|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Pogovori o spontanem splavu
25.2.2009 21:49:48   
Anonimen
Po dolgem času sem spet zašla na ta forum. Sem prebrala zgodbo od tane, ki je splavila otrokeca kar doma, na popkovini. Ojoj, hudo! Pred 10 meseci sem v 20. tednu rodila, nekako živim, s spominom, saj se da. Najhuje je, ker si zelo želim otroka, že nekaj let, in vedno nekaj čakam. Najprej konec študija in službo, ki je ni bilo leto in pol za tem ko sem končala diplomo (zdaj mi je žal da se nisem v tistem času odločila za otroka). Zdaj imam službo in čakam nedoločen čas, ki bo septembra. Problem je v tem, ker sva šla s partnerjem na svoje in ima on zelo velik kredit in hoče, da če se vsaj odločiva za otroka, da imam službo. Da štartava z optimizmom. Jaz pa hrepenim .... Leto bo od mojega "splava", leta tečejo, najhujše od najhujšega pa je to, da se vsem prijateljem rojevajo otroci. Jaz pa čestitam, čestitam, .... in se na koncu sprašujem .... kaj zaboga tolikim čestitam, saj so tako sami dovolj veseli zase. Dovolj imam vseh čestitk, čakam in čakam, na boljše čase, v najboljšem primetu bom zanosila čez pol leta in čakala na otroka še celih 9 mesecev. Če bo seveda vse po sreči. Hudo mi je. Stiska me. Rada bi imela družinico, ki je še tako daleč .... Kako naj ta čas preživim? Vsak dan vidim dojenčka pred seboj. Mojega otrokeca ni več ... Pa vendar si mislim, če sem toliko čakala, bom pa še malo, da bom res na ziher s sčužbo (čeprav bog ve kaj bo). Mislim si - ****, pa dnar, sam kaj, ko nisem sama v tem. ko tudi partner odloča .... Danes mi je rekel, "a si čestitala prjatlu za otroka", sem rekla da sem.  Ne razume. Ni tega doživel. Ni čutil pikice, ko je brcala v trebuščku ... dela se kot da se nič ni zgodilo. Ni tako nestrpen kot jaz in ne vem več, ali sem zmešana, da sem nestrpna ... Oprostite, ker želim ostati anonimna.

(odgovor članu KAHLO)
  Neposredna povezava do sporočila: 1626
27.2.2009 21:40:49   
ribica.
nikoli si nisem mislila, da bom jaz imela kaj povedat na tem forumu. ker to se je vedno ja samo drugim dogajalo. Sedaj ne mislim več tako. Za mano je bridka preizkušnja, ki sem jo, brez da bi se hvalila, junaško prestala. Sama sebi se čudim da me ni sesulo na tisoče koscev. Izgubila sem otroka, na točno dopolnjeni 17 teden. Kot da so bile sanje. Nikoli nisem imela nobenih problemov, nič, potem pa BUM!!!! Na nuhalni se je podrl svet. Zdravnica mi je govorila stvari, za katere si nikoli nisem mislila da jih bom slišala. O tem sem vedno samo brala.
Jutri bo en mesec kar sem rodila našega fantka. Ni imel možnosti preživetja, bilo je hudo z njim. Dobre tri tedne preden sem ga izgubila, sem vedela da obstajajo male možnosti da bo sploh preživel, a upanje je bilo. Oba z možem sva bila zelo realna glede vsega skupaj. Pripravljala sva se na izgubo, čeprav sem čutila otroka v svojem trebuhu in hodila naokrog s trebuščkom. Najbolj begalo me je moj odnos do tega otroka. Sploh nisem vedela, kako naj se obnašam. A sem sploh noseča ali ne. Ali se sploh lahko počutim noseča, če pa čez teden, dva, tri, po vsej verjetnosti ne bom več. Kako naj pobožam svoj trebušček, ko pa mi bo vse skupaj odvzeto. Kako naj se navežem na svojega otroka, ko pa mi vsi govorijo da bo umrl, danes, jutri, naslednji teden, kmalu... Kaj za boga naj rečem ljudem, ki me sprašujejo, kako si? želela sem si prevrteti čas naprej, obrniti nov list, zadihati, ker me je to stanje "vmes" dušilo. Vseeno pa mi je ta čas, tisti trije tedni, dal možnost, da se pripravim na to kar me je čakalo. Bilo je neizogibno. Nisem bila prihično sesuta. Bala sem se da to šele pride, ko bo čas, da rodim našega otročička. Pa vendar mi je bila dana neka moč, da to prenesem na mirem, realen način, če temu lahko tako rečem. Videla sem ga, našega fantka in nisem si mislila da se bo vse kar je pokazal UZ tako očitno videlo, pa se je. Hvaležna sem, da se je zgodba lahko končala tako, čim prej tem bolje. Že tako je bil čudež, da je naš dečko tako dolgo preživel.
Sedaj imam občutek, kot da me imajo ljudej na ignor, ker ne vedo kaj bi mi rekli. To mi je bedno. Pa saj jih po eni strani razumem, da ne vedo kaj bi mi sploh rekli. Hkrati pa imam občutek, kot da me s tem silijo v tisto skupino ljudi, ki bolečino tiščijo v sebi. Jaz v tem ne vidim smisla. Bilo je, zgodilo se je. Bilo je veselje in bila je žalost. Žalost ki me ne ubija in hkrati žalost ki ne mine. Mama brez otroka, in roke, ki me nikoli ne bodo objele.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1627
12.3.2009 17:12:38   
*zmajčica*
Pozdravljeni....hmmmmmm...tukaj sem nova uporabnica, zato se še majčkeno lovim....ampak bom osvojila vse skupaj....

