|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke 2009 - part. III
25.8.2009 15:04:25   
baby blue
uuuu veselka a se približuješ akciji user posted image user posted image

tulpek baje nima povezave do neta sem prejle zasledila da je ena napisala...

Mene pa danes že cel dan tako dol pritiska pa v medeničnem predelu me tako boli da komaj hodim... Sem kot stara ženička... user posted image user posted image Na vsake toliko me pa še v križu uščipne

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2726
25.8.2009 15:05:51   
dolenjka
Dan user posted image

Pregled je za mano. Najprej kilogrami - + 17,5 user posted image  user posted image  Težki smo cca 2900 g, baje črevesje še ni čisto do konca razvito, plodovnice dovolj, je pa posteljica že zrela user posted image  Pa spustil se je tudi že user posted image  Vaginalno me je pregledal in pravi da je že vse zmehčano in pripravljeno, zato ni hotel preveč "šariti" ker bi bilo fino še mal zdržat, čeprav po UZ kaže samo še kakih 14 dni user posted image  Me je tolk šokiralo, da sem pozabila rečt za pregled za streptokok user posted image  user posted image
Punce jaz res nisem pripravljena it prej kot 20.9. rodit, kar bi bilo 1 teden pred rokom, ne vem no user posted image  Sem mal smešna a ne user posted image  Ah, ne bom jamrala user posted image

Veselka, dr. Merlo je tut moj G in te je teščo sigurno zato naročil, če bi bil slučajno CR potreben, ampak itak da bo vse OK, boš videla! Če (ampak res samo če) je pa morda bolje, da sta prej pripravljena na to malo težavico , kot pa potem kak šok po porodu. Kaj pa vem no, tako je moje mnenje, sej mogoče se motim. Itak pa je zdaj najpomembnejše da si pozitivna in se ne obremenjuješ preveč, predvsem pa veliko počivaš user posted image

Jaz imam naslednji pregled 6.9. (nedelja) dopoldan, ker je takrat dr dežuren v P in me bo kar tam "obdelal" user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2727
25.8.2009 15:57:19   
jasmina in tadej
Oj čveke!!!

A mi lahko ena pove zakaj je men danes tako slabo!???user posted image user posted image

Na wc-ju sem bla že 5x po moje če danes rodim me ne rabijo klistrirat!!!!

Nič se pol čujemo kaj!!!! Ker se ne počutim dobro!!!!!

Lep dan vsem!!!!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 2728
25.8.2009 15:58:44   
jullie
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

jejžeš, sm se zdele namatrala s pripavo postlce, ker je tale obroba nemogoča za namontirat na to postlo user posted image user posted image ... evo slikice kotička za našo malo user posted image user posted image

user posted image
user posted image

...tako obrobo imam js na obeh posteljicah in mi tudi dela probleme user posted image  ..je namenjena bolj tistim, ki imajo skoz okoli rešetke, da se brez problema zaveže..

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2729
25.8.2009 16:02:11   
jullie
jasmina mogoče je pa ČAS da greš rodit!!! user posted image

........................

..danes zjutraj sem imela pregled..vse OK..škoda, da se še nič ne dogaja (malo prehitevam)user posted image  ..kilogrami v vsej nosečnosti +4, naslednji pregled pa 1.9., ko imam tudi CTG.. pa od jutri naprej začnem čaj pit user posted image

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 2730
25.8.2009 16:06:28   
Alma84
jaz pa grem..
jaz sem tud dones iz pregleda in morem jutri kar v P  user posted image . mi malo pritisk nagaja in preveč sem zatekla tko da če se pritisk ne popravi v treh dneh mi bojo kar sprožili porod kakor sem jo zastopla.. ker dojenček je ravno jutri donošen oz. v 37t tko da baje ni panike...
Sam mene je vsejen STRAHuser posted image user posted image user posted image  
in kakšni so umetni popadki ker jaz se jih bojim ko user posted image user posted image
po eni strani komi čakam ampak vem da dons celo noč ne bom mogla spat od samih skrbiuser posted image

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 2731
25.8.2009 16:11:46   
barika
Uuuu Jasmina in Alma, srečno, če bo kajuser posted image user posted image user posted image

Umetni pa niso tak hudiuser posted image

mene tudi danes kr neki matrauser posted image , sam to še ni touser posted image

(odgovor članu Alma84)
Neposredna povezava do sporočila: 2732
25.8.2009 16:14:52   
jullie
IZVIRNO SPOROČILO: barika

..to ti praviš user posted image   ..meni so pa bli user posted image  ..

