Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 12:33:09
|
|
|
|
tažana
|
O dober dan. evo še mene danes bolj pozno. sva s Katarino očija spat pustile ker je pozno iz zagreba prišel. sedaj hitro makarončke s tuno skup zmečem potem gremo pa delat sobo.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 12:53:58
|
|
|
|
baby blue
|
klaja lep trebušček in lepa sijoča nosečnica si Evo jst sem ravno prej prišla s pregleda... Vse je ok... Pritisk je 135/80 je kar največji do zdej ampak je rekla da ni nič narobe... Po UZ je vse OK otroček je izredno živahen tako da je gibov zadosti, srček bije normalno... Mi je pa naredila CTG kjer je tudi vse normalno in ni znakov da bi se ji mudilo ven ... Se dobro počuti v hotelu mama kjer je all inclusive... Težka je 2600 kar je fajn... Mamica je pa dobila dve dodatni kili tako da je sedaj na +7 Naslednji pregled in CTG 20.08 Aja voda je pa tudi OK
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 12:54:01
|
|
|
|
polari
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alma84 Za vse začetnice mali priročnik http://www.ivz.si/javne_datoteke/datoteke/1583-Dojencek_2008_splet.pdf Hvala, je zanimivo... Baby blue: za pregled...
< Sporočilo je popravil polari -- 10.8.2009 12:55:39 >
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 13:02:06
|
|
|
|
Tanik
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek IZVIRNO SPOROČILO: Tanik mažem se pa vsak dan po trebuhu pa po prsih-po tuširanju zvečer s tistim oljem iz DM, sem pa ugotovila da pušča sledi na majcah.so vse majce ki jih imam za spat zaflekane. Zdaj pa vem, od kot meni fleki na majicah. Strij pa še nimam. ja, jaz ko sem oprala majco,sem najprej mislila da mi je po tleh padla preden sem jo dala sušit. no zdaj pa vem od kod fleki. klaja lep buši
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 13:03:17
|
|
|
|
Tanik
|
IZVIRNO SPOROČILO: Alma84 Za vse začetnice mali priročnik http://www.ivz.si/javne_datoteke/datoteke/1583-Dojencek_2008_splet.pdf to smo pa mi dobili-kopije v MŠ
Žan 4.10.2009:50 cm, 3050 g 6.11.2009:55 cm, 4320 g (1 mesec) 30.11.2009:58 cm,5080 g (2 mesec) 11.1.2010:63,5 cm,6140 g(3 mesec)
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 13:21:52
|
|
|
|
Anonimen
|
ojla punce! glede porodnega položaja kukr bo babica rekla, tko da si ne bom nič izmišljevala k bo že una vedla kako pa kaj klaja matr si sexy nosečnica pa madonca kolk mejhno rito maš,če bi jaz mela takšno ne bi mela nič proti strije uff za to sm pa že v prvi nosečnosti zvedla da se lahk mažeš kukr hočeš ampak dobiš jih vseen,če ne med nosečnostjo pa sigurno dan po porodu ampak itak če se potrudiš tud te potem izginejo CTG je pa tudi pri nam ko si v 37 tednu takole aja pa sm vidla da tiste k ste probale luknjasto pecivo da vam je bil všeč,no me veseli k men je tud ful dobr da ne omenjam kolk šele tamavčiju
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 14:31:04
|
|
|
|
eva Ana
|
baby blue super za pregled in živahno klaja...lepi buši Jaz sem pa ravnokar dobila klic, da imam jutri v MB P predavanje z anestezisti za EA. Joj, kr stiska me ko gre vsak dan bolj zares. Pa še moja je danes tako živahna, mam občutek, da mi bo na desni strani trebuha ven pogledla ! ja larilu...pecivo je bilo zakon!
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 14:33:41
|
|
|
|
škorpijončica
|
Živjo! Se spomnite, da sem napisala, da ne bom pila čaja iz malin? No, khm, priznam, sem si ga kupila, ker sem brala o tem čaju in ugotovila, da se ga niti ne uporablja toliko za pospeševanje poroda ampak bolj za mišice materničnega vratu, da potem pride do bolj učinkovitih popadkov. Vsebuje pa tudi železo. Odločila sem se, da kar skuham čaj in ga ohladim kor osvežilno pijačo. Kakšne so pa izkušnje tistih, ki že pijete ta čaj? Imate kaj več lažnih popadkov zaradi tega? Brala pa sem tudi, da zapira, lesar si pa ne želim ravno..kako je s tem?
