Lupinca
|
Evo mene, sem si ohladila živčke od računalnika...sem že zjutraj vse napisala, hočm objavit in mi nekaj zašteka, še internet povezava dol pade....in sem bla tok jezna, da sem raj sam ugasnila računalnik in šla stran, ker drugač bi ga čez okn vrgla. Joj mi je pritisk dvignil Tko da bom zdej bolj na kratko napisala Torej ja, se strinjam z Bojano82 in evo1, ki pravita da so knjige eno, praksa pa potem čiz druga....sej to je to ane... in itak, da sem tudi jaz že kaj prebrala, sej se niti ne moreš izognit temu. Tud js berem tukaj na ringaraji ta koledar nosečnosti po tednih, ker me zanima kako daleč smo z razvojem... pa imam tud doma knjigo mislim da je naslov nega matere in otroka (?), mi jo je kolegica posodila...pa jo kdaj tko ko ni nič na tv prelistam...že tko zarad občutka "priprav" na novega družinskega člana. Ampak da bi se pa prav "izobraževala"....nevem no. Zelo dobro je petkapet napisala se mi zdi...ne živimo na vzhodu, niti v ZDA, ampak v mali Sloveniji, kjer bomo rodile. Nevem, lih totalno brez znanja nebom šla rodit, kot je napisala juniorka...vseeno sem že sedaj v MŠ slišala veliko o porodu (pa še nismo končali z predavanji), tako da "vem" kaki položaji so možni v P, zakaj so tam žoge, kdaj in komu moram povedat kako želim rodit...povedal so nam tud kateri položaji so dobri za kaj...torej če želiš rodit na pručki, rabiš precej kondicije v nogah (torej to zame odpade ), če nimaš toltiko kondicije, je fajn v sedečem položaju na postelji rodit, ker precej že teža otročka pomaga, pa še fajn se imaš za opret, itd....torej hočem povedat, da tudi brez nevem kakega "izobraževanja" vem kakšne so moje možnosti. Giotti, sej to je drugo, če ti res ne zaupaš "naši" medicini...in če se sama pri sebi boljš in lažje počutiš, če se izobražuješ ;) ampak js vem, da z branjem teh knjig, o katerih bi se dalo razglabljat koliko so "strokovne", še nebi postala pametnejša od naših ginekologov, porodničarjev...te pa razumem, ko praviš da želiš vedt kake so tvoje pravice. In super, da si si s svojim znanjem že pomagala na tem področju! Ampak js vem, da nisem tak karatkter, da bi bila zmožna prebrati do kakšnih vseh komplikacij lahko pride med porodom in potem mirno spati in se ne obremenjevat. Kot je ena napisala...se nepoznanega ne bojim. Pa kot si napisala, da se zgleda ne bojim poroda...ma veš...sej lih čiz flegma tudi nisem. Itak da tkole kdaj pomislim če bo vse ok, pa upam da bo z najino bebiko vse super, da bo zdrava...v bistvu me najbolj skrbi samo najino zdravje. Koliko me bo bolelo, pa kaj vse bom mogla prenest, od slabosti, do CR-ja, ali pa česarkoli...po resnici povedano mi je vseeno. Vse bom prenesla, samo da bo z najino pupiko vse ok in da bom js dobro okrevala da bom lahko zanjo skrbela. In da bi zaradi tega, da bom eno prej rodila ali pa lažje rodila, šla brat neko literaturo, v kateri mi bo predstavljenih 1000 in 1 "pomembna" stvar...pa zarven si nakopala v možgane še miljon enih komplikacij do katerih lah pride in kake so moje možnosti takrat...a-a... aja pa ta sterilnost...no, potem je tvoja snaha nekaj takega, kot ena moja znanka, ki je še kljuke od vrat brisala za ljudmi, ko so prišli na obisk, da se otrok ja nebi česa nalezel....no, zdej je ta fantek precej po bolnicah, ker je skos nekaj bolan in revček ves suh, ker nima apetita... hehe...ti ga kar vozi ven, da malo uživa v packariji! Slučajno kar se tiče presredka, ko si omenila ane...samo banalni primer recimo...da je toliko rezanj samo zarad tega ker ni dovolj babic, se ne morem strinjat. Je sigurno razlog TUDI v tem, menim pa da je razlog tudi v tem, da precej žensk v danjašnjih časih, vzema nosečnost kot "bolezen" al kako naj se izrazim, da me ne boste linčale :D...torej prenehajo z večino aktivnostmi, več ležijo, silijo na porodniško itd...in s tem se tudi poslabšajo vse mišice...niso več tako prožne in itak da je potem potrebna epiziotomija. Torej hočm povedat, da bolj ko se komplicira, več je težav posledično. Tud zadnjič nam je babica v MŠ rekla...do najmanj zapletov in težav pride v P, ko imajo ful gužvo! Kar je logično....takrat nimajo časa komplicirat caryn...ja, lep nasvet si dobila! likanje...baje je obvezno potrebno likat cotike, dokler popek ni čiz lepo zaceljen...potem pa ne več. No, potem pa sej vidiš če se pojavijo kake spremembe na koži....enako je z uporabo mehčalca. Pač najprej ne, potem pa probaš in malo opazuješ dojenčkovo kožo. Pa fajn je baje na začetku prati z manj praška in dat na dvojno izpiranje. zvezda71 ful fajn ideja tole s tetra plenico, da bi jo že prej moj domov nesu povohat našmu lumpu! Super ej! Bomo tako naredili ja. Kaj pa kar se pozornosti tiče? Je pes kaj zameril, al sta mu namenjala še več pozornosti? Ker naš je tudi en razvajenc s crklanjem in pozornostjo celulit...se pridružujem. Prej ga nikol nisem imela. No, vidnega lih ful ne. Zdej? Za izvoz. Tako da če se katera počuti prikrajšano, ker še ni dobila tega čara nosečnosti, ga z veseljem malo odstopim
|