|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: * Avgustovčki 2009 *
10.9.2009 12:13:31   
aprilčica07
Ojla mame,

kako gre? Mi smo zaenkrat ok, edino kar mi kravžlja živčke je Jakob.. madona, je ratal tečen in siten, pa vse je NE. Prej je bla tle patronažna in itak je delal tak kaos, da ga je moj mogel kr ven peljat... Brrrr, a je luna danes?

veselka: najprejuser posted image user posted image pa da se situacija doma čimprej poštima....
anhelo2: saj sem že zgoraj napisala, da je naš ratal kot en mali razbojnik od kar imamo sestrico... na trenutke je star fantina, ampak drgači pa ga komaj krotimo.... si provam vzet cajt zanjega kadar utegnemo, ali jst, ali moj, ali none, ampak on ga še zmeri svira po svoje.. in jst popiz.. kar ni prav in mi je pol žal.. ampak saj bo bolše...

Grem nardit kosilo, pa pridem kaj nazaj. 

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 301
10.9.2009 12:43:46   
Sanikaa
Živijo!
sem kot en zombi.
Čiščenje noska...."mišn imposibl". Špricnem mal fiziološke in posesam z eno pumpico na baterije( v baby centru in sanolaborju je imajo). Ima take mehke silikonske nastavke da mal počistim po nosku. Problem je ker se mi zdi da ne povleče odzadaj šmrklje z mehkega neba. Ker te šmrklje slišim kako mu grgljajo v spanju in se bojim da grejo direkt v pljuča. Ene ženske ful hvalijo neki nastavek za na sesalec (baje da skoraj dušo potegne ven), ampak meni ne pada na pamet da vsakič ko hočem malemu nos očistit da navlačim in prižigam kirbija in zbudim vse po vrsti!!

Anhelo2 pozdravljena in dobrodošlauser posted image Vid je moj starejši (3,5) tudi do 15 v vrtcu. Čez dan poskušamo ko dojim skupaj kakšno risanko pogledat in se poskušam veliko pogovarjati z njim. Tudi gremo če je lepo vreme skupaj vsi na igrišče in seveda do tja on poriva voziček..mi2 samo paziva da ne gre preveč offroaduser posted image Zvečer se pa za nego izmenjujeva z možem. En večer jaz rihtam Vida dokler mož kopa Lea, drug večer obratno. Tudi potem ko jaz dojim Lea Vid je učasih zraven in z možem bereta knjigice. Ali sta ona dva v Vidovi sobi in tamo se pogovarjata in bereta. Če pa Leo prej zaspi in ni še ura za spanje (21 00) odigramo skupaj še kakšno igrico (človek ne jezi se, domino ,ali spomin) Trenutno je to Vidova opsesija (igrice). Tudi en dan u tednu ima Vid "babi dan" ko babica pride po njega v vrtec in gresta na kakšen izlet , ali npr. danes gresta v lutkovno gledališče. Vid obožuje babi dneveuser posted image user posted image Že dva dni govori vsem da gre danes gledat Žogico nogicouser posted image user posted image .

Danes sva oba z dragim kot zombija. Tale nosek pošteno matra vse nas. Leo je začel že mal kao kašljatuser posted image in cele noči se zbujamo neštetokratuser posted image

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 302
10.9.2009 12:53:36   
kerala
Ojla drage moje!

sams, ma si pa res revica, upam, da te čimprej poštimajo!

aprilčica, jaz sem bila tudi vsa zapsihirana v P zaradi tega mleka! Me je pa prav presenetilo tle v Izoli, nič kaj ne komplicirajo z dodatki, ti ga prav hitro prinesejo, sam če rečeš, da se ti zdi, da mali nima dovolj mleka. Jaz sem tretji dan potem kar sama rekla, da ga bom dojila kolikor bo hotel in dodatke ne bom dajala, oni bi mi ga kar prinašali!

eee, a ti ga moraš imeti ves čas v naročju? Pa tudi likat moraš? Jaz za našega prav nič ne likam. Na popek sem dajala sterilni zloženec, dokler se ni posušil. Pa saj je itak pod pleničko. A previjaš ga na široko, so ti rekli v P? Jaz sem ga tudi prva dva dni doma, potem pa je patronažna rekla, da je čist prevroče in naj jo kar odstranim. Kolki so bili pa itak OK. A ponoči ga tudi previjaš - a zato ker se pokaka ali je samo polulan? Jaz ga previjem, če se ornk pokaka, drugač je pa kar od zvečer do zjutraj v eni plenički. Za ponoči imam pa že kar št. 3, se mi zdi, da je 2 že premajhna. 

anč, si pa res pridna, da že kar študiraš! Bravo!

hel, lepo da ste že doma. Ti kar počivaj, jaz sem bila tudi utrujena od poroda še kaka dva tedna. Zdaj bi pa že gore premikala, samo si ne upam kaj velik zaradi mleka. Pravijo, da je treba počiiiiivat.

Flora, tvoja bejba je pa res super, da tako lepo napreduje, pa še tako pridna je! Jaz nisem čisto prepričana, da bo Taras dolgo tako pridkan, danes ga je v vozičku že nekaj sračkal dokler je bil buden, v rokah je bil pa ves blažen in ni nič več težil. Mogoče sem se pa prehitro hvalilauser posted image  

veselka, nič se sekirat! Če je včeraj tolk vlekla zvečer, se bo sigurno danes že več mleka naredilo, pa še če lepo napreduje, potem brez skrbi.
Pri nas je zvečer bolj problematično, ker se Taras dere na joški, zagrabi, pol pa histerično spusti in se dere k norc! Potem dam pa flašo in je tiho in lepo poje. Čez dan ga dojim skoz, kolikor hoče, pa se ne naredi dovolj, ma ne vem zakaj. Je pa prejšnje dneve tudi tam okrog 60ml zvečer popil, včeraj je pa celih 90! Potem se pa čez 1/2 ure spet doji, preden zaspi. Samo sploh ni joškic spraznil, tako da je bila ponoči prava kriza, je kr ven teklo!
Upam, da se ti doma zadeve čimprej uredijo, res škoda, da ti grenijo te lepe trenutke...