da vam še jaz predstavim svojo zgodo, ki je kar večinoma podobna vašim....tudi sama s fantom sva pričakovala user posted image , vse je bilo planirano in res sva bila vesela, ko je test pokazal dve črtici....prišel je dan obiska in kontrola pri ginekologinji (prvi pregled nasploh)...trema je bila prisotna, sama sem šla zato je bilo še težje....in tisti komaj dočakani ultrazvok, da si ogledamo malčka....in tiste besede ginekologinje, ki še kar odmevajo v ušesih...NI UTRIPA.,...ODMRL PLOD...(v 9tednu)user posted image user posted image user posted image user posted image ...zrušila so se mi tla pod nogami in se še do danes niso postavila na prvotno mesto....Šok, vsa sem bila iz sebe, da so me v ambulanti pri sestri vsi mirili in pomirjali....potem pa še isti dan odstranitev odmrlega ploda....strah...
te občutke se ne da opisat in tega ne privoščim nikomur....izguba otroka ki si ga že dougo tako želiš je res težka....

Lahko bi bila že na polovici, lahko bi se že potiho veselila....zdej moreva pa vse še enkrat od začetka, še bolj se trudiva....še bolj si želiva, čeprav s strahom...kaj če bova morala iti še enkrat skozi to???...ne bi zmogla....resnično ne bi zmogla....

težko je to in nepozabno....

lp

(odgovor članu TanjaK)
Neposredna povezava do sporočila: 1628
12.3.2009 20:20:30   
*manca*
*zmajčica* user posted image  user posted image  user posted image

tudi zate bo posijal sonček. ne izgubi upanja!!

Srce, ki ljubi, spremlja tudi tistega, ki zaide
in ljubi tudi, če ve, da bo ranjeno.

(odgovor članu *zmajčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
13.3.2009 22:17:22   
Anonimen
Žal mi je zmajčica. user posted image

Verjemi da boš zmogla! Jaz zmorem. Za sabo imam izgubo tik pred porodom in 2 SS pa še nisem do konca obupala. Glej na to tako, če ne tvegaš, ne poskušaš zapravljaš čas in možnost, da doživiš tudi uspeh. Nekateri na uspeh pač čakamo dlje časa.

(odgovor članu *manca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1630
15.3.2009 8:00:30   
Nogavica
IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

... Žalost ki me ne ubija in hkrati žalost ki ne mine. Mama brez otroka, in roke, ki me nikoli ne bodo objele.

Ta stavek me je pa zdaj čisto sesul.

user posted image  vsem, ki ste se s svojo zgodbo javile na tem forumu.

Živa - 22. 11. 2006
Tilen - 17. 10. 2009

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 1631
15.3.2009 20:29:08   
mića
zmajcica te cisto razumem jaz sem imela ss po 4 letih matranje da sem sploh zanosila potem pa ss in je v 5 minutah vsega konec najhujse je to ker se toliko casa trudis potem pa ss ker ti ne pride na kraj pameti da je kaj takega mogoče upam za vse nas da se kmalu slisimo na drugem forumu in da bomo vse user posted image  do takrat pa en velik koš user posted image user posted image user posted image za vse nas ter velik

(odgovor članu Nogavica)
Neposredna povezava do sporočila: 1632
18.3.2009 15:20:40   
barvar
Je danes točno en teden odkar so mi delali abrazijo. Že cel dan ne mislim nič drugega kot na to... Sem prišla že na drugi pregled, prvič je bilo vse OK! Ginekolog je bil kar tiho in ni nič rekel. Sem točno vedela da je nekaj narobe, potem pa končno, tu pa ne bo vse vredu! Ne vidim utripa... Tako je najin Luka odmrl v desetem tednu nosečnosti. So se mi v trenutko podrli vsi načrti, vso upanje, vse želje,...
Sva se kar precej namučila za tole nosečnost (hormonske terapije, odstranitev pregrade, user posted image na "ukaz",...), potem pa se vse razblini. In sedaj spet od začetka! In se sprašujeva če bova zmogla še enkrat skozi to?
Držim pesti za vse nas in, da se nam enkrat nasmehne sreča, ter da bomo v rokah držale naše user posted image .

(odgovor članu mića)
Neposredna povezava do sporočila: 1633
19.3.2009 13:00:30   
*zmajčica*

Ja hvala lepa za res spodbudne besede....upam da bo res vse vredu in ok!!! ne vem nekako mam strah v sebi...veliko berem kako in kaj naprej...in sama sebi držim pesti in upam da nama uspe...iz mesece v mesec čakam tisti določen datum, bo menstruacija ali ne bo....in ko le pride....RAZOČARANJE in slaba volja....spet nič.... :-( :-( Tako močno si želim user posted image !!!

(odgovor članu mića)
Neposredna povezava do sporočila: 1634
10.4.2009 4:41:25   
adrijana.sara
Saj ne vem, če je pametno, da berem vaše zgodbe, pa nekako vem, da nisem edina, da se da preboleti, da se dogaja....blablabla....

Na trenutke je vse ok, potem pa se sesujem. Danes sem doživela spontani splav. Noseča bi bila osem mesecov, čeprav sem že v ponedeljek vedela, da nekaj ni vredu in slutila najhujše. Začela sem kvaveti, naslednji dan pregled in neoptimistične pogled ginekologa, ki drugega, da nosečnost je v maternici in obstaja možnost, da se vidi plod, vendar ni nobenih garancij (sem čutila, da sumi odmli plod, pa ni izrekel tega na glas). Vsak dan sem bolj krvavela oz. dobila sem pravo menstruacijo, s krči in vsem, danes pa je šla večja gmota z mene, zato sem šla popoldan po potrditev tistega kar sem že vedela - žal spontani splah, nihče ni kriv...blablabla... boli pa vseeno grozno.

