mimi81
|
Saj bi res lahko bilo še huje, če bi se to zgodilo kasneje, kot nekaterim. Lahko bi pa bilo prej in bi bilo veliko laže, kot je prej napisala anonimna. Včeraj sem šla prvič v park zvončkov. Saj ne vem, če tam res leži moja pikica, za podpisat sem dobila, da jo položijo tja. Gantar, jaz sem imela glede bolnice po svoje ful srečo. Ker sem že prej krvavela in so pred pragom bili prazniki (prvomajski, točno 1 leto nazaj), mi je G rekla, da, če bom začela močneje krvaveti, da naj grem kar v porodnišnico. Odlašala sem, nisem vedela ali naj grem ali ne. No, potem sem začutila pritisk, kot da bi mi otrokec pritiskal dol. V tistem sem poklicala v porodnišnico, kjer mi je neka prijazna receptorka predlagala, naj se pridem pokazat čez 3 ure. Ravno, ko sem se odpravljala, mi je počil mehur. Je pa fora v tem, da pred 24. tednom v porodnišnici ne sprejemajo ampak moraš iti na urgenco - bolnica. Ta receptorka, s katero sem govorila po telefonu, mi je rekla, da bo zdravnici rekla da sem njena znanka. Ne vem zakaj, ampak drugače bi me poslali na urgenco. Čeprav mi je zdravnica potem, ko me je pregledala, rekla, da me takšne ne bi več pošiljali na urgenco, saj sem zelo krvavela. Povedala mi je, da ni več plodovnice in da je konec. Potem so bili prazniki, tako da sem bila v porodnišnici 5 dni. Najprej so mi še dajali upanje, da se plodovnica lahko obnovi, zelo slabo izkušnjo imam z nekim zdravnikom, ki me je vprašal, kaj je z mano, sem rekla splav, pa je rekel, a tako, vi ste se kar odločili splaviti. Me je totalno razjezil, sem rekla, da ni več plodovnice, on pa je v odhajanju pripomnil - no, bomo še videli. Seveda, neka lažna upanja, kajti plodovnica se ne more več obnoviti, če je razpok mehurja. S sestrami, zdravnicami imam zelo dobre izkušnje, sploh sestre so nenormalno prijazne in sočutne. Z moje strani vse pohvale Ljubljanski porodnišnici in imam občutek, da če bi šla na urgenco, kamor bi dejansko morala spadati, bi bilo slabše, vsaj jaz bi imela slabši občutek, ker tam niso "porodničarji", mene pa je čakal porod. Najhuje od vsega pa je bilo, ko je sestra zadnji dan pred "splavom" moji pikici poslušala srčka, ki je tako veselo bil. Ker smo vsi vedeli, kaj naju čaka, je v tistem planila ven, ker sploh ni mogla zadržat svoje žalosti. Čutila sem njene brce in se od nje poslavljala. Pojedla sem tabletko za splav, samo to sem vedela, da se otrok ne bo rodil živ in da ga bo ta tabletka ubila in da sem popolnoma nemočna. Nekaj časa je še brcala, potem je vse utihnilo, kmalu so se začeli popadki in v 4ih urah je bilo vsega konec. Naslednji dan, ko sem čakala odpustnico, je v mojo sobo prišla objokana punca, po trebuščku sodeč približno enako noseča, kot sem bila jaz (ali pa mogoče kak mesec več), ki je bila tako razjarjena in jezna na vse, da je odrezavo odgovarjala in se ni želela z nikomer pogovarjat, razen s svojim možem, ampak mislim da je tudi njo čakal slab konec. Saj še kar dobro prenašam vse skupaj, počasi se pripravljam na novo nosečnost, čez kake 2 meseca, ampak je bila res huda izkušnja, še zdaleč nisem še pri sebi, me kar pogosto zvije, počutim se prazno, rada bi imela družinico, čas pa kar leti ... ne vem kaj me čaka, ampak upam, da bom lahko naslednjega otroka donosila. Ali pa vsaj naj mi temne sile malo bolj priznesejo tokrat ...
|