Anhelo2, dobrodošla! Ti se nam kar pridruži! Jaz na tvoje vprašanje ne znam odgovoriti, od mojih prvih dveh sem že pozabila kako sem to rihtala, zdaj sta pa tako veliki, da s tem nimamo težav...

Revice tiste, ki imate user posted image že prehlajene. Jaz sem kupila tisto pumpico, k z usti ven vlečeš, samo je še nisem sprobala, HB!

Včeraj se je pa Taras tolk drl, tudi ko je imel flašo, tako da se bojim, da so že prvi znaki krčkov na pohoduuser posted image . Pa še ponoči se je nekaj drl in zvijal... Danes ima 3 tedne, ravno pravi čas za te stvari...

Joj, a je Tulpek že rodila? Nisem nič Avgustovk čekirala...

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 303
10.9.2009 13:04:01   
*anč*
veselka  zelen kakec je lahko tudi znak alergije.   glede dodatka ... moja mala je 2. noč po nevemkok urnem dojenju popila 60ml dodatka pa je mela več kot pol kile manj kot tvoja. sej pomoje se bo zrihtalo, te krizice pri dojenju so kar pogoste. 

Razveseljujeta nas dva sončka; Tristan in Kiara.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 304
10.9.2009 14:01:36   
Ayo
Dan punce!

Meni kronicno primankuje casa, saj vas vcasih na hitro preberem, za tipkanje pa nikakor ne najdem niti 5 minut user posted image

Niti ne vem katerim novopecenim mamicam se nisem cestitala (za Hel32 sem sigurna), naj zdaj tole velja za vse, ki ste to postale!! user posted image

Ilaria bi se se vedno rada nosila po rokah, tako da cez dan prakticno nic ne morem. Kriz in hrbtenica mi bosta kmalu odpadla. user posted image Dojiva se na cca 3 ure, en podoj traja cca 10 minut. No, ponoci je se kar pridna, prvo rundo mi spi od 4-5 ur, potem pa spet na 3 ure.

Vceraj sva imeli 1. pregled pri P, imamo 5070g in 54cm. user posted image P je rekel, da tudi ce podoj traja 10 minut je to cisto v redu, ker itak otrocek 90% tistega kar rabi dobi v teh 10-ih minutah, ostalo kar je vec je crklanje. user posted image
No ampak itak jaz mleko imam, to je pokazala tudi kilaza nase pozresnice. user posted image

Gabriel pa je kar priden, zdaj ga imam popoldne doma, po popoldanskem pocitku hodimo za 2 urci na igrisce, potem vecerja in je dneva konec.
Tako da mi uspeva posvecat njemu pozornost predvsem na igriscu, se igrava skupaj, Ilaria itak v vozicku drema, malo jo moram guncat vsake toliko casa pa je. user posted image

Eee35, kerala in sams (upam, da si bolje!!! user posted image ), mi pridemo v soboto v porotoroz in ostanemo do 20. septembra. Lahko se kaj dobimo. Od Eee35 in samsa telefon imam od tebe kerala pa ne.
Fino bi bilo da se kaj vidimo. Pa ce je se katera za srecanje, se nam lahko pridruzi! user posted image

Drugace sem pa v soboto kupila nov avto, novi Polo od WV smo narocili, ce bo vse po sreci pride na acetku oktobra, no drugace pa enkrat decembra. Sem ful vesela, predvsem da sem si nekaj privoscila tudi jaz, sploh pa je to moj 1. nov avto (vsi ostali so bili zmeraj kupljeni rabljeni) user posted image

Zdajle cakam na varusko, pa da se princeska zbudi in se nahranimo, potem grem pa spet po doooooolgeeeeeeem casu plavat! user posted image Ze komaj cakam, sem cisto zakrknjena, pa da malo zblokiram kriz in hrbtenico user posted image
Alisa, kdaj bos pa zacela kaj koesarit? user posted image Jaz ko pridem iz Slo, grem definitivno na kolo! user posted image

No, pa se obvezno vam moram pokazat tole slikco user posted image

user posted image

Pridne bodite! user posted image

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu *anč*)
Neposredna povezava do sporočila: 305
10.9.2009 14:16:37   
veselka
a mi lahko še kdo svetuje kaj nej naredim za uspešno podiranje kupčka? včasih ga, včasih pa ne. mi pa velikokrat na rami zaspi al pa dol prileze in se stiska ob vrat, kupčka pa od nikjer. sem prebrala, da je zelen drekec lahko tudi zarad slabega podiranja kupčka.
anč se alergija lahko še kako drugače opazi? ker na koži ni nikakršnih znakov.

