pač otroci.

Drugače pa glede dihanja, jaz sem enkrat nekje slišala, da najdaljši popadek traja nekje od 60 do 70 sekund in jaz sem pač vedno, ko je bil popadek štela, sem rekla, da več ko do 60 tako ne bom prišla in na srečo je res šlo tam do okoli 60, večinoma pa manj. In pol ti ful hitro čas mine in ne gledaš tolk na uro.

(odgovor članu Bojana82)
Neposredna povezava do sporočila: 455
11.9.2009 11:13:46   
spelap1
lep pozdrav, imam eno vprašanje, kaj boste uporabljale za pucanje noska? ali ima katera izkušnje z tem navadnim aspiratorjem ki se kar stisne, mislim da stane okoli 3€, mal me zanima ker se mi zdi da je električen predrag, tist za na sesalec mi pa ni najbolj praktičn, če kam greš ne morš sesalc zraven nosit, pa mal je nerodn če greš na obisk pa jih prosiš za sesalc. 

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 456
11.9.2009 11:21:45   
tassika
Glede sterilnosti se strinjam s predhodnicami, baje je pomembno edino pač dokler popek še ni zaceljen da malo bolj pazimo na higieno rok, to pa že itak, jaz ne bom nikoli pozabla ko sem bila varuška dveh fantkov in enkrat sta jedla mivko, drugič pasje brikete, pa se mamica ni nič sekirala, je rekla da pač tako je user posted image . Jaz imam tudi doma činčilo in ona malo packa ko je zunaj, supusti kakšen bobek ali pa hrano vn zmeče, samo meni se ne zdi nič škodljivega, saj je boljšo hrano kot jaz, same semenke, pa suho sadje, pa arašide, rozine,...

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu kajjada)
Neposredna povezava do sporočila: 457
11.9.2009 11:24:21   
tassika
JAz bom uporabljala prevrjeno formulo tudi na meni, nič ne boli čeprav grozno izgleda, fiziološko daš v inekcijo in špricneš v nos, vn stečejo take zadeve da si ne predstavljaš, če pa mi bo že kdo hotel kupit za darilo, pa je baje fin tisti, ki ga daš v usta in sam potegneš, baje ima nek filter da ne pride nič k tebi v ustauser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 458
11.9.2009 11:29:57   
ninka80
spela1, jst sem najprej kupila tisto čist navadno pumpco, za na roke. Ma ko je imel mali 1. zabasan nos in mu ponoč, ko je težko dihal, nisem s tisto rečjo nisem nič ven spravla, se mi je skor zmešal. Tko da sem takoj naročila Baby vac, to na sesalec in ta stvar je resnično zakon. user posted image user posted image user posted image user posted image Ma sej, kadar ma tok fejst zabasan nosek, tako in tako ne hodiš po obiskih, pa s tem mu nitreba vaske 5 minut nosa pucat, tko da jst v tem nikol nisem videla problema.user posted image Mi smo to lepo uporabljal, dokler se sam ni znal izpihat nosa.

likanje
.... sem zlikala cotke samo 1., ko sem jih zložila v omaro. Pol mi pa tko ni zneslo. pa itak se mi sušijo v sušilcu, kjer je že tako visoka temperatura in ni potrebe še likanja.

Glede popka... našem je odpedel že v P, potem je imel pa tako in tako pokritega z gazico, dokler se ni lepo zacelilo, tko, da tukej ni problema, glede sterilnosti.

http://nina80.moj-album.com/

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 459
11.9.2009 11:41:13   
tassika
Aha sse pravi da se da gazica gor, ker nekje preberem da ja, nekje da ne, da se suši na zraku.

