dskubin
|
Kaj naj vam rečem, da je hudo.. res je hudo.., da nekaterih stvari ne moreš dojeti, dokler jih ne začutiš in to je to.. vedno sem sočustvovala z vami in vrtci, ampak nikoli si nisem, da je tako hudo. Sej bo. Vsi se boste navadli. Samo nekaj ti povem - tri leta sem bla v vrtcu in skoraj ni otroka, ki ne bi imel težav na začetku. Res so redke redke izjeme, ki jim je nekako vseeno in nikoli ne jokajo oziroma kako drugače pokažejo svoje stiske. In se mi zdi, da je vseeno boljše, da imata težave takoj, ker nekateri pa pridejo pa so po teden, dva, tudi cel mesec OK in pol se začnejo težave - tej otroci potem težje prebrodijo krizo. Enei je že velik fant, ampak vseeno ne tolk, da bi dejansko razumel, da se ne rabi ničesar bat, ker boš čez par urc nazaj. To lahko otroku miljonkrat poveš, pa še vseeno ni dovolj, je še vseeno premajhen. On bi bil rajši s tabo, pa pika. In to je povsem normalno, da te otrok pogreša, če pa je bil do sedaj vedno samo z domačimi. Ampak čez čas se bosta oba navadila in obema bo lažje, predvsem tebi. Ker je res, kar pravijo, staršem je mnogo mnogo teže, še posebej tistim bolj občutljivim. Vzgojiteljice Eneia sigurno zamotijo, ko greš in se več ukvarjajo z otroci, ki imajo težave pri začetnem uvajanju, tako da tega se ti ni treba bat, ker se tudi njim otročki smilijo. Svetujem ti samo, da ko greš se ne obotavljaš, ker samo podaljšuješ stisko sebi in njemu. Ko se odločiš mu dej ljubčka, ne razlagat na dolgo in široko, al pomahaj in hitro stran, ne poslušat na vratih joka, ki te duši, ne se ustavljat in pogledovat nazaj. Boš vidla, da ti bo lažje, zdej, ko ga bo vozil tvoj, moški so navadno vseeno bolj trdni in odločeni, čeprav poznam tudi take, ki so otroka enostavno peljali domov, ker jim je blo tolk hudo