dons je mleka še manj user posted image . že od jutra se dojiva kr naprej, pa ji ni zadosti, moje joške pa že čist mlahave. sva ji zdej dala še 60 ml dodatka na vse moje joške in zdej je čist blažena. sej dojila bom še naprej, kolikor bo bo, nočem nehat, mogoče se pa še kej prebudi. ampak še nekaj dni nazaj je blo mleka tolk, da sm si ga mogla še črpat, mim grede sem napolnila 120 ml flaško po dojenju. do naslednjega dojenja je blo mleka spet dosti.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 306
10.9.2009 14:26:39   
Sanikaa
Zelen kakec vsak po svoje tolmačiuser posted image Nekje sem prebrala da je seveda odvismo kaj mami papca (bučke, špinača..=zelena barva) V knjigi od Mayo klinik pa piše da otrok najbrž poje preveč tistega začetnega mleka (juhico) in premal tistega mastnega končnega mleka (glavna jed in desert pride ta zaden). Zato učijo da se doji na eni joški do konca in koliko otrok hoče še drugo. Potem pa naslednjič tisto drugo ponudimo prvo, ker je kao ostalo v njej več tega mastnega mleka. Če pa mal na eni pa mal na drugi otrok poje samo juhcouser posted image in je kakec zelen. Moja mami je rekla da so njo učili da je otrok lačen če je zelen kakec , ampak mislim da to ne drži..
lp

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 307
10.9.2009 14:33:26   
Sanikaa
Ayo tale slikica pa zmaga :)) Ful je kjuti tvoja Ilarijauser posted image
Sams boga ti!!user posted image Upam da te bodo čim prej pocajtali!!
Kerala Taras se je navadil da mu fino na easy teče iz flaške in je jezen na joško ker se mora matrat. Pri Vidu je bilo enako ker sem dodajala..zato se zdaj preveč ne mudim z flaško.
Hel čestitaaamuser posted image user posted image
lp

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 308
10.9.2009 15:14:30   
aprilčica07
Ayo: sem te že pogrešala tuki gori, ma tvoja Ilaria je res lepotička....user posted image user posted image user posted image v tolažbo tudi naša Julija je ugotovila, da je na rokah daleč najlepše in bi najraje gor visela, ampak zaenkrat ji ne damo zmagoslavja.... je pa res, da je danes pridna in ful spi, včeraj jo je pa neki matralo in itak smo jo guncali in osili gor in dol..
sanikaa: upam, da se Leu čimprej poštima stanjeuser posted image user posted image user posted image
kerala: da ti kr prinesejo mleko? super, pr nas ni govora, moraš ali katero poznat, da ti zrihta tako mimo, ali pa da res vidijo, da skoraj kri ven teče iz joške, drgači ne dobiš dodatka.. vsaj da ti vidiš ne.. če otročka odpeljejo ponoči in se dere pa itak mu dajo flašo, ampak tega ne povejo..
anč: pridna, da si že začela študirat... bravo..user posted image
hel: včeraj sem prav pozabla nate, dobrodošla domauser posted image user posted image

Sem šla čekirat na avgustovke kako je z tulpek in pravi, da ji bojo danes sprožili, ker je vse zrelo, tako, da držimo pesti, da bo kmalu pestvala..user posted image user posted image

Trenutno oba spita, Julija in Jakob, jst sem si na hitro glavo pobarvala in oprala, zdaj pa bo treba počasi bejbo zbudit, ker bo cajt za jest..user posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 309
10.9.2009 15:25:04   
eee35
Ayo: ful lepa slikca, tvoja mala kar rasteuser posted image Jaz bi zelo rada šla na morje, saj mogoče bo res šlo, če si do 20-ga, mi imamo 17 pregled, če bi bilo lepo v petek, 18...Saj smo na vezi, oki? Samo moraš čekirat tukaj gor, ker jaz nimam tvoje številke, od Kerale tudi ne, samo od Sams, ne vem pa, kako je z njo, če bo že v redu?user posted image

kerala: ponavadi je ta mali sonček, res, ampak zahteva ful pozornosti, noče sam ležat, moraš se že nekaj igrat z njim, igračke kazat, pa pogovarjat, to obožuje, samo pol ne spi valjda, pa vse bolj zmatran, pa pol pridejo samo še roke v poštev. Včeraj je bil prav hudičko, pa še mojega ni bilo, ponavadi si ga malo podajeva, če se en zmatra. Likam samo še cunjice, tam, kje lahko se popka dotikajo, zloženec sva nehala davat, tako je rekla patronažna (ma meni se zdi, da vsaka nekaj po svoje govori, pismo...), glede širokega povijanja tudi je rekla patronažna da morava, tako, da bogi še zmeraj ovit kot en sendvič s prilogo. 17.9 imamo zdravnika, mogoče bo konec s tem.
Glede previjanja ponoči - če je pokakan ga previjeva, pa ponavadi glih med dojenjem kakauser posted image , če ne, ga dam spat tudi brez previjanja. Ampak včasih veš, tudi prav čutim, da je polulan čist, da plenica težka hudičevo, pol ga tudi previjem, nimam srca ga držat v takšni. Čeprav moj vedno reče: ma daj ga pusti...

veselka: kupček je, ali ga ni, ne se sekirat, če ti ne poliva ful veliko, sem brala, da treba je počakat par minut, če ne podre, dat mir, pa naj ima posteljo dvignjeno malo, pa bo. Naš včasih podre kupček šele pred naslednjim dojenjem, ko ga dvignem.

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 310
10.9.2009 15:31:46   
Anhelo2
Hvala za odgovore; torej je pri vseh nekje enako, ma imam kar slabo vest ko bolj malo preživim časa s tamalim ( Liam star 4 leta) ko sva pa prej non stop visela skupaj! Ma se bo že navadil, da ni več sam! Je pa pri nas enako kot pri vas Aprilčica od kar imamo sestrico smo cca 65% bolj nagajivi in seveda nič ne ubogamo pol pa jaz tudi zgubim živce in mi je kar hitro potem žal!

No ja mislim, da se moramo vsi privaditi na novo situacijo!