Otrok je bil več kot zaželjen, doma že imama eno dve in pol letno pikico, ki si zelo želi brateca, tudi ime je že imela, cartala je trebuščeka, zaželela vsak večer lahko noč.... zdaj pa me objema in tolaži, sprašuje kaj je mami in trdi, da me razume - pravi balzam za dušo in najbojlše zdravilo, vem da bo bolje, pa vseeno moram spraviti bolečino ven.

Ko sem slutila, da sem noseča je bila prva misel - tole pa res ni začetek, ki ga privoščim svojemu otročičku...za mano je bil najbolj buren mesec v službi, cele dneve, utrujenost, glavoboli, slabo spanje, psihične obremenitve, huda angina, antibiotik, nič apetita, še manj prehranjevanja... pa vseeno sem poskušala to odmisliti, čeprav mi ni dalo miro.

Tako, da naš otročiček - žal nam ni bilo usojeno, nekdo nekje že ve zakaj...vedno boš v naših srcih, izguba prav tako...pa kot pravijo, vse je za nekaj dobro in verjamem, da je tole dobro za vse nas, čeprav to ne pomeni, da je bolečina kaj manjša. Ostajaš z nami, pazi na nas in mi se bomo spominjali tebe....user posted image

Zdaj pa v miru počivaj in tudi jaz bom našla svoj mir!

user posted image ZA VSE MAMICE,OČKE, BRATCE, SESTRCE... - za vedno ostajajo v naših srcih in pazijo na nas. Mi pa pazimo na sebe in svoje bližje, da ne doživimo še kakšne izgube.

(odgovor članu *zmajčica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
13.4.2009 14:42:26   
MalaRoža
Se opravičujem, če moj post ne spada sem..

Lep pozdrav vsem!

Nujno rabim nasvet, ker sem jutri naročena na abrazijo, pa ne vem če grem, ali še malo počakam..
Namreč prvi pregled sem imela 3.4, ko naj bi bila noseča blizu 8 t., ginekologinja je rekla da je vse uredu, ampak da sem verjetno kakšen teden pa pol manj noseča. Plod je bil velik 7mm, pa tudi utrip naj bi bil prisoten. 9.4 pa sem dobila roza sluzast izcedek. Seveda sva takoj odhitela na urgenco, kjer so mi rekli, da ne vidijo več srčnega utripa in da je plod velik 8.7mm in da bo treba na čiščenje in so me naročili za 11.4. ( V izvidu je pisalo: V nožnici ni sveže krvavitve, cerviks ohranjen, zaprt. Uz: v ut. je 1GV, v njej 1 plod, TT 8.7mm, PSU -?)

11.4 zjutraj pred naročeno abrazijo sem imela še en pregled. Kjer so mi ugotovili da imam neko vnetje v nožnici in da bom mogla počakat do 14.04. Dobila sem recept za Canesten1. Na izvidu pa je pisalo: Cpw 8t., missed ab. ? CRL 10.3 mm PSU (+-)

Zdaj pa jutri spet grem na urgenco...pa sploh ne vem kaj se dogaja! Po prvem pregledu na urgenci so mi rekli, da je plod umrl kmalu po prvem pregledu pri gin., ampak kako je pol mogoče da je ztasel na 10.3 mm? Ali je mogoče da utrip je, ampak ga ne vidijo?
Se opravičujem, za ta vprašanja iz obupa, ampak je mogoče že katera imela podobno izkušnjo...
Hvala

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 1636
28.4.2009 19:53:45   
Anonimen
Pozdravljene!

Mineva malo več kot 2 meseca od mojega 2 SS. Nekako se ne morem sprijazniti s tem, da nisem več user posted image .Tisti teden po SS-ju sem bila nekako močna, optimistična. Sedaj pa se za trenutke sesujem na tisoče koščkov. Ponavadi se to zgodi, ko izvem, da je katera od prijaeljic noseča, ko je katera rodila ... Saj vsem tem želim srečo in zdravje ... Poleg tega me pa bega vse skupaj to, da sem včasih jezna in lahko rečem tudi sovražna do user posted image . Nočem bit, a pride dan k sem. Potem me jezijo tiste user posted image , k nimajo nobenih problemov, sploh ne vejo, da obstajajo tudi take, ki pa imajo probleme in pol, k ti pišejo vočilnico, se podpišejo tako: Mici + user posted image + Janez. Upam da veste kaj pomeni tisti smajli. Pa ima rok šele avgusta, pisala pa mi je za veliko noč. Kdo ji garantira, da bo do konca vse ok? Upam da bo, sam sem pa jezna nanjo. S tem me je še bolj spomnila, da jst pa nisem več  user posted image . In ona dober ve, da nisem več. Ja, sem nevoščljiva, saj sem Slovenka user posted image . In tud to vem, da nebi smela bit. Sam ne morem iz svoje kože. Naj pa povem, da nobeni ne želim, da bi se ji to zgodilo, kar se je meni in tud vam. Čeprav pa vem, da s tem, ko sem izgubila dva sončka, bom bolj cenila in imela še raje otročka, ko ga bom rodila. Nikoli pa ne bo nadomestek.

