Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 10:26:43
|
|
|
|
muca*maca
|
Jutroooo!!! Ja, otroški bazar je tko-tko. Sva se z Gorenko srečale glih, ko sem si v usta basala kruhek z Argetino pašteto Drgač sem pritovorila domov nekaj vzorčkov kašic, pa ene nogavičke - čist BV, povprečne in mueslijev. Pa kupila sem blazinice za dojenje od masmi, ki so koštale 5 EUR (celih 40 centov sejemskega popusta) in me je hotla un prodajalka shecat, da bi kupila tud vložke od Masmi, ki so se mi sicer zdel v redu, sam stanejo pa 7 EUR, v škatli jih je pa 10, haloooo????? Nisem kupla. Sladoled pri Žabarju (kava, sladoled, tortice) je bil velika uspešnica, zeloooo luštno. Nam so na materinski šoli rekli, da so obiski prepovedani zaradi gripe. Lahko pride partner in (če prosite) prejšnji otročki. A potem v torek ODPADE OGLED PORODNIŠNICE??? Katera je že napisala, da ji ni prov, da jo pridejo vsi gledat? Meni osebno se zdi malo nesramno od ljudi, da se vsiljujejo, če bi rada imela mamica malo miru zase in za otročka. Pa saj to je ja jasno!!!! Čas za obiske je, ko mamici paše, sigurno se pa nimajo kaj vsiljevati pred 1 mesecem otrokove starosti. Tako, da kar pogumno izrazi svoje želje, potem pa bodi mama tigrica ali pa medvedka in pokaži zobe Grrrrrrrrrrrrrrr!!!!! To velja predvsem za preveč vnete dedke in babice. Otroček je vajin in ne njihov!!! Vreme je pa za popiz... dolgočasno. Kje je sonček???
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 10:26:49
|
|
|
|
Aniiita
|
Pozdravček na hitro še od mene..prej ko grem po opravkih in potem se učit.. skačica: se strinjam glede oblekic, ja..bom tudi jaz raje kar dekico vzela majakla: kako si pa to uredila, da je prišla patronažna te pogledat že sedaj? Si jo kaj klicala ali pride kar avtomatsko? Jaz bom tudi imela Masmi vložke..vsaj za prva dva dni..potem pa verjento vir naprej. Sem jih včeraj kupila, pa nimajo niti lepilenga traku spodaj To mi ni bilo ravno všeč..se bojim, da bo vse lezlo nekam.. Včeraj sem začela z masažo presredka..no,je kar moj to prevzel.. Ni bilo prijetno, ker sem bila vsaj zategnjena Ko sem se sprostila, je pa bolj šlo..pa res je bilo opazno bolj mehko potem, ko je že en čas masiral, kot pa na začetku..samo sedaj nevem ali zaradi masaže ali mojega sproščanja Joj, ene ste že skoraj na cilju
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 10:27:44
|
|
|
|
Aniiita
|
tukaj je sonček
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 10:35:53
|
|
|
|
muca*maca
|
Aniita, kje tukaj??? Da se po hitrem postopku teleportiram tja
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 10:48:11
|
|
|
|
ninasiki
|
ojla evo sm se skup sestaula kr dž pada mi ni glih ušeč zdej k se je mal shladil bi pa lahko nehu eno uprašanje mojmu baby-ju se ene 3x na dan (najman) kouca a se še katiri to dogaja al je sam moj tak sladkosned da skos papa OBISKI V P ja prepovedano je samo očki pa še to od 15.00-18.00 ubistvu je men kr ušeč ker se bom lahko mal spočila k vem da doma bojo kr uletaval
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 10:53:30
|
|
|
|
malaMravljica
|
Jutroooo.. Aniiita, pridna s to masazo, sedaj pa glej, da bos vsak dan jo izvajala. Pri meni je to edina zadeva, ki sem jo akr mal opustila. Cajcek pijem, akupunkturo imam se enkrat, masazo stopal sem ze koncala, sam ta masaza presledka je zatajila. Sam pol nam je pa mal v potuho nasa babica na tecaju povedala, da pri nas ne rezejo vec presledka, da pac pustijo da porod mal dlje traja. Mng, saj jaz imam tudi cunjice polovico v st 56 in polovico 62, to je vse. Za naprej bom pa z bejbijem sla skupaj kupovat, ko bom itak mal vedla kaj je fajn in kaj ne, pa kaj bejbiju pase in kaj ne. H&M ima pa itak precej velike stevilke baje. Katrin, pozdravcek v bolnico. Ti kar ostani pozitivka in