mimi81
|
Joj, kako sta lepo napisali, ribica in gantar. Vsaka ima po svoje prav, jaz bom tudi poskusila karseda uživat nosečnost, vsaj, če bo res vse v redu. Gantar pa tudi čisto razumem, da ji je še težje, saj je pozni splav doživela 2x in je čisto prav, da je taka ženska pod drobnogledom. Jaz sem pa tako, da si res ne želim spet izgubiti otroka, še najmanj pa po 3. mesecu nosečnosti, ampak mi je pa pred vsem daleč najbolj pomembno, da rodim zdravega otroka. Vse sem pripravljena dati skozi, le, da bo otrok zdrav. Veste, če vam po pravici povem, sem se ob svojem splavu (in vprašanjih, zakaj se to ni zgodilo v zgodnji nosečnosti) tolažilas tem, da dobro, da se ni končalo 1 mesec kasneje naprimer. To pomeni, da bi rodila pri 24. tednih, pa tudi pri naprimer 28. tednih bi bilo prezgodaj. Res, če vam po pravici povem, tega ne bi privoščila niti otroku niti sebi. Moj otrokec je bil še premalo razvit za življenje, kak mesec kasneje pa bi bil ravno toliko razvit, da bi morda lahko živel, ampak samo to. Nekje sem prebrala, da je 80 % otrok, ki so rojeni pred (nevem točno, ampak tam nekje) 28. tednom, invalidov. Ne vem, a zdaj grdo pišem, ampak daleč daleč najbolj pomembno mi je zdravje mojega otroka in če me kaj v nosečnosti res skrbelo, me bo to.
|