Še prej pa moram narediti preglede. Pravzaprav moram baje it na histeroskopijo. Upam, da bom kmal na vrsti. Moj G. je tolk fajn, da mi je kar reku po dveh SS-ji (oba v drugemtromesečju), da mi nič ni. Še sreča, da sem trmasta in sem ga prisilila, da mi je naredil napotnico, kot je pisalo na izvidih. Čeprav si želim, da ima prav in bo to samo preventiva. Bolj se nagibajo k temu, da imam švoh MV. Kar pa me je kar groza, če je to res. Ampak vse bom prebrodila, saj na koncu, upam, dobim v naročje mojega sončka user posted image

Vse, ki ste doživele SS obilo user posted image user posted image user posted image in upam, da vam kmalu uspe.

(odgovor članu MalaRoža)
  Neposredna povezava do sporočila: 1637
28.4.2009 21:07:04   
Anonimen
Draga gantar...zelo, zelo te razumem. Tvojo jezo, tudi nevoščljivost, ...vem, tudi sama sem doživljala to, ko sem v drugem tromesečju izgubila sinka. Sovražila sem vse nosečnice, boga, sovražila mamice, ki so potiskale otroški voziček pred seboj...sovražila sem celo našo psičko, ki je ravno v času moje izgube bila breja in kmalu skotila svoje prve mladičke...user posted image vem, nekomu ki to ni doživel, se zdijo ta čustva hudobna in sprevržena. Jaz pa sem grozno, grozno trpela...in zdaj je 2 leti od tega in še zmerom grozno trpim in občasno se sesujem in jokam in tulim od bolečine, ki ne mine.
Hotela sem ti samo povedati, da mislim da vem, kako ti je...Vztrajaj in se bori zase ter za svojega user posted image , ki mu boš nekoč mamica. Drugi so v tej zgodbi nepomembni.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1638
29.4.2009 16:04:45   
mimi81
Pozdravljena Gantar! Jaz te tudi čisto razumem, da si jezna na user posted image , tako "naglas" kažejo svoje veselje. Tudi jaz sem. Včeraj je minilo točno 1 leto od mojega ss v 20. tednu nosečnosti. Tako mi je bilo hudo, da nisem mogla v službo. Veliko znank je vmes že rodilo, pa so zanosile po mojem ss. Toliko čestitk sem morala podeliti novopečenim staršem, da se mi je začelo že obračati od vsega. Nobenega veselja ne vidim, če se nekomu rodi otrok, samo še bolj me potre. Pa bi moralo biti drugače. Tudi jaz ne morem iz svoje kože. Pa še zanosit ne smem. Po ss sem končno dobila službo, s partnerjem sva se preselila na svoje, pogodba pa se mi izteče čez 5 mesecev in bom morala počakati novo (z velikim upanjem, da bo to čakanje vsaj nekaj vredno - da jo bom sploh dobila). Potem bom ves čas upala, da bom lahko zanosila, donosila in da bo otrok zdrav. Pred tem bo pa še kar veliko čestitk za podeliti .... z grenkim priokusom. Če bo šlo vse kot po maslu, bom rodila 2 leti po mojem ss ... dolga je ta pot, leta tečejo, otroci pa se rojevajo kot po tekočem traku. Nisi edina, ki ti je hudo in imaš občutek nevoščljivosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1639
29.4.2009 21:14:21   
Anonimen
mimi81... ko sem brala, kar si napisala, se mislila, da berem svojo zgodbo izpred dveh let (leto in pol). Ko sem prvič zanosila, sem bila brez službe. Po 17 T sem imela SS. Tri mesece po tem SS-ju (čeprav sem mislila, da bo drugače), sem se zaposlila. Zaradi tega nisem smela zanositi. Ko sem bila zaposlena 6 mesecev, je začela v firmo hoditi ena punca, ki bi prevzela v firmi računovodstvo (jst sem bila knjigovodja). In zaradi tega mene v firmi  nebi rabili več (šef mi je to povedal v obraz). Zaradi tega sva z možem začela ponovno delat na user posted image . In točno po enem letu (mesec in dan, vse se je ujemalo), sem ugledala user posted image . En mesec po tem dogodku pa sem izvedela, da tiste punce ne bomo zaposlili, saj je preveč pogoltna na denar in je preveč zahtevala. Ampak jst sem na koncu vseeno ostala brez službe, ker se je pa pojavila ta navidezna recesija. Upam, da se tebi to ne bo zgodilo, želim ti veliko sreče. Jaz pa sem se odločila, pravzaprav z možem sva se, da ne bom iskala nobene nove službe, saj kot si sama rekla, leta tečejo in z vsakim dnem smo starejše. Tako da grem v juniju na pregled (histeroskopijo), potem pa upam, da bomo lahko ponovno načrtovali in da bom za svoj rojstni dan (novembra) že vedela, da sem user posted image .

Me pa nekaj zanima in upam, da ne sprašujem preveč. Zakaj je prišlo do SS? Ker bi noseča 20 T, ni tako malo, vem. Aja, pa še to, a si morala oz si šla na kake preiskave po SS-ju? Saj, če ti je preveč hudo o tem pisat, bom čist razumela. Ker ženske smo si različne, ene enostavno to lahko povemo in nam je potem boljš, ene pa tega ne mrejo povedati.

LP

(odgovor članu mimi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 1640
29.4.2009 22:00:39   
ribica.
tud jaz vaju razumem, sem jezna na vse noseče! Vsi so noseči, sam jaz ne!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
30.4.2009 23:35:13   
mimi81
Ni mi težko govoriti o tem. Prav nasprotno, tukaj na tem forumu govorim o tem, ker sicer sploh ne, z nikomer. Nobenih preiskav nisem imela, pa saj je tudi premalo vse skupaj po mojem za preiskave - zanositev v prvo, prvi splav. Pričakovala sem edino preiskave od otrokeca, ampak so se nekako "izgubile" oz. do sedaj še nisem prejela nobenih izvidov, čeprav so mi jih obljubili nekje 3 mesece po rojstvu.

