Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: r1ta Biti doma, je dandanes privilegij, bi se lahko reklo in srečna je lahko tista mati in žena, ki se lahko svoji družini posveti 100%. In s tem ne mislim, da se ženske, ki hodijo v službo svoji družini prav tako ne posvečajo maksimalno, ni pa treba pjuvat eden po drugem! Meni je mati vedno pravila, da bom ležala tako kot si bom postlala. Glej, s tem se moja malenkost zelo zelo strinja. Problem odgovorov, ki jih je avtorica dobila je bolj v tem, da so za prenekatero žensko ostati doma, se posvetiti družini, samo neuresničljive sanje. In kolikor jaz poznam ženske, ki so ostale doma (razen če imajo kmetijo), imajo slab občutek (bodisi zaradi okolja ali moža, ker samo on služi), ker niso v službi, ker je v večini primerov ne dobijo. Potem še vedno ta slaba vest, kaj pa, če se možu kaj zgodi, kaj če on ostane brez službe, kaj če me pusti... Potem je na eni strani še denar, ki ga tako nujno potrebujemo. In da otroci ne živijo v res izraziti skromnosti, si prenekatera ne bi upala ostati doma. Na drugi strani pa; služba, izzivi....mislim, da smo tako ujeti v tak tempo, da si sploh ne predstavljamo, kako bi živeli brez takega tempa. In ja, dokler si mlad greš lahko čez izzive, ko si starejši, se ti ne da, pride bolezen, si zgaran.... Jaz niti ne vidim, da so nekatere res popljuvale avtorico, ampak napisale svoje mnenje, ker prenekatera bi rada živela, čeprav samo kratek čas tako kot ga. Novakova, pa ji ne znese. Njena pripoved je pa za nas, take, bolj podobna pravljici, ki je nedosegljiva. In valjda, da se začneš spraševati, če je to sploh možno in res. Kar mi gre pa res na , je pa to, da nekatere pišejo na raznih temah, kako živijo skromno, pa gre, pa kako se vse da, še na dopust gredo lahko, ker tako šparajo, pol pa ugotovim, da ima samo mož več plače, kot midva obadva skupaj. In tiste, ki ste ostale doma, daj, res povejte, koliko imate dohodkov? Sploh od ge, Novakove čakam odgovor. Pa kakšna denacionalizacija, ki so nekateri dobesedno obogateli in lahko živijo samo od obresti itd.....
< Sporočilo je popravil decembrka -- 8.8.2009 8:56:09 >
|