Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 18:47:52
|
|
|
|
eltea333
|
Pozdravljem vse nove klepetulje, ki ste se nam pridružile! Jaz predihavam popadke, ne vem, kako bi se dala, da bi mi bilo lažje.. Edina sprememba je ta, da so se mi danes preselili še v križ, tako da se malo menjujejo - en čas v križu, potem v trebuhu.. Niso še redni. Trenutno jih imam na 10 min. Na wc sem bila danes že 5x! (ponavadi grem 2-3x na teden) Ma mislim, da to ni od hrane, nisem nič drugače jedla, kot ponavadi. Odkar se mi je v petek zvečer odluščil čep, me matra.. Sprašujem se, koliko časa še.. Do zdaj so bili 3 dnevi popadkov v trebuhu, bodo zdaj še 3 dnevi popadkov v križu? Potem pa bi bil počasi res že čas- upam!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 18:52:55
|
|
|
|
dreja79
|
Uuuu Eltea333, to pa bo akcija, prav kmalu!!! Držim pesti! Ti samo pridno dihaj !!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 19:00:11
|
|
|
|
Erdbeere
|
ooo eltea, sej ko bodo pa nekje na 5 minut pa le pojdi na pot v Rim, da ne boš že pred P rodila....pa srečno
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 19:23:00
|
|
|
|
BBP
|
Zdravo, najprej čestitke vsem, ki ste že ponosne mamice. Pazite na vaše zakladke. Držim pesti tudi za vas, Veselka, eltea in jasmina. Vse kaže, da boste kmalu na vrsti. Pri nas nič novega, dete še vedno sedi . So me danes klicali, da imam slabo kri, kar ni ravno ne vem kakšno presenečenje. V četrtek, ko imam CTG me čaka nova doza retaferja. Otekanje nog je še vedno prisotno in niti ni več tako vremensko pogojeno, kot je bilo. Sama sem že malo neučakana, čeprav imam do konca še kar nekaj. Po eni strani bi rada spoznala to dete, po drugi me pa počasi postaja strah poroda. Se tolažim, da ven ga/jo bomo že spravili. Ko bi se vsaj obrnil/a na glavo.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 19:30:14
|
|
|
|
barni80
|
Živjo, nekej me zanima: v Šoli za starše smo dobili seznam, kaj potrebujem za v porodnišnico in piše, da med drugim rabim tudi rojstni list ali poročni list, če sva poročena. Poročena nisva, rojstnega lista pa tudi ne najdem!! Rodila bom v kranjski porodnišnici- a katera kej ve?? Pa tud jest držim pest za Veselko, Elteo in Jasmino!!! Dejmo punce!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 19:47:05
|
|
|
|
baby blue
|
hmmmm zakaj pa je rojstni list potreben?... Ker midva tudi nisva poročena... Ahhh zdej morm pa še to poiskat čeprav nam ni noben nič reku da to rabimo... uuuuuuuuuuuuuuuuuu nekaj vas je na poti v Rim vidim... veselka, jasmina in eltea333 Držim pesti Joj vam prav zavidam jst kar čakam iz dneva v dan da kaj bo pa nič... Po eni strani upam da bo v četrtek CTG kaj zaznal
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 20:10:04
|
|
|
|
kepica
|
IZVIRNO SPOROČILO: _melody_ Kepica si ti ziher, da boš imela čas javljat novičke o rojstvu naših štručk ? Seveda bom, zakaj ne Če bom pa slučajno takrat v P, pa samo posredujem sms Tanik, pa bo ona objavila. Ni problema, boste vse na tekočem eltea333 držim pesti, da te popadki kmalu nehajo mučit in da bi v rokah čim prej držala tvojo štručko.... No, o takšnih popadkih sem jaz prej govorila. Tega se najbolj bojim, da bi me par dni mučilo po malem Dajmo punce...jasmina, veselka in eltea333 go go Srečno pot v Rim Nestrpno čakam kakšen sms
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 20:18:44
|
|
|
|
baby blue
|
Tega je mene tudi strah... Sploh ne vem kako je če se ti čep odlušči?... Uhhh malo strahu v kosteh... Sicer pa pravijo da zna bit strah tudi pozitiven ane... Držim pesti pa da nas kmalu kepica razveseli z veselo novičko
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 21:03:19
|
|
|
|
SONČEK LARA
|
