|
RE: Julijske čvjeke 2008, 1.del :) 8.9.2009 15:46:32
|
|
|
|
metuljcek321
|
IZVIRNO SPOROČILO: zimska - Kako je bilo danes v vrtcu? Mogoče pa ta tvoja pomočnica stresa kakše svoje manjvrednostne komplekse na tebi... A te pozna? Mogoče ve, da si naredila doktorat pa da delašv šoli in sedaj špika po tebi kao - glej kaj vse tvoja tamala še ne zna... (Kot naši sosedi, remember?) Ej, ne bit žalostna. Verjamem, da te je prizadelo, samo nihče ne more ocenjevat tvoje punčke po parih dneh v času uvajanja. Reči ji drugič da zna vse in še več, da se še prilagaja in da ona ni tam, da išče napake in neznanje temveč da to čimprej pomaga popravit in otroka kaj naučiti... Mož jo je zjutraj peljal, povprašal vzgojiteljico, kako kaj Anja & je rekla, da bo, samo še malo se mora navadit. Po šoli sem šla jaz po njo - pridem v razred, notri so bili še 3 otročki, pomočnica & vzgojiteljica. Ena se je crkljala pri vzgojiteljici v naročju, fantek in naša pa sta sedela v/na tistih majcenih lesenih stolčkih ob mini mizici in JEDLA! Aha, naša frajla je jedla jabolko in kruh - tko počasi, na easy, ampak jedla pa je - baje sama prvič - hi, hip, hurrray. No, sem potem še jaz vprašala, kako kaj naša mala princeska & je bila vzgojiteljica zelo pozitivno naravnana, pomočnica pa se kar ni in ni dala. Vidim, da ima kar nekaj težav v komunikaciji, tako da se bo z njo težko kaj zmenit, res. Je pa res, da jo je pohvalila, kako lepo zaspi & da je danes prvič sama jedla ... v isti sapi pa rekla, da takega otroka pa še ni imela v skupini Pa, prosim, no. K sem bla že prepričana, da so se stvari omehčale, potem pa tole. Ojej! Sem povedala, da sem bila včeraj čist iz sebe (oz. da sva bila), ko so nama bile tako servirane reči, a ni nič komentirala. Vzgojiteljica pa: "Punčka se še prilagaja, vse bo v redu ..." in v tem spodbudnem stilu naprej. Ne vem, no, a sem zdaj jaz tukaj smotana al je odnos pomočnice še vedno kar nekaj? zimska, ne, me ne poznata, tudi jaz njiju ne. Sta čist druga generacija, stari cca. 23 let, nobene se ne spomnim iz šole. ksenči, jaz sem imela kar nekaj vezav pri NLB - superdepozit, a to še v časih, k je bla obrestna mera 5% - vau, remember those days? Pa še nekaj reči pri Sparkasse, ki mi je tudi zelo pri srcu. Kako dipl. - ti je uspelo sfiniširat? neboglasnica - OMG, iz osnovnošolcev delamo body-builderje. bolančki naši mali - kako se kaj držite? Lan, Tia, Staš, kako danes? Fino, fino jih crkljajte, mamice, pa še en poljubček jim dajte v Anjinem imenu. lidija: pri nas je stanje 8 zob, a glede na intenzivno slinjenje, potiskanje rok v usta, grizenje vsega po vrsti bi rekla, da je čist možno, da je še kakšen prišibal na plano. Jih imajo pa naši julijčki zelo različno - tja do 15, se mi zdi, medtem ko je Lara (by nosečka maja) šele zadnjič dobila prvi zobek ... se pravi, da ni nekega "pravila." lili, kako nova varuška? Bo to to? populis, bejbi, hello. Kje je pa naša Bolgarka? Everything OK?
|