Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 15:04:25
|
|
|
|
baby blue
|
uuuu veselka a se približuješ akciji tulpek baje nima povezave do neta sem prejle zasledila da je ena napisala... Mene pa danes že cel dan tako dol pritiska pa v medeničnem predelu me tako boli da komaj hodim... Sem kot stara ženička... Na vsake toliko me pa še v križu uščipne
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 15:05:51
|
|
|
|
dolenjka
|
Dan Pregled je za mano. Najprej kilogrami - + 17,5 Težki smo cca 2900 g, baje črevesje še ni čisto do konca razvito, plodovnice dovolj, je pa posteljica že zrela Pa spustil se je tudi že Vaginalno me je pregledal in pravi da je že vse zmehčano in pripravljeno, zato ni hotel preveč "šariti" ker bi bilo fino še mal zdržat, čeprav po UZ kaže samo še kakih 14 dni Me je tolk šokiralo, da sem pozabila rečt za pregled za streptokok Punce jaz res nisem pripravljena it prej kot 20.9. rodit, kar bi bilo 1 teden pred rokom, ne vem no Sem mal smešna a ne Ah, ne bom jamrala Veselka, dr. Merlo je tut moj G in te je teščo sigurno zato naročil, če bi bil slučajno CR potreben, ampak itak da bo vse OK, boš videla! Če (ampak res samo če) je pa morda bolje, da sta prej pripravljena na to malo težavico , kot pa potem kak šok po porodu. Kaj pa vem no, tako je moje mnenje, sej mogoče se motim. Itak pa je zdaj najpomembnejše da si pozitivna in se ne obremenjuješ preveč, predvsem pa veliko počivaš Jaz imam naslednji pregled 6.9. (nedelja) dopoldan, ker je takrat dr dežuren v P in me bo kar tam "obdelal"
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 15:57:19
|
|
|
|
jasmina in tadej
|
Oj čveke!!! A mi lahko ena pove zakaj je men danes tako slabo!??? Na wc-ju sem bla že 5x po moje če danes rodim me ne rabijo klistrirat!!!! Nič se pol čujemo kaj!!!! Ker se ne počutim dobro!!!!! Lep dan vsem!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 15:58:44
|
|
|
|
jullie
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselka jejžeš, sm se zdele namatrala s pripavo postlce, ker je tale obroba nemogoča za namontirat na to postlo ... evo slikice kotička za našo malo ...tako obrobo imam js na obeh posteljicah in mi tudi dela probleme ..je namenjena bolj tistim, ki imajo skoz okoli rešetke, da se brez problema zaveže..
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:02:11
|
|
|
|
jullie
|
jasmina mogoče je pa ČAS da greš rodit!!! ........................ ..danes zjutraj sem imela pregled..vse OK..škoda, da se še nič ne dogaja (malo prehitevam) ..kilogrami v vsej nosečnosti +4, naslednji pregled pa 1.9., ko imam tudi CTG.. pa od jutri naprej začnem čaj pit
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:06:28
|
|
|
|
Alma84
|
jaz pa grem.. jaz sem tud dones iz pregleda in morem jutri kar v P . mi malo pritisk nagaja in preveč sem zatekla tko da če se pritisk ne popravi v treh dneh mi bojo kar sprožili porod kakor sem jo zastopla.. ker dojenček je ravno jutri donošen oz. v 37t tko da baje ni panike... Sam mene je vsejen STRAH in kakšni so umetni popadki ker jaz se jih bojim ko po eni strani komi čakam ampak vem da dons celo noč ne bom mogla spat od samih skrbi
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:11:46
|
|
|
|
barika
|
Uuuu Jasmina in Alma, srečno, če bo kaj Umetni pa niso tak hudi mene tudi danes kr neki matra , sam to še ni to
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:14:52
|
|
|
|
jullie
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika Umetni pa niso tak hudi ..to ti praviš ..meni so pa bli ..