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu ninka80)
Neposredna povezava do sporočila: 460
11.9.2009 11:56:36   
monika985
Uh..., tokrat ste se pa res razpisale user posted image . Še moje mnenje glede knjig in branja. Tako kot tassika, tudi jaz berem Nosečnost od tedna do tedna (za vsak teden je napisano za 2 min branja), tako da pribljižno vem, kaj lahko pričakujem, kaj naj bi bilo normalno in kaj se dogaja z mojo bebo. Vsa ostala literatura user posted image . Očitno sem ena tistih, ki se nepoznanega ne boji user posted image . Poroda me niti pribljižno ni strah, ker ne vem kaj naj sploh pričakujem, pravtako zaupam v osebje in sem prepričana, da mi bodo poleg morebitnih posegov pripravljeni razložiti tudi moje pravice in pa druge možnosti. Tudi v materinsko šolo še nisem šla (kakega predavanja se bom udeležila, vseh pa gotovo ne). Res je, da smo si ljudje različni in nekatere stvari ki jih preberejo pomirjajo drugim ravno nasprotno. Nič kolikokrat sem si postavljala (mogoče pomembna mogoče nepomembna) vprašanja zaradi tega foruma. Enim se krajša maternični vrat. Kaj če se tudi meni, pa tega sploh ne vem, ker mi moj g. merjenja vratu sploh ni omenil? Pri vsaki težavi se mi postavi vsaj eno podvprašanje, katero mi namesto tega, da bi v nosečnosti uživala, dela dodatne skrbi. Seveda je res, da tu zvem ogromno koristnih informacij in niti pribljižno nisem pomislila, da bi z branjem prenehala, sem pa prišla do tega, da mi je popolnoma vseeno kakšen bo moj porod, vse kar si želim je to, da rodim zdravo bebico user posted image . Če bo porod preboleč, se bom odločila za epiduralno, če bo potreben carski rez pač bo, če bodo potrebni umetni popadki pač bodo in če bo to pospešilo porod ter pripomoglo k zdravju moje bebe pač hvala bogu.

Tokrat sem se tudi jaz razpisala user posted image . Tassika super si za urejanje seznamčka. Če se boš še kaj lotila imam naslednji pregled 30.09.

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 461
11.9.2009 12:04:45   
monika985
spelap1; meni so "novopečene" mamice full priporočale takega kot je omenila že tassika (sesaš sam z usti).

(odgovor članu monika985)
Neposredna povezava do sporočila: 462
11.9.2009 12:14:46   
juniorka

IZVIRNO SPOROČILO: spelap1

lep pozdrav, imam eno vprašanje, kaj boste uporabljale za pucanje noska? ali ima katera izkušnje z tem navadnim aspiratorjem ki se kar stisne, mislim da stane okoli 3€, mal me zanima ker se mi zdi da je električen predrag, tist za na sesalec mi pa ni najbolj praktičn, če kam greš ne morš sesalc zraven nosit, pa mal je nerodn če greš na obisk pa jih prosiš za sesalc. 

mi prakticiramo varianto od tassike, plus babyvac, s tem, da ne priklopimo na sesalec, ampak samo z usti ven potegnes, kar se ostane v nosku. Smo pa pri prvem komaj pri 8m prvic rabili in upam, da bo podobno.

giotti, ti pa tako fajn vse opisujes, da komaj cakam porodno zgodbouser posted image
Daj mi povej, ce bos kje zasledila ( jaz se v anglescini dost knjig ne bom lotevala, mam eno o porodnih centrih, samo bom verjetno kar v bolnici rodila, ker je 2min stran), no, kako je, ce ti odtece voda.. ce lahko hodis ipd, ker v slo te dajo lezat in to zavira porod in res ni fajn 13 ur rojevat leze user posted image , pa ko prosis za eno dodatno blazino, je nikjer ne najdejouser posted image user posted image . se strinjam, da je dobro kaj vedet, zdaj iz izkusenj vem, da vcasih tudi babica, ki je bla ze pri 100 porodih nima pojmauser posted image , zal...
ok, tolk o tem.
Jaz sem super spala od polnoci do 7ih, ko je telefon zvonil, pol se do 9ih. zdaj pa bluzim, sem mal lenauser posted image .
bojana82, jaz bi kake roza medvedke gor dala, lahko tudi blago kupis in jih ven izrezes.. pac ideja sparovne mamiceuser posted image .
za seznam ze tretjicuser posted image > 33let, 2user posted image , 2user posted image user posted image , pregled 23.9.
Sem pa ze skor na tezi konca prve user posted image , pa je se 8 tednov pred mano, jojjoj, trebuh ima ze 106cm, prvic na koncu 110user posted image
Pridne bodite!

