Špela100
|
Živjo bejbe, ne bom nič komentirala, ker se mi oči kar zapirajo, vam bom samo poročilo z vrtca oddala , pa hvala za razumevanje. V glavnem prvi dan je bil spoznavni dan, v večini je bilo vse ok, samo me pa zelo moti, ker je maks v skupini najstarejši. Pa to še ne bi bilo tako hudo, če ne bi bil on tako naprej že od svojih vrstnikov- mesečnikov. Kaj naj rečem maks res govori kot en dvoletnik, vse razume, vse ponavlja...zna reči pobalin, ni problema, prav, ok....vse to zna lepo v situacije vpeljat, res šteka vse...sprašuje kje je sestrica...ki je, ki je lumpa??? , pa sam že je z viličko, z žlico se trudi, pa skače, pleše, pleza, učiva se barve, pozna vsa prevozna sredstva...ostali v skupini pa tako, od 14 otrok, 2 hodita samostojno, drugi še ne, sami itak ne jedo, ampak pacajo...skratka bojim se, da bo maks nazadoval, in ne napredoval, danes in včeraj je že v trgovini poskušal puziti. Vzgojiteljice se itak do njega obnašajo kot, da je star 5 mesecev, danes ga je nekaj za roko vlekla k igrački, da jo je pobral, samo dve besedi, gremo pobrat....in ga je vlekla....sprašujem se zakaj sem bila tiho in ji nisem rekla, da naj mu samo reče, maks prosim pospravi igračo, pomagaj mi in bi jo pospravil, kaj je potrebno otroka vlečt? Potem jim dajejo soke pit , zakaj? je bilo kar nekaj mamic, ki je reklo naj jim dajo kar vodo...ampak danes so bili v flaškah sokovi. Sploh ni nobene komunikacije...saj itak otroci ne govorijo...nobene animacije...samo čakajo, da začnejo jokat...ja kaj hočejo pa delat, sedijo in gledajo v luft...pol pa itak jok...maks skoraj da nima vrstnika, ker itak noben ne govori, vzgojiteljice ga obravnavajo kot večino... maksa sem peljala danes v vrtec, so imeli zajtrk, ki ga ni pojedel, potem sem ga pustila pol ure, je bila kriza in jok, potem sem prišla nazaj za 15 minut, sem mu spet rekla, da grem....maks pa....mami ne še, ne še in se stiskal...šteka vse...no potem sem ga pustila do kosila 10.30, je bilo ok, sem prišla nazaj je edini spal na blazini, ko se je zbudil je bil pokakan, jih niso previle, ker bi jim povzročile dodatni stres! Haloooo??? Vmes med zajtrkom in kosilom jim niso dale sadne malice , ker so bile slive, ker nočejo še sedeti za mizo, ker ne znajo jesti, ker so vsi jokali....halooo??? Maks vem da bi jedel slive, pa še zamotil bi se in ne bi jokal...tako je do 12 ure pojedel samo 2 griza kruha. Potem je en ata vprašal zakaj jih mal ven ne spustijo, samo vrata odprejo, imajo ograjen atrij, pokrit, potleh suho, lahko gredo v copatkah, zunaj toplo, jih ni treba niti oblečt, samo vrata odpreti...in odgovor...najprej se morajo navaditi na igralnico....spet haloo??? Ne vem res sem razočarana in zaskrbljena...morda po nepotrebnem, morda preveč kompliciram, itak da smo zdaj vsi občutljivi...samo to so stvari, ki se dajo spremeniti...oni so pa tako togi in neprilagodljivi.... Ker je maks spal med kosilom, so mu kar odnesle kosilo...sem se zbunila sem rekla, da naj ga pustijo, se bo zbudil in jedel, ker če bi mogla it še domov pa skuhat, bi jedel ob 14 uri... mah ne vem, sem prav žalostna, bomo videli jutri...nov dan, nov boj....
|