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:22:38
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: jullie IZVIRNO SPOROČILO: barika Umetni pa niso tak hudi ..to ti praviš ..meni so pa bli .. svojih nisem imela, pa ne strašit punc .. ni hudo
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:37:19
|
|
|
|
veselka
|
evo, že 4x na wcju dons... tolkrat pa še nisem bla v enem dnevu tud špika mal, sam nič konkretnega.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:43:43
|
|
|
|
kepica
|
Jaz sem pa imela prvič samo umetne, pa me je tokrat naravnih strah Mi je bilo takrat vse tako komot. Lepo smo vse počasi zrihtal-klistir, popis podatkov, ctg...., zdej me pa skrbi, da bi me naravni prav dolgo časa matral pa da bi na koncu zamudila odhod v P, ker ne bi vedla, kdaj je treba it. Ja, vsaka ma svoje strahove.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:44:22
|
|
|
|
kepica
|
Veselka, da nisi ti že v nizkem štartu
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:46:32
|
|
|
|
veselka
|
IZVIRNO SPOROČILO: kepica Veselka, da nisi ti že v nizkem štartu ja bla bi ful vesela tega
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:50:31
|
|
|
|
_melody_
|
Mene je tudi že strah porodaaaaaa . Sploh si ne predstavljam kako to bo, kako zgledajo popadki... Ijoj, še malo .
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:52:10
|
|
|
|
kepica
|
IZVIRNO SPOROČILO: veselka IZVIRNO SPOROČILO: kepica Veselka, da nisi ti že v nizkem štartu ja bla bi ful vesela tega Mene je pa danes kar malo panika, ko sem dobila napotnico za P, pa ko je rekla, da je možno, da se kaj prej začne. Jaz še ne bi šla Si sploh ne predstavljam, da je samo še dva tedna....tako bo hitro
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 16:55:25
|
|
|
|
_melody_
|
Kepica si ti ziher, da boš imela čas javljat novičke o rojstvu naših štručk ?
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 17:00:57
|
|
|
|
indy0024
|
dannnn evo tudi jaz sem se tukaj jutri imam ctg pol bomo pa vidl,kaj se dogaja,pa ceprav me vse boli in tisci!!! melody glih si me prehitela glede kepice,kako bos pa ti o nas obvescala,ce bo sla prej rodit,hehehehe brez zamere kepica,mal heca mora bit!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 17:05:26
|
|
|
|
indy0024
|
ejjj bejbe,nehmo se strasit,raj se tolazimo,se boooooo!!!!!porod spet ni tak bav bav,tudi meni je pusenjak ze reku,da bom prej rodila!!!!! pa sj bo!!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 17:24:13
|
|
|
|
simonae
|
Pozdravljene ! Toliko se dogaja, da sploh ne dohajam. Tako se le javim. Sem ravno s pregleda. Z otročkom vse OK. Končno se je obrnil na glavo Sem pa slabokrvna, kljub temu, da že 2 meseca jemljem legofer (v tem času mi je še padlo) in sem dobila močnejše tablete. Naslednji pregled: 1.9. , KG +13 Sem pa ostala dolžna Sončeklari in ostalim še poročati o tem, kaj je fizioterapevtka - med. sestra rekla o diastazi (razmak prednjih trebušnih mišic): - Pravi, da ne smeš dvigovati težjih bremen (ja to je lahko reči, če nimaš doma 2.letnika!), - Vsakič, ko vstajaš - iz strani oz. z boka in nikakor iz hrbta, ob tem pa nujno fiksirati noge (potegneš popek malo not, hkrati še mišico medeničnega dna, noge v kolenih skupaj in vstajaš, se obračaš, izstopaš iz avta...), - Predlagala je tudi nošenje trebušnega pasu med hojo (medtem, ko ga imaš gor, nato še malo potegneš popek not (odmakneš od pasu) in tako treniraš te mišice), - Med samim porodom je to lahko težava (a ne nujno!), bo pač babica pomagala