Zakaj je prišlo do ss? Zgodba je taka - do dopolnjenega 13. tedna vse ok, nuhalna super. Potem se mi je pojavil rumen izcedek brez vonja. Čakala sem 2 tedna, in ker ni izginil šla do G. Me je pregledala, a nič našla, nobenih znakov vnetja ali karkoli. Vseeno mi je predpisala, naj si kupim  borax svečke. 2 dni sem jih vstavljala. Bila sem že v 16. tednu, ko sem šla en dan v mesto in se je 100 metrov (res, 2 minuti hoje) od mojega doma tako ulilo - dež, da si premočen v pol minute. Zato sem začela tečt domov, ampak res zelo na izi. Ko sem prispela domov (tega na izi teka je bilo za največ 1 minuto), sem šla na stranišče, kot vsaka nosečnica, ki jo tišči, se po potrebi obrisala in na papirju zagledala en majčken rožnat flekec. Potem se tak flekec ni prikazal več ene 2 dni. Nato pa spet ... in vedno bolj. Vse skupaj je trajalo nekje 3 tedne, dokler se mi ni pri 19. tednih ulilo - počil mehur. Otrokeca sem že od 16. tedna čutila, vse do konca. V porodnišnici sem bila 5 dni, ker so bili prazniki. Spraševala sem sestre zakaj se to dogaja in so rekle, da so to večinoma vnetja. Še danes sem prepričana, da je bilo neko vnetje (rumen izcedek skoraj cel mesec do prve krvavitve), a G ni nič pokazalo. Saj ji verjamem, verjetno vseh vrst vnetij tudi ne morejo odkriti. Nekateri so mi rekli tudi, da, če nosič punčko (kot sem jo jaz), je vse skupaj bolj občutljivo na vnetja - ne vem zakaj. Še najbolj pa me od vsega skrbi moja Rh negativna krvna skupina, ki baje tudi nekaj pripomore k takšnim rizičnim nosečnostim.

Če se ti to ne zgodi nekajkrat, po mojem nima nihče preiskav. Upajmo, da jih res ne bomo potrebovali.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1642
2.5.2009 13:37:01   
Anonimen
Še najbolj pa me od vsega skrbi moja Rh negativna krvna skupina, ki baje tudi nekaj pripomore k takšnim rizičnim nosečnostim.

To je bilo včasih, ko so dajali injekcije samo poporodu, ko so videli kakšno Rh faktor ima otrok. Sedaj pa dajejo preventivno injekcijo že v 28 tednu za vsak slučaj. Škodit itak ne more. Tudi sama sem Rh-, pa je bilo dvakrat nosečnost ok, enkrat pa pač ne, ampak to je lahko loterija. Sem se pa tudi full poglobila v to in me je Pušenjak potolažil, da ss ne more biti od tega.

So pa vnetja res v tako visoki nosečnosti kakor je bila tvoja najverjetnejši vzrok poka mehurja, odprianje MV in prezgodnjega poroda. Vseh ventij se na oko ne vidi, lahkopa v naslednji nosečnosti malo opozoriš svojo G in ti naredi test - s palčko vzame sluz iz nožnice in na podlagi tega vidijo tudi nevidne bakterije in kaj se spodaj lahko "kuha".

Kot sem že napisala sem tudi sama imela ss, ampak v zgodnejši nosečnosti in moram priznati, da mi takrat sploh ni bilo hudo, kot neka čustevna otopelost. Le ko kasneje ni zopet hotel biti plusek mi je bilo vedno bolj hudo in sem se spraševala kako nekaterim pa rata kar v prvo in je vedno vse ok. Pa tudi danes mi ob misli na ss ni hudo pri srcu, se pa še vedno spomnim, da bi mogoče imela že tolk in tolk velekga škata ob sebi. Le to. Misel nanj, nanjo je ostala. Mogoče zato, ker je moja prijateljica in sorodnica izgubila otroka v 39t zaradi prirojene napake na posteljici. Kako se je veselila svoje punčke, sobico sta pobarvala na roza, roza cunjice, kiklce (pa čeprav ima od prej fantak in je vedno govorila, da jo ne bo oblačila v roza, ampak bo kar porabila fantovske obleke). Kolikokrat je pokukala  omaro in pogledala kompletek za odhod iz porodnišnice in rekla, da si sploh ne predstvalja več, da so otroci tako majhni, ko je pa njen fant velik že malo čez 100cm... Pa zadnji mesec priprava zibelke, cunjic, vozička,... vse je čakalo na malo princesko. Par dni pred rokom pa je nehala brcati... in morala je roditi mrtvo punčko. Namesto telegramov s čestitkami je prejemala telegrame sožalj. In nato pogreb... Skoraj sem bila hvaležna, da se je meni, če se je že moralo vse to zgoditi zgodilo tako zgodaj, še na začetku.