Glede dojenja pa vidim, da je tudi pri vseh nas nekje enako : to pomeni, da se borimo; tudi jaz moram 1 do 2 x na dan dodati ampak zmanjka ji čisto malo pri meni ker popije še samo 30 do 40 ml! Seveda pa smo non stop na joški. Danes je bilo za oddtenek boljše ( joj ne bom prehitlo hvalila iz izkušenj vem, da se ti hitro maščuje) je celo imela ritem 3 ure spanja dojenje to traja cca 45 min do  1ure in potem spet 3 ure spanja v vozičku; ne morem verjet celo ven sva prišle!

Vem pa zagotovo, da se splača od začetka malo potruditi, ker po 1 do 2 mesecih dojenje, če vztrajaš seveda, ziher steče; izkušnje od prvič ni blo problema, ki ga ne bi dali skozi glede dojenja na začetku!!! 

LP mamice

Neposredna povezava do sporočila: 311
10.9.2009 18:09:45   
hel32
Dan
Da se na hitro javim.Mi smo OK. marko je priden in kr lepo napreduje, ponoči sva spala od 4 dp 9 zjutraj.

Imam malo težave z dojenjem, ker smo mu v bolnici dodajali  zdaj pa imam polno mleka pa se mu ne ljubi vlečt, tako, da čakam da mi mama prinese pumpico zdaj, se je navadu na flašo, falot.user posted image user posted image user posted image

Morem povedat, da ful uživamo, očka mi pomaga , kuha, pestuje malega, aja pa še to  BIL JE ZRAVEN  NA PORODUuser posted image user posted image user posted image user posted image , me je presenetu
in bil v veliko pomoč.
Porodno zgodbo sem še dolžna, pa se mi trenutno ne ljubi pisat, bom kak drugi dan, ker zaradi šivov težko sedim brez obroča.Imam
namreč notranje ib zunqanje in boli, ko user posted image .
Tjaša ja brateca lepo sprejela in ga obožuje.
Mama Helena

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Anhelo2)
Neposredna povezava do sporočila: 312
10.9.2009 18:17:39   
veselka
IZVIRNO SPOROČILO: Sanikaa

Zelen kakec vsak po svoje tolmačiuser posted image Nekje sem prebrala da je seveda odvismo kaj mami papca (bučke, špinača..=zelena barva) V knjigi od Mayo klinik pa piše da otrok najbrž poje preveč tistega začetnega mleka (juhico) in premal tistega mastnega končnega mleka (glavna jed in desert pride ta zaden). Zato učijo da se doji na eni joški do konca in koliko otrok hoče še drugo. Potem pa naslednjič tisto drugo ponudimo prvo, ker je kao ostalo v njej več tega mastnega mleka. Če pa mal na eni pa mal na drugi otrok poje samo juhcouser posted image in je kakec zelen. Moja mami je rekla da so njo učili da je otrok lačen če je zelen kakec , ampak mislim da to ne drži..
lp

ja pri nas je zelen kakec bil kljub takemu dojenju. sem dojila samo na eno, dokler je blo v eni dost mleka, pa zjutraj mam polne jošk in takrat podojim na eno, pa neslednjič na drugo. po tem čez dan pa je mleka vedno manj, kot da bi ful počasi nastajal, pa "izpraznemo" eno in potem "izpraznemo" drugo in pol gremo spet na prvo in na drugo, ker mlekec pač sproti nastaja, ona pa bi jedla... in na koncu končamo še z dodatkom, ker moje enostavno ne zaleže.
mogoče sem pareveč pod stresom, ker skos neki delam. spim po 6 ur na dan oz. noč, čez dan sem šla spat 2x, vključno danes, ker se enostavno ne spomnim it spat.

< Sporočilo je popravil veselka -- 10.9.2009 18:18:11 >

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 313
10.9.2009 22:39:27   
go_ta
'čeeeruser posted image  Niko spi, mami ma mal časa za RR, čeprav bi tud jst morala spat, ker bog ve, kdaj bo sirena zatulilauser posted image  včer sm napisala cel roman, pa sm dans ugotovila, da ga ni objavilo!!user posted image
Jst sm kronično utrujena ... Niko ga zadnje dni ponoči mal sračka, tko da sm včer pomislila, da če bi lahko, bi šla spat ob 8 in bi spala do 10 zjutrj, vstala, pojedla in šla nazaj spatuser posted image  Sj bo, aneuser posted image
Aja, sm pa začela delat isto kot ti, alisa: izčrpam si mleko in mu ga pred spanjem dam, ker če ga pred spanjem dojim, nikamor ne pridemo - mal vleče, mal spi vmes, zdj pa poje konkretn obrok in dlje spi, cele 4 ure prvo rundouser posted image  Upam, da ste pri vas Alisa pa Sanikaa bolje! Tud jst sm začela z operacijo čiščenja noska, uf, kaj vse sem danes potegnila venuser posted image
Je pa mali zdj pravi cukerček, čez dan se večinoma smejiuser posted image Spi pa nažalost še vedno samo, ko ga vozičkam, tako da tud čez dan ne morem spat.
anhelo2, dobrodošla!user posted image
Tist zeleni kakec smo pa mi imel, če je malega zvijalo, tako da ne vemuser posted image  Očitno je res veliko interpretacijuser posted image  Aja, še to je pri nas super, da Niko dobro prenaša tiste D3 kapljiceuser posted image  Sicer se kremži, ko mu jih dajem, ampak hujših krčev ni.
ayo, kok je mala luštnaaaaauser posted image
sams, upam, da se boš porihtala!!
aprilčica, luna mislim, da je že bilauser posted image  jst sm jo krivila za Nikotovo nespanje - kot da je ona vplivala na to, yeah rightuser posted image
anč, ti si pa pridna, vsa čast!user posted image dva otročka pa kolokviji, seminarji. Jst ne morm ene diplome spacatuser posted image  Ko bo mal večji, ga bom fliknila v igralni center pa bla pridna tud jstuser posted image
Sam ti naši otročki so res scrkljančki, Niko noče bit sam nikakor, tako da se morm skoz pogovarjat z njim, po hiši je pa bolj malo narejenouser posted image Sicr ga nočem preveč po rokah nosit, ampak mislim, da popuščam. Ful mi je dobro ga opazovat, ko se sprehajava po stanovanju, on pa z odprtimi očki vse naokrog opazujeuser posted image
To bi blo za zdaj, to, upam, da mi bo objavilo, če ne bom znorela!user posted image
Lepo ajajte, mamice, dojenčki, očkoti ...user posted image