tam držati trebuh... - le omeni babici v porodni sobi, da imaš diastazo. Če si že rodila in je bilo relativno hitro morda sploh ne bo potrebno, če diastaza ni prevelika. - Po porodu pa nujno delati veliko vaj za to (menda dobimo navodila po porodu). Ne čakati ampak takoj začeti s tistim, kar je dovoljeno. Trebušnjakov pa nikakor ne! Pa še tole - sem naredila preizkus še sama - ugotavljam, da sem si v dveh mesecih, ko sem precej prenosila mlajšega, ko je bil bolan in to sem do sedaj nadaljevala - poslabšala stanje teh mišic tudi sama in imam tudi špičast trebuh, če te mišice napnem . Torej vse to tudi zame velja. Lepo se imejte
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 17:47:35
|
|
|
|
baby blue
|
Mene je tudi zadnjič kar zagrabilo ko mi je G dala napotnico za v P in je rekla če se ne vidiva več srečno... Se mi je kar cmok naredil v grlu Me je prešinilo da sedaj gre pa čisto čisto zares... Po eni strani bi že rada rodila in pestovala štručko po drugi še ne... Me je poroda malo strah ampak skušam bit optimistična da bo vse OK... V četrtek grem v porodnišnico na CTG pa bomo videli čeprav imam občutek da se še nič ne kaže v tej smeri da bi šli kaj kmalu rodit... veselka bi se kar strinjala s kepico ja da si morda v nizkem štartu Navijam zate če je to to no če bo to to kepica mene je tudi strah da bi zamudia v P ker nebi vedela a je to res to ali ne... Ahhhh ja bodimo optimistične
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 17:51:46
|
|
|
|
simonae
|
Sonček lara imela sem težave s pristavljanjem otročka in s samim dojenjem. Glede otožnosti, depresivnih poporodnih dni itd. pa ti svetujem, da (po potrebi po porodu) pokličeš eno super žensko Radmilo pri mama zofi oz. naravnih začetkih (če na internet natipkaš mama zofa boš tam našla telefon SOS, ki je ravno temu namenjen (da preprečiš, da bi prešlo v preveliko težavo)... Upam, da ne bodo tole jemali kot reklamo. Sicer pa javi in ti na ZS pošljem njeno telefonsko!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 18:16:06
|
|
|
|
dreja79
|
Jest sem pa prvič mela cel popoldne in celo noč svoje popadke, pa so bolel k k me je vse po kolkih trgal. Ležiš pa itak sam na boku . K so mi dal umetne, me je pa trgal uzadi u križu in spredaj v trebuhu, pa se mi je zdel to bolj znosno. Ampak, kakorkol že pač popadki bolijo . Kaj čmo, še dobr, da se ta bolečina hitro pozabi , drugače ne bi bilo veliko otrok .
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 18:18:59
|
|
|
|
dreja79
|
Aja pa še to, kar se poporodne depresije tiče, sem jo jest tud imela samo je nisem prepoznala. Niti mi patronažna ni nič rekla, niti moja osebna zdravnica, k sem hodila skoraj na 14 dni k njej zaradi slabega počutja. No potem mi je pa par let kasnej vse skupaj vn udarlo. Zato se zdej mal bojim kako bo, vendar sem se skozi vse to kar sem že dala čez naučila tudi kakšno stvari kontrolirati. Predvsem mi je pomagalo to, da sem se naučila avtogenega treninga.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 18:21:02
|
|
|
|
Tanik
|
veselka mogoče pa bo danes , pa lepa postelca pa še jasmina a bosta imele kar isti datum
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 25.8.2009 18:35:00
|
|
|
|
Erdbeere
|
go punce, mogoče bo pa res danes kakšna akcija...sej počasi bo pa že čas za une iz začetka seznama...jest sem zdej trdno odločena, da 1.9. grem rodit, samo še z se morava zmenit
|
|
|
Zgaga med nosečnostjo?MatejčikaDA (
64%)
NE (
36%)
Število vseh glasov: 216Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!