(odgovor članu spelap1)
Neposredna povezava do sporočila: 463
11.9.2009 12:16:46   
eva1
O marija, kok klofate, vsa sploh ne morem sleditiuser posted image !

Kar se tiče knjig...včasih si mislim, da bio bilo bolje malo manj brati pa se ravnati po svoji intuiciji, ker ko semm brala od nekaterih poste sem se kr smejala..pa neki že vem, glede na to da imam 2 mala otroka, 1x CR za sabo, 1 naravni porod, 2x dojila do 1 leta...tko da lih začetnik v teh stvareh nisem..ampak tole k berem-no ja k sem napisala..nekaj so knjige, drugo pa realnost in me zanima mišljenje posameznic čez leto, dve...user posted image

Kar se tiče pucanja noska..ja takole s tem aspiratorjem ki se dobijo v trgovinah (ročnim) pri zabasanem nosku ne narediš nič...s palčko več vn dobiš k z njim-res so čist zanič...ta elektronski tut ni bog ve kaj...jaz sem najbolj zadovoljna s tem k je za na sesalec..spuca nosek ful, res v nulo...s tem da prej fino z brizgo in FR navlažiš in potem vn potegneš...tassika-samo pri novorojenčkih in malih otrocih lahko porabiš le 2 ml na nosnico in čisto nežno..tako da tukaj dvomim, da boš FR dobila v drugi nosnici ven..kasneje se to da, ko so malo večji, pa moraš res z občutkom delat da nosna sluznica zaradi pritiska ne nabrekne...aja pa otrok mora biti pri spiranju v sedežem položaju, ali pa pasti kravice, ne na hrbtu, ker drugače gre vse v želodček!

Popek-ni ne vem kaka znanost, čisti se g z FR, če kaže znake vnetja pa z 70% alkoholom...V LJ pravijo nekaj v MB drugo...tak da glavno da je čist da se ne inficira!

Kar se pa tiče trebuha-meni je včasih čist odveč..bi že kr bla v 37 tednu, pa da rodim...mali itak še razturava na polno notr...očitno če ma placa dost, tut kolca pogosto..dogaja se mu na polno...naslednji pregel imam 21.9...

Imam pa hčerko doma, je dobila norice, ampak trkam, zaenkrat ni prehudo...upam, da tako ostane...tamal pa jih še ni dobil, čeprav sta bila istočasno v stiku z bratrančkom ki jih je imel..bomo videli!

Neposredna povezava do sporočila: 464
11.9.2009 12:25:10   
eva1
IZVIRNO SPOROČILO: juniorka
Daj mi povej, ce bos kje zasledila ( jaz se v anglescini dost knjig ne bom lotevala, mam eno o porodnih centrih, samo bom verjetno kar v bolnici rodila, ker je 2min stran), no, kako je, ce ti odtece voda.. ce lahko hodis ipd, ker v slo te dajo lezat in to zavira porod in res ni fajn 13 ur rojevat leze user posted image , pa ko prosis za eno dodatno blazino, je nikjer ne najdejouser posted image user posted image . se strinjam, da je dobro kaj vedet, zdaj iz izkusenj vem, da vcasih tudi babica, ki je bla ze pri 100 porodih nima pojmauser posted image , zal...
ok, tolk o tem.