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 14:36:24
|
|
|
|
sontschica
|
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica Kakšne so pa izkušnje tistih, ki že pijete ta čaj? Imate kaj več lažnih popadkov zaradi tega? Brala pa sem tudi, da zapira, lesar si pa ne želim ravno..kako je s tem? jaz nimam nič več lažnih popadkov kot sem jih imela prej, pa tudi zapira me ne, pa ga pijem 2x dnevno. baby blue za pregled in živahno
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 14:39:03
|
|
|
|
Sarchi
|
klaja ful lepa si.... še moje poročilce iz pregleda....pritisk ok 106/64 -ok, kile grejo kar lepo gor, tko da smo že pri +12 od začetka. Bebi je pa še vedno z ritko dol in sva se z G dogovirla da drug torek (18.8) nardimo poskus zunanjega obrata. Tveganje za porod je kar veliko, lahko se ob pritiskih začnejo popadki, lahko se kaj zakomplicira in je potreben CR, lahko nam uspe in se dete hitro zasuka nazaj, lahko pa uspe in tudi ostane do poroda v pravilni legi. nič poskusit ni greh. mene je sicer ful strah rodit z rito naprej, k se bojim da bi me vso raztrgalo. Upam da ne bo šlo kaj narobe in da dobimo avgustovčka, nikol pa ne veš.... Drgač je težek cca 2500g, kar je za to gestracijsko starost tud ok. Sva bla pa tolk zatopljena v ta obrat, da me ni dal nit v laboratorij za vodo in kri...mogoče naslednjič če še bo naslednjič ;) Sem pa tudi bris za streptokok B nardila, tko da počakam izvide, upam da bo neg. Danes bom bolj na izi, v ležečem položaju k me vse neki tišči in peče okrog trebuha.... baby blue....super za tvojo čebelico in zate da ste ok indy hval za lepe želje....ja se bliža naš dan D
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 14:41:08
|
|
|
|
škorpijončica
|
Aha, še to; strij pa nimam, uporabljam kar masažno olje, mažem se enkrat na dan, tvećer, ko gledam kakšen film. Pecivo bom pa tudi jaz poizkusila, saj bi ga že, sam čakam, da gre tašča vn iz kuhne, se ne mislim z njo ukvarjat, ker bi mi z veseljem svetla zravn in me nervirala, ker ne prenesem, da mi gleda pod roke Klaja, prav lušna si. Veselka, kje pa je ta trgovina z oblekcami,..obalbi ..prvič slišim,.. imajo poceni? Lep kompletek si sestavla.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 14:51:07
|
|
|
|
škorpijončica
|
Vesela sem, da poročate o uspešnih pregledih (sarchi zate navijam, da bo obrat uspel),... .... čeprav mi je prav hudo, ker pa jaz pri G nisem bila že en mesec pa še morm čakat en teden in takrat bom že v 38. tednu...ne vem kaj se dogaja in v kakšnem položaju je moja mala... zdaj v zadnjem mesecu bi morali biti pogosti pregledi, jaz pa kar čakam in to je zihr samo zato, ker je G na dopustu...No ja, se pa tolažim s tem, da mala pridno brca in da nimam težav tako da bi si upala trditi, da je vse v redu.
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:06:31
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: škorpijončica Kakšne so pa izkušnje tistih, ki že pijete ta čaj? Imate kaj več lažnih popadkov zaradi tega? Brala pa sem tudi, da zapira, lesar si pa ne želim ravno..kako je s tem? niam nič lažnih popadkov, joj moja prebava je ..fuuuuu super, vse gre iz mene, vsaj 2x na dan v enormnih količinah - upam, da to že ni znak me je pa prejle, ko sem hotla vstat (ja spet sem spala) tak na desni strani zagrabl - kot nek krč, da sem vse zvezde vidla
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:07:17
|
|
|
|
simonae
|
Pozdravček! Jaz sem zelo utrujena, sicer pa OK. Le medenica me občasno boli. Me pa zadnje dni skrbi to, da je moje detece zelo mirno - komaj naštejem 10 gibov in to že nekaj dni. No, ko sem včeraj sklenila, da se grem danes pokazati, pa je bilo malo več gibanja in tudi danes je malo bolje, a kakega večjega premikanja vseeno ni več. Moram kar paziti in šteti. Glede porodnega položaja - do sedaj sem rodila v polsedečem položaju in tudi tokrat bo to moja rezerva. A poskusila bom biti čimdalj pokonci in če bo šlo, bi rodila čepe ali kaj podobnega. A kot sem rekla, bom tam videla, kako bo. Če ne bo šlo pač polsedeč. Smo pa naročili voziček - končno! Vidim, da ste nekatere že čisto na koncu. Srečno vsem, ko se vam bo začelo...