(odgovor članu mimi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 1643
2.5.2009 21:38:24   
Anonimen
Človek se ob takšnih zgodbah user posted image . Toliko je teh vprašanj ... Zakaj?
mimi81... jst sem prvič imela ss v 17T, ko mi je počil mehur (zjutraj na WC) (lahko da to že veš). V bolnici me je sestra tolk nazjala (pozabila sem doma zdravstveno kartico). Seveda, če pa še v miru ni morala spiti jutranje kavice (bila je ura 6). Je rekla, če mi nič ni, bom ves pregled sama plačala. Ker urgentno to ni. Zgodilo pa se je to pri mojih starših, doma pa sem 100km stran od njih. Potem, ko sem šla do G v bolnici in ko sem mu povedala, zakaj sem pri njemu, je to isto sestro, k je mene nadrla, on nadrl, zakaj mu ni dala ornk 'kartoteko' zame. Dala mu je namreč en bel listek, na katerega bi pisal, kaj je z mano. In pol ji je rekel, naj mi pripravi vse, ker bom ostala noter, mu je pa rekla: zakaj, saj ni nič, pa še kartice nima. Pa je rekel URGENTNO JE! Pa mu kar verjela ni. Ga je še kar naprej spraševala, kako to. Sploh ga ni poslušala. Z mano je bila pa moja mami in je vse skupi videla in je malo manjkalo, da jo ni nahrulila, pa še zbrcala. Tolk je bila jezna, k je tak delala z mano. In da še povem, kaj se mi je na koncu zgodilo. Mož mi je še isti dan prinesel zdravstveno kartico injo noben ni hotel vzet.  So rekli, da je že vse urejeno. Ko so me odpustili domov, so mi dali še ta zelen recept, da sem po tem jemala še antibiotike.  Čez en mesec sem dobila pa domov račun za plačat. Ni bilo dost hudo to, da sem imela splav. Še račun, ki ni bil majhen bi bilo treba plačat. In še brezposelna sem bila, a zavarovanje sem imela urejeno. In pol sem klicala v računovodstvo bolnice in tam sem uredila, da je zavarovalnica plačala račun (da ga ni bilo treba meni). In po 8 mesecih sem dobila opomin iz bolnice, da moram plačati v 8 dneh račun + obresti. Halo! user posted image Jst sem spet vse podoživela (komaj sem se malo umirila in pozabila, kaj je bilo). Sploh nisem mogla nikamor klicati, ker sem bila z živci čist na koncu. Potem je mož naslednji dan klical spet v računovodstvo bolnice in vprašal zakaj spet račun. In pol so ugotovili, da je računovodkinja pozabila zapreti račun (bila pa je že penzionistka, na njenem mestu pa nova računovodkinja, ki ni imela pojma o tem). Grozno.
Zdej sem se pa napisala čist nekaj tretjega. Samo še to, kaj mi je na prvi splav odgovoril dr. Pušenjak. Voda mi je po njegovem mnenju odtekla zaradi tega, ker imam švoh MV in da sem takrat fasala eno vnetje-bakterije, ki so zaradi slabega MV imele vhod do posteljice. In da bi mi morali v naslednji nosečnosti meriti MV in po vsej verjetnosti naredit cerklažo. In ravno zaradi švoh MV, sem zgleda ponovno imela SS. In sedaj upam, da se v tretje spet zaradi MV ne bo zgodilo tega. Dva meseca pa sem mojega G,. prosila za napotnico za pregled maternice (to je zahtevala ginekologinja v P v LJ). In prejšnji teden mi jo je uspelo dobit. Prej mi jo nikol ni hotel dat (vedno ko sem prišla k njemu, sem skor jokala, sedaj pa sem prišla do njega jezna in ful samozavestna). In sem jo kar zahtevala. In pol mi je še rekel, zakaj jo bom rabila, pa sem mu rekla, da vse na odpustnici piše. Pa mi je rekel, če nimam odpustnice kopirane. Pa sem mu rekla, da jo imam. Pa mi je rekel, da pol mu pa lahko povem, zakaj jo bom rabila. Pa sem mu nazaj zabrusila, da mu vse piše in naj prebere. POtem pa je le vzel list in prebral. Potem pa mi je rekel, če sem imela samo enkrat SS, pa sem mu rekla da ne, da 2X. Potem pa je rekel: Napisal vam bom napotnico za histeroskopijo. Zgledaloje glih tako, kot bi se on spomnil tega. user posted image
Oj jej. Upam, da nisem preveč smetila. V glavnem vidim, da če ima ženska samo SS je za G. kot nobeden.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1644
2.5.2009 21:47:22   
Anonimen
Še nekaj moram napisati. Ko sem imela drugič SS, so v mojo sobo (bila sem dva dni sama v njej) pripeljali eno mamico, ki je donosila, a na koncu rodila mrtvega otroka. Otrok si je okoli vratu ovil popkovino. In ko sem to zvedela, sem jokala ko dež. Ne toliko zaradi mene in mojega SS, ampak sem z njo jokala. In velikokrat še po tistem, ko mi je postalo hudo, sem se spomnila nanjo in sem si rekla: Še huje se ti lahko zgodi v življenju. Že meni je bilo hudo zaradi SS, ampak ne morem si predstavljati koliko je šele ona morala trpeti. Mi je pa rekla, da se tolaži s tem, ker jo doma čaka čudovita hčerkica. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1645
5.5.2009 13:56:22   
mimi81
Saj bi res lahko bilo še huje, če bi se to zgodilo kasneje, kot nekaterim. Lahko bi pa bilo prej in bi bilo veliko laže, kot je prej napisala anonimna. Včeraj sem šla prvič v park zvončkov. Saj ne vem, če tam res leži moja pikica, za podpisat sem dobila, da jo položijo tja. Gantar, jaz sem imela glede bolnice po svoje ful srečo. Ker sem že prej krvavela in so pred pragom bili prazniki (prvomajski, točno 1 leto nazaj), mi je G rekla, da, če bom začela močneje krvaveti, da naj grem kar v porodnišnico. Odlašala sem, nisem vedela ali naj grem ali ne. No, potem sem začutila pritisk, kot da bi mi otrokec pritiskal dol. V tistem sem poklicala v porodnišnico, kjer mi je neka prijazna receptorka predlagala, naj se pridem pokazat čez 3 ure. Ravno, ko sem se odpravljala, mi je počil mehur. Je pa fora v tem, da pred 24. tednom v porodnišnici ne sprejemajo ampak moraš iti na urgenco - bolnica. Ta receptorka, s katero sem govorila po telefonu, mi je rekla, da bo zdravnici rekla da sem njena znanka. Ne vem zakaj, ampak drugače bi me poslali na urgenco. Čeprav mi je zdravnica potem, ko me je pregledala, rekla, da me takšne ne bi več pošiljali na urgenco, saj sem zelo krvavela. Povedala mi je, da ni več plodovnice in da je konec. Potem so bili prazniki, tako da sem bila v porodnišnici 5 dni. Najprej so mi še dajali upanje, da se plodovnica lahko obnovi, zelo slabo izkušnjo imam z nekim zdravnikom, ki me je vprašal, kaj je z mano, sem rekla splav, pa je rekel, a tako, vi ste se kar odločili splaviti. Me je totalno razjezil, sem rekla, da ni več plodovnice, on pa je v odhajanju pripomnil - no, bomo še videli. Seveda, neka lažna upanja, kajti plodovnica se ne more več obnoviti, če je razpok mehurja. S sestrami, zdravnicami imam zelo dobre izkušnje, sploh sestre so nenormalno prijazne in sočutne. Z moje strani vse pohvale Ljubljanski porodnišnici in imam občutek, da če bi šla na urgenco, kamor bi dejansko morala spadati, bi bilo slabše, vsaj jaz bi imela slabši občutek, ker tam niso "porodničarji", mene pa je čakal porod. Najhuje od vsega pa je bilo, ko je sestra zadnji dan pred "splavom" moji pikici  poslušala srčka, ki je tako veselo bil. Ker smo vsi vedeli, kaj naju čaka, je v tistem planila ven, ker sploh ni mogla zadržat svoje žalosti. Čutila sem njene brce in se od nje poslavljala. Pojedla sem tabletko za splav, samo to sem vedela, da se otrok ne bo rodil živ in da ga bo ta tabletka ubila in da sem popolnoma nemočna. Nekaj časa je še brcala, potem je vse utihnilo, kmalu so se začeli popadki in v 4ih urah je bilo vsega konec. Naslednji dan, ko sem čakala odpustnico, je v mojo sobo prišla objokana punca, po trebuščku sodeč približno enako noseča, kot sem bila jaz (ali pa mogoče kak mesec več), ki je bila tako razjarjena in jezna na vse, da je odrezavo odgovarjala in se ni želela z nikomer pogovarjat, razen s svojim možem, ampak mislim da je tudi njo čakal slab konec.