nasmejanka. Skacica, hmmmm... sem se prav nasmejala ko si napisala, da obstajajo paketi s 60 kom blazinic. Kaj me bos razglasila za cist trceno sedaj, sam jaz imam paket s 120 komadi. Ma ves, ker sem najprej videla, da te blazinice so tok drage, pol sem pa staknila ta paket s 120 kom za 14 eur, itak da sem mogla vzet. Frrr.. no se ena sladkosnedka, sam kaj to pomeni, da morem ze sedaj pocasi prenehat s cokolado ker jaz sem pa ravno cist not s cokolado. Sedaj sem vzela vse vn iz torbe nazaj ven in morem pac pojesti, da slucajno ne ostane, ce pol nebi smela cokolade zaradi dojenja.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 11:03:46
|
|
|
|
Aniiita
|
mucamaca- tukaj= primorska ninasiki- naši se tudi veliko kolca..če samo enkrat na dan je to že malo..navando pa vsaj dvakrat..včasih trikrat.. Sem že razmišljala zakaj to..ma narobe ni gotovo nič malamravljica- Ma ti si pa še ful bolj pridna, kot jaz..jaz se tolažim, da imam še malo rezerve, ker imam trenutno, do naslendjega vikenda že ful dela..potem pa se posvetim vsemu temu. Ti si masirala presredek vsak dan? Piše da 3-4 na teden- to je vsak drugi potem? Jaz bom zaenkrat bolj malo, potem proti koncu pa bolj pogosto.. Pa saj si vseeno ogromno naredila.. kar brez slabega občutka
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 11:23:10
|
|
|
|
metka_zone
|
Punce,jaz sem rezervirala eno vrečo št.62 in eno vrečo št.68...kaj naj sedaj vzamem?Rodila bom v začetku oktobra in ne vem....kaj ste vtele ve?A je katera vzela modro ( bež nimajo več ...) in mi lahko prilepi fotko,ker me firbec matra?
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 11:29:25
|
|
|
|
naty6
|
Ojla Tako ste hitre, da vas res ne folgam prebirat. Če ne štejemo današnjega dne imam do DPD še 24 dni . Pa po mojem prej ne bo nič, kajti tudi prvega sem rodila 10 dni po roku. No, če smo res dobile denar od CSD-ja, potem pa lahko grem kar zapravljat. Toda ne preveč, ker HB imam skoraj vse. Stuhica tudi naša firma ne da solidarne pomoči, ker baje dajo le za elementarne nesreče;ja pa tudi bolniška je kar skopa. HB da sem zaključila z študijem, ki me je precej zmatral finančno- junija sem diplomirala. . Pa še moj je bil včeraj zelo jezen, ko je pogledal plačilno listo in ugotovil, da je ta mesec dobil za celih 200 EUR manjšo plačo-za zjokat. Toda tudi to nas ne bo zlomilo, saj niso vsi meseci isti .Da ga potolažim, mu vedno povem, da sva lahko srečna, da imava svojo hišo, ki je skoraj v celoti prenovljena, da sva obadva za nedoločen čas zaposlena in da smo zdravi, mar ne, punce?! Denar pa pride in odide. Se beremo
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 11:51:46
|
|
|
|
Emilly
|
Ojla! Vas samo še berem, kar ne utegnem nič napisat. K Žabarju mi ni ratal pridit, zdej letava naokol ko nora in naročava še zadnje detajle za stanovanje... Jutri baje začnejo podirat kopalnico in kuhinjo.Zdej praznem stanovanje kot nora, da bo res vse nared.... Karmen kako gre s kopalnico in ploščicami? Spim pa še zmer katastrofalno, sem pa tud jst šele ta teden pogruntala foro z blazino med nogami. Sicer nimam tiste za dojenje, imam kar navadno, dam zgornjo nogo na blazino in bolečih nog ni več sej ne morem verjet da sem tolk časa rabla za to Ampak to ne pomen da se še zmer ne zbujam kar naprej, je pa vseen ful boljš zdej. Ninasiki - tud moj kar naprej kolca, najmanj 3x na dan, obvezno pa še ponoči. Ponoč mam sploh občutek, da se mi kar celo telo trese Jaz mam tud eno zimsko vrečo, ki sem jo dobila od kolegice, je pa modre barve, pa čeprav bo verjetno , se ne sekiram kej dost. Mi je pa ful všeč. Nimam pa pojma kolk je velka, po moje zna bit števillka 68. Dobim pa baje še čist majčken kombinezonček od sestre, tko da upam da zeblo nas ne bo no Ni grem delat dalje, pa napišem še kaj kasnej...