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2733
25.8.2009 16:22:38   
barika
IZVIRNO SPOROČILO: jullie

IZVIRNO SPOROČILO: barika

..to ti praviš user posted image   ..meni so pa bli user posted image  ..

svojih nisem imela, pa ne strašit puncuser posted image .. ni hudouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu jullie)
Neposredna povezava do sporočila: 2734
25.8.2009 16:37:19   
veselka
evo, že 4x na wcju dons... tolkrat pa še nisem bla v enem dnevu user posted image

tud špika mal, sam nič konkretnega.

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2735
25.8.2009 16:43:43   
kepica
Jaz sem pa imela prvič samo umetne, pa me je tokrat naravnih strahuser posted image Mi je bilo takrat vse tako komot. Lepo smo vse počasi zrihtal-klistir, popis podatkov, ctg...., zdej me pa skrbi, da bi me naravni prav dolgo časa matral pa da bi na koncu zamudila odhod v P, ker ne bi vedla, kdaj je treba it.
Ja, vsaka ma svoje strahove.

(odgovor članu barika)
Neposredna povezava do sporočila: 2736
25.8.2009 16:44:22   
kepica
Veselka, da nisi ti že v nizkem štartuuser posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2737
25.8.2009 16:46:32   
veselka

IZVIRNO SPOROČILO: kepica

ja bla bi ful vesela tega user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 2738
25.8.2009 16:50:31   
_melody_
Mene je tudi že strah porodaaaaaauser posted image . Sploh si ne predstavljam kako to bo, kako zgledajo popadki... Ijoj, še malouser posted image .

Sara - 28.9.2009

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2739
25.8.2009 16:52:10   
kepica
IZVIRNO SPOROČILO: veselka

IZVIRNO SPOROČILO: kepica

ja bla bi ful vesela tega user posted image

Mene je pa danes kar malo panika, ko sem dobila napotnico za P, pa ko je rekla, da je možno, da se kaj prej začne.
Jaz še ne bi šlauser posted image Si sploh ne predstavljam, da je samo še dva tedna....tako bo hitrouser posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2740
25.8.2009 16:55:25   
_melody_
Kepica si ti ziher, da boš imela čas javljat novičke o rojstvu naših štručkuser posted image ?

Sara - 28.9.2009

(odgovor članu kepica)
Neposredna povezava do sporočila: 2741
25.8.2009 17:00:57   
indy0024
dannnnuser posted image evo tudi jaz sem se tukajuser posted image jutri imam ctg pol bomo pa vidl,kaj se dogaja,pa ceprav me vse boli in tisci!!!user posted image user posted image melody glih si me prehitela glede kepice,kako bos pa ti o nas obvescala,ce bo sla prej rodit,heheheheuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image brez zamere kepica,mal heca mora bit!user posted image

(odgovor članu _melody_)
Neposredna povezava do sporočila: 2742
25.8.2009 17:05:26   
indy0024
ejjj bejbe,nehmo se strasit,raj se tolazimo,se boooooo!!!!!porod spet ni tak bav bav,tudi meni je pusenjak ze reku,da bom prej rodila!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image pa sj bo!!!!!

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 2743
25.8.2009 17:24:13   
simonae
Pozdravljene user posted image !

Toliko se dogaja, da sploh ne dohajam. Tako se le javim.

Sem ravno s pregleda. Z otročkom vse OK. Končno se je obrnil na glavo user posted image
Sem pa slabokrvna, kljub temu, da že 2 meseca jemljem legofer (v tem času mi je še padlo) in sem dobila močnejše tablete.

Naslednji pregled: 1.9. , KG +13

Sem pa ostala dolžna Sončeklari in ostalim še poročati o tem, kaj je fizioterapevtka - med. sestra rekla o diastazi (razmak prednjih trebušnih mišic):
- Pravi, da ne smeš dvigovati težjih bremen (ja to je lahko reči, če nimaš doma 2.letnika!),
- Vsakič, ko vstajaš - iz strani oz. z boka in nikakor iz hrbta, ob tem pa nujno fiksirati noge (potegneš popek malo not, hkrati še mišico medeničnega dna, noge v kolenih skupaj in vstajaš, se obračaš, izstopaš iz avta...),
- Predlagala je tudi nošenje trebušnega pasu med hojo (medtem, ko ga imaš gor, nato še malo potegneš popek not (odmakneš od pasu) in tako treniraš te mišice),
- Med samim porodom je to lahko težava (a ne nujno!), bo pač babica pomagala tam držati trebuh... - le omeni babici v porodni sobi, da imaš diastazo. Če si že rodila in je bilo relativno hitro morda sploh ne bo potrebno, če diastaza ni prevelika.
- Po porodu pa nujno delati veliko vaj za to (menda dobimo navodila po porodu). Ne čakati ampak takoj začeti s tistim, kar je dovoljeno. Trebušnjakov pa nikakor ne!