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 314
10.9.2009 22:47:31   
go_ta
Še to sem pozablauser posted image  Flora, ti si imela težavo, ker se mala joka v vodi? sem slišala, da bi mogoče pomagalo, če bi šla ti znjo v banjo ... sam bi moral bit očka zraven, ker en vem, kako bi s tako majhnim otrokom pršla not pa venuser posted image
Veselka, na forumu RR (daj malo pobrskaj) sm nekje zasledila en položaj za podiranje kupčka. Nisem čist ziher, ampak palec daš pod ramo prsti druge roke grejo pod drugo ramo, kazalec pa nad njo, z drugo roko pa nežno pod ritko, da ne bi sedela ... in naj bi blo to eden izmed načinov. Daj malo pobrskaj, ker ne vem, če sem prav opisala.
Zdaj pa res lahko noč!user posted image

23. 7. 2009 - Niko (50 cm, 3460 g)
1. mesec: 56, 4715
3. mesec: 64, 7030
4 meseci 3t: 7980
6. mesec: 71,5, 8590

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 315
11.9.2009 7:33:05   
Alisa
Jutro,
Danes sem se pa po dolgem času res naspala. Po včerajšnjem popoldanskem dojenju na vsako uro ( je jedla par minut pa zaspala.....skoz isto) in ob pol 9 sem bila že ko cota, sem šla naredit 90 ml apatamila, ker je še kar tečkala za jest jaz pa res nisem imela kaj dat, ker je cel popoldan cuzala, je mal potegnla niti 10 ml ni spila in zaspala. Pričakovala sem da se bo ziher ob 1h zbudla in glej ga zlomka jaz sem jo morala ob 6h zbudit, ker mi je spet vse teklo. Tako da smo spali celih 9 uruser posted image user posted image .

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.

(odgovor članu go_ta)
Neposredna povezava do sporočila: 316
11.9.2009 7:58:07   
aprilčica07
Jutro

pijem kavo in se trudim bit prisebnauser posted image user posted image user posted image bi še tako spala, ampak mi otroci ne pustijo.. Jakob je vstal ob 7, takoj za njim pa še mala. Danes imam pa generalko, sem cel dan sama z obema. Saj bo nona kaj vskočila, vsaj ko bo za dat malega spat, ker drgači enostano ne bo šlo. Me zanima kako mi bo šlo vse skupaj. Oh ja, kaj čmo, saj bomo preživeli.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

julija je zaspala ob 22 30 in je spala do 3 30, pol smo jedle in je spala do 7, zdaj se je spet nabasala in čmuri v ležalničku, Jakob pa okoli razsaja...

alisa: super, da ste lepo spančkale...pridna tvoja pupa!
go ta: jst se trudim, da bi šla spat kadar mi oba istočasno spita, ma mi nikoli ne rata, ker takrat nisem zmatrana, zvečer sem pa ko cunja in ne morem niti dihat...user posted image    je pa prej tudi meni RR nardila isto kot tebi, sem mislila računalnik nekam ubrista.. pišem in pišem in škatla mi napiše we are sorryuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
hel: super, da se tako lepo rihtate, kr tako nadaljujte.. ti pa počivaj, če te šivi bolijouser posted image user posted image

Grem spit še malo rogaške, da bom šla čez dan kaj do wc-ja, ker to je zame nočna mora. Imam prebavo spet katastrofačlo, saj je blo bolše v nosečnosti kot je zdaj...

Pridem nazaj.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 317
11.9.2009 8:16:59   
aprilčica07
TULPEK SPOROČA:

rodila sem fantka, 52 cm, 3270 g. za ime se še odločava. tulpek

Sem si drznila skopirat sem iz  čvekanja v pričakovanju.. bravo tulpek!user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 318
11.9.2009 10:04:56   
neli98
Upam, da niste hude ker sem vam seznam skopirala sem.

Lp, Neli
user posted image user posted image user posted image

MAMICE IN MALI:
datum poroda/PDP/nick (starost - št. otrok od prej)/ime otročka (porodna teža, dolžina)
1.) 08.06/ 13.08./ Sulfinija (30 let-0)/ VAL (1.600g)

2.) 15.06./ 10.08./ Blanč (35 let-0)/ LARA (1.600g, 42cm), BERNARD (2.020g, 43cm) 
3.) 29.06./ 01.08./ Poopsie (28 let-1)/ ISABELLA (2.890g, 49cm)
4.) 10.07./ 20.08./ Barbk (33 let-1)/ ŽIGA (1.580g, 42cm), BRINA (1.610g, 43cm)