Juniorka-meni je v drugo odtekla voda..šla sem v P kjer so me pogledali, glavica je bila že nizko, tako da so mi rekli, da ne more več priti do izpada popkovine, ali rokice(če glavica še ni vsidrana v kanal,pa se ne sme vstajat, ker lahko pride zaradi sile težnosti do izpada popkovine)..in da lahko mirne volje hodim...svojih popadkov nisem imela, tako da so me po 3 urah po odteku vode priklopili na umetne(so me vprašali, če se strinjam), pa sem potem bila skorj cel porod na žogi, vmes sem stala...ležat nisem šla, ker so bili popadki bolj boleči če sem se ulegla...edino ko so me pregledovali sem šla v pol sedeč položaj, pa na koncu pri samem iztisu, vmes sem bila na žogi, iztisne popadke sem predihavala in potiskala stoje! Evo to so moje izkušnje poroda, ko mi je odtekla voda-rodila sem v Trbovljah!

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 465
11.9.2009 12:29:28   
Bojana82
Punce, ko boste popravljale seznam, še pri meni popravite leta :

in sicer, imam že 27 let od avgusta user posted image , naslednji pregled pa 21.9.

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 466
11.9.2009 12:35:10   
Nezy85
če bo potreben carski rez pač bo, če bodo potrebni umetni popadki pač bodo in če bo to pospešilo porod ter pripomoglo k zdravju moje bebe pač hvala bogu

Se podpišem, jaz se bom popolnoma sprostila in prepustila strokovnjakom medicine, tak hudo nesposobna pa tudi ni naša medicina, saj rada preber kakšno stvar preveč se pa ne upam filat s strokovnimi informacijam, najbolje je da vem tisto kar pač res moram nujno vedet!!

Za nosek čistit, mi je moja sestrična rekla da ji je tud zakon uporabljat tega na usta, no glede tega se še bomo odločli!!

Steriliziranje, ne mislim preveč komplicirat, osebna higijena itak mora bit, zdaj pa da bom za vsako malenkost otroku gor gledala kaj dela pa kje se vala, to pa ne, saj pol ne bo imev nobene odpornosti, saj se mu pa mora nekak imunski sistem vspostavit in da imunski sistem ve kaj so bakterije!!

Ja naša biba je tudi zelo živahna, hmmm jaz imam že 107cm trebušček, pa sem že skoraj  v 31t!

< Sporočilo je popravil Nezy85 -- 11.9.2009 12:36:34 >

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

Neposredna povezava do sporočila: 467
11.9.2009 12:37:57   
tassika
Moj obseg je pa prišel na 95 vidim da zaostajam za vami, imam pa po riti po novem ful celulita, sploh en vem od kje se je vzeluser posted image

<3 Zoja in Patrik <3

(odgovor članu Nezy85)
Neposredna povezava do sporočila: 468
11.9.2009 12:53:29   
Nezy85
tassika ne sekiraj se ker nisi edina, jaz bom znorela postala sem celulitna in strijasta po riti, grooooza, pa se vsak dan mažem 2-3x!Ampak kaj čem to pač je del nosečnosti!

Dobili smo najlepše darilo:
Sinčeka Patrika: 3850kg;52cm
1mesec-4400kg;54cm
2mesca-5470kg;58cm
3meseci-6500kg,61cm

(odgovor članu tassika)
Neposredna povezava do sporočila: 469
11.9.2009 12:57:02   
caryn
IZVIRNO SPOROČILO: monika985