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 11:56:16
|
|
|
|
Anonimen
|
No jaz pa čakam da pride poštar nazaj, ker me tako matra koliko bo porodniškega nadomestila. Tudi pri mojem dragem je plača manjša ampak dela pa cele dneve. Tako, da grdo rečeno ; ampak totalno izkoriščanje gospodarske krize v nekriznem podjetju . Pa nimamo kaj... Ja tedni do PDP-ja bodo pa sedaj hitro minevali. Imam občutek, da se bo kar začelo za nas, ki smo na začetku.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 11:59:53
|
|
|
|
najčka
|
Ojla čvekice, no jaz tud nisem navdušena preveč nad temle dežjem ampak se bo treba sprijaznit da nas poletje počas zapušča in da prihaja najlepši mesec OKTOBER. Sicer ni vremensko najlepši, ampak me že vemo zakaj. Ena je pisala da bo njen vse iz lekarne nakupil ko bo ona v P. No jaz sem že vse nakupila, in potem ko bo prazno mu dam samo embalažo, da mi lahko kupi kar bo pač zmanjkalo, ker po besedah mamic ki jih imam okol sebe je to še najboljša varijanta da dobiš sigurno tist kar rabiš.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 12:05:19
|
|
|
|
majakla
|
Dober dan, ste pa spet načvekale ... Aniiita: patronažna je sama prišla, baje je to tako po novem, da nas malo "pogledajo" in povejo kaj rabimo in to. (MB) Danes imam točno 37 polnih tednov. MM: ti tudi! Danes sem imela pregled - UZ, evo podatke, da malo primerjamo: teža: 3.756 g, BPD: 10,01 cm, -KAJ ŽE POMENIJO AC: 34,96 cm, -TE KRATICE? FL: 7,50 cm, Biophysical Profile: 10 (čista 10-ka ). PDP po UZ: 20/9/09, Velikost za 38t 5d (PDP: 2/10/09, točno 37t.) Je Dr. rekel, da bo pri porodu "pač" tako veliki in težki, kot mamica, kake 4 KG in pol. Upam, da rodim v uradnih urah!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 12:08:55
|
|
|
|
majakla
|
Pri nas v MB pa že spet sonček sije!
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 12:44:50
|
|
|
|
naty6
|
Pri nas se je pa sonček skril za oblaki. Sedaj samo čakam, kdaj bom letela ven po cote, ki jih imam na štriku. Pa zjutraj je tako lepo kazalo, sedaj pa je za to vreme. Od včeraj mi je ostalo meso, tako da kakšno prilogo naredim in solato in je kosilo narejeno. Samo... bom pa spet sama jedla, saj je mali v vrtecu, moj pa gre po službi na službeni piknik, pa spet ne bo nič. Tako, da se bom popoldan po vsej verjetnosti odpravila po nakupih...nič drugega mi ne preostane.