5.) 23.07./ 30.07./ go_ta (27 let-0)/ NIKO (3.460g, 50cm)
6.) 25.07./ 01.08./ šivilja (32 let-2)/ HANA (4.115g, 54cm)
7.) 26.07./ 01.08./ levček1 (29 let-0)/ OSKAR (3.470g, 52cm)
8.) 27.07./ 14.08./ katyy26 (27 let-1)/ TAI (2.790g, 48cm) 
9.) 28.07./ 04.08./ toninena (? let-?)/ LUKA (4.100g, 52cm)
10.) 28.07./ 02.08./ DeLucia (27 let-0)/ PIKA (3.440g, 50cm)   
11.) 31.07./ 05.08./ lunca82 (? let-?)/ ERIK (3.290g, 50cm)

12.) 31.07./ 02.08./ Flora2 (? let-0)/ DAŠA (3.560g, 51cm)
13.) 01.08./ 01.08./ Sisy (30 let-1)/ MARK (3.620g, 53cm)

14.) 02.08./ 14.08./ cowgirl (30 let-0)/ IVANA (2.780g, 46cm)
15.) 02.08./ 03.08./ hruškolinka (? let-?)/ MARTIN (4.240g, 56cm)  
16.) 03.08./ 18.08./ Sanikaa (30 let-1)/ LEO (3.400g, 52cm)
17.) 03.08./ 01.08./ ema82 (26 let-1)/ EMA (3.650g, 53cm)
18.) 04.08./ 20.08./ lara27 (26 let-2)/ DEAN (2.690g, 48cm)
19.) 05.08./ 15.08./ Mateja4 (? let-0)/ TAJA (3.160g, 49cm)

20.) 05.08./ 02.08./ majtka (23 let-0)/ CIKLAMA (3.210g, 51cm)
21.) 05.08./ 12.08./ M1987 (21 let-0)/ LANA (2.840g, 50cm)
22.) 06.08./ 08.08./ simonalokar (26 let-1)/ MAJA (3.400g, 52cm)
23.) 06.08./ 03.08./ 5ra83 (26 let-0)/ ZOJA (3.130g, 49cm)
24.) 07.08./ 09.08./ Ayo (34 let-1)/ ILARIA (4.045g, 51cm)
25.) 07.08./ 16.08./ romana24 (26 let-1)/ KLARA (3.220g, 51cm) 
26.) 07.08./ 07.08./ Drnula (31 let-1)/ HANA (3.179g, 52cm)
27.) 08.08./ 07.08./ modrasmotka (23 let-0)/ KAJA (3.560g, 51cm)
28.) 08.08./ 19.08./ SAŠA77 (31 let-1)/ MIA NEŽA (2.680g, 47cm)
29.) 10.08./ 13.08./ tejči77 (31 let-1)/ MAJ ENEJ (3.710g, 51cm) 
30.) 11.08./ 20.08./ živa25 (23let-1)/ ŽIGA (2.760g, 47cm)
31.) 11.08./ 22.08./ nena1978 (31 let-0)/ ANJA (2.900g, 49cm)    
32.) 13.08./ 13.08./ Zima07 (30 let-1)/ VARJA (3.620g, 52cm)
33.) 13.08./ 30.08./ Tanchy (25 let-1)/ HANA (3.000g, 50cm)

34.) 13.08./ 22.08./ *Orhideja* (23 let-0)/ BENJAMIN (3.050g, 50cm) 
35.) 13.08./ 11.08./ HeGa (32 let-1)/ JAN (3.660g, 54cm)
36.) 13.08./ 25.08./ tobika (? let-?)/ NINA (3.100g, 51cm)
37.) 13.08./ 16.08./ Joob (28 let-0)/ NIK (4.280g, 54cm)
38.) 13.08./ 06.08./ opatija (31 let-1)/ JUR (4.100g, 57cm) 
39.) 14.08./ 13.08./ eee35 (36let-0)/ ALEKSANDER (3.680g, 52cm)
40.) 14.08./ 23.08./ gabi05 (25 let-0)/ TAI (3.850g, 52cm)
41.) 14.08./ 15.08./ *sandy* (25 let-?)/ DINO (3.420g, 51cm)
42.) 15.08./ 21.08./ Alisa (29 let-1)/ KLARA (3.080g, 50cm)
43.) 15.08./ 14.08./ lucy86 (22 let-0)/ NIK (3.550g, 51cm) 
44.) 16.08./ 18.08./ sasa84 (24 let-0)/ ANŽE (3.240g, 52cm) 
45.) 16.08./ 29.08./ garfield08 (? let-1)/ ŽANA (?g, ?cm)
46.) 17.08./ 18.08./ Dorca (? let-3)/ ROŽLE (3.650g, 51cm)
47.) 17.08./ 30.08./ Lorian (37 let-2)/ DORIAN (3.890g, 51cm)   
48.) 18.08./ 21.08./ *anč* (26 let-1)/ KIARA (3.400g, 51cm)

49.) 18.08./ 21.08./ miska_mccute (30 let-2)/ NINA (2.380g, 48cm) 