Uh..., tokrat ste se pa res razpisale user posted image . Še moje mnenje glede knjig in branja. Tako kot tassika, tudi jaz berem Nosečnost od tedna do tedna (za vsak teden je napisano za 2 min branja), tako da pribljižno vem, kaj lahko pričakujem, kaj naj bi bilo normalno in kaj se dogaja z mojo bebo. Vsa ostala literatura user posted image . Očitno sem ena tistih, ki se nepoznanega ne boji user posted image . Poroda me niti pribljižno ni strah, ker ne vem kaj naj sploh pričakujem, pravtako zaupam v osebje in sem prepričana, da mi bodo poleg morebitnih posegov pripravljeni razložiti tudi moje pravice in pa druge možnosti. Tudi v materinsko šolo še nisem šla (kakega predavanja se bom udeležila, vseh pa gotovo ne). Res je, da smo si ljudje različni in nekatere stvari ki jih preberejo pomirjajo drugim ravno nasprotno. Nič kolikokrat sem si postavljala (mogoče pomembna mogoče nepomembna) vprašanja zaradi tega foruma. Enim se krajša maternični vrat. Kaj če se tudi meni, pa tega sploh ne vem, ker mi moj g. merjenja vratu sploh ni omenil? Pri vsaki težavi se mi postavi vsaj eno podvprašanje, katero mi namesto tega, da bi v nosečnosti uživala, dela dodatne skrbi. Seveda je res, da tu zvem ogromno koristnih informacij in niti pribljižno nisem pomislila, da bi z branjem prenehala, sem pa prišla do tega, da mi je popolnoma vseeno kakšen bo moj porod, vse kar si želim je to, da rodim zdravo bebico user posted image . Če bo porod preboleč, se bom odločila za epiduralno, če bo potreben carski rez pač bo, če bodo potrebni umetni popadki pač bodo in če bo to pospešilo porod ter pripomoglo k zdravju moje bebe pač hvala bogu.

Tokrat sem se tudi jaz razpisala user posted image . Tassika super si za urejanje seznamčka. Če se boš še kaj lotila imam naslednji pregled 30.09.

Glede osebja nas je sestra v šoli za starše opozorila da oni delajo tako da je njim najlažje in zato je to kar je Giotti napisala res - poznati moraš stvari, da se ti odločiš kaj je zate najboljše...vrjemi da si ti njim pač ''številka'' in da oni to delajo rutinsko na najlažji način...so samo ljudje ki opravljajo svoje delo tako kot ga tudi me v službi...tako kot nam je najlažje.
Za epiduralno ti pa samo to povem da moraš baje na neko predavanje, da dobiš potrdilo...več ne vem, je pa najbolje da se pozanimaš.

Neposredna povezava do sporočila: 470
11.9.2009 13:00:36   
caryn
IZVIRNO SPOROČILO: juniorka

mi prakticiramo varianto od tassike, plus babyvac, s tem, da ne priklopimo na sesalec, ampak samo z usti ven potegnes, kar se ostane v nosku. Smo pa pri prvem komaj pri 8m prvic rabili in upam, da bo podobno.

giotti, ti pa tako fajn vse opisujes, da komaj cakam porodno zgodbouser posted image
ok, tolk o tem.
Jaz sem super spala od polnoci do 7ih, ko je telefon zvonil, pol se do 9ih. zdaj pa bluzim, sem mal lenauser posted image .
bojana82, jaz bi kake roza medvedke gor dala, lahko tudi blago kupis in jih ven izrezes.. pac ideja sparovne mamiceuser posted image .
za seznam ze tretjicuser posted image > 33let, 2user posted image , 2user posted image user posted image , pregled 23.9.
Sem pa ze skor na tezi konca prve user posted image , pa je se 8 tednov pred mano, jojjoj, trebuh ima ze 106cm, prvic na koncu 110user posted image
Pridne bodite!

če ti odteče voda moraš ležati samo toliko časa da te pregleda zdravnik, ker je nevarnost da ti popkovina zleze v maternični vrat in tako otrok ne dobiva več kisika in vsega ostalega. če zdravnik vidi da je vse ok, da je glavica nižje od popkovnice lahko spet normalno giblješ...kolikor ti pač popadki dopuščajo user posted image

(odgovor članu juniorka)
Neposredna povezava do sporočila: 471
11.9.2009 13:58:09   
petkapet
Pozdravljene user posted image ,

Evo mene s pregleda UZ. danes je točno 30.teden, naš korenjak je bil živahen in se je zgleda v teh dneh obrnil na glavo, jupi user posted image . Je težek cca 1,5 kg, ginkekolog je bil z merami zadovoljen, ki seveda nihajo, za teden gor ali dol. Je prav zanimivo, trebušček malo manjši, noge in telo pa dolge user posted image , te tedne nam bodo mere še vsem varirale.

