|
RE: Julijske čvjeke 2008, 1.del :) 7.9.2009 21:07:46
|
|
|
|
metuljcek321
|
IZVIRNO SPOROČILO: _rebeca_ metuljčica verjamem, da ti je hudo, tudi meni bi vrglo iz tira, tako na lepem nekaj tako ostrega. V takih primerih se pa res vprašam kakšna je sploh strokovnost vzgojiteljic. Mar niso one zato tam, da otroku približajo vrtec, ostale otroke, igro, petje,...?? Mar niso toliko žive, da bi otroka vzpodbudile, da se "drži" skupine??? Mar niso toliko sposobne, da otroka nauče, skozi igro, da je del neke vtrčevske celote, katero naj bi začutil? Navsezadnje skupisnko jedo, skupisko hodijo spat, se skupinsko igrajo......Eden, ki je plašnejši, bo pa nekje sam ostal al kako? Ne razumem! Malo mi je too much, da bi vzgojiteljica rekla kaj takega o mojem otroku. Pa ne zato, ker ne bi verjela, da je moj tak - čisto možno...ampak zato, ker ne bi mogla verjet, da ga ne znajo tolko animirat, da bi se vključil v skupino. Predvsem pa to, da mi to ne more malo na drugačen način povedat oz. mi povedat sama od sebe ne pa šele, ko pač slučajno vprašam. Metuljčica, jaz ne dvomim v tvojo Anjo. Mogoče potrebuje samo malo več časa, da se vključi. Mogoče potrebuje samo malo več pozornosti, da se bo znašla. Res bi pričakovala, da bi se vsaj trudile, ne pa da ti reče, da so se vsi igrali na drugi strani, ona pa je bila sama nekje čisto drugje. A to se tako dela? Zakaj pa to dovolijo sploh? Hvala, rebeca, resnično me je ganilo tole in se me dotaknilo. Sem se kar zjokala zraven - my thoughts exactly. Odnos pomočnice resnično ni primeren, vzgojiteljica je veliko bolj čutna, čustvena, nežna. Le nekaj uric pred tem dogodkom je možu rekla, da je Anja super - samo še jest se nauči v vrtcu, pa bo --> precejšnja razlika, a ne? A jutri kaj omenim tale današnji "incident"? Kaj bi naredile ve? Meni se zdi smotrno vsaj nekako povprašati o tem - preko vprašanj, kako je bila malčica čez dan, če je kaj bolje, kako so jo pritegnile, animirale, ... Ne bi pa rada preveč komplicirala, da je ne bi imeli na piki ali kaj v tem stilu ... da gre kar tako mimo, pa tudi ne pustim.
|