Pa še tole - sem naredila preizkus še sama - ugotavljam, da sem si v dveh mesecih, ko sem precej prenosila mlajšega, ko je bil bolan in to sem do sedaj nadaljevala - poslabšala stanje teh mišic tudi sama in imam tudi špičast trebuh, če te mišice napnemuser posted image . Torej vse to tudi zame velja.

Lepo se imejte

(odgovor članu SONČEK LARA)
Neposredna povezava do sporočila: 2744
25.8.2009 17:47:35   
baby blue
Mene je tudi zadnjič kar zagrabilo ko mi je G dala napotnico za v P in je rekla če se ne vidiva več srečno... Se mi je kar cmok naredil v grlu user posted image user posted image Me je prešinilo da sedaj gre pa čisto čisto zares... user posted image Po eni strani bi že rada rodila in pestovala štručko po drugi še ne... Me je poroda malo strah ampak skušam bit optimistična da bo vse OK... V četrtek grem v porodnišnico na CTG pa bomo videli čeprav imam občutek da se še nič ne kaže v tej smeri da bi šli kaj kmalu rodit... user posted image

veselka bi se kar strinjala s kepico ja da si morda v nizkem štartu user posted image Navijam zate če je to to no če bo to to user posted image user posted image

kepica mene je tudi strah da bi zamudia v P ker nebi vedela a je to res to ali ne... Ahhhh ja bodimo optimističneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu simonae)
Neposredna povezava do sporočila: 2745
25.8.2009 17:51:46   
simonae
Sonček lara imela sem težave s pristavljanjem otročka in s samim dojenjem.

Glede otožnosti, depresivnih poporodnih dni itd. pa ti svetujem, da (po potrebi po porodu) pokličeš eno super žensko Radmilo pri mama zofi oz. naravnih začetkih (če na internet natipkaš mama zofa boš tam našla telefon SOS, ki je ravno temu namenjen (da preprečiš, da bi prešlo v preveliko težavo)... Upam, da ne bodo tole jemali kot reklamo. Sicer pa javi in ti na ZS pošljem njeno telefonsko!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 2746
25.8.2009 18:16:06   
dreja79
Jest sem pa prvič mela cel popoldne in celo noč svoje popadke, pa so bolel k user posted image  k me je vse po kolkih trgal. Ležiš pa itak sam na bokuuser posted image . K so mi dal umetne, me je pa trgal uzadi u križu in spredaj v trebuhu, pa se mi je zdel to bolj znosno. Ampak, kakorkol že pač popadki bolijouser posted image . Kaj čmo, še dobr, da se ta bolečina hitro pozabiuser posted image , drugače ne bi bilo veliko otrokuser posted image .

(odgovor članu baby blue)
Neposredna povezava do sporočila: 2747
25.8.2009 18:18:59   
dreja79
Aja pa še to, kar se poporodne depresije tiče, sem jo jest tud imela samo je nisem prepoznala. Niti mi patronažna ni nič rekla, niti moja osebna zdravnica, k sem hodila skoraj na 14 dni k njej zaradi slabega počutja.user posted image  No potem mi je pa par let kasnej vse skupaj vn udarlo. Zato se zdej mal bojim kako bo, vendar sem se skozi vse to kar sem že dala čez naučila tudi kakšno stvari kontrolirati. Predvsem mi je pomagalo to, da sem se naučila avtogenega treninga.

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2748
25.8.2009 18:21:02   
Tanik
veselka mogoče pa bo danes user posted image , pa lepa postelca user posted image

pa še jasmina user posted image
a bosta imele kar isti datum user posted image

Žan
4.10.2009:50 cm, 3050 g
6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec)
30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec)
11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 2749
25.8.2009 18:35:00   
Erdbeere
go punce, mogoče bo pa res danes kakšna akcija...sej počasi bo pa že čas za une iz začetka seznama...jest sem zdej trdno odločena, da 1.9. grem rodit, samo še z user posted image se morava zmenit user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tanik)
Neposredna povezava do sporočila: 2750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  108 109 [110] 111 112   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Zgaga med nosečnostjo?
Matejčika

DA (64%)

NE (36%)

Število vseh glasov: 216

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!