juniorka
|
Ojla punce! Kaj je zdaj to, dajte lepo pocivat, da ne bo prezgodnjih porodov. Dobrodosle dopustnice, smo vas pogresale,ja. Moj ima dopust in sva vceraj malo zapravljala/ dost nama ni ratalo, ker so meli vse znizano, hehe. previjalna: jaz sem bolj sparovna zadnje case, sploh ko moras za drugega otroka spet vse nabavit zaradi selitve, tako da sem rekla, da bom kr uno previjalno desko, ki se lahk da na kinderpet kupila, pa jo bom v kopalnici na navadni predalnik nastimala, ker tu pac pralni stroj ni v kopalnici, ampak v kuhinji. no, pa so tiste tri deskice tud do 50 funtov in jaz, k sem kr mojster naredi sam , sem rekla, da to pa lahko midva eno desko kupva in sama skup zbijeva. Pa greva vceraj v ala Bauhaus, deska je bla 10 funtov, samo niso rezali, so mel zago v okvari... Greva se malo naokoli in so meli zadnje kose, police, vrata...vse po 10p, to je 12 centov. Sva kupila tri kose, plus rezervo, za 40p, sposodla zago od sosedov, dans se morva po 2 sraufa, da mi stransko zascito pritrdi in bova mela previjalno za skor nic dnarja in pol ure dela . sicer ni enake barve kot predalnik, ampak barvat se mi pa zaradi tega kosa pohistva v kopalnici zaenkrat ne da, bm vidla, kako bo zgledalo, pa se pol odlocim/ vam bom poslikala!!! Gor pa ista podloga pride kot od nine80, sva pa v ala dm najdla za 3 funte. Vceraj je res bil uspesen dan, pa se prodajalka mi je pozabla racunat vitamine za 12 funtov( za 3 mesece), sem doma ugotovila, pa valjda nisem sla nazaj placat tako da jaz bom kar v kopalnici kopala in previjala, druge previjalne povrsine ne bom mela. barbchen, kaj pa ce bi tisto previjalno za na steno v ikei nabavla? Jaz sem imela najprej tisto v mislih, pa je tak cuden kot v kopalnici, da ne bi pasala... Sem pa jaz prvega na zacetku kar na mizi previjala v kuhinji, tudi ko je patronazna hodila, ker je blo najbolj toplo, ko ga umivas prvi mesec, ko se se ne kopa. samo podlogo na mizo in to je to, pa previjes ga vcasih tam pa tu, jaz sem ga kar s podlogo okol nosila , no, sem bla pri starsih in je blo vse cira cara, zdaj bom bolj zorganizirana. tale caj iz plahtice je pa res dobra zadeva, moram pogledat, ce se dobi tu.. jaz jemljem pregnacare vitamine, pa omega 3 tudi sem zacela, vcasih kako tableto magnezija, ko me res krci zagrabijo. Sem pa v moji nosecniski belezki prebrala, da je okoli 35 tedna priporocljivo zacet masirat presredek, 2x dnevno po 5 min, da je manj raztrganin. Jaz prvic nisem tega pocela in sem bla fajn raztrgana, zarad sivov se 3 tedne nisem mogla hodit( no, sem nekaj, ampak z bolecinami) Poroda me ni strah, kot tudi prvic ne, ceprav je blo nepozabno hudo in samo molim lahko, da bom mela tokrat svoje popadke... ker tukaj kar slisim, tud po 2,3dni rojevajo, tega si pa res ne zelim. Kar se pa skrbi za tice, pa se vsak uci na svojem. pac prvic in drugic je cudno povit, ce je previt in sit se ponavadi ne joka, razen ce ima krce, tiste je treba mal vec cartat. Ce pa se po hranjenju se joka, je pa po mojih izkusnjah se lacen . No, pa to bomo pol skrbele in sprasevale druga drugo, ko bo cas. Narocila sem si tudi vlozke, sem vzela organske, ker nocem vnetij na zacetku, pa vse, ki imaste tezave z vnetji, mi je ena znanka priporocila cranberry juice( a je brusnica to po slo ) Baje ful pomaga pri vnetjih in preventivno. Joj, pisem ze celo vecnost tole, mi je postar prinesel sklep, kolk bom porodniske dobivala. Tu je 6 tednov 90% place, pol pa 33 t 123 funtov. Pri meni ni dost manj kot placa, ker delam 24 ur, tako da ne bo razlike. pol si pa lahko se 13 tednov brez placila doma in znese 52 tednov. Ce pa imas dobro placano delo, pa grejo zenske vecinoma hitro nazaj v sluzbo, med 4in6mesecev otrokove starosti... jaz si tega ne predstavljam . Nic, gremo nekaj nadit, se javim!
|