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 12:54:41
|
|
|
|
malaMravljica
|
majakla, oooo hudo, kolk je ze velik ta tvoj bejbi. Zihr ne prides do oktobra Uff tiste kratice, eno je premer glavice a ne, ma ce je glavica ´10,01 pa zate res upam, da cimprej rodis in ja v uradnih urah. Ves, saj moje dete ne zaostaja dosti za tabo, sva imeli vedno nekam iste podatke, jaz se sedaj tolazim, da mi zadnjic ni delal uz-ja in nisem nobenih novih mer dobila, pol si govorim, da je zihr se vedno na 3 kg ja, si kar mislim ja. Ma, bomo ze rodile, se vsaka je, saj pol baje zelooooo hitro pozabis na bolecine. in ja, pri nas je tudi sicer total oblacno, ampak soncek je dobil eno luknjo med oblaki in lepo sije sedaj. Aniiita, ves zacela sem vsak dan sam kaj ko sem tok hitro to opustila in sedaj imam sam se slabo vest in olje na nocni omarici ma saj bom spet zacela, lahko bi ze danes a ne.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 12:56:13
|
|
|
|
karmen b
|
Emily kopalnica je iz ure v uro lepša. Trenutno se matra okrog wcja ker je veliko rezanja, za specijalno obliko, ki jo boste vidle na fotki, ko bo gotovo.. Baje da bo v torek gotovo. Moj bo pa danes v dnevni strop okol strešnega okna porihtal in počasi bo. Danes sva bla tud na CSDju danes dopoldne, tko da so papirji pošlihtani, samo še pol priporočeno pošljeva za očetovski dopust na dan rojstva našega malčka. Moram pa povedat, da sem pristala na to, da se otrok piše po obeh in da se bo moj priimek odstranil, ko se bova poročila. Če se pa očka ne bo izkazal in si me drznil razočarat še kdaj, tako kot je to storil letošnje poletje, bom pa pač njegov priimek dala stran in bova imela z otročkom en priimek in bova ena družina. Ampak računam na to, da mi tega ne bo treba nikol narest. Seveda ker si tega tudi ne želim!
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 13:15:10
|
|
|
|
Februarka08
|
Dan! Jaz se šele zdele javljam, ker sem bla dopoldne na CSD-ju, končno tako da mi zdaj ni treba več, hvala bogu... Me je kolegica peljala, ker meni ni več za vozit, pa sva šle v miru še na kavico in tortico zdaj se kosilo kuha, tamala spi, jaz pa komaj živim prav kruto me trebuh boli, se vidi da sem se šele zdaj mal dol ulegla no, sej bom popoldne bolj počivala, upam Majakla kaj?!?!? že tako velik je tvoj ? Ja, super vau, to bo pravi velikan moja bambina je bila veliko lažja pa je bla nošena 41t kot tvoj mali čmrgelj že zdaj ma vam enim prav zavidam da imate že tako lepo donošene otročke no, upam da mene tudi to čaka Saj vas še kaj preberem, ampak trenutno sem čisto brez energije no vsaj sonček je začel sijat dopoldne je bilo pa prav mraz že
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 13:53:26
|
|
|
|
katrin***
|
Dan punce, evo v nov dan z novimi boji frrr...tvoja taktika glede obiskov vaših malčkov v P je res dobra in se bo obnesla, ker otročki res baje ne smejo v sobo kjer je mamica - žal Mi je ena sestra rekla, da je ful smotano tako ja, ampak da se potem tako poštukajo, kot je frrr rekla. rozilu...sej si bom še kej mislila glede optimizma Taka pač sem, sedaj morm pa še bolj bit, že zaradi našega da ma čim bolj mirno mamico in lahko še malo uživa v bušiju. Očitno mu kljub vsem težavam ni nič hudega, ker tako razgraja odkar sem tule v P, da sploh ne morem verjet. Očitno mu vsakodnevni jutranji CTG čisto zmeša štrene in je aktiven cel dan. Pa sej hvala bogu da je tako. Mi je včeri zdravnica rekla, da pretoki so super, CTG čist šolski pa da tut plodovnice ni tko mal. Sej, na koncu bodo ugotovli, da je še čist dovolj vode, razn da se posteljica prehitro stara žal. Ja verjetno bom res naslednja oktobrka naj se vam še nikamor ne mudi. boob...si v redu? Kaj bolje? Šibam na ogled po hodniku, da vidim če se kej dogaja, če je že kakšna v nizkem al pa že v visokem štartu No, moja nova cimra še ni pršla do nizkega štarta, ampak bo.