Saj še kar dobro prenašam vse skupaj, počasi se pripravljam na novo nosečnost, čez kake 2 meseca, ampak je bila res huda izkušnja, še zdaleč nisem še pri sebi, me kar pogosto zvije, počutim se prazno, rada bi imela družinico, čas pa kar leti ... ne vem kaj me čaka, ampak upam, da bom lahko naslednjega otroka donosila. Ali pa vsaj naj mi temne sile malo bolj priznesejo tokrat ...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1646
5.5.2009 15:33:11   
Anonimen
mimi81 ... tole k si napisala: ... da pred 24. tednom v porodnišnici ne sprejemajo ampak moraš iti na urgenco - bolnica. ... ne drži več. K sem sedaj v 22T šla na urgenco so me nagnali (prijazno) v porodnišnico, ker sem bila noseča več ko 20T. Do 20T te pa pregledajo na urgenci.
Veš, ta prvič se mi je to dogajalo v bolnici Trbovlje ... G. Jurca ful prijazen... kapo dol pred njim. Tista sestra pri sprejemni ... če se spomnim ... na bruhanje mi gre. Kako se je obnašala do mene. In še potem sem splavila v nočni posodi (v njej je bilo moje bruhanje, po domače povedano drek in voda) zraven v sobi pa so bile še dve pacientki. V sosednjo sobo pa so pirhajale nosečnice na CTG, tako da še ponoči nisem spala, ker sem poslušala srčke tujih otrok. In to boli.
Sedaj drugič, pa sem bila v porodnišnici v Ljubljani. Večina so bile ful prijazne (razen ena v nočni, k mi je rekla, da naj kar magnesol pijem, če imam krče ... jst sem imela pa prave popadke). Tudi zdravniki so bili v redu, sploh sobna zdravnica in njene asistentke. Zdravnik, ki pa je prišel v nedeljo me pozdravit (ne pogledat). O tistem imam pa svoje mnenje. Me je pa sobna zdravnica v ponedeljek vprašala, kaj mi sploh je, zakaj sem pri njih, ker v kartoteki popolnoma nič ne piše. In zakaj sem potem morala v nedeljo onemu zdravniku razlagat, zakaj sem prišla? user posted image
Sicer pa mi je splošno porodnišnica v Ljubljani fajn in bom, če bom imela le možnost, šla rodit v Lj.
Veš, tudi meni so dali podpisat, da ga bodo dali v park Zvončkov in še nisem šla. Ne vem zakaj, ampak kar ne morem še it.
Aja pa še to, tudi pri meni je prišla sestra sedaj v P k meni s tisto napravico za poslušanje srčka (tisti dan, k sem potem zvečer splavila). In sem ji rekla, da je brez veze, ker lahko bo pa še vse v redu. Pa sem rekla da ne bo. A ona me ni poslušala in potem sem jokala, ko sem poslušala še zadnjič srčka od mojega angelčka. user posted image