Čer čveke no pa je dan naokoli. Simonae...hvala za tole iz telovadbe. Se pravi, da v porodni sam omenim o tehle mišicah in bodo že vedele kako naprej vodit porod. Kdo pa mi da napotke za naprej? Ker kakor vidim, smo skoraj vse ki imamo ta problem in mi npr. v prvo noben ni omenil vaje za naprej. Predvidevam da se delajo iste kot sedaj, samo trebušnjakov ne, dokler se stanje ne izboljša. Bom pa naslednjič zadevo omenila še ginekologinji. In ja, tudi jaz sem imela težave z dojenjem in pri "zdravi pameti" bi mi uspelo, tako pa sem v tistem stanju bila premalo potrpežljiva, zato sem si mleko iztiskala tri mesece, nato pa je žal pošlo. In tokrat je moja velika želja po dojenju vsaj prvih šest mesecev. Glede mame zofe...bom pogledala na njihovo stran, hvala za info. In pišem ti na ZS! Ena je pisala o tem, da ima pregled plodovne vode dva dni pred PDP-jem...ker je v prvo bila en dan po PDP že kalna, predvidevam od mekonija. Namreč jaz sem imela en dan pred PDP jem že tako, mala je namreč že bila pokakana, ali naj omenim svoji G in prosim za pregled? Kaka je praksa? Srečno vsem tistim ki vas že ščiplje. Le pogumno, vsak popadek je korak do prečudovite štručke!!! Nočka
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 21:24:53
|
|
|
|
klaja
|
Majra oh, zdaj proti koncu te je pa moralo še to doletet. Saj bo boljše! Veselka lepo si uredila za ! Tiste, ki ste imele preglede danes in je vse okej, superca, le tako naprej! Alma84 držim pesti, da se vse dobro izteče! Umetni popadki pa so tako tako, sicer pa saj tudi če imaš svoje popadke ni prijetno, tako da brez panike! Drži se in čim lažji ter hitrejši porod, seveda s svojimi popadki ti želim! Eltea333 tudi tebi želim čim lažji in hitrejši porod!!!! Dihaj, dihaj,... Rojstnega lista pa ne rabiš, vsaj pri nas ne, če si pa poročen pa je baje fajn imet poročni list zraven. Jasmina vso srečo, če že odhajaš! Jaz sem se odločila, da bi še kak teden do dva počakala, potem pa lahko grem v akcijo, ker imam še toliko za naredit in bom nervozna, če ne bo vse tipi topi
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 21:34:44
|
|
|
|
eva Ana
|
veselka...držim pesti, da bo vse ok Jaz imam pa jutri CTG, pa ne vem zakaj, ampak me je strah, da kaj ne bi bilo ok, in bi morala ostat v P, kot prejšnji teden, pa še kaki umetni popadki...ni mi do tega Bi raje, da mi recimo lepo doma voda odteče, se spokam v avto, pridem v P in rodim! Tud če se sedaj smejite, ampak jaz bi izbrala tak način! Vse nove ...pozdravljene! Vse, ki vas ščipa....čimprejšnji in lažji porod!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 21:36:23
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana Bi raje, da mi recimo lepo doma voda odteče, se spokam v avto, pridem v P in rodim! Tud če se sedaj smejite, ampak jaz bi izbrala tak način! jaz bi tudi nekaj takega izbrala, ja
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 21:43:23
|
|
|
|
eva Ana
|
....ker prejšnji teden sem tud mogla v P ostat....zdaj pa ko se spomnim, da mi bo pritisk merla, pa mi v trenutku začne nabijat v glavo...tako da že sedaj vem da bo jutri previsok . Bi si ga mogla tud doma merit, pa dokler nisem razmišljala, o pritisku je bilo OK, ko sem si pa rekla, tako, zdaj si pa ga greš izmerit.....bum....je bilo konec...kr nabivat je začelo...pa sem raje dala vse skupaj ven iz glave in sem na koncu ugotovila, manj razmišljaš boljše je!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:21:04
|
|
|
|
kepica
|
eltea333 sporoča: Smo v P. Držite pesti! eltea333 držim pesti , da bi bilo čim hitreje in čim manj boleče. Še malo, pa boš crkljala svojo štručko Srečno No, pa ne bom mogla spat Verjetno bom tukaj že na vse zgodaj z lepimi novičkami Tole pa je adrenalin
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:22:01
|
|
|
|
barika
|
Eltea, srečno!!!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:26:31
|
|
|
|
eva Ana
|
eltea
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:31:32
|
|
|
|
altaja
|
Hojla, se vidi da se približujejo naši PDP-ji, število postov iz dneva v dan narašča , pa tud čedalje bolj adrenalinsko je vse skupaj. Punce s popadki, mislim na vas in čakam da se vam pridružim Jst sem danes preverjala teorijo o pomivanju oken. Okna pomita, voda pa še vedno ni odtekla, tudi popadkov ni, samo boleče noge. Torej, teorija pri meni ne drži!!!!!! Se je pa iz oken akcija prelevila v generalno čiščenje in sedaj se vse sveti. Sem pa utrujena, zato upam da se kaj začne jutri, da se še spočijem ker taka pa res nisem sposobna še poroda speljat Drugače pri meni vse ok. A Tulpek je pa brez neta? Torej očitno tudi njej ni uspelo da bi danes rodila . Pa take načrte sva mele... Nič, grem spat, jutri zjutraj pa pridem takoj pogledat kaj je novega. Eltea in ostale, držim pesti!