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 14:00:06
|
|
|
|
Anonimen
|
hej Kako ste? Pr men je tamala tok živa dons, da komi sedim za računalnikom. Pa še zgaga me matra Sj še mal, pa bo konc problemov z zgago in KONČNO bom lohk spala na trebuhu. Pa še mojo sončico bom cartala KOMI ČAKAM Februarka, sm vidla da ti tut Špelco poznaš. A sta ble sošolke?
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 14:04:37
|
|
|
|
boob
|
hey, ooo katrin. .. ja ja jst sm danes super (morem potrkat) . .ti pa tudi vidim glede obiskov v P se pa jst popolnoma strinjam da lahko pride samo mož, ne pa cela raja. . . že sam zaradi drugih v sobi, kaj bi blo če bi k trem naenkrat pršlo pet ljudu. . .No edin še prvi otroček, to pa. . ker verjetno je že tko šok k mamice ni doma, pa dojenček, pol pa še še revček nesme k mamici. jst sm bla pa pr frizerju danes . . .sm misnla da bom še kak tedn zdržala ampak me je karmen učer mal skritizirala pa sm tako šla
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 14:09:21
|
|
|
|
Februarka08
|
Majcy ja, sva ble sošolke - v vrtcu kako je svet majhen, ne?
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 14:26:43
|
|
|
|
Anonimen
|
ja zelo, men itak ni jasn zadne cajte kdo vse se med sabo pozna sj je fajn A sm mela jst kj prste zravn, da sta se najdle?
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 14:36:54
|
|
|
|
lenika83
|
IZVIRNO SPOROČILO: muca*maca Katera je že napisala, da ji ni prov, da jo pridejo vsi gledat? Jaz sem to pisala. Pa sej če bi prišli, malo otročka pogledat, pa kako besedico poklepetat, potem bi mi bilo ok. Ampak me malo skrbi to, da moja tašča in svakinja strašansko radi solita pamet . In če bi si lahko to prihranila vsaj tri dni v P, bi mi prav pasalo. Ker drugače bi mi bilo pa skoraj bolj ok, da bi na hitro prišli pogledat v P, kot pa kar prvi dan domov. Aniita sicer nisem majakla, ampak vseeno. V nosečnosti ti pripada en obisk patronažne sestre. Tako so mi povedali zadnjič na pregledu in v materinski šoli. Ni pa mi povsem jasno zakaj tega ne povejo vsem. Predlagam ti, da malo vprašaš pri svojem G.
|
|
|
|
RE: Oktobrke 2009 2.del 11.9.2009 15:01:53
|
|
|
|
metka_zone
|
Evo ga,s hitro pošto je prišla od avta nova turbina in sem dala zanjo denar od sobic za najina sinkota...grrrr!Potem pa še ostale stvari,ki jih bodo računali in bova dala denar za najino spalnico ....Za znoret!Je bilo včasih fajn,ko si se peljal s fičkom in si malo potolkel,pa je vse delovalo ... Sploh ne vem,če bom spravila danes mojega v Celje,ker morava vzeti predsobo za hodnik,pa tiste cotke za otroke...Je preveč razkurjen! Pri nas se nekaj oblači in upam,da ne bo spet deževalo,saj je tamal skozi notri v hiši in je že rahlo siten ...Sicer pa kdo ne bi bil v takem vremenu. Še dobro,da sem se spomnila in spakirala copate za bolnico,ker ko sem šla 1.rodit,sem bila kar brez,mi je moj potem prinesel ene od doma.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?