50.) 18.08./ 19.08./ karin1 (31 let-0)/ KARIN (3.280g, 50cm)  
51.) 20.08./ 13.08./ kerala (38 let-2)/ TARAS (4.000g, 54cm)
52.) 20.08./ 29.08./ Arwen (32 let-1)/ TIM (3.380g, 52cm)
53.) 20.08./ 16.08./ TjasaJ (30 let-0)/ MAJ (4.600g, 55cm)
54.) 23.08./ 26.08./ Cavalierka (28 let-0)/ JON (3.270g, 51cm)  
55.) 24.08./ 19.08./ lora16 (? let-1)/ VID (3.850g, 53cm)
56.) 24.08./ 20.08./ sams (31 let-1)/ SOFIJA (3.730g, 55cm)
57.) 25.08./ 20.08./ anjasa (? let-?)/ JAN (3.890g, 52cm)
58.) 25.08./ 19.08./ Serendipity (27 let-0)/ ZARJA (3.160g, 50cm)
59.) 25.08./ 23.08./ sligica (37 let-1)/ MAJA (3.340g, 52cm)
60.) 27.08./ 19.08./ muca83 (26 let-0)/ LANA (3.460g, 50cm)
61.) 27.08./ 20.08./ mony5 (29 let-1)/ TAJA (3.445g, 50cm)
62.) 27.08./ 31.08./ eva Ana (28 let-0)/ ALINA (?g, ?cm)
63.) 28.08./ 29.08./ 23tina (23 let-0)/ LIJA (?g, ?cm)
64.) 29.08./ 20.08./ Reby (34 let-0)/ TOMI (3.270g, 50cm)
65.) 29.08./ 28.08./ AnjaPH (? let-?)/ KLEMENTINA (3.125g, 51cm)
66.) 30.08./ 22.08./ aprilčica07 (33 let-1)/ JULIJA (3.570g, 52cm)
67.) 31.08./ 31.08./ veselka (28 let-0)/ AURORA (4.100g, 54cm)
68.) 05.09./ 28.08./ altaya (28 let-0)/ VID (4.125g, 52cm)
69.) 06.09./ 01.09./ hel32 (32 let-1)/ MARKO LUKAS (3.830g, 51cm)
70.) 10.09./ 30.08./ tulpek (27 let-0)/ TJAŠ (3.270g, 52cm)

= 35,  = 37

Neposredna povezava do sporočila: 319
11.9.2009 10:46:32   
veselka
dan,

sem mojo končno pred eno uro spravla do spanja v vozičku. smo se že od 4ih zjutraj crkljali, jedli in cucljali na joškicah.

učer nam je "popek" odpadu user posted image . pa prej se je Aurora prou glasno iz vozička zasmejala, ko sem jo guncala user posted image

v glavnem, zdej imam končno čas za pojest user posted image

D3 kapljice kdaj se jih začne dajat? ker mi še nihče ni omenil (v P oz. patronažna)

sem pa učer za vsak slučaj naročila kapljice za krčke, da so v pripravljenosti. imam dvoje - kuminin in sab simplex. druge naj bi ble po zatrjevanju farmacevtke v lekarni najboljše (kar jih imajo). kakšne imate ve izkušnje? jaz bom sicer najprej probala s prvimi, ker so malo manj umetne, če ne zaležejo, pa pač druge.

pa še slikica moje rožice
user posted image

< Sporočilo je popravil veselka -- 11.9.2009 10:49:39 >

(odgovor članu neli98)
Neposredna povezava do sporočila: 320
11.9.2009 10:49:31   
Anhelo2
Pozdravljene!

Joj, aprilčica si sploh še ne predstavljam biti sama en cel dan z obema, saj če bi Liam bil malo manj gluh in ne bi nekaterih stvari prav zanalašč delal bi še šlo, zaenkrat ko pa še ni nekega ustaljenega ritma z bebo pa no way; itak je že dost tiste 2 ure po vrtcu ko smo sami in se 100 x skregamo, ker je vse NE in vse deloma kontra kot se reče!

Tulpek končno : čestitke!

Jaz definitivno ne bom nikoli povsem razumela dojenja!

LP

(odgovor članu neli98)
Neposredna povezava do sporočila: 321
11.9.2009 10:52:27   
Sanikaa
Tulipek čeeestitamuser posted image user posted image user posted image Končno..ali so tebi res orang falili PDP user posted image Lepo se crkljajte!!
Veselka..ja vem saj ni nujno da je ta razlaga za zelen kakec pravi :)) Tudi jaz dojim prvo ena do konca , pa še drugo, pa drugič obratno. sam pri men se zdi da to nima pomena ker itak obe popolnoma sprazniuser posted image . Ta moj bi jedel dokler bi jaz držala joškouser posted image potem pa bruhal pa spet jedel... pa kakec je ziher parkrat na teden zelen.
Mene bolj skrbijo tisti mozolji. MOj ma ušesa čist v enem izpuščaju in kak je imel blago zlatenico ima čist rumene kraste po tem izpuščaju in kjer koli leži je vse rumenouser posted image . Obraz mu mal mažem z aloe vera gelom in se mi zdi da mozolji hitro zgubijo rdečino in se posušijo...ampak ušesa so grozauser posted image
Moram se pohvaliti že drugič sem dobila taki nasmeh da se stopim....žal samo enega na danuser posted image Je kar škrtuser posted image ampak bo žeuser posted image

Danes smo boljš spali ..vidim da tudi pri tebi Alisa gre na boljšeuser posted image user posted image
lepo crkljajte..lp

(odgovor članu neli98)
Neposredna povezava do sporočila: 322
11.9.2009 10:58:58   
kerala
Naš Taras dobiva ritem. Zjutraj se je vrgel po mamici, ki rada dolgo spi in me vsak dan pusti spat nekje do 8:30. Potem je buden kake 1,5 ure, v tem času se 3x dojimo. Potem pa spet spi... Je pa definitivno ugotovil, da je na rokah bolj fajn... ti mali, noče več sam ležat, se ves čas nekaj razburjauser posted image

Tulpek, končno! Čestitke za fantičkauser posted image , pa si le tudi ti dočakala! Zdaj smo pa res vse avgustovke že mamiceuser posted image

Aprilčica, upam, da ti bo danes dobro laufalo, si kar predstavljam, sama z obema, to bo pestro!

