terida
|
Denarna pomoč... Zalbi, super, da si našla tale seznam Jaz sem tudi nekaj gledala okrog, a sem dobila samo enega starega, kjer je bila večina zneskov še v SIT. nEzY, zneski se tako močno razlikujejo zato, ker je od občine odvisno ali bo kaj dala ali pa sploh nič. Če si občina želi čim več mladih družin, se pač potrudi in da večji znesek. Če je ne briga za mlade (ali pa nima denarja), pa dobiš knjigo ali pa še tega ne! Če sta starša prijavljena v različnih občinah, dobiš denar samo od ene (sam se odločiš od katere). Nekje je važno tudi kje otroka prijaviš, nekje pa samo kje so starši prijavljeni - pazite, ker se pogoji močno razlikujejo od občine do občine! Zavarovanje kredita... Midva sva tudi vzela varianto, ki jo opisuje ShopGirl - da sva za relativno nizek mesečni znesek zavarovana za vrednost kredita v primeru smrti. Jaz sem itak bolj ziheraš in si brez tega zavarovanja sploh ne bi upala vzet kredita. Kg... Ok, saj ne vem vseh medicinskih razlogov za paniko, če se malo več zredi, kot je treba, a vseeno: eni G tako komplicirajo, da to ni normalno! Jaz sem zdaj v 24. tednu in imam že + 7 kg. Vem, da je to kar veliko in bi bilo bolje, da bi šla manj gor, samo zdaj sem šla v par tednih gor 2 kg, pa sploh nisem ne vem koliko jedla! (Za prejšnje kg vem zakaj sem jih pridobila, ker sem bila res non-stop lačna in sem pojedla tudi veliko sladkarij.) Zdi se mi, da sem vsa zabuhla - verjetno se mi voda nabira. In kaj naj zdaj? Začnem hujšat, da bom vrgla dol 2 kg maščobe, da kompenziram za to vodo Saj je prav, da G kontrolirajo težo in jo svarijo pred prevelikim nabiranjem kg, samo da se toliko teži in v strah spravlja, se mi pa tudi ne zdi prav! tintara, kg pridobljene v nosečnosti, se šteje od začetka nosečnosti naprej, torej od začetne teže. Izcedek... Tudi jaz ga imam kar precej. Pri prvi nosečnosti se mi je močno povečal proti koncu nosečnosti. Ko sem hodila na preglede, ko sem šla čez rok, so enkrat mislili, da mi voda počasi odteka, pa je bil samo izcedek V tej nosečnosti se mi itak vse stvari prej dogajajo kot v prejšnji (večji trebuh, večja utrujenost, otečene noge, ...) in isto velja tudi za izcedek. Kolikor pa se spomnim debate z G iz prejšnje nosečnosti, v tem ni nič nenormalnega ali škodljivega. riba83, uporabljaj higienske vložke za vsak dan (Alldays ali kaj podobnega), pa bo.
|