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:34:58
|
|
|
|
polari
|
Eva Ana, držim pesti, da bo jutri vse ok. pa tudi vsem ostalim, ki ste že tako daleč, držim pesti, da bi čimprej cartale svoje ! IZVIRNO SPOROČILO: barika IZVIRNO SPOROČILO: eva Ana Bi raje, da mi recimo lepo doma voda odteče, se spokam v avto, pridem v P in rodim! Tud če se sedaj smejite, ampak jaz bi izbrala tak način! jaz bi tudi nekaj takega izbrala, ja se podpišem!!!!!! Veselka, lepa posteljica!!! IZVIRNO SPOROČILO: _melody_ Mene je tudi že strah porodaaaaaa . Sploh si ne predstavljam kako to bo, kako zgledajo popadki... Ijoj, še malo . jap, mene tudi....z mojim sma ziher, da bo prej..... Drugače je pa moje počutje okej, samo fejst okorna se počutim...težko se sklonim, se dvignem iz postle.....grozno mi je to... Zdaj sem recimo porabla pol ure, da sem si podplate namazala s kremo......komaj, komaj.... No ja, vsaj mali me razveseljuje s svojim premikanjem in brcanjem...pol dneva samo porabim za to, da gledam in božam svoj trebuh v različnih oblikah
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:36:27
|
|
|
|
polari
|
Eltea, srečno!!!!!!!!!!
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:36:34
|
|
|
|
Anya22
|
Punce, rabim pomoč pri enemu vprašanju in sicer meni 27.8 poteče pogodba o zaposlitvi, 28.8 pa nastopim porodniški, zanima me kako je z delovno dobo v tem primeru???? A si jo moram sama plačevati ter kam naj se oblasim, da si to zrihtam?? Eltea333, držim pesti da bo vse OK!!!!
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:36:48
|
|
|
|
barika
|
jaz bi tudi prej, ampak mi je moj "zagrozil", da če bo prej, bo pa naredil še enega septembrčka (popravni izpit) ...hja če verjameš, jaz sem pri 2 zaključila
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:38:05
|
|
|
|
baby blue
|
eltea srečno in držim pesti Hi hi moje sanje in želje so tudi take ja da mi doma odteče voda pograbim potovalko in mojega se odpeljeva proti P in potem rodim čim lažje in hitro... Ah ja iz naših ust v božja ušesa ali kako že pravijo... Čeprav me vedno bolj panika grabi da ne bom vedela kdaj mi bo odtekla voda glede na to da sem pogosto na WC-ju...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:39:18
|
|
|
|
polari
|
Aja, ko zadnje dni pišemo dosti o tem, katera gre v P. in kak vse že čakamo na dan D - včeraj sem sanjala, da je Bety11 rodila...
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:40:50
|
|
|
|
barika
|
pa sej ni treba, da glih voda odteče ...lahko tudi redni popadki na 5 minut ... (če bo kdo želje uresničeval ) danes pa mene že cel dan pika tam spodaj, pa ko se mali z glavo nekam "dol spusti", se mi zdi, da se bom polulala , pa še 2x sem se ornk spucala na wc-ju ..zdej pa vse mirno, ah ja... grem posodo umit, gospoda, pa tak že spita skraj 2 uri.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 22:55:04
|
|
|
|
škorpijončica
|
Živjo! Sam par dni me ni, pa sta že dva nova septembrčka. Čestitke Tamiki in Koss! Eltea, zate pa držim pesti, da ti čimprej rodiš! Jst sm se imela fajn, v Ankaranu ful lepo, imava apartma s klimo, televizijo in balkončkom s pogledom na morje. Vreme je bilo lepo, veliko sm se kopala. Danes me je pa zvilo, že cel dan imam neredne popadke, trebuh pa mi vsakih par min otrdi..pa sm mislila, da imam sam jst te probleme, pa zdaj berem tale forum in vidim, da že vse nekaj matra... No na poti domov sva se že mislila ustavit v porodnišnici ampak bi me sigurno tam zadržali, jst sm pa tok svojga mucka pogrešala, da sem prepričala dragega, da sva prišla domov. Zdaj bom šla kar malo ležat, ker sem utrujena, lahko da bova vseeno ponoči mogla it, ker je čedalje huje, drugače pa imam ju3 ctg in pregled, pa bomo vidli. Doma vsi navijajo, ker je ju3 prav poseben datum; 26. sta se rodila fantov pokojni oče in njegov dedek, tako da bi jim to veliko pomenilo. Se slišimo ju3
|
|
|
umivanje zobvaruška mbKolikokrat na dan otroku umivate zobe (oz. si jih otroci sami)?manj kot 1x na dan (
11%)
1x na dan (
34%)
2x na dan (
48%)
3x na dan (
5%)
bolj pogosto (
2%)
Število vseh glasov: 351Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!