Naslednji pregled imam že čez 11dni, ko mi bo najbrž pregledal vrat. Pa bolniško mi je dal kr do začetka porodniške. Tako da bomo papirje dali na komisijo, upam da bo ok.

Ma dobro, tolko ste se razpisale glede knjig, pa dodam še moje mnenje user posted image .

Zanimivo je prebirati različne knjige, tudi različnih kultur. Osebno mi je najljubša strokovna literatura s porodi, ki jih prakticirajo pri nas, prav zaradi tega, da si ne ustvarim drugačne slike, kot v resnici bo. Konec koncev živim tu, ne na Daljnem vzhodu, niti ne v Ameriki. Ne morem se strinjati, da je zahodna medicina slabša (ali boljša) od drugih. Je kar je, rodile bomo tu, in prvo kar je moramo zaupati svojemu zdravniku in teji medicini.

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 472
11.9.2009 14:48:09   
rožica13
Ja te krpice za na oblačila dobiš kjer prodajajo volno, gunbe itd. npr. veletekstil, pa baje jih imajo v Muellerju tudi.

Baby vac - midva sva kupovala in ko sva prebrala da se natakne na sesalec je moj reku ni šans in sva kupila ročnega, je tudi moja sestra uporabljala ročnega in lepo nežno odstrani sluz.

Eva1, ko sem brala kako si rodila, sem razmišlala v kateri porodnišnici so tako prijazni in ustrežljivi in potem vidim da piše Trbovlje user posted image user posted image , tudi sama grem tja ker sem slišala same pohvale, pa še daleč ni.

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 473
11.9.2009 15:02:22   
monika985
caryn; tega, da smo za zdravnike samo številke se popolnoma zavedam, tudi to da delajo tako kot je njim najlažje rada verjamem. V primeru, da jih vprašam po kaki drugi možnosti, pa močno dvomim, da mi bodo rekli da je ni. Ne glede na karkoli, so ti dolžni dati potrebne informacije. Na predavanju za epiduralno sem že bila (baje da ti je brez predavanja ne dajo). Sicer se nisem odločila da je to to, če pa bo porod preboleč...user posted image .

eva1; mene zanima že samo moje mnenje po enem letu, kaj šele mnenje ostalih user posted image .

(odgovor članu petkapet)
Neposredna povezava do sporočila: 474
11.9.2009 15:03:40   
Metuljcica77
Pozdravljene,

no fino pa bomo še mal debatirale o porodnišnicah, sama sem se namreč odločala med LJ in PO, pa so nam včeraj v šoli za starše povedali dve stvari, ki me odvračata od LJ. Trenutno so obiski možni le za novopečene očke, nažalost imajo nek ''infekt'' že od junija (tako da nam v okviru šole odpade planiran ogled LJ porodnišnice) in imajo le par miz kjer lahko rodiš v sedečem ali polsedečem položaju kar je seveda lažje kot leže ...

porodnišnica Postojna ali je katera že bila na ogledu ali pa na predavanjih za epiduralno? prosim napišite kakšno informacijo ( sicer mislim da je že bilo pisano o tem, pa se mi iskreno napisano ne da brat za nazaj, ker je preveč, k tolk čvekamouser posted image )

Mam namen it, zaenkrat bolj iz radovednosti, v petek 18.09. ob 13:30 na predavanja o epiduralni, ker je to pogoj, pa da vidim kako in kaj.

(odgovor članu rožica13)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?