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:14:59
|
|
|
|
Erdbeere
|
Evo jaz sem uspela vse zlikati, joj se mi ni dalo, samo sem pa sploh nisem imela veliko Zdej pa študiram a gremo s taveliko kupit kar nam manjka še za v šolo al kaj naj počnemo. Vem samo, da če bomo doma se mi bo zmešalo, ker imam sitno "staro taščo" in skoz neki komandira otroke...sam škoda besed....najbolj da jo nekam popokamo, bom najmanj sivih las dobila. A ste zasledile, jutri se bo kar občutno podražil bencin in pa disel
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:16:04
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Erdbeere Vem samo, da če bomo doma se mi bo zmešalo, ker imam sitno "staro taščo" in skoz neki komandira otroke...sam škoda besed....najbolj da jo nekam popokamo, bom najmanj sivih las dobila. mene pa tak brca, da me boooliiii
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:30:41
|
|
|
|
Sarchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi Upam da ne bo šlo kaj narobe in da dobimo avgustovčka, nikol pa ne veš.... ups...sm misnla da NE dobimo avgustovčka
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:30:55
|
|
|
|
BBP
|
Sarchi, moje dete je bilo nazadnje tudi na riti in mi je G že rekla, da če naslednjič (to je naslednji torek) ne bo obrnjen, me čaka zunanji obrat. Moja sestra je tudi imela zunanji obrat, uspešen, je pa en teden po njem že rodila. Mogoče da je bil za to kriv obrat, je pa res da je bila takrat tudi full prehlajena in je kašljala na polno. Jaz sem se že nekako sprijaznila, da se naše dete najbrž ne bo obrnilo, mi pa nič kaj ne diši rojevat z ritko naprej. Bi v takem primeru raje videla CR, če bi mi ga ponudili. Kar ne morem verjet, da je do konca še malo več kot en mesec. Bi kar še malo odložila tole, čeprav bi rada moje gležnje nazaj. Drugače pa nekih večjih težav nimam. Spanje mi ne povzroča preglavic, pogosto me sicer obiskuje teta zgaga, ampak to se da preživet. Bolj kot se bliža dan d, bolj nisem sigurna za ime za fantka. Zakaj mora biti to tako težko? Vse ostalo imamo bolj kot ne pripravljeno. Zdaj bo treba le še sebe pripravit.
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:36:52
|
|
|
|
polari
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika me je pa prejle, ko sem hotla vstat (ja spet sem spala) tak na desni strani zagrabl - kot nek krč, da sem vse zvezde vidla To je tudi mene prej. Vlegla sem se malo zraven mačke, pol pa sem hotela vstat, pa me je na desni strni prav vštihnilo, kot neki krč, ja, mi je rahlo slabo postalo od bolečine.......sem pa malo vadla dihanje s prepono... pa je blo pol malo boljše.. Jaz tudi komaj čakam naslednji pregled...čez 10 dni. Da vidim, kolko smo zrasli
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:38:52
|
|
|
|
polari
|
Pa jaz bom tudi kupila ta malinov čaj. Kolko časa prej lahko začnem pit?
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:47:02
|
|
|
|
Sarchi
|
BBP hvala za delitev izkušnje. ja upam da se bo tvoj še obrnil. Ja sigurno zunanji obrat vse skupaj pospeši, tako mi je G razlagal danes. Ja bomo pa mal prej rešene
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:47:44
|
|
|
|
barika
|
IZVIRNO SPOROČILO: polari Pa jaz bom tudi kupila ta malinov čaj. Kolko časa prej lahko začnem pit? že prejšnji teden
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:48:55
|
|
|
|
barika
|
uf zunanji obrat, malo berem zgodbe tule po rr, pa bi se jaz rajši kar za CR odločila, ne za obrat...kaj pa vem, z otrokom na glavo obrnjenim je lahko bit pameten
|
|
|
|
RE: Septembrke 2009 - part. III 10.8.2009 15:57:09
|
|
|
|
Sarchi
|
IZVIRNO SPOROČILO: barika uf zunanji obrat, malo berem zgodbe tule po rr, pa bi se jaz rajši kar za CR odločila, ne za obrat...kaj pa vem, z otrokom na glavo obrnjenim je lahko bit pameten ahhhhha .. ma ja tud sama nism vedla kaj. pa dejmo probat. boste misnle name da bo vse oki....
< Sporočilo je popravil Sarchi -- 10.8.2009 15:58:35 >
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?