Alisa, uau, to je pa bila noč! Čimveč takih, a ne? Pa to je super, da je tako malo spila iz flaške, očitno se je že pri tebi dovolj najedla.

go-ta, jaz tudi popuščam glede nošenja v naročjuuser posted image ... Ma kaj čmo, ko so pa tolk luškani... bo že

Sanikaa, mislim, da se Taras ni razvadil glede flaške. Čez dan prav nič ne dodajava in vleče k norc, zvečer najprej sprazni obe joški, ob flaški se pa najprej fajn skremži, potem jo pa zagrabi in spije.

Ayo, kaka huda fotkauser posted image ! Ja lepo, da prideš v naše kraje. Ti pošljem svojo tel na ZS. Ma obvezno se dobimo, jaz imam "zmeraj" čas, edino za točno uro se bolj težko zmenim, ker še ne znam oceniti kako dolgo bodo trajale priprave na izhoduser posted image
Pa še to - a če si po CR se lahko prej kopaš kot po naravnem porodu - sej vem, da je butasto vprašanjeuser posted image  Mene tudi tako mika, samo so rekli, da do pregleda nič!

eee, tole široko povijanje je res pri vsakem drugače. Zdaj velja, da če je ob UZ kolkov v porodnišnici vse OK, potem povijanje ni potrebno. Nekateri s staro šolo pa kar vztrajajo. V Izolski P tudi to še vedno svetujuejo, v Ljubljani pa ne... Nam je bilo tudi rečeno naj povijamo, smo pa opustili zaradi vročine. Kaj pa ostale, a povijate široko?

Anhelo, tudi jaz nisem imela nobenih težav z dojenjem pri prvih dveh, zdaj se pa kar nekaj lovimo. Me pa vsak dan znova spravi v slabo voljo tole dodajanje zvečer, ne vem, po moje hormoni na psiho delujejo user posted image  čez dan imam pa skoz pomisleke koliko je pojedel... Nikoli ga nismo stehtali, tako da me prav zanima kako bo na pregledu!

veselka, super za popek, še malo pa boste plavali! Glede kapljic se mi zdi, da so vse skup bolj nič kot kej, škodijo sicer ne, pomagajo pa tut bolj malo. Jaz bom probala s homeopatskimi, če bo treba.
Če so krčki pač so, se jih prejoka in prej ko slej minejo. Sem zadnjič prebrala, da nastanejo zaradi razvijajočega se živčevja, tako da tudi prehrana nima ne vem kakega vpliva. Upajmo, da jih bo čimmanj, pri vseh.

Kako ste pa s prehrano? Jaz zaenkrat jem vse, no, razen fižola. Sveže sadje so v P odsvetovali, samo se mi ne zdi prav nič logično. Pa še tidta sestra pri odpustu je rekla, da to itak ni smiselno. OK, na alergije bom pozorna, zarad krčkov se mu pa ne odpovem! Lahko na koncu na kruhu pa vodi pristanem, tako kot pri Živi, pa ni bilo zato nič boljše.

Včeraj je pa moj user posted image  končno dokončal gugalnico za Tarsa, ma je tako lepa... Pred 5 leti je v Iranu videl neko beduinsko preprogico, iz katere spodaj visijo cofki, pa je prodajalec rekel, da je to za zibanje dojenčka in je na vsak način hotel to kupit, kao za svojega sinkota, čeprav meni še na misel ni padlo, da bi imeli še kakega otročka... No, on je očitno že vedel, pa še prav je imel! Zdaj je pa le ograjico naredil in evo, naš Tars se že gunca! No, zdaj spi v gugalnici in je tako srčkanuser posted image  Ko bo kaj cajta, pa še kako fotko prilepim...

Živa, 12.1.1995
Duna, 12.6.1996
Taras, 20.8.2009 (54cm, 3.980g)
1. mesec: 61cm, 4.945g
2. mesec: 66cm, 5.415g
3. mesec: 67cm, 6.245g
6. mesec: 76cm, 8.060g

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 323
11.9.2009 11:02:31   
aprilčica07
Evo mene,

situacija zaenkrat pod kontrolo. Julija spi, Jakob pa pred hišo z nekim poganjelcem nori, ampak trenutno ga nono gleda, tako, da sem jst malo sem prišla. Zgleda, da naši bebi ni zadosti 90 mililitrov mleka, no, to rata dovolj za 2 urci, pol je pa alarm. Bom provala nardit 120, da vidim kolko bo spila. ima pa že napihnjena lička in je ratala ena mala lepčkana bunkica, pa koža se ji tudi lepo čisti in očke so vsak dan lepše:) Če bo vreme ok, gremo pol z vozekom ven. Komaj čakam:)

veselka: lušna pupika je Aurorauser posted image user posted image
anhelo2: ja, saj ni izbire, kad se mora nije težko. Imam srečo, da živijo starši nad nami, pa pol ni panike, če je alarm že pridejo pogledat kaj dogaja...  ma to čez dan bo  že šlo, bolj je problem zvečer, oziroma popoldan, ko gre Jakob spat in takrat sama ne bom zvozila..
sanikaa: super, da nasmešek.... user posted image user posted image

grem kaj skuhat, da ne bom umrla od lakote danes. Včeraj smo pa pico nardili in zraven sem spila eno  tako dobro pivce, je takoooo pašalo:)user posted image user posted image

(odgovor članu Sanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 324
11.9.2009 11:05:04   
aprilčica07
Tud Juliji je včeraj odpadel popek, sem prav vesela, zdaj mi je boljše za videt, prej me je blo fejst strah, da se tam kaj ne zapacka, pa s strahom sem tisto čistila...

kerala: oo, tudi naša prinčipesa ve kje je najlepše, na rokah, itak..... user posted image user posted image tako blaženo zaspi, in v trenutku ko jo damo v košek odpre očke in začne sirena, pa jo spet dvignemo in takoj spet globoka koma.... user posted image user posted image user posted image  

Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?