(odgovor članu mimi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 1647
5.5.2009 16:09:50   
mimi81
gantar ... mogoče sm se zmotla glede teh 24. tednov, ker res ne vem, ampak jaz sem bila itak v 20. tednu in bi tudi po novem morala it na urgenco. Glede poslušanja srčkov pa vem, kako hudo je, to je ena najhujših stvari v takšnem napačnem času. Z mano sta bili 2 nosečnici v sobi, ena 2 tedna pred rokom, je rodila, druga v 34. tednu, obe vsak dan na CTG-ju. Pred splavom smo bili še skupaj, tista je itak šla potem rodit, drugo so pa preselili v sosednjo sobo še isti dan, ko sem dobila popadke, v smislu, da naj se jaz spočijem. Potem so ji vsak CTG sestre šle delat v drugo sobo, res nisem mogla verjet kako razumevajoče so bile te sestre, in to prav vse. Ko sem dvakrat bruhala -stranski učinki tabletke - po celi postelji, so mi takoj zamenjale posteljnino, jaz sem se jim na veliko opravičevala, one pa so me tolažile, da nič hudega, da naj se nič ne sekiram, da naj vedno pokličem ko bom kej rabla. Edino, ko sem dobila popadke, sem bila malo jezna na sestro, ker sem jo prosila, naj mi nekaj da proti bolečinam, ker se mi je zdelo da me bo razneslo od bolečin. Takrat se mi je zdelo da je rabla ene 10 minut da je prinesla tisto enekcijo. A si ti kaj dobila, gantar, proti bolečinam? meni so dali samo to enekcijo, da sem zadremala za kako urco, potem je pa popustila in mi niso smeli več nič dati. Pa že tista prišparana urca bolečin mi je veliko pomenila. Drugače so pa drugi dan sestre prihajale k meni in me hvalile, da sem se dobro držala - no, še zdaj ne vem, kaj je bilo tolike hvale vredno, ampak so mi vlivale upanje. Rekle so, saj bo, saj naslednjič se pa vidimo, ko bo vesel trenutek in boste rodili zdravega donošenega otroka, kar držite se. V porodni sobi so me vse spraševale, če imam že otroka oziroma če sem prvič noseča in so res pokazale, da te nimajo samo za številko. Presenečena sem, ker so pač določene sestre tam v službi zato, da ti pomagajo, ne pa da te bodrijo in pokažejo da jih to gane. Res so ljudje in ne le zaposleni in priznam, kako lažje mi je bilo zaradi takih sester.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1648
5.5.2009 17:14:45   
Anonimen
mimi, kot bi jst pisala. Samo da so moje cimre obe rodile preden sem jst imela SS. Je pa to kar mučno. Tam gledat, kako se veselijo. Veš, ta prvič v Trbovljah sem dobila injekcijo, en strup, da sem sploh otročka spravila ven. Po njej sem bruhala, driskarla ... Bolečin pa drugih nisem imela, razen tisti krč na koncu. Zdej, ko pa so mi dale v porodni sobi injekcijo proti bolečinam. Je bilo prav smešno (čeprav je bilo žalostno), ko me je rekla babica, naj ji povem, ko bom rabila injekcijo. Pa sem ji rekla kdaj ji naj povem. Pa je rekla, ko ne bom mogla več prenašat bolečin. Pa sem ji rekla, kdaj pa bodo ta hude bolečine. Pa me je kr pogledala. Pa je rekla: k vas bo ful bolelo. Veš, jst sem se pa takrat že zvijala od popadkov. sem jih imela na minuto. In pol sem ji rekla, da mi lahk kar da, ker me zdej ful boli in bi si rada mal spočila. In pol mi je dala jo pol. In začel se mi je vrteti, pa mal je bilo boljš. Ene 5 minut. Pol me je pa spet zagrabilo. Sam takrat pa ni bilo nobene not. Tak da sem ene 10 dolgih minut "trpela", potem je prišla nazaj babica (glih takrat je bilo ful porodov) in sem ji rekla, če mi lahko da še drugo polovico. In mi jo je dala. Sam ni pomagalo popolnoma nič. In ko je prišla druga babica (ker je imela moja ful dela) in videla, kolk me boli, je rekla, da mi bo dala injekcijo, takrat pa je ugotovila, da mi jo ne more več dat, ker sem že vse porabila.
Sicer pa sem tudi jst imela občutek, da nisem številka. Nas gledajo drugače oz. so gledali. In jst sem bila dva dni čist sama v sobi. Niso pustili, da bi katera prišla not. Razen zadnji dan, so pripeljali eno mamico, ki je tudi izgubila otročka.

(odgovor članu mimi81)
  Neposredna povezava do sporočila: 1649
7.5.2009 20:32:53   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: gantar

Pa ima rok šele avgusta, pisala pa mi je za veliko noč. Kdo ji garantira, da bo do konca vse ok?

Jaz si tudi to mislim, da nisi edina. Tudi sedaj, ko sem ponovno user posted image  niti en dan ne gre mimo, da ne bi pomislila "ali bo vse ok?" Niti minute se ne veselim, ker vem kaj se lahko zgodi......
Pač na žalost mi imamo te iskušnje izgubiti user posted image  in ene niti se ne morajo predstaviti kako je to, ker nimajo nobene težave. Ene pa porivajo ven user posted image  kot bi bile na tekočem traku!!!!!

Sem vesela, da si začela tu gor pisat user posted image  Tu je bilo edina rešitva zame v letu 2